- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Kezdek megnyugodni!
10.3 nem kóser vissza is tettem a 10.2-őt itt nincs legalább fagyás legalábbis eddig nem jött elő. Crysis néhol szemetel pöttyözik de csak erdőben és csak AA mellett. Minden más gém ok. Aszem tegnap még az új stalker játék produkált furcsaságokat, de még semmilyen patch nincs fent. -
Goldmen75
őstag
MINDEN nem lehet tökéletes
Mondjuk nézzünk egy PS3-at, 1 platform, nincs varia, nincs húzás, nincs driver...ott minden úgy megy ahogy az oda van írva. Mi h...e PC-sek, meg buzulunk itt mindenféle moddingokkal, meg 1000 féle alkatrészekkel, driverekkel, aztán csodálkozunk hogy mindig van valami nyűg...
-
adatfalo
senior tag
Hát jó kérdés, de most felraktam a 10.3a drivert, mondom hátha ez lesz a bibi és ezzel jobban fog menni... De túl nagy változás fps terén nemtörtént 16,2 most a minimum, de a max meg csökkent 1fps-t.
Viszont az engem nagyon idegesít, hogy az új driverrel ha 1680 ban vagyok akkor nem nagyítja ki teljesképernyőre, hanem ad neki egy fekete keretet... szóval középre helyezi...
Amúgy úgy látom, minden vga változó teljesítményű, nincs két egyforma. -
fsb1000
nagyúr
Csak a GTA4-ben van VD és DD csúszka.
View Distance és Detail Distance. Az elöbbi a VGA-t a második meg a CPU-t kinozza jobban.Dirt2*ben nekem nem kell bekapcsolni a Vsync-et, mert simán fut mint kés a vajon. Iszonyat magas fps-vel. (asszem 100 felett)
De majd kipróbálom és megírom mennyi lett az fps Vsynccel.A Vsync általában a beállítás frissítéséhez igazodik, nézd meg a Dirt2/beállítások/Graf-ban a legfelső értéket. Ott mennyit ír?
-
Teasüti
nagyúr
Kapcsold be a triple buffering-et.
Erősen ajánlott a használata, ha vsync-et is használ az ember.Amúgy az a csúszka nem fokozatokat kapcsol, csak feltételhez tudod kötni, h mikor legyen aktív, vagy mikor ne, a vsync. Alapvetően csak két üzzemmódja van, vagy be van kapcsolva, vagy nincs
Amúgy én úgy vettem észre, h ez nem jó semmire, még "always on"-on is ha a játékban ki van lőve, akkor bizony nincs vsync.
Legalábbis Dirt 2-t nem kényszeríti a driver...szerk: amúgy 60 fps minden játékban elég kell, h legyen sztem a tökéletes játékélményhez.
Kivéve ilyen CS-nél, ahol bizonyos emberkék ilyen sokszáz fps-en nyomulnak, mondván így jobb lesz nekik. De az már másik állatfaj.
Ha meg akadozik a játék, az nem a vsync miatt van, hanem mert gyenge a teljesítmény. -
rocket
nagyúr
3 monitor eseteben az egyik monitort mindenkeppen a DisplayPort-ra kell kotni, ha nincs ilyen csatlakozoval rendelkezo monitorod, akkor aktiv DisplayPort->HDMI atalakito kell hozza, (passziv DisplayPort->DVI nem mukodik 3 monitornal) , vannak amiket aktivnak hirdetnek, de valojaban nem azok, igy az olcsobbakat kerulni kell.
DisplayPort->HDMI atalalkito nem mukodik 3 monitornal. -
ffodi
veterán
Természetesen leírom a dolgokat lépésról lépésre.
De előbb jöjjön akkor egy teszteredmény:
Cryostasis Techdemo, minden maxon 16x af, 1680*1050
5870 alapon GT220 letiltva
5870+gt220 alapon mindkettő Physx ON
Ahogy ebből is látszik a physx-et támogató játékokban hatalmasat dob a dedikált physx kártya. További teszteket csinálok még később.
Szerk: a teszteket ugyan addig a pillanatig futattam.
-
Zoli-206
senior tag
Drágább hozzá az alaplap vagy 15-20-al, mondjuk én UD4-est néztem és A-st (333), és a proci is drágább vagy 15-20-al.
Másik hozzászólásra, rendszergarázda vagyok egy multinál, dolgozok meg konvertálok itt eleget, otthon igazából szórakozásra kell a gép, VPN-nek meg mindegy
-
Zoli-206
senior tag
i7 860-at néztem, az 1156-os, mivel kb 4-5 évig meg lenne, aztán meg úgyis új foglalat lesz, szóval szerintem mindegy , hogy 1156, vagy 1366, addigra "elavult" lesz mindkettő. (persze ennek feltétele, hogy nuku bővítés
Egyébként kb 40-50-et dobna rajta árban. De egyre jobban azon gondolkozom, hogy inkább AMD és a különbözetet beletolom a vga-ba, így az eredeti tervben lévő 5850 helyett beszereznék egy 5870-et
-
Gicz
addikt
szintúgy....
mindig visszament dx10 be.
utána mindig ujra kellett raknom a drivert és akkor megint 11 lett.
azt nemtudom h a Smart Doctor csinálta-e mert már énis After Burnert használok, sztem jobban kezelhető (pl a ventillátor kézi szabályozása kint van a főoldalán, míg smartdoctornál settings, aztán fan fül aztán ott tudod húzni, szóval 2 menüvel beljebb. ) -
maflame
aktív tag
Mit értesz az alatt, hogy "gyakorlatilag eltüntette néha"? És az asus-driver volt rossz vagy a Smartdoctor és társai?
Csak mert épp tegnap kellett újrahúznom a Win-t (7 64bit) mert egyszerűen Dx10-nek látta a kártyát. Ha újra raktam a drivert, az első restartig jó volt aztán megint nem volt Dx11.
A Smartdoctor fent volt.Más: Miért van az, hogy nálam a fesz alapból 1,1250V Smartdoc szerint (Afterburner szerint is) 1,15V-nak kéne lenni nem? kb 2 hónappal ez elött néztem utóljára, akkor szerintem 1,15V volt még. na mindegy, így járattam stabilan 900/1250-en. Soha nem fagyott, nem csíkozódott, semmi hiba.
Tegnap, win reinstall után (tudom, hülyeség volt de rámjött) alaplap biost is frissítettem, a tavaly februárit lecseréltem a legújabbra. Ez után többször is megfagyott csíkos (nem szürke hanem kék) képernyővel. De úgy, hogy a Dirt2-ben gyakorlatilag azonnal.Felhúztam a feszt 1,15-re és utána teszt képpen játszottam 2 órát. Semmi hiba.
(Azért megejtettem a bios downgrade-t. Most stabil 1,125V-on)
Szóval csíkozódás ügyben lehet, hogy néha nem is a kártya a hibás? Esetleg nagy szerepe lehet benne az alaplapnak/biosnak, és persze a feszültségnek? -
katt777
félisten
Áj, csak az a 12k difi ne lenne!
Talán majd GT300-ak megjelenésével.
Én ASUS kártyához mindig ASUS drivert használtam, és soha nem volt bajom velük, még akkor sem, amikor mindenki szívott a ref. meghajtókkal (ha nem volt újabb ASUS, nem is frissítettem). Persze ez 1950XT/HD3870/HD4870 VGA-kkal volt, az újakról nem tudok semmit ilyen szempontból. Lehet, hogy éppen a bios-csere miatt volt gondod, hiszen valójában nem ASUS a kártya?
MSI-t semmiképpen nem akarok, már az alaplapjaikból elegem volt, VGA-k mellől meg szinte minden tartozékot kispórolnak.
-
MPowerPH
félisten
Már csak ezeket nézve is nem az jön le, hogy gyorsabb.
Persze driver függő az X2 -es esetében.
Ez csak amolyan helyesbítésnek szánom, mert nem jó tévhitben élni.omikron23: Itt meg a másik, új VGA, új driverek kellenének, de nincsenek. Valszeg jó driverrel sokat fog még gyorsulni a vga, de az még kis időbe telik, csakúgy mint a dx11 kiaknázása.
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom, de ma vettem egy 4870 X2 -őt 55k -ért, garanciális persze.
Míg 5870 -et még nem lehet olcsón szerezni sajnos.
Újonnan 4870 X2 -őt nem érdemes venni, amik raktáron vannak, azoknak az ára úgyse fog reálisra csökkenni.55k -ért meg még 5850 -et se kapok sajnos, pedig az a DX11 -en kívül azért gyengébb mint az X2 -es.
Ettől függetlenül ha jó áron találnék egy 5870 -est, akkor lehet befizetnék rá. Amúgy az 5870 -es nem gyorsabb, vagyis nem egyértelmű a dolog. Nézz teszteket, játék függő.Fogyi nem érdekel, meg a zaj se, 2db 3000RPM -es venti mellett úgyse hallom a VGA -t.
SimonYana: Elhiszem, de bízok benne, hogy ez ilyen kezdeti magas ár, amolyan bevezető, újdonság. Ha lesz ellenfél, akkor biztos csökken az ár egy kicsikét, és akkor már használtban is kapható lesz emberi áron.
-
Gaboman
nagyúr
Szerintem pont hogy a 5870nem éri meg a nagy árkülönbözete végett,annyivel nem tud többet mint amivel többe kerül!
Egy kis OC az 5850nem és majdnem 5870szint 30E Ftal jobb áron!GeriszÓrajelekbe az 5850nel szinte ugyanazt el lehet érni mint az 5870nel és akkor van köztük 3-5% különbség az 5870javára,plusz 30e Ftért!
-
Gaboman
nagyúr
Csak a Hotfix Drivert tedd fel!
Igen benne van minden azért is olyan nagy a fájl.banderasz77Tudod mi a durva hogy levettem 3300ról 3000re és ugyanazokkal a beállításokkal a FarCry2 Benchmark semmi különbséget nem vesz észre,egyforma eredményt hoz.
Megnézem mással is,de ezek szerint 3000 is kihajtja simán az 5850et. -
Gaboman
nagyúr
Az jó dolog ha nincs visszaesés mert akkor jól bírja a kártya az AAt,nálam nem is ezzel van baj,sőt örülök neki hogy élsimítással is majdnem olyan gyors mint nélküle.
Az alacsony FPS sebességgel vannak gondjaim!
Amit belinkeltem Benchmarkot letudnád futtatni ugyanazon beállításokkal? -
kasa85
őstag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.A Windows 7 re szeretem volna telepíteni a hd 5870 9.12Béta drivert és nem sikerűlt mer valami kompatibilitás lépet föl.Jelenleg 9.11 van fönt de azt újra szerettem volna rakni úgy hogy nem töröltem le kipróbálva,hogy avval is kompatib hibát jelez-e és a szemét azzal is hibázott a 9.11driver ével.Most a Vezérlőpult ból a programok és szolgáltatások ból kiszeretem volna törölni teljesen az egész drivert a menegert a szemét letörölte amit benne találtam utána mikor fojtatta volna hiba miatt leállt.Most szeretném teljesen lepucolni a gépről de nincs a programok és szolgáltatások-ban és nemtudom hogyan uninstaláljam az egész fost mert valamiért nemengedi,és rajta maradt a 9.11driver ugyanúgy.Szeretném a Win 7 x-64 est nem újra húzni ha megoldható,sajnos régen is be sz.. ezzel a hibával..Segítségeteket előre köszönöm! -
banderasz77
addikt
Igazad volt, +1 lépcső kellett neki. Bár csak a végén jött egy szürke háttér, amikor mutatta a végeredményt és kilépett alap képernyőre, mindíg lefutott a teszt rendesen, de akkor is.
4*AA, 16*AF, TessN 1280*1024 beállításokkal toltam, gondolom akkor már gém alatt sem jöhet elő semmi
-
--Rawlings--
tag
Nekem egy Asus 5870 van. Intel e8400-em van 3.8Ghz-en, 46 fokos terheles alatt, es elotte egy 4870-el ment ez a gep fel evig. Soha nem probaltam tuningolni ezt a karit. A tapom egy CM RealPower 620W. Minden be van kotve rendesen. Amugy kihuztam par dolgot, biztosra akarok menni, hogy nem tap problema.
-
AMATŐR
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest