- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndlx
aktív tag
DIRT 2 rángatás....
Kinek van még? Van rá egy tippem, amit nem oly rég kaptam egy fórumtárstól (azóta is hálám érte), és a rohadtul idegesítő rángatás egy pillanat alatt megszűnt... én meg csak örvendezem vala.
Ha kell megosztom.
-
ndlx
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #9678 üzenetére
a CRISYS hibázás:
nekem is van, már a 9... driverek óta, de csak egyetlen fa-típusnál. ott viszont mindig, minden driverrel, mindegy hogy húzva van-e a kártya vagy alapon megy. fehér pöttyök a textúrában. meg még egyszer volt valami barlangban...
viszont most a 10.3 óta a DIRT2 és CRISYS alatt is elkezdtek néha bizonyos textúrák villódzani gamma közben... valaki látott már hasonlót?
ez a 10.3 driver nem sokat javított eddig a dolgokon.
-
ndlx
aktív tag
Ez azért furcsa, nekem 940-en van a proc, de így is rosszabb értékeket hozott mint nektek:
max. 117
min 7.5 (???) (sokáig 20.5 volt a min, de valahol egy pillanatra elgondolkodott, ott kapta ezt)
átlag 42Most akkor mit nem értek? Mit lehet még ezen gyorsítani, vagy mi foghatja le? Én általában nem tudok olyan értékeket produkálni tuningolva, mint ti alapon...
-
ndlx
aktív tag
-
ndlx
aktív tag
válasz
Teasüti #9443 üzenetére
az, ref kártya.
75 fok max szokott lenni Dirt2 alatt, bár csak azzal játszom sokáig egyhuzamban.
Persze módosítottam a venti fordulatot, különben elég melegecske lenne a gyári fordulaton.
Gamma alatt nem hallom ha hangos, utána meg úgy van beállítva hogy semmi hangja.
jó kompromisszum... -
ndlx
aktív tag
válasz
fsb1000 #9435 üzenetére
Ez mit jelent pontosan?
"Csak anyi a probléma, hogy a VD és DD csúszkákkal kell keresni egy optimumot, ahol még nem túl alacsony az fps, de a VSYnc még megszünteti / kisimítja a stutteringet."
Mert nekem Dirt2 alatt sajnos a VSYNC bekapcsolással 60-ról 30-ra esik le az fps és játszhatatlanul rángatni kezd a játék. Így anélkül kell játszani, de sajnos a képfrissítés viszont erősen látható ilyenkor.
-
ndlx
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy kell egy EYEFINITY-t összerakni? Úgy döntöttem lenyúlok melóból 2 plusz monitort, adjunk az élvezetnek
Viszont egyelőre nem tudom, hogy kéne összerakni kábel ügyileg a dolgot. Gondolom a második monitor nem gond, mert 2 kimenet van. De a harmadik? Az a HDMI-n?
-
ndlx
aktív tag
válasz
Zoli-206 #6968 üzenetére
Zoli-206
már komolyan érdekel, biztos csináltál összesítést ár ügyileg, mennyi a difi egy AMD Phenom II X4 965 BE és egy i7 konfig között? javaslom vegyél bele egy i7 920 1366 os alapkonfigot is (pl asrock alaplap, olcsó és nagyon jókat írnak róla gyakorlati használatban és tuningban), mert betyárul tuningolható és jelenlegiek közül csak az 1366 os megoldás lesz későbbiekben támogatva by intel. az az egy lesz időtálló...
-
ndlx
aktív tag
válasz
Bajnokfoto #6925 üzenetére
driver le, aztán fel. nekem ez az egy gyógyította csak meg...
és az asus gamerosd meg smartdok programok hanyagolása... -
ndlx
aktív tag
válasz
maflame #6910 üzenetére
maflame
ráhibáztál, egyszercsak DX10 kártya lett a DX11ből.
de ezt elkövette jó sokszor, és hipp hopp megszűnt amikor leszedtem a smartdoktort és egyéb kacatokat.az asus drivere biztos jó, őszintén fogalmam nincs, de ez a smartdoktor és társai nekem fektették a rendszert. lehet másnál jó, nekem az MSI ab jött be, ugyanazt a célt szolgálja csak azt stabilan teszi.
-
ndlx
aktív tag
válasz
katt777 #6902 üzenetére
vegyél ázuszt, azt a legtisztább.
nekem is az lett, msi alferbörnerrel meg tök jól lehet állítgatni mindent.
az asus szoftverek miatt meg 4x kellett drivert újraraknom mire rájöttem hogy az szarja el (gyakorlatilag eltüntette néha, nem jöttem rá miért)
szóval azt fel ne rakja senki akinek kedves a drájvere, nem sok haszna... -
ndlx
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #6799 üzenetére
ez szar, de legalább annyiból megnyugtató hogy nem csak nálam... DIRT1-ed van esetleg?
kíváncsi vagyok az mit mutatna.... -
ndlx
aktív tag
válasz
BullKoxa #6796 üzenetére
ko-ko82
nekem még jelen pillanatba is van ilyen, stabil 60 fps, egyszercsak, akár játék közben berángat, onnantól stabil 30 fps. pár napig nem játszom, aztán meggyógyul magától, aztán megint elromlik. 9.12. de 9.10-el is ez volt. nem értem én ezt...
sztem driver vagy WIN hiba lesz, mert ezzel párhuzamosan a DIRT 1 is ugyanezt csinálja. ugyanakkor, ugyanúgy. ha esetleg van DIRT-1 egy, kipróbálhatnád...
-
ndlx
aktív tag
válasz
MPowerPH #6705 üzenetére
40k árkülönbözet? hol?
az árgép szerint egy átlagos 4870x2 kb 85 körül van. ellenben egy közepesen drága 5870 95e körül. ami halkabb, kevesebbet fogyaszt és még gyorsabb is.
plusz a DX11 pár hónapon belül más értelmet nyer. bár már a dirt2 is gyönyörű, de persze ki mire gerjed. -
ndlx
aktív tag
hali
nem tud bárki módot arra hogy egy 5870 memória feszültségét megemeljem?
esetleg rivatunerrel vagy ilyesmi? az msi sb erre nem jó sajnos.bár azt pont nem tudom kezelni...
-
ndlx
aktív tag
sziasztok!
bár már írtam a dirt2 topikba, de inkább ide, tekintve hogy az itt lévőeknek majdnem biztosan megvan a D2. meg különben is ez a kedvenc topikom.
felraktam a dirt 2-t, de közben újrahúztam a windóz 7t (RC-ről a véglegesre), és a program játszhatatlanul akadozik, a frame leesett 30-ra ha mindent rárakok, de a rángatásnak láthatóan nincs köze a framerate-hez, gyakorlatilag akadozik, pillanatokra megáll. amikor épp nem, akkor tulképp 30 fps-el megy. a benchmark is 30-at mér. max 30, min 30. jópofa.
ami érdekes, hogy immár az első DIRT is elkezdett akadozni, azzal sem tudok játszani.
a legdühítőbb hogy a DIR2 demo továbbra is tökéletes, fullon 58 min fps-t számol, és nem akad.
találkozott már bárki hasonlóval? az egyéb játékok fps-e nem esett le, változatlan maradt, és problémák sem adódtak máshol.
a konfig látszik az adatlapomon, de a lényeg ez:
asus 5870 (9.12 c, de próbáltam már 9.10/11, ugyanaz), nincs húzva a kártya.
WIN 7 64bit ult.bár mondjuk a heaven demo még nem akart elindulni az új telepítésen. folyton lefagy indításkor.
előre is köszi, már lassan feladom. első jogtiszta játékom... az első vásárolt oprendszeremen. tökjó.
üdv
-
ndlx
aktív tag
üdv
DIRT 2 rángatásról hallott már valaki?
nekem a 9.12 vel jelent meg. sajnos ezzel együtt a dirt 1 is elkezdett rángatni. egyéb játéknál nincs probléma.tapasztalt már valaki hasonlót?
-
-
ndlx
aktív tag
válasz
Black Dragon #5770 üzenetére
nem nagyon létezik 5870 2gigás verzió.
max 5970, az 2 gigás. de az más miatt....google a barátod.
-
ndlx
aktív tag
hali
gondolom sokaknak megvan a DIRT 2. és gondolom sokan játszanak is már vele.
elsőre furcsálltam hogy ezzel a STEAM izével kell indítgatni, de végül is tökmindegy.
de. előfordult már másoknál is, hogy a játék indításkor folyamatosan úgy csinál, mintha elsőre indulna, és folyamatosan lejátssza a videót, és folyamatosan nem lehet belépni abban a k*cs*g windóz live sz*rba, mindegy hogy regisztrálni akarok vagy már létezik, és folyamatosan mindent elpofáznak benne 5ször...aki tud segítsen lécci, ez eddig életem legidegesítőbb programja, és ebben még a netbankot is beleértettem...
köszi
-
ndlx
aktív tag
ööö hogy van ez.
tegyem fel a 9.12-t aztán meg a hotfixet? vagy csak magában a hotfixet?
vagy most ezt csak én nem értem?
ezt le se töltsem: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
? -
ndlx
aktív tag
mindkettőt? mármint kell egy engedélyezés, valami kis piros gomb, aztán egy kis pipa is, hogy használja. vagy apply, vagy ilyesmi. nincs előttem.
nem hülyének nézlek, lehet hogy más a gond, csak engem is egyszer összekavart amikor drivert frissítettem, és sehogy nem akart az afterb. működni. emiatt.
ha nem emiatt van, akkor passzolok. -
ndlx
aktív tag
válasz
->Raizen<- #5360 üzenetére
ez is az eredeti krízis?
-
ndlx
aktív tag
és amúgy ez a crysis-hez vagy a c.warhead-hez van?
-
ndlx
aktív tag
háj
innen (http://forum.i3d.net/downloads.php?do=file&id=1693) próbáltam letölteni a crysis mster config csodát, de már ki sem tudom csomagolni mert elszáll CRC hibával. mindezt kipróbáltam 2 teljesen különböző gépen, mindkettőn rossz volt.
tud valaki még linket ahol esetleg jó?
köszi -
ndlx
aktív tag
muszály -> muszáj
-
ndlx
aktív tag
hali
feltételezem majd minden itt megfordulónak megvan már DIRT2 demó.
annyi a gondom vele, hogy nekem csak "nem teljes képernyős" üzemmódban hajlandó menni, és még beállítást sem találtam rá hogy mi módon lehetne teljes képernyősre rakni.
Más is találkozott már a dologgal? Esetleg van rá ötlet mi módon lehetne megváltoztatni?
köszi
-
ndlx
aktív tag
hol lehet beszerezni az ominózis 9.12 béta drivert? megnézném azt a gyorsulást...
-
ndlx
aktív tag
Crysis alatt nálam nincs jelentős visszaesés AA kapcsolgatáskor, nyilván van egy jó 5-7 fps visszaesés 0 és 8 között, de 2 vagy 4-en használva nem vészes.
Akkor esik le még egyszer ennyit, ha bekapcsolom a VSYNC-et.0AA és VSYNC off - 8AA VSYNC on között 10-15 frame különbség van.
-
ndlx
aktív tag
na ez lett a hosszas szöttyögés eredménye... stabil mint az atom. se csík, se fagyi.
[link] -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5055 üzenetére
nekem 5870 van, de pontosan ugyanezt tuningnál elő tudom idézni.
lehet hogy ez simán a kártya tűréshatárát jelenti, és mindenkinél lehet ilyen ha piszkálja. néhol egyszerűen "becsúszott" pár olyan kártya, ahol már alapórajelen is előjön. mert talán már ott van a tűréshatáruk... lehet azok a 70-esek 50-esnek készültek, csak összekeverték -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5026 üzenetére
na felvettem
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5022 üzenetére
ez a milyen gépem van és stb?
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5019 üzenetére
milyen adatokra gondolsz?
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5017 üzenetére
hány fokig szaladt fel a kártya?
Nekem 80 a max furmarkkal, bár eléggé meg van feszelve. Heavennel 78ig szokott. -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5015 üzenetére
nyilván ezek csak szoftverek, hibákkal és emberi tényezővel, így lehet hogy jelenlegi beállításokkal sem feküdne soha semmi más, nem tudható.
de ha már mindenféle nagyon különböző dolog stabilan futkos jó sokáig (pl3dmark, furmark, heaven, gamma), az már nem rossz.
ne nyomj neki benchmarkot, hanem csak hagyd futni, jó sokszor egymás után.úgy vettem észre, bár ez szubjektív, mintha ez a teszt gyötörné legjobban a kártyát. talán a teljes dx11 kihasználás miatt. mert a többi még nem használja a GPU dx11 hardveres részét, ez pedig fullextrásan kihajtja a kártya minden tudását. de ezt csak tippelem.
-
ndlx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #5011 üzenetére
pl. innen
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #5007 üzenetére
banderasz77
javaslom teszteléshez használd még a unique heaven demót, nekem az volt a legérzékenyebb, a 3dmark simán lefutott többször is, miközben az már elsőre eldobta magát.
természetesen tesselation on beállítással. ha az lemegy vagy 3-4x egymás utána, akkor fajin. -
ndlx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4950 üzenetére
olvasd el a prohardver cikkeket, elég jól ki van vesézve miben karcsúbb az a széria. jó sokat írtak róla... ahhoz képest nekem fura hogy majd annyira kerül mint a corei7 cuccok.
-
ndlx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4938 üzenetére
az én 920asomnak 3.7, az elég magas...
de legalább nincs megherélve és ugyanannyiba kerül kb., tökmindegy honnan lesz felhúzva 3.7-4 ghz-ig.
a 2.8 ghz nem előny a 2.66hoz képest, a heréléssel szemben. persze szubjektív.
-
ndlx
aktív tag
válasz
CheaterBandi #4936 üzenetére
i7 920. a legjobb vétel.
-
ndlx
aktív tag
csíkozós - fagyós témában egy kis tapasztalat...
alapbeállításokkal semmilyen módon nem sikerült megfektetnem a kártyát, így valszeg nincs baja, bár csak egy este próbálkoztam, úgyhogy biztosra inkább egy hét stabil működés után mondanám. viszont.
nem bírtam magammal és ismét meghúztam a teljesítményt kissé, de most a memóriák nélkül, tehát azok maradtak alapon, 1200. és lám... nem volt baja. így sem sikerült megfektetni. se csík, se fagyás, se induláskor se utána, pedig sok-sok órát ment egyfolytában a furmark és a unique heaven + némi crysis. érdekes.
majd még tesztelem, de ez így elsőre szimpatikus. úgy tűnik a memória semmilyen formában nem tolerálja a piszkálást... -
ndlx
aktív tag
válasz
--Rawlings-- #4863 üzenetére
háát, sztem túlságosan különböző konfigokkal hajtjuk ahhoz, hogy ne videókártya probléma legyen... elvileg ez lehet driver gond? okozhat ilyet egy driver?
vagy csak a GPU tud ilyet csinálni?nálam néha helyreáll a win, hogy az "ATI illetsztőprogram hibázott de helyreállt", néha viszont viszont annyira keményre fagy, hogy reset...
-
ndlx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4860 üzenetére
nekem ilyenben van:
Gigabyte GA-EX58-UD3R.
Előtte 2 hétig kipróbáltam egy 5850-et. Semmi hasonlót nem tapasztaltam ugyanebben a konfigban. Bár az még a 9.10es driverrel futott.
-
ndlx
aktív tag
nekem kicsit az a félelmem, hogy visszaviszem, aztán kapok egy ugyanilyet. ezek még sztem egy szériából valók. illetve még az, hogy talán driverhiba.
emellett ha alapbeállításon rendesen fut az enyém (még nem teszteltem ki rendesen), akkor nincs gari. nyilván.
szóval, még várok, tesztelek és gyűjtöm a saját és mások infóit. -
ndlx
aktív tag
"lefagyás + csíkozódás"
akinek lefagy meg csíkozódik a kártya, azokhoz két kérdésem lenne:
1. alapbeállításon használjátok a kártyát, vagy húzva?
2. milyen driverrel?merthogy nekem is csinálja (asus 5870), de nekem eddig mindig túl volt húzva, illetve használtam béta driver-t is, bár már visszaraktam a 9.11et, mert a bétával instabilabb volt. most kezdtem el alapórajelen tesztelni, hogy vajon azzal is fagy és csíkozódik, vagy csak túlhúzva. sajnos gyanítom az utolsó, mert még eddig nem csinálta, de még folytatom tesztelni.
a jelenség amúgy hasonló mint írtátok, első indításnál fagy vagy csíkoz, mindegy mit indítok. akár benchmark akár játék. utána meg néha akármeddig elfut bármivel. nem nagyon értem. leginkább azt nem értem, hogy ha lefut rendben a furmark stabil.teszt egy órán keresztül, meg a heaven demo még egy órán keresztül, akkor ettől még mindig lehet instabil? a legdurvább az volt hogy úgyhagytam éjszakára letölteni, simán lefagyott a 2Dben windows alatt reggelre.
akinek még van ilyen baja, ossza már meg lécci a tapasztalatokat!
köszi -
ndlx
aktív tag
a 3dmark vantage-et milyen beállításokkal futtatjátok, hogy ilyen értékek jönnek ki?
performace? azt ajánlja fel alapból... -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #4512 üzenetére
köszi, megnyugodtam
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #4509 üzenetére
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/23415-sapphire-radeon-hd-5870-1gb-gddr5-review-21.html
náluk is 83-ig szaladt. persze gondolom biztosan jobb ha alacsonyabban marad...
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #4509 üzenetére
a hőfok fixen ennyi minden alatt, akár az új stalker benchmark, akár furmark, akár uq.heaven, akár 3dm vantage alatt. télleg sok amúgy?
eredetileg örültem hogy nem ment 80 fölé. úgy tudom még az is normális... de lehet rosszul tudom. -
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #4506 üzenetére
...szóval vajon probléma egy maradandó 1.237-es feszültség?
-
ndlx
aktív tag
válasz
banderasz77 #4506 üzenetére
nem, természetesen csak akkor instabil amikor gyári feszen 890 fölé viszem
a 940-hez már sajnos kell neki az 1.237, az 1.22 is kevés volt.
nem ez a legjobb tuning kártya sajnos... -
ndlx
aktív tag
Sziasztok!
Egy villámkérdésem lenne.
Mit okoz a kártyának (5870) ha magasabb feszen megy hosszú távon? Okoz neki valami károsodást? Vagy csak a magasabb fesz csak simán hőmérséklet emelkedést okoz?1.237 feszen van, és széthajtva 79 fok a max hőmérséklete a gyári hűtővel. Maradhat egy így vajon továbbra is? Sajnos alacsonyabb feszen instabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest