- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
zuchy,banderasz77: : ezek szerint ti láttatok,hallottatok ilyesmit? Itt a topikban vagy máshol? Esetleg veletek történt? Közben az Amd oldalán is találtam infót,ami kísértetiesen hasonlít az esetemre...
-
Enclave
aktív tag
Hello!
Egy érdekes kérdésem lenne minden 5850 tulajhoz...
Gondoltam itt a fórumban van 1-2 aktívabb tag,akik sűrűbben nézegetik a hozzászólásokat...Használtam keresőt de nem találtam ilyesmi témát...
Szóval látott már valaki "döglött" 5850-et?
Mert úgy néz ki,nekem összejött egy ilyen darab...
3 napig használtam,semmi baja nem volt,majd 3.nap délben win7 képernyőpihentető alatt egyszer csak függőleges zöld csíkok jelentek meg a monitoron végig...Gondoltam reset majd helyreteszi,erre post-nál "se kép,se hang"...A monitor szerint "no signal" és narancs led égett...(nem kapott jelet a vga-tól)...
Sapphire 5850ről van szó...Azóta visszavittem,lesz cseredarab garanciában...
Tuningolva sosem volt,sőt "idle"-ben volt,nem is játék közben és amikor kivettem,megvizsgáltam a nyák hátulját de semmi nyoma nem volt fizikai sérülésnek...(a hűtőt nem szedtem le a garancia miatt,így ott nem néztem) (a tápom egy Corsair VX450)Közben nézelődtem a neten és találtam egy topikot,ahol erről vitatkoznak és ott azt állítják,h. egyes 5850ek 1-2 hét után "elhaláloznak" mert tönkremegy a gpu feszültség szabályzó áramkör...Látott,tapasztalt valaki már ilyesmit?
Köszi!
-
Enclave
aktív tag
#4730 darky@: Köszi az infót...
Közben egy olyan kérdésem lenne,h. szereztem egy 5850-et és kíváncsi voltam a DX11-es teljesítményére...
Na most akad itt valaki,aki fraps-al nézett fps-t ladybug és mecha demok alatt?
Mert elindítottam mind2őt és kemény 20 fps körül jött ki...1920*1200-ban...
Illetve néztem egy Heaven Dx11-et is, tessalation bekapcsolásával szintén nem ment 25fps fölé az érték,sokszor 15 is volt... (ez 1024*768 ablakban) (tessalation nélkül 40-45 körül volt talán)
Ez normális? Vagy a konfigomban van a hiba? Esetleg egy 5850-től "csak" ennyi teljesítmény várható dx11 alatt?
Hálás lennék ha valaki tudna ilyesmire választ adni mert nagyon kíváncsi vagyok,h. ez "valós érték" vagy még csak "béta állapotú teljesítményt tükröz" ami a jövőben javulni fog...
Köszi!
-
Enclave
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4715 üzenetére
És esetleg erről az időpontról tudni lehet valamit?
-
Enclave
aktív tag
Én csak úgy eltűnődtem rajta,h. esetleg nincs tervben olyan 5870-es ami 1-2-3 centivel rövidebb? Amolyan "shrunken" változat?
Asszem pont 8800gt-ból volt,h. a Gigabyte csinált rövidebb változatot...Ami 1-2-3 centivel volt rövidebb de így szinte minden házba befért...
Erről esetleg nem hallott valaki valamit?
-
Enclave
aktív tag
válasz
DieHard #3853 üzenetére
Nekem ugyan még 4870-em van de nálam is ugyanez volt a helyzet. A lényeg,h. valami miatt a win7 alatt másképp működik a kép leképezése a frame buffer-ba vagy micsoda,röviden emiatt lesz minden film pixeles ha elkezded nagyítani,kicsinyíteni őket.(elvileg ez a hiba GeForce-okon is előjöhet)
Ami megoldást találtam,az az,h. felejtsd el azokat a lejátszókat és használj Media Player Classic-ot (vagy MPC-t) röviden...Attól függ,h. milyen win7-et raktál fel de ebből a lejátszóból van 64 bites is...(32,64 bites is ingyenes)
Ez még hw-s videogyorsítást is tud,nálam az 1080p-s mkv filmek csinálnak össz-vissz pár százalékos cpu használatot és a tekerés is bennük egy pillanatig tart...Szóval erősen ajánlom...
-
Enclave
aktív tag
vzsryl,lsc:köszönöm,akkor úgy néz ki egyelőre el leszek a 450w-os tápommal...Bár azt még mindig nem értem,h. egyes helyeken miért amperekkel dobálóznak,míg más helyen wattokkal...Ezzel azért a márkás tápok tulajdonosait is megzavarják de hagyjuk...
Egyelőre az 5870 amúgy is felejtős az ára és a mérete miatt is...Talán ha valaki csinál egyszer egy "shrunken" változatot ami 2-3 centivel rövidebb,akkor esetleg...És fűrészelni emiatt nem akarok...
5850-et még nem lehet szerezni és amíg nem lesz 50-60k között,addig ez is felejtős...De legalább a táp témát letudtam...
-
Enclave
aktív tag
17"-es tft amit azért nem hinném,h. 60-70w-ot fogyasztana,hacsak nem valami 24"-es lenne...De valóban rá van kötve a monitor is a szünetmentesre...
vzsryl:Valóban,a hatásfokot elfelejtettem beleszámolni bár a Ph!-s cikk nem tesz róla említést,h. ők is beleszámolták-e volna vagy sem...Vagy én nem vettem észre...
(Viszont a monitort azt valóban nem)
(külföldi tesztekben sem láttam erre utalást, viszont ott a többségnek úgy 350w körül jött ki load alatt)Ám még mindig nem értem,h. ha ilyen keveset fogyaszt,akkor miért "riogatnak" mindenkit azzal,h. 500-550w-os táp kellene egy szimpla HD58xx-hez és még 1-2 helyen hozzá is teszik,h. "Amd recommended"...
-
Enclave
aktív tag
Én is úgy gondoltam,h. azért a VX450-es egy minőségibb táp,így ilyesmi probléma mégsem lehetne,csak gondoltam azért rákérdezek a biztonság kedvéért...
Egyébként ha itt tartunk a Sapphire dobozon mi van a szimpla 5870-nek írva? 500-550w?
Esetleg ez a VX450 elég lenne 5870-hez is,vagy annyit már ne várjak tőle?Thx!
-
Enclave
aktív tag
Egy kicsit ezt furcsállom én is,h. felvett wattok alapján kicsit meredek lenne ilyen vga-hoz ekkora táp de akkor ezek szerint a guru3d ekkora hülyeségeket írna?
Oldal közepe felé kb...
Tudom sokszor előfordul rengeteg "marketing bla-bla" de valami valóság alapja mégiscsak kell,h. legyen, nem? -
Enclave
aktív tag
Megnéztem,nem a CF-hez írja!
CF-hez szerintük ez való:
"Radeon HD 5870 CrossfireX
A second card requires you to add another 188 Watts. You need a 700+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 55~60 Amps available on the +12 volts rails..."Ami 55-60A-t ad le majdnem egy 750W-os táp vagy nagyobb...Szóval a 40A-t a szimpla kártyához írja...
-
Enclave
aktív tag
Hali!
Táppal kapcsolatos kérdésem lenne...Tudom már több tucat ember kérdezte de használtam a keresőt és ilyesmivel kapcsolatban semmi infót nem találtam...
A guru3d.com szerint a HD5850-hez kell minimum 40A-t a 12V-os ágon leadó táp...
[I]"...Radeon HD 5850
The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails..."[/I]
Na most én itt a Ph!-n is láttam,h. volt aki csinált 5870 tesztet egy "szimpla" 400w-os Chieftech táppal...És itt láttam is 1-2 embernél,h. ők 400-450w-os táppal hajtanak 5850-et...
Most akkor ez a cikk túlzás lenne?
(persze az is kérdéses,h. mit értenek pontosan "high-end system"-nek ; Q9550-et v. valami I7 920-at?)Nekem a Corsair CX 450W osom a 12V-os ágon ad le 33A-t...
40A-t leadó táp a Corsair-nál az 550w-os és nagyobbak...Ha egy 5850-es beszerzésén gondolkodnék,nem szívesen cserélnék csak emiatt tápot is...
Ez hülyeség? Esetleg valaki akinek van tapasztalata ilyen "amper témával"?
Thx!
Csak nálam nem működik a dőlt betű?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest