- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
petrusz82 #31420 üzenetére
Hali!
Nekem 5870 esem van... nem tudom mennyivel gyengébb az 5850... de nekem át sem fordult a fejemben a tuning .... Szerintem az 5850 is még helyt áll a játékokban... jó ha egy Crysis 3 ban full hd ben nem is... Mert az enyém is 18-35 fps között van crysis 3 ba 8x élsimítással meg ultrán 1680x1050 be... De minden másra elég... most egy 5850 nem hiszem hogy annyival gyöngébb lenne hogy kéne neki a tuning...
Amúgy egyszer próbáltam én is 1030 ig bírta fesz emelés nélkül a GPU órajelet ... és 1400 iga mem.-et ( De ez 5870 )
-
HSM
félisten
válasz
petrusz82 #31420 üzenetére
1,25V-ig lehet menni, de már amit beállítottál is nagyon sok, az 5850-es GPU jóval toroksabb azonos feszen a 70-esnél és az 50-esek tápköre is általában gyengébb, mint a nagytesóié. Jobb egy kicsit lassabban működő kártya, mint egy elfüstölt kicsit gyorsabb.
Nálam is ez vetett véget a tuningjának, a gyári 1,08V helyett 900Mhz körül kért 1,14V-ot, de ott már irtózatosan melegedett rajta a VRM. -
CptMisi
őstag
válasz
petrusz82 #11597 üzenetére
azért a BF2 meglehetősen nV-t favorizáló játék, megjelenését követően jó ideig nem lehetett ATi kártyával játszani vele
faranus: el kellene bírnia, de majd más tud pontos fogyasztást mondani az ő konfigjára
MrZwack: nem tudja kiszolgálni kakaóval a VGA-t...Corsair HX, FSP Everest/Bluestorm, Enermax, Zalman, CoolerMaster Realpower/Silentpro(ezek nem olyan jó tápok, mint az előbbiek, de nem rosszak...kicsivel nagyobbat érdemes venni, mint amennyi a gép csúcs fogyasztása...de nekem is real power van, jó táp)
-
Gerisz
addikt
válasz
petrusz82 #11597 üzenetére
ezt nézted hozzá?
Nekem nincs meg a game nem tudom kipróbálni -
nero2006
csendes tag
válasz
petrusz82 #11489 üzenetére
Nekem a Battlefileldhez a 10.4a preview driver vált be.a 10.3 as és a whql 10.4 es driverrel nálam is zavaróan akadt.De ezzel a 10.4a val minimálisra csökkent az akadás.Itt egy link http://www.ipon.hu/hir/catalyst_10.4a_preview_ujabb_bemutato_kiadas/11941 innen le tudod tölteni.(5850 enes karim van ).
-
-
CptMisi
őstag
válasz
petrusz82 #11142 üzenetére
ott 86ot ír...akkor mégsem olyan sok...de amúgy ez is akkora hülyeség szerintem, nekem <85mp alatt bejött a prohardver, pedig nem ez a kezdőoldalam....ha neked tényleg 100mp, mire használható a géped, akkor ott valami nem jó...ha ez a cucc ír annyit, de igazából kevesebb, akkor meg egyértelmű...kritikus hiba az, hogy a sidebar nem egyből indul el, hanem 3másodperccel később?! ugyan már...
gyártók
bár ez régebbi(48xx, GTX2xx), de látszik, hogy az asus lényegében ugyanolyan megbízható, mint a sapphire
típusok/modellek
típusokra történő eloszlás (érdekességképpen: GTX 280)
x2-esek
szintén érdekesség a 3870X2 hiba aránya, ellenben szerintem elég jónak mondható a 4870x2-é (a másik kettőhöz képest, persze modernebb, kiforrottabb) -
CptMisi
őstag
válasz
petrusz82 #11136 üzenetére
szerintem az a 100s kicsit sok, mindjárt nyomok egy resetet, és lemérem
Giot: nem tudom...PCS+os powercolorról meg csak jókat hallottam...szerintem mindenki mást mondd...ma beszéltem egyik haverrel, és mondtam, hogy asus 5850em van....azt mondta, hogy a sapphire sokkal megbízhatóbb...itt meg fórumon hányan mondták, hogy asust vesznek mert nem bíznak meg a sapphireben stb.
-
Zoo123
senior tag
válasz
petrusz82 #11024 üzenetére
Mondjuk nekem!
10.3-as driverrel csinálta, tegnap raktam fel 10.4-est azzal még nem néztem.
Ha elmegy aludni, utána ha felébresztem sötét a képernyő, párszor rá kell csapni a windows szentháromságra (gk: Alt+Ctr+Del) hogy újra legyen kép, de néha szokott dobni kékhalált is!
Mindezt szűz telepítés után, úgyhogy én kikapcsoltam a sleep módot amíg az ATI mérnökei nem javítják a hibát. -
J4N!
tag
-
Silex
aktív tag
válasz
petrusz82 #10987 üzenetére
Ez a bios jelzés azt jelenti, hogy hiba a videokártyában. De nem feltétlenül hardveres gond nekem is volt hasonló, nem jött vissza sleep-ből igaz nekem nem sípolt csak fekete maradt a képernyő.
Keresd meg a BIOS-ban, (nem tudom milyen alaplapod van) a power save beállításokat itt jót tesz egy S3 beállítása, illetve nálam van olyan opció hogy kényszerítse felébredésre a vga-t - (resume) vagy hasonló.szerk.: pontosabban:
AWARD BIOS-nál :
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő
csatlakoztatást.AMI BIOS-nál:
1 hosszú+3 rövid. Hiba a videókártyában. -
Zoo123
senior tag
válasz
petrusz82 #10517 üzenetére
"5850-hez milyen tápot ajánlanátok? Gondolom egy LC Power 550-es nem lesz jó, mert csak egy darab 6 pines csatlakozó van rajta."
Hát LC TÁPEGYSÉGET NEM!
És nem azért mert csak 1 db 6 pines csati van rajta, hanem azért mert rossz minőségű megbízhatatlan táp. Ne spórolj a tápegységen, inkább szánj rá egy kicsit több pénzt elvégre az egész gépedet -adott esetben több százezer forintot- bízol rá.
A Melyik tápegységet vegyem topikban tedd fel ezt a kérdést, ott szívesen segítenek a megfeleő tápegység kiválaztásában. Link -
Kirtam
tag
válasz
petrusz82 #9989 üzenetére
Bocs a dupla POST miatt, de végigolvastam a fórumot és sajnos pár ember kivételével a legtöbbüknek nem működik, egy ketten írják, hogy amikor nem sikerül a boot és 100%-on pörög a kártya ventije nyomnak egy reset gombot és akkor bebootol. Az Asus emberei pedig "nem tudják reprodukálni a problémát a saját BIOS frissítést kapott konfigjukkal, így megoldást sem tudnak a problémára.
-
Kirtam
tag
válasz
petrusz82 #9989 üzenetére
Olvasgatva az általad linkelt fórumot, valóban van több embernek problémája az nForce chipset ATI kombóval. De azt is írják, hogy Asus oldaláról letöltött BIOS frissítés orvosolja a problémát és minden tökéletesen működik.
Nekem Asus 5850-em van és soha, de soha nem tapasztaltam sem egér megnagyobbodást sem szétesést, sem szürke halált sem egyéb videókártyából eredő problémát. 10.2 és 10.3 driver különböző verzióit használva.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
petrusz82 #6056 üzenetére
Azért ennyire ne ferdítsünk,hogy az 5770 Gamer beállítások mellett,csak 30FPS-el viszi a Crysis-t,mert nálam egy sima OC-s 4830-al Dx10-es módban az első pályán [link] , illetve a havas pályán [link] bőven 30FPS főlőtt van az átlag,és ha a sebesség nem lenne kielégítő DX9-es módra kapcsolva [link] tovább gyorsul a game.
És csak egy OC-s 4830-ról van szó,ennél az 5770 kb 30-40%-al gyorsabb sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest