- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
Nem. Monitoroztam az órajeleket/terhelést/ventit, eddig minden ugyanúgy ment mint előtte, de a pontszámok/FPS-es lecsökkentek 3/4-ére.
MOD: Ráadásul az előző deszkám PCI-x 1.0-ás volt, az új meg 2.0-ás. 100MHz-re fixálva.
MOD2:
(Lehet, deszkacsere lesz, a külső USB2.0- ás rack-emre is csak 1MB/sec-el volt hajlandó írni.) -
Sutty66
tag
Köszi.
Holnap lessz már csak válasz mert időközben a drága gyermekem lenyúlta.
. Holnap feldobom mit mondott a GPU-z. Az "1" kártya pcb-je valszeg egyedi ahogy említetted mivel a linkelt képeken nem láttam. Közben elolvastam a tuningos írásodat. Gratula van türelmed, és időd molyolni ilyesmikkel.
-
Sutty66
tag
Ezt a lehetőséget kihagynám
Idézet magamtól "A fejtegetésem csak elméleti szintű , nem áll szándékomban sem unlockolni sem húzni mivel mindenre elég" a bios moddot elfelejtettem ideírni. Szétszedni sem fogom, úgyhogy marad így amíg el nem halálozik, vagy el nem adom. Ezért kerestem valami szoftvert esetleg.
-
HSM
félisten
Akkor már a +10K-hoz adj hozzá még ugyanennyit, és van egy 6950-ed...
Sajnos nem tudok kifejezetten erről szóló cikket.
Esetleg tudom javasolni, hogy a VLIW architektúráról keress irományokat, már abból is szépen lehet okosodni a radeonos shaderek működéséről.(#18469) fanti: Persze, ez a 10% nagyon kevés, de érezhető tud lenni....
(Pl. ha metrohoz felhúztam 850/1150-re, ez csak olyan 15%, mégis jól érezhető volt a hatása, mert már határon volt a játék játszhatóságban, nem bírtam ki nem felhúzni a grafikát DX11 very high-ra...
)
Tökéletesen egyetértek veled a tesszelációval kapcsolódóan. A jövő mindig talány.
Abban a felbontásban azért már könnyen meg lehet tölteni az 1GB-t, de általában azt még kompenzálni tudja a rendszermemóriából cserélgetve. Pl. jó régi játék, de a Crysis is épphogy elfér 1GB-ban, a GTA4 kifejezetten alig fér bele az 1GB-be, sőt maxon jóval több kell neki. Most hirtelen más játékot nem tudok, de biztos van még pár, ami éppcsak elfér az 1GB-ben, sajnos ez a tesztekben is nehezen látszik meg.
Itt van egy jó teszt, [link] nézegesd meg, ahol a 2GB-s 6950 gyorsabb az 1GB-snél, ott már bizony nagyon csúnyán elfogyott a videómemória. Igazából az a baj, hogy ahol már a hibahatárnál nagyobb, de abszolút értékén kicsi eltérés van, a játékélmény már nagyban csökkenhet, mert a videóram elfogyásakor az FPS marad, csak "mikrolagg"-os lesz, be-beszaggat, ami nagyon idegesítő tud lenni, ellenben alig látszik az átlag FPS számban... Ez mondjuk általában meglátszik a minimum-FPS-nél, de nem mindig! Ha jobban végigondolod, világos, miért.
-
HSM
félisten
Várjál... Ez a teszt ősrégi driverrel készült, és több teszt is platformlimites volt, ha jobban megnézed, tehát az összesítés nem igazán fedi a valóságot. Frissebb tesztekben, jobban optimalizált, frissebb driverekkel ennél nagyobb különbséget mértek, 8-10%-ot teszttől függően.
Én amúgy 28nm-ig tuti megtartom már az 5850-et, jelenleg úgysincs semmi, ami úgy igazán megfogná....Nekem eddig még tuningolnom se kellett a metro2033 kivételével semmihez, cserébe halk, hűvös és gyors.
(Persze, ehhez a gondosan belőtt ventiprofilom is kell.
)
-
fanti
addikt
Igazad lehet!
Kísérleteztem a 850/1200-as beállításokkal, de most auto ventivezérlés helyett fix 36%-al, és olybá tűnik hogy ugyan hagosabb a kártya, de viszi is a játékokat szépen, stabilan (Clear Sky, Crysis Warhead).
Úgyhogy tényleg a magas hőmérséklet lehetett a ludas, köszi a tippet és köszönöm szépen mindenkinek a segítőkészségét!
Ezek a hőmérséklet értékek nem túl magasak szerintetek?
-
tomcat33
tag
Igen , akitől vettem az kipróbálta és nála működik. Sőt a gariztatott kártya sem produkált semmi hibát a szervízben. Egyszerűen nem értem , hogy a ref. hűtéses működik nálam rendesen , a Vapor-os meg nem.
Mondjuk nem vagyok ettől az Asus laptól elájulva. Gondoltam arra is , hogy mivel ennél lejebb van a PCI-e sin nem kap annyi levegőt a kari mint a régi lapban , de akkor a ref. hűtős sem menne szerintem.
-
LW
őstag
Rendicsek. Visszavettem állandó 850/1050-re, sztem nem lesz vele gond.
Csak a két monitorral küzdök amióta megvan, mert frekvenciaváltáskor (pl flash videó hw támogatás) megugrik a kép. Ki tudom küszöbölni, de mégis bosszantja az embert.Meg a 11.1 Catalyst 10.10-et ír, szal meg vagyok áldva.
-
LW
őstag
Óvatos voltam, idáig. E pillanatban dobtam egy Fatal über sysCrashet.
Igen bírta, levettem a feszültséget, csodálkoztam, hogy ilyen jól bírja. Gondoltam na most jól kiakasztalak. Hát sikerült Alapfesz-883nál megadta magát.
Finoman tesztelem, 860 is ment, grideztem vele, mivel próbálgassam, ami esetleg megáll, ha nem bírja a VGA? Furmark izzasztós fánk?
-
hoffman_
nagyúr
Huhuu, én ezt a kártyát vissza se adom!
1680x1050-en játszom. Felküldtem Very High-ra, beraktam egy 4x élsimítást, és nekiestem. Meglepően jól teljesített, amíg nincs fight, addig teljesen játszható, átlag 26-28 fps-sel megy. Nem egetrengető, de játszható. Más kérdés, hogy ha lelövöm az élsimítást, és visszarakok minden gamer-re, akkor se jobb egy fikarcnyival sem. Ergo nem a kártya számlájára íradnó. Kész, ez a vga marad
HSM:
Persze hogy nem
A következő 2,4 lesz mert elfáradt a vas, már jópár éves, az a teteje. Más kérdés, hogy az se lesz elég semmire, ez a proci még 3,3ghz-n se hajtaná ki ezt a szörnyet
Viszont kíváncsi vagyok, hogy legalább lesz-e változás.
-
hoffman_
nagyúr
Hát, a Black Ops egy optimalizációs romhalmaz, még ezzel a kártyával is lag van multiplayerben. Bár ez természetesen a Treyarch és az én kicsi, öreg cpu-m hibája. Elég friss a rendszer, csak CoD 6-7 van fent, úgyhogy sok tapasztalat nincs. A 3dmark06 8909 pontot dobott, ami elég ratyi, itt is ordít a limit. Most megy fel épp a Crysis, utána jön a Warhead és a HP 2010. Ezek után már lesz némi kép, és ha visszajön a 4850, akkor onnantól már majdnem finis a cikk.
Külsőre meg hát, mennyire? Nagyon
Batár egy jószág, a VaporX meg még engem is megdöbbentett. 65%-on már van hangja, de nem rosszabb, mint a 4850-em ugyanezen a fordulaton, ellenben 40 fok fölé nem ment a gpu. Agyam eldobtam, mikor láttam.
-
-
DeathAdder
veterán
Igen HD5870 vapor-x OC ,tipusrol van szo
-
DeathAdder
veterán
Hat megint a progival volt bajom (nyilvan mar regi volt).
Most leszedtem a 2.00-at es abban egeszen maskepp nez ki,es sokkal tobb a parancssorde igy mar minden vilagos. (az elozoben nem volt "EnableUnofficialOverclocking" parancs
)
OFF-OFF
:
par napja a PhysX diverrel is igy ettem a kakit,legvegso megoldas meg,hogy egy masik (de ugyanazt a progit) szedtem le,es azzal jo lett. Na de multkor az Alt+Enter kommbinacio is szep volt Giotkossz a segitseget
-
ffodi
veterán
Moddolás elsőre ment. A ramtól féltem, hogy nem fog menni 1375-ön(mert a gyári órajel ugye 1250MHz), aztán a végén rádöbbentem, hogy közel 1600-on is megy
(1580-on toltam már vele vantage-et.).
Szerintem érezhető a különbség. Alapon nagyjából azt tudja(néhol picit jobb, metro ill. crysis alatt pedig érezhetően jobb), mint az 5870 1015/1225-ön.
-
ffodi
veterán
A Sapphire műhelyéből érkezett. A VRM borda nem fért el az egyik alkatrésztől, úgyhogy kicsit alakítani kellett rajta. Katt ide a képért!
CptMisi:
Ha nem kell sokat ráfizetni, akkor én cserélném, de csak akkor ha moddolható.
-
Tokman
csendes tag
Azt már mondták sokan, hogy HKC nem a legjobb minőségbe, de én már halottam olyat is hogy Chieftec táp durrant szét. HD 4870 meg kevés(5770el nem vagyok előrébb teljesítményben) egy nincs dx11 kettő a komolyabb játékok pl: Crysis nem futnak maxon. Gépembe szerintem egyértelműen a kari a kevés minden szépen fut kivéve amikor elkezdem berakni az AA-t nah akkor viszont megy az FPS esés ezerrel.
HKC-t meg egyszer lecserélem egyenlőre van gari mindenen kivéve a karin
u.i. kösz a segitséget aki hozzászólt. -
HSM
félisten
Felettéb érdekes, mindenesetre...
Meg miért kér a radeonon 1300MB memóriát, ami a GF-eken 1000 körül.
(#17892) Erdei88:
Sajnos minden hardverből előfordulnak hibás darabok, dehát erre való a gari.
Én is ezért fogok még szerintem VGA-viszonylatban sokáig az 5850-em tulaja maradni (ha ő is úgy akarja, persze) mert nagyon halk, tuningos, kis étvágyú, és ehhez képest megy mint a mérgezett egér...
(#17889) Giot: Metronál ez a mosódott kép metro-nál nem valami szofverhiba volt, amit azóta javítottak?
-
DeathAdder
veterán
Nekem a Crysist a mostani radeonom sem (ahogyan az osszes tobbi sem) szerette..
Es az eros kiejtesemert elnezest kertem mar, mas okokbol keltem picit ki magambol a neten (nem itt),de utana megfogalmaztam,hogy miert is gondoltam azt amit mondtam,es hozzatettem,hogy nem vok nV radigkalis, hogy szeretem a radeonokat is,volt is es lesz is.
Masreszt hibaztam,mert sejthettem volna h egy ati fan klubba annyit sem szabad mondani,hogy no de.. -
HSM
félisten
Ezeken az összehasonlító képeken nekem csak az nem tetszik, hogy pl. a Crysis-nél Ati-n látszik, hogy enthusiast-on megy, NV-n meg semmitmondó "Custom"-on... Innentől kezdve nekem nem túl hiteles az összehasonlítás.
(#17877) Erdei88: Ja, vágom, csak említetted, hogy kék/piros/szürke, én meg csak szürkére emlékeztem...
Tartok tőle, garis lesz ez a dolog... A videón látszik a végén, hogy hopp, szétcsúszik a kép alja, és utána 2-3 másodperccel fagyi.
Csak jó lenne találni még 1-2 játékot, ahol produkálja a jelenséget, mert garinál hajlamosak a furmark-hibákat valamiért diszkriminálni....
(#17875) shteer: Áhh, igen, a GT240 volt, amire 96 shaderes DX10.1 motyó alatt gondoltam.
PhysX társkarinak az igen jó választás.
-
DeathAdder
veterán
Ujra telepitettem az egesz Windowst, legujabb drivereket mindenet!
De a Crysisok meg mindig nem mennek teljes kijelzon.
Regen volt meg 5870-em,akkor a 22"-es monitoron ment rendesen.De most egy masik 5870-el (csak ez vapor) es 27"-es monitoron nem akar menni a két Crysis meg a BBC2 sem full Screenen..
-
HSM
félisten
Persze, más a textúrázó, más a tesszelátor, más driver kell alá, de gyakorlatilag ez 90%-ban egyezik az 5800-akkal, ergó minimális munkával lehet az egyik driverét portolni a másikra, de akkor is munka. Az első szériákkal mindig is ez volt, kellett 2-3 driververzió, mire az apróbb szoftveres bakik elmúltak. Viszont igazából túl sokat már nem fognak rajta optimalizálni, mivel az 5800 kapcsán amit csak lehetett, már megtettek.
-
CptMisi
őstag
Na megvannak, addig mértem, amíg nem adott "fix" értéket 3percig (nem emelkedett tovább)
A szobahőmérséklet alapból 25°C volt, elsőnek teraszajtó csukva, oldallap fenn: 60°C; oldallap nélkül 54°C; ajtó nyitva, oldallap nélkül 48°C...Érdekes szabályszerűség fedezhető fel benneMúltkori mérés, amikor még nem szabályoztam, akkor 40/47/52 volt, ha jól emlékszem
igazából nem akarok OC rekordokat döntögetni, gyárival is 60°C-ig engedtem, csak ott már hangos volt
-
Cybertrone
veterán
Néztem annó videot ahol ugyan 480-ak szerepeltek...
a tesztalanyok egy 480 amp volt amin gyárilag zalmann van, és operáltak egy másikra egy Gelidet... Mutatták frankón hogy furmark alatt a zalmann pár fokkal ugyan de jobb volt, viszont cserébe ha jól emlékszem nagyobb is, és talán hangosabb!
De ez 480-on volt atin még nem láttam milyen a hatásfoka! -
Zoo123
senior tag
referencia, alapfeszen (1,088V) viszi a 850/1200-at, a 950-hez már feszt kellett emelni. MSI Afterburnerrel először 1,2V-ot lőttem be neki, de úgytűnik viszi 1,18V-al is. A ventit belőttem fix 60%-ra így Crysis alatt sem megy 70 fok fölé, de kicsit hangos... na jó nagyon hangos!
-
Cybertrone
veterán
-
HSM
félisten
Szerintem ez nem egy túl jelentős kérdés. Mivel a DX11 karik tesszelációs képességei jelentősen eltérnek, biztos lesznek a játékokban opciók a szint állítására. Amennyire nekem a bencsekből lejött, ésszel használva az opciót nem fáj annyira az 5800-asoknak, mint ahogy egyesek beállítják. Meg lehet nézni a Stone Giant demóját bekapcsolt tesszelációval, extrém módban, ami kinyírja a radeont, azért brutál és értelmetlen mértékű tesszelálás van. (Bekapcsolt wireframe-el szépen látszik.) Normál módban is igen részletgazdag a geometria, és úgy meg röhögve viszi...
Arról nem is beszélv, mire lett kitalálva a tesszeláció, és hogyan, a LOD-al sokat lehet spórolni, és kis leleményességgel. Itt ez már a fejlesztőkön fog múlni, azért meg nem fogok GF110-ért rohanni, mert valami játékban ész helyett csak teszzelációt nyomtak, vagy mert extrém helyett csak normál mértékűt bír a karim....
-
HSM
félisten
De azért azt se felejtsd el, hogy te már kb egy éve élvezed az 5850-ed előnyeit, sebességét, míg aki most vesz 6850-et, az már ennyivel rövidebb ideig veszi hasznát, mert "elavulni" kb egyszerre fognak.... Arról nem is beszélve, hogy a refi 5850 azért egy jóval komolyabb konstrukció, mint a 6850-es karik többsége...
-
laca000
őstag
Az igaz,hogy viszonylag "jó" árban mennek a középkategóriás GPU-k,nem is tagadom.
De az már egyenesen felháborító ha az ember kicsit jobbra vágyik akkor a gatyája is rámegy a "fejlesztésekre".
A legutóbbi jól sikerült középkategóriás kártya a 4850-es volt,igen régi modell de 1080p-ben a Crysis-t kivéve minden elmegy vele a mai napig.
Jó,melegszik.
De kit érdekel?
Azt mondom két év már elfogadható,de,hogy évente engem elkápráztassanak csak a külcsínnel meg a Benchmark tesztjeikkel az olyan "sírni való"!
Vagy inkább nevetni való!
Vagy szánalomra való?
Mert ha nem csapkodnák össze úgy évről-évre a játékokat ahogy azt mostanában teszik a -nagyobb haszon érdekében- azt mondanám:"rendben van".
Palira veszik az embert.
Ha a szeretném a konzolt vennék inkább azt de még a gondolattól is kiráz a hideg,hogy kezembe vegyem azt az életidegen kontrollert és százszor annyi játékból ezerszer annyi a hulladék! -
laca000
őstag
De minek évente kiadni újabb kártyákat?
Nincs is rá játék.
Én csak ezt nem értem.
Régen évekig ott volt a Radeon 9600 és a 800,simán elvoltunk vele.
Fejlódés?
Hova?
Hol vannak a videókártyákhoz a játékok?
Évi 4-5 értelmes gámához felesleges ez a lóhalálában való rohanás.
Igaz a gyártóknak jól jön,még egy újabb bőr és még egy... -
Cybertrone
veterán
Az úgy sikerült ahogy várták, elemezték már ők szerintem régebben hogy milessz a a zöld gpu-ban mindent feloldanak, és még egy kis +-t is belecsempésznek! Kijött a zöld mostmár nemkell fejtegetniük az erejét, ott van nekik szabadon tanulmányozhatják, sőt még lehet vettek is belőle
... Taktikusan nyomják a bizniszt a pirosak megvárták míg lép az NV, amolyan na lássuk mit hoztatok össze stílusban! Majd ha felocsudott a jónép az eufóliából hogy hűűűűűűűű meg azzzzzzzzzigen ez aztán verhetetlen... Nah ezután fogják leleplezni az uj szériát, és szerény véleményem szerint akkora pofont adnak majd a zöldnek mint ezelőtt! Vagy nem így lessz és mi is zöldet veszünk...
-
Dj Dekko!
őstag
10.11 est használom!
Win7 x64 Sp1
#16870) Laraxior.: Nem sokra becsüli már a 3dmark11 es a processzorokat... nagyon vga limitesre lett kitalálva hiszen nekem 3200 mhz q6600 ossal 39xx pont!Gyilkos lett az új 3dmark annyi szent...valahol még 2 darab 5870 essel se érnénk* el a 25 fps!
ez a vicc már komolyan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Macbook White 13" unibody
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest