- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16980 üzenetére
A Crysis gyönyörűen megy 1920*1200-ban, 16xAF mellett, DX10-ben.
1,5 éve még nem volt a piacon 1 GPU-s megoldás, ami tudta volna ezt a teljesítményt. Fél éve még nem volt 100k alatt. Most meg középkategória? Átlag Gamer kategóriát nézzünk már, kérem.
MOD: HSM: Igazad van, ezen kár vitatkozni. -
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16974 üzenetére
Még mindig nem egy nevezőn vagyunk, úgy látom, ti sz@rjátok a pénzt.
(Nem csak) Magyar valóság: Nincs mindenkinek 30" monitora, hozzá való procija, memóriája, VGA-ja. A középkategóriát nem FullHD+szűrők-ben mérik.
MOD: A 6800 sorozat NEM az 5700-at váltotta.MOD2: HSM: Ez így igaz, de akkor se nevezzünk egy fél éve még csúcskategóriás VGA-t, középkategóriának, miközben csak 15%-al előzi meg a legerősebb 1GPU-s megoldás.
-
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16955 üzenetére
Mert szerintem a "nagy átlag" még mindig C2D, 2GB RAM és 19-21"-os TFT mellett játszik, nem FullHD felbontásban. Oda meg elég egy HD5770, vagy egy GTS450. Ne kezdődjön már a felső kategória a GTX580-nál. Szerintem ami afölött van, az már egy kicsit luxus.
Elég sok ismerősöm van, aki 2-3 évente költ annyit a gépére, mint nekem a VGA-m volt, pedig játszani is szeretnek. Nekik mondd azt, hogy egy olyan kártya, ami FullHD-ben szűrőkkel is játszató élményt nyújt, az csak középkategória.
Egyéni vélemény, az értelmes kritikát szívesen fogadom. -
Motion_Blur
félisten
válasz
M. Andris #16939 üzenetére
Ez a tesszelláció a 68xx kártyák mentsvára
Én biztos nem cserélném le a kártyámat egy 6870-re, csak azért mert jobban tesszellál
esetleg ha adnak egy olyan példányt, ami kb. 1100/1500-on megy gyári hűtéssel. Az a kártya teljesítményben már veszélyes lehet az enyémre. Csakhogy ilyen 6870 nincs
-
HSM
félisten
válasz
M. Andris #16936 üzenetére
Oké, de ez csak az elméleti maximális számítási kapacitás. Önmagában nem sokat mond a termék játékok alatt tapasztalható teljesítményéről... Mert pl. a 6850 tesszelálva akár még erősebb is lehet az 5850-nél, a 6870 az 5870-nél. Egyéb esetekben mondjuk az 5800-asok a jobbak.
Viszont a 6850-ek általában jóval olcsóbbak.
-
HSM
félisten
válasz
M. Andris #16923 üzenetére
A 3850-re nevetségesen kevés volt a 256MB már a megjelenésekor is, ugyanez igaz az 512-es 4870-re is. Az 5850-en viszont a GTA4 kivételével sehol nem vágytam még plussz memóriára. Én akkor vennék ezekből 2GB-ost, ha CF-be akarnám őket kötni, mert oda biza már kevés lehet nagyon hamar a fejenként 1GB.... A 6970 se véletlen jön 2GB-al, és 5870-ből se véletlen van kevés 2GB-os... Az 5800-ak teljesítményszintjéhez még éppen elég az 1GB. De legroszabb esetben az ember a textúrákat lehúzza mediumra, és máris nem kell a 2GB-s kari....
-
válasz
M. Andris #15941 üzenetére
Lerövidül az élettartalma? ugye ezt nem gondolod komolya érvnek? ez mit is jelent a valóságban? 20-25 év helyett "csak" 18at fog futni, nem mindegy neked? 18 év múlva szeritned mire lesz jó egy ilyen hardver díszítő elemen kívül?
Ha pedig a hőfokok nagyon is rendben vannak, illetve nem egy "komoly" tunign hatására van kitéve a cucc, akkor egy grammot nem rövidül, elmondom neked
Jelene esetben beszéljünk a HD5850 és 5870 GPU-járól... a Cypress GPU 850MHz-re van hitelesítve( az 5870 esetén) az 5850-en vissza van véve725-re... De ugyanaz a GPU, szóval ha 725-ről felrakod 850-re akkor attól nem fog rövidülni az éllettartama, hiszen még mindíg a hitelesített órajelen vagy -
Gerisz
addikt
válasz
M. Andris #15941 üzenetére
Nem biztos, hogy azért tuningol valaki, mert kevés a teljesítmény (vagy minden cseppre szüksége van). A 980X-et is tuningolják.
De itt azért a közösség nagyobb része kihívásnak tekinti, meg szórakozásnak (meg van aki versenynek is) Ez olyan, hogy elég a legtöbb procira a 3k-s hűtő akkor miért veszik meg a 20k-sat. Sőtt a gyári hűtés is elég, mert azért azt adják.A tuningtól miért kell, hogy instabil legyen? Akkor ott már nem tuning van, hanem csak kínlódás. Egy rendes tuning stabil mint az atom.
-
Anoulou
csendes tag
válasz
M. Andris #15932 üzenetére
Szevasztok!
Köszi a válaszaitokat. Amúgy nem értem,hogy miért nem folytatja az OC vapor-x gyártását a sapphire... nem lehetett gazdaságos talán?
Amúgy egy 5870 egy i5 procival szerintetek mire képes 3dm06 és vantage alatt? Milyen pont körül lenne a jó eredmény?Köszi a válaszokat!
Jó8 mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest