- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #20264 üzenetére
igen, véletlenül erre figyelek, hogy nekem elég odabasz legyen
nem lennék hiteles ha gagyival nyomnám -
Tomko78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #20193 üzenetére
Hát ez az , én száműztem a gépemből a hdd-t
De pl az se jó hogy mindig várok Mw3 is a többiekre mert lassabban lépnek be
Azért húzom halogatom a cpu cserét is , mert elég gyors így a gép . Max ha elkap a hév felhúzom kicsit a Cput
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20114 üzenetére
Köszi az infót!!!!
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20111 üzenetére
UI:
Csak egy pl:
-Ha az intelburne extrem teszt alatt mondjuk felmenne a cpu hőmérséklete 65fokra és a magok lennének 58 fokosak, akkor még mindig nincs baj?
-
Teodor52
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20111 üzenetére
Kösz szépen!!!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #20107 üzenetére
Oké, köszönöm.
-
Z10N
veterán
válasz
///Krisz\\\ #19895 üzenetére
Tudom, hogy 1333MHz a hivatalos, de mint mondtam 2x2GB-tal 1600MHz-n hibatlanul mukodott evekig, meg 1866MHz-n is. Itt a tobb modulbol adodo szinkronizalasra gondolok az IMC-nel, lehet csak egy kis feszultseg kell majd neki. Ezenkivul ha figyeltel volna mar irtam, hogy 4x2GB 2T-nel stabil, a hiba csak 1T-nel adodik. Hol fel ora utan, hol 6 ora utan jelentkezik. Csak ha epp munkaba vagyok zenelek, vagy renderelek, exportalok roppant bosszanto.
ui: Inkabb az erdekelne akinek konkretan hasonlo setupja van es vagy tapasztalt mar ilyet, esetleg aki nagyon benne van a Deneb IMC konfigolasban, ezert is irtam ide, nem az evidens dolgokert
-
r1chArd18
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #19883 üzenetére
F8-as van rajta (legújabb) és még mindig 800 Mhz. (: de ahogy olvastam akkor ez a C&Q a hibás.. (: megnéázem hogy ha kikapcsolom biosban akkor hogy megy.
1 kérdés. Ugye nem árt ez a gépnek? Bocsánat csak még hülye vagyok hozzá -
SSJ2Vegeta1
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #19813 üzenetére
Nincs semmi tuningolás.
---------
1333-on mennek a RAM-ok, nem 1600-on, mivel ahhoz húzni kéne a procit vagy mit.
Igen, egyforma mind a 4 RAM, egyedül az egyik más kinézetű kicsit, de ugyanaz a gyártó, típus, csak régebbi design, tudásilag teljesen ugyanaz mind a négy.
http://www.aqua.hu/4gb-1600mhz-ddr3-ram-kingston-hyperx-2x2gb-khx1600c9ad3k24g-cl9-128785.htmlIlyen formában vettem most legutóbb, 2x2Gb-os csomagba, előtte külön-külön vettem a 2-2Gb-ot.
Időzítést meg ezt a CR: 2T-t hol lehet megnézni, ill. beállítani?
Fentebb linkeltem egy yt videót a biosomról, én nem igazán találom föl magam a biosban. -
LLKobe
veterán
válasz
///Krisz\\\ #19771 üzenetére
Sorry, értem a célzást
Tulajdonképpen szürkezóna, mert egy magfeloldott X4 960T-ről van szó
-
Tomko78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19763 üzenetére
mondjuk auton szerintem nem szabad hagyni
nekem most így megy a cpu : [link]
-
válasz
///Krisz\\\ #19689 üzenetére
Vicces ez az AMD...
Az én 760G chipsetes lapomba már nem jó a gyári Overdrive.... persze X4-955, no meg X6 kompatibilis...
"AMD OverDrive™ utility is not compatible with the following chipset models"
AMD 780V
AMD 760G
AMD 740G
Previous AMD Chipset models (e.g. 690G or 580X) or non-AMD ChipsetsHa Winner_hun is hasonlóan járna, akkor az alaplap gyártójának mindig vannak legalább ugyanilyen jó utiljai. MSI, ASUS, Gigabyte-nak tuti... de valszeg a kevésbé trendi' ASROCK, Foxconn lapoknak is. Csak azokat nem ismerm.
-
Winner_hun
félisten
válasz
///Krisz\\\ #19689 üzenetére
-
Tom5
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19600 üzenetére
Majd figyelem az Asrock oldalát ezügyben.
Ha nem szálltak volna el az árak most bepróbálnék egy GIGABYTE GA-970A-UD3-at...
Az előző giga lapommal semmi ilyen gondom nem volt. Bár iponon még 26K a lap...
(máshol majdnem 30K) Hétvégén még bizonyíthat, lesz rá időm mókolni.
Aztán döntök... -
Tom5
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19597 üzenetére
A procim egy éve megvan előtte egy Giga lapban ment alulfeszelve. 2800 Mhz 1,025V CnQ on 0,9xxV 1 Ghz környéke. De érdekes a Giga lap default 1,35V-ot adott neki ez a lap meg 1,28x V-ot...Még megpróbálom az 1,1-es Biost, hátha. Aztán ha nem akkor hagyom fixen 1,050V 2800 Mhz-en. Nincs fogyasztásmérőm de mennyi lehet a különbség ezen beállított órajel és fesz között ill ha CnQ ugyanilyen fesz mellett visszaveszi az órajelet
1000 Mhz-re. Gondolom nem sok. -
Tom5
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19594 üzenetére
Most értem haza, nyomtam egy BIOS resetet és igen. Def beállításoknál a CnQ 1,136V 800 Mhz...eszem faszom elszáll...
Beeerka - csak a tied 870-es...
-
Tom5
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19591 üzenetére
Azt is átnyálaztam teljesen. Semmi gond az ottani beállításokkal.
Programot meg nem akarok használni egy olyan dologhoz amit alapból tudnia kellene. Ezelőtti lapjaim érdekes módon tudták... -
Tom5
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19587 üzenetére
Igen, így kellene neki, de nálam valamiért nem így van. Új Windows-t is raktam, minden maradt ugyanúgy. Dühitő...
-
adam432
tag
válasz
///Krisz\\\ #19325 üzenetére
Kicsit elhamarkodott volt kijelentenem, mert Prime95 kb. 45perc futás után ledöntötte a lábáról... még 1 kis feszkó kéne neki, de azt már nem erőltetem gyári hűtővel, igy is sajnáltam hogy 60-61 fokon főtt a Prime-al egy jó ideig...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19174 üzenetére
Csak 2 modullal használom, de váltanék 960T-re ill. X6-ra, és annak még jobb a mem.vezérlője, mint a C3-as Deneb prociké. (1600MHz/CL7 vagy 1800+/CL8 a cél)
Remélem hamarosan el tudom adni a 955-öt.
Kíváncsi vagyok az X6-ra. -
siriq
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19168 üzenetére
Elmeltileg igen, gyakorlatilag a C3 rendesen kuzd a 4 dimmel. Legalabbis nalam. Van par memoria modulom de a 4 corsair-t nem nagyon szereti mar (16 giga), 12 vel meg okes (8 giga corsair es 4 giga kingston).
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19170 üzenetére
De igen, jól látod.
Az lenne a gáz, ha a köv. Bull sem hozná amit várnak tőle... -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19168 üzenetére
Úgy néz ki, hogy igen.
Bár kérdés, hogy mekkora ennek a jelentősége, vagy inkább a minél kisebb késleltetésnek.(szerintem inkább az utóbbi, de hajt a kíváncsiság)
Engem igazából a 2 DIMM melletti 1600+ MHz érdekel.(2x4GB miatt)
syl5: Én nem írtam pü-t, de kettő is van.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19163 üzenetére
The capabilities of these memory controllers are variously different when overclocking:
C2 - older memory controller, with 2 DIMM's usually maxes near 1700Mhz or even up to ~1880Mhz (if you add more voltage - C2 IMCs love voltage), but with 4 you won't manage 1600Mhz; at most with 4 DDR3 DIMMs you might be able to manage 1450Mhz.
C3 - revision made to address C2 issues; you can now run 4 DIMM's officially with 1333Mhz and unofficially over that; with 2 DIMM's you can manage up to 1900-1950Mhz stable on most accounts, and with 4 DIMM's 1600Mhz and further is possible.
E0 - the best AM3 memory controller, available in the Phenom II x6; it is officially the same as a C3 memory controller but has much better overclockability; whether with 2 or 4 DIMM's you can manage 2000Mhz+ memory speeds with low timings.Ezért kérdeztem, csak nem találtam ehhez hasonló írást.
Tehát az X6-hoz hasonlóan a 960T is E0 stepping, tehát ha nem megy esetleg mégsem a +2 mag, memóriából még profitálhat.
Kérdés, hogy kihasználja-e valami e tulajdonságát? -
gonoszember
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #19117 üzenetére
31 fokot ir most éppen
Azért idegesit mert ha azokkal a számokkal spekulálok amit én beállitok manuálba akkor kb reális a proci, reális a höfok, megy a prim. (HW szwrint meg 1.502, CpuZ 1.512) Ha ahoz igazodok amit a hv monitor ir és visszaveszem 1.4 re (Hw monitor szerint, ami manuálisan 1.3 valamennyi) akkor alig tudodok valamit huzni a procin mint ha alulfeszeltem volna.
-
fasterware
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #19014 üzenetére
Nem értem miért nem adják oda 1 kis tubusban azt a mennyiséget amit a hűtő aljára tesznek vagy ne tegyenek rá 1 vagonnal.
-
kungzi
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18932 üzenetére
nem kertben
-
kungzi
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18930 üzenetére
akkor mégis csak jó vmire a CM 212+ a 2db Swif2 120p-vel
-
Hikvision
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18919 üzenetére
Nagy variáció nincs a házventiknél. Elől a vinyóknál be, hátul pedig a Procinál ki. Ráadásul a Proci PWM vezérlésére vannak kötve, tehát akkor kapcsolnak rá amikor kell. Nincs is meleg bent, a freezer is langyos. Az új házba a 6870 5fokkal hüvösebb, a hdd-k szintén. Csak a procival lett vmi. Én még mindig arra tippelek, h vmiért 1.41-et ad az 1.35 helyett, és azért fűt. Gyanus is volt, h alapórajelen simán viszi a 3.5Ghz-et. Csak a Biosba nem lehet visszafelé osztani a feszkot a proc-nak...
-
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18880 üzenetére
6 magos procit meg nem is kell majd annyira húzni, nekem 3780MHz-en tökéletesen kihatja HD 6990-esemet. -
Byga007
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18845 üzenetére
Hát igen mondhatnám hogy mikor kézbe vettem még meleg volt de senki nem hinné el XD XD XD Nah mostmár eljutottam odáig hogy ez van a gépemben és még igaz nem raktam újra a rendszert (majd holnap ) de nagyon vagányos így egy kicsit gyorsultam de nem olyan sokat majd holnap friss rendszerrel XD A lustaság vitt rá hogy ne rakjam fel ma
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18849 üzenetére
pl 970 és ami fölötte van az csak cacdc, ezért nem értem miért van 2 gyártósor
amúgy kb az elérhető órajel a difi, cacdc-kbe van +100-200MHz még léggel -
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18845 üzenetére
Mondjuk eléggé odabasz, hogy 1041 óta létezik a c3-mon belül a jobb stepping(ami CACDC AC-ként fut) és retail 4 magos még a régebbi revízióba készül,holott x2-kbe nem is láttam idén cacac-t
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18795 üzenetére
Az attól függ, mennyiért vennék ezt meg!
(nem itt az aprón)
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18793 üzenetére
Igen, hátha kifognék egy tuning-barátabb példányt.
Vagy egy X4@X6 960T esetében. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18791 üzenetére
Írtam, 955.
De szerintem sokat vártam tőle...
Lehet próbálok még egyet, gondolom 960T nincs itthon kéz alatt sem... -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18788 üzenetére
Két helyről tudok csak "olcsóbban" vásárolni, így az árgépes nem játszanak, de azért nagy köszönet!!!
Majd meglátom, mert még nem 100%-ra ígérték, hogy elviszik a procimat. -
subaruwrc
félisten
válasz
///Krisz\\\ #18756 üzenetére
a processzoron kívül az alaplap illetve a hűtés a korlátozó tényező, AMD cpu-knál főleg mert azok a hideggel skálázódnak sokkal jobban sem mint a feszültséggel, így hiába van egy lap amiben mondjuk 2.3v vcoret is lehet adni, ha csak -150 fokig tudod hűteni, simán megveri egy olyan lap ami csak 1.85v-ot tud, de -190 en megy benne a proci. sok cpu nem 1.9v környékén megy a legjobban maximum mhz-re hanem mondjuk 1.75-1.85v-ig. igaz a teszteken való stabilitáshoz általában több szükséges, van hogy 1.95v is.
az alaplap bekorlátozhatja a maximum cpu órajelet, a magas / 6500 + / órajeleken való stabilitást / superpi se fut le / valamint a memóriavezérlő tuning képességeit is nagyban. olcsó lapokon ugyebár azon is spórolnak hogy az imc-nek nem jut sok fázis tápellátás csak mondjuk 1 vagy 2 az meg nem elég 4500+ os órajelhez hiába tudná az imc és ott sem a fesz sem a hideg nem segít. az alaplapok ezenkívül nem olvadni szeretnek hanem inkább szétfagyni mivel a -190 fok brutál hideg, ezért általában a pot körüli 5 centiméteres kör jéggé szokott fagyni, ami egy idő után a lap működésképtelenségéhez vezet. ( a jég nem vezet ugyebár ) viszont ha abból valahol víz lesz meg is dögölhet a lap. ezeken kívül hirtelen nem jut eszembe más. egy jó procit egy csúcskategóriás lapban lehet csak a végletekig hajtani, durva szigeteléssel és a -196 nál minnél közelebbi hőfokon. -
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18758 üzenetére
Bizonyos feszültség felett a félvezetők elkezdenek finoman olvadni, degradálódni.
Alaplapi FET ha túlmelegedik elfüstöl, szerencsésebb extrémen droppolni fog a lap, a beállított feszültséghez képest jelentősen kevesebb tud átfolyni az alaplapi PWM-en, rosszabb esetben el se indul a gép. -
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18756 üzenetére
Folyékony nitrogénes hűtésnél szerintem az alaplapi FET-ek, és a CPU-ban lévő félvezetők feszültségtűrése szab határt.
-
MC Pite
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18727 üzenetére
korábban már kapott bios frissítést, és úgy rémlik mintha előző rendszerben működött is volna.
Kiegyensúlyozott, és a procinál csak hűtést lehetett állítani, órajelekre vonatkozólag nem volt semmi. -
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18705 üzenetére
Értem, meg tudom is hogy jobb lenne 2x2 gb ram, csak mikor vettem 2 éve akkor elég volt a 2 gb, aztán már ez az újabb 2 gb is tőr volt a szívembe, amilyen áron vettem a DDR2-t. Igazából már kezdek beletörődni hogy ez ennyit tud, lassan úgyis időszerű lesz a váltás valami tuningbarátabb am3+ lapra.
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18703 üzenetére
Gondolkoztam én is a 2 gb ramon, de az meg a winnek lenne kevés, így letettem róla. Próbáltam fix 10es HT-vel már, ugyan az... 2200-nál a fesz volt már 1.1-től 1.25-ig minden, de bármennyire teszem, 2200-nál a BIOS-ig sem jutok el
Ahogy már pár hsz-szel fentebb írtam, felpörög a vga venti, majd leáll az is, egy piros led világít rajta, és kb. ennyi. Jöhet a cmos
Egyébként fix hogy a ramok körül lesz a gubanc, most pl. IBT 10 kör maxon alap cpu fesszel 3900-on 1.1es cpu viddel lefut hibátlanul, ramok 800-on. A small fft is és a blend is. Large alatt fexik azonnal.
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18700 üzenetére
Igen. Most 400-on. Korábban 533-on voltak, de akkor in place large fft alatt mindig fagyott, hiába 1066-osak a ramok, és adtam nekik 2.2 voltot. Visszavettem inkább 800-ra, így stabil a rendszer. Egyébként 4*1 gb ramom van, ugyanaz a kit. Így is van jelentősége hogy melyik melyik slotban van?
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18668 üzenetére
azért 4.6-4.7 bencs stabilitás meglesz
-
HabyRolika
tag
válasz
///Krisz\\\ #18581 üzenetére
átmentem
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #18528 üzenetére
Te jó ég
dehogy hergelem. Csak most kezdem kitapasztani a procim határait.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18508 üzenetére
Más jön szépen. 64bitest szedem.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18508 üzenetére
Kemény 3,6kb/s-al jön ...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18427 üzenetére
Elírtam ill. rosszul emlékeztem, bocs...
3.4GHz csak az 1,275V úgy néz ki. -
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18423 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ez lapfüggő.
De ez tetszik, hogy változtatja az idle-feszt is.
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18418 üzenetére
akkor fogalmazzzunk úgy hogy lapfüggő, szerencsére gigánál úgy van hogyha alulfeszelsz akkor a cnq fesz is csökkent
pl nekem 1040MHz@0.85V
De a 780gxh-ba is mintha úgy lett volna mint nálad, picit zavart is(bár stabilitás szempontjából atombiztos) -
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18413 üzenetére
Nem igaz, mert ahogy növelem, vagy csökkentem biosban a feszültséget, úgy nő illetve csökken az üresjárati feszültség is.
@18415
Már egy órája megy és semmi hiba...mindig blendet szoktam futtatni, ahol beállítom neki, hogy legalább 4GB ramot használjon.
Amúgy meg az, hogy félóra 100% terhelésen stabil az elég is, hisz a proci ebben az állapotában úgy is csak terheletlenül van, ha nő a procihasználat úgy is feljebb kapcsol egy power-state-et. -
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #18418 üzenetére
Ez is valami ASRock tulajdonság?
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #18413 üzenetére
"Az tök mindegy, hogy szénné feszeled vagy "éhezteted" a procit az Idle órajel/fesz. mindig ugyan annyi lesz."
Az idle fesz, a biosban beállított feszhez viszonyodik. Nálam jelenleg 0.896 volt.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18410 üzenetére
Gondolom, azért ad kisebb feszültséget neki idle-ben a CnQ, mert alulfeszeltem a procit.
Franc se használja 1.4V-on mikor bírja 1.265V-on a 3.5GHz-et is.Na, de úgy néz ki hogy stabil... 1GHz@0.88V ->200*5 az fsb, fél óraja megy a Prime.
-
TeeBee73
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18375 üzenetére
Nem kritizálásképp mondtam, csak arra gondoltam, egy elemkivétel nem lesz jobb, mint ha egy "CMOS CLR" gombot megnyom a deszkán (ha van rajta), vagy egy jumpert átrak pár másodpercre. No offense.
-
TeeBee73
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18372 üzenetére
"Ártani nem fog."
De használni se.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18363 üzenetére
Nem volt se elemkivétel se BIOS Default a Gigabyte-ban mikor visszaraktam Asrock-ból, ez baj lehet, hogy a Giga lapban minden beállítás úgy maradt akkor ahogy volt, mikor visszahelyeztem a procit?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
///Krisz\\\ #18358 üzenetére
Hallod te nagyon nem vagy képben..
A fatal1ty lapot csak a mikrolag miatt vette, hátha abban elmúlik, csak éppen abba baromira melegedett a proci, és a ramja nem ment annyit mint a gigában, egyébként ugyan azt a giga 990 es lapot használta mint most is! Szóval.. mennie kéne annak a beállításnak (4100mhz, 1.425V) az asrockos történet után is.
De nem megy. Azt vettük észre, hogy jobban droppol mint előtte.
Eredetileg Idleben 1.425-1.440 közt ingadozik, tudom mert nekem is ezt csinálja a 970 es giga lap.
Terhelésre pedig 1.408 áll be.
Neki pedig most Idle -n 1.425 re áll be, nem szalad túl, és Load -ban lemegy egészen 1.376 ig, valamint jobban melegszik!
Számomra kicsit bermuda háromszög az eset.. a hűtőt ellenőriztettem vele, plusz újra fel is lett rakva, elvileg annak jónak kell lennie, valamint az nem befolyásolná a feszültséget, szóval csak arra tudok gondolni hogy az asrock lap valamit kivágott a prociban.
(Egyébként arról az asrock lapról tudni kell hogy a szervízben kipróbálták egy T1100 assal, és az 78 fokig melegedett fel benne.. kimondottan érdekes..) -
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18358 üzenetére
Krisz!!!
Már a régi UD5-ös lapom van benne a Giga, amiben eddig jó volt, és ebben csinálja ezt az agybaját. -
Beeerka
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18295 üzenetére
Köszi a választ, igen, azért is írtam zárójelbe, mert tudom, mindegyik proci más
Akkor megpróbálom az 1,15V-ot belőni, procival meg lehet lejjebb megyek még, drága az áram -
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18285 üzenetére
szerintem meg lője be arra az órajelre amíg a proci jól is szalad de nem is fűt annyira, másnem gta4, bf3 úgyis gyorsul 4-4.1GHz körül is még 5770-el is
-
válasz
///Krisz\\\ #18283 üzenetére
Full hd
Szegény kicsi 5770 izzad is.
-
válasz
///Krisz\\\ #18280 üzenetére
Prime alatt max 56 fok. Holnap majd megpróbálom akkor az NB-t is. Pl crysis 2 semmit nem gyorsul ha alapról 4ghz-re tuningolok. Lehet NB segítene?
(#18281) apollo12
1.3250 -
oz82
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18259 üzenetére
Szesz!
Én feldarabolnék kis VGA süniket és Sekisui szalag (nagyon vékony kétoldalt ragacsos- itt a Ph beszerezhető), aztán azzal erősíthető a borda a helyükre.
Múködik!Bár nekem ilyen lapom van és azon ott vannak szép sorba.
-
D.Orion
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18254 üzenetére
NB: 10x250@1.25V Futt a prime smallFFT, de még várok, mert így a teszt elején csak 175W-ot mutat. Az előbb is 20 perc után ugrott fel a fogyasztás még 10W-ot. Ahogy melegszik a proci úgy egyre többet eszik, és ahogy többet eszik, úgy melegszik...
Röviden, hogy ha ilyen tuningra adod a fejed, akkor szerezz be egy olyan hűtőt ami stabilan képes hidegen tartani a procit. Hideg alatt nem az 57°C-60°C-ot értem. Továbbá attól, hogy a cpu nem eszi meg a TDP értéket a feszültség szabályzók még nagyobb terhelést kapnak az emelt V-t miatt. Hiába nincs ott az Amper, de a +Volt így is terheli őket, szóval én raknék rájuk bordát a helyedben.
Ui.: Míg megírtam a hsz-t a CPU elérte az 57°C-ot és már 185W-nál jár az egész gép. Kezd megjönni az AC hangja, 2200rpm-en se forgott még sohasem.
-
D.Orion
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18252 üzenetére
Nincs borda nekem sem a fesz szabályzón. NB/L3-mat megleshetem, de nem ígérek semmit, mert eddig csak 2250MHz-es NB-ig mentem el.
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18050 üzenetére
Nem tudok NB VID Voltage-ot emelni, mert BIOSomban nincs ilyen lehetőség, de már korábban tárgyaltuk itt.
pezo00: a pro egyértelműen jobban teljesít, 12 Cm-es ventije van, míg simának csak 9es, vagy 9feles, kb. Más kérdés, hogy az én házamba be sem férne a Pro, így maradt a sima, de az is nagyon jó.
-
pezo00
tag
válasz
///Krisz\\\ #18047 üzenetére
Értem köszönöm a segítséget!!! Még egy kérdés. Mi a különbség az AC FREEZER 13 és a FREEZER 13pro közt, árban majdnem egy árban vannak melyik a jobb? Vagy azok közül amiket ajánlottál melyik éri meg legjobban az árát? Egy kis tartalék legyen benne ha tuningolnám a procit. Igazából a 3 hütő közt 3000Ft különbség van 7.000Ft--10.000Ft közt vannak szóval mind1 csak jó legyen. Procira visszatérve 955BE és 965BE közt árban 1.500 Ft különbség van ha jobban megéri inkább a gyorsabbat venném, inkább azt szeretném megtudni hogy a 965 az nem-e véletlen egy gyárilag túlhajtott 955?
-
válasz
///Krisz\\\ #18044 üzenetére
Az L3 cache ugyanúgy túlmisztifikált, mint annak idején a Dual Chanel volt.
Alkalmazási területtől függ, hogy
- kell-e egyáltalán L3 cache
- ha igen, akkor a sebessége számít-e
Videók vágásához, transzkódoláshoz, encodoláshoz pl. nem nagyon kell.Egy cikk egy nevesebb' portálról ahol pont az Athlon II vs Phenom II kapcsán merült fel.
-
Kroni1
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18040 üzenetére
Látom tuningolod a gépet, erről az NB/L3 tuningról eddig nem is nagyon hallottam, de lehet hogy kiváncsiságból én is megkukkantom, milyen hatással lehet a fogyasztásra, stb. Számszerűleg is gyorsulhat ettől a proci teljesítménye? A NB VID voltage-ot állítottad akkor 1.175V-ra a 2.4GHz-hez igaz?! Az alapból 2GHz és 1.1V ha jól tévedek ugye?
A HT link-et jól tudom hogy nincs értelme felhúzni ugye?
-
Zeratul
addikt
válasz
Van értelme tuningolni az L3-t?
-
pepusos
senior tag
válasz
Örülök a Te sikerednek Veled, ha számít!
A magaménak úgysem tudok sajna, én nem boldogultam vele sehogysem
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18005 üzenetére
Na, végre megtaláltam a stabil tuningot az NB/L3-nak: 1.1750V 2.4GHz, ez lett a vége. A 2.6GHz-et még 1.3V-on sem akarta a kicsike. Örülök neki, hogy végre sikerült kicsit tuningolni az NB/L3-at is.
Elég jól elblogozgatok itt magamban!
És persze köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
krystman
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18026 üzenetére
Köszi! Egész jó leírja! Akkor hagyom bekapcsolva!
-
juhasz406
tag
válasz
///Krisz\\\ #18023 üzenetére
Köszi a gyors választ..
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #17959 üzenetére
Hát szívás van! Hiába volt stabil Prime alatt 1.2250V-on a 2.6GHz-es NB/L3, már 3DMark11 alatt is jöttek a kék halálok (még 1.3V-nál is), pedig reménykedtem, hogy csak én nézek el valamit...
-
D.Orion
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17956 üzenetére
Szerintem alkalmazása válogatja, hogy melyiknél mi a jobb. Ezért érdemes auto-n hagyni. Szerintem.
Ht tuningra: Indíts el egy superPi-t(vagyis 4el, mert 4 magos a proci) és az időeredményből látni fogod, hogy mennyi a különbség 2Ghz vs 2.4GHz-es HT között. Ha úgy véled, hogy arra szükséges van, akkor tuningold. Nem kell 32MB-os csomag, elég lesz az 1MB is. Úgy is kiírja a másodperc tört részére, hogy mennyi idő alatt végzett.
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17956 üzenetére
auton van mind a 2 gépen de alapból 16biten van
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17954 üzenetére
auto ra rakd és a ht rakhatod 2200mhz re is
a vga-t meg rakd fel 1000/1150mhz re [link]
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17757 üzenetére
800 és 900 csipesek tudnak csak 22x nál is cnq mert azok tudják a bulldit
-
válasz
///Krisz\\\ #17632 üzenetére
A hardveres gyorsítás [[about:flags]] menüpont alatt, a chrome-ban engedélyezve.
A videókártya (9400 GT) passzív hűtésű, hogy az is csendben legyenEbből is látszik, hogy általánosságban zavar a zaj. Egy gép a nappaliban legyen csendben. A fűnyíró az más dolog, de azt nem viszem be
Na mindegy... A hűtő sem gyári, CM Hyper 212+, ami több mint elég és azzal biztattak egy vásárlás előtt egy másik fórumban, hogy halk. De ez a szó azért relatív.
De ebben a topikban jellemzően a teljesítmény és a tuning a cél... úgyhogy ez már lassan off lesz. -
válasz
///Krisz\\\ #17625 üzenetére
Azonos fesz mellett freki emeléssel gyorsabban melegszik nálam és ezáltal a PWM-es venti fordulatszáma megnő 1-2 mp-re, csökken 1-2 mp-re. >Youtube és oldalbetöltés, video< nő néhány másodpercig... aztán csökken néhány mp-re, aztán iwiw-es scriptek és flash-ek futnak és újra felszalad 1000 rpm-en túlra... stb... stb... Na ebből lett elegem...
De ha hagyom alapórajelem, akkor csak 1-2 fokokat leng ki aminél egy jól beállított venti vezérléssel egyenletesen lehet tartani a gép hangját. Az elején amíg nem volt a venti külön szabályozva, akkor a helyzet még rosszabb volt. Mert Biosban írt Smart CPU FAN egy Gigabyte fejlesztő mérnöknek folyamatosan venti izgatást jelentett. Ez ugye a Default.
Összefoglalva csalódtam az overclock-banArra számítottam, hogy csak folyamatos 100%-os terhelés mellett jelentkezik 'többlet hő'. De nálam nem így van
A videóvágáshoz meg majd csinálok külön profilt.... ott hoz talán 10%-ot időben az pedig már számít. Egyébként meg marad az alapórajel, alulfeszelve.
-
válasz
///Krisz\\\ #17597 üzenetére
Egy érdekes 'jelenség':
1,35V @3,4Ghz a legkisebb terhelésre Office, Internet 42-43C-re ugrik. Idle: 35C Aztán persze 1 percen belül visszaáll. Ha folyamatosan szerkesztek Powerpointban, hozzá képeket keresek a NET-en meg minden, akkor 40-41C alá nem is megy. Pedig igazából nincs is terhelve. Na persze szépen beindul a Hyper 212+ ami 38C-is 700rpm utána lineárisan nő 52C-ig.De ha egy picit sem húzom (amire nincs is szükség a fenti esetekben), akkor szinte el sem mozdul a 35C-ről... max 38C lesz.
Tehát most jöttem rá, hogy profilt kell csinálnom az Easy Tune6-ban.
Videóvágáshoz egyet, meg egy sima alulfeszelt alapórajelet ami a default lenne.Ti folyamatosan húzott állapotban használjátok? Ha igen, akkor tényleg ettől ennyivel gyorsabban melegszik és kapcsolgatja' a ventit? -
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #17169 üzenetére
Köszönöm, sokkal jobb most
Ha jutok valamire megosztom mindenképp!
Tesztelem még kicsit így ahogy van, most 1066on mennek ramok igaz proci tuning nélkül, egy órája megy a prime blade... kíváncsi vagyok meddig megy el így... -
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16863 üzenetére
Jézus, félre értettél, dehogy vettem magamra. Én olyan átlagban beszélek. Oly sokan támadták már a VTX3D-t is, csak azért hoztam szóba, hogy az olcsó gyártó is lehet olyan jó mint a drága.
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #16858 üzenetére
nb csak a procinak ad instabilitást
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #16856 üzenetére
igen
csikózódó képernyő után kékhalál az vga ram gond lesz
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16853 üzenetére
Ha a Memory fül alatt 2600-at látsz az NB-nél, akkor jó helyen jársz. Az NB feszt én csak a biosban látom.
A 6850-es balfaszsága rohadtul nem érdekel, én alaplapról beszélek, nem vga-ról. A Giga vga-kat én sem szeretem.
Az NB nekem alapfeszen, vagyis 1.1-en 2.4 - 2.5 körül ment stabilan, a 2.6 és kicsivel felette, 1.2 volt kell.
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16851 üzenetére
CPU NB VID CONTROL
Én eltökélt Gigabyte alaplap rajongó vagyok, voltak szörnyű éjszakáim Asus lap miatt, nem tudom milyen néven lehet nálad. A Gigabyte letisztultságát nálam semelyik gyártó sem tudja leutánozni, és akkor se vennék más gyártótól lapot, ha halálosan megfenyegetnének.
1.26 volton megy benne a procim 3.6-on stabilan, 1.2 volton megy 2.6-on az NB.Crossfit007: nyomj már fel 1-2 képet a biosodról, mert én is hasonló lapra akarok majd váltani.
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16849 üzenetére
Elég szegényes bios. Én is azokra gondoltam, és te az északi hídnak adtál feszt, szerintem. Nézd meg az én biosom, kicsit fentebb. Bár ezt az AS Rock biost nem ismerem.
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16842 üzenetére
Szerintem te az alaplapi északi hídnak adtál feszt. A lapi feteken nekem sincs hűtés, de azt nem is kell bántani.
klikk, így kell kinéznie.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16842 üzenetére
Akkor próbálj meg egy 2.4-es NB-t 1.2V-al.
Lehet jól gondolja Vader, sima NB-nek adtad feszt, vagy pedig CPU-NB VID Voltage-nál állítottad? -
Crossfit007
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16840 üzenetére
Elvileg 1.25V-on már illene mennie a 2.6-os NB-nek, próbálj adni neki 1.3V-ot és úgy próbáld, 1.35V-ig nyugodtan elmehetsz CPU-NB-nél.
-
@matthew@
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15413 üzenetére
Én azt csak azért nem ajánlottam mert AMD-s lapra csak úgy helyezhető el h a VGA-ról szívja a levegőt ami már alapból sem olyan hűvöske és ha a táp van fölül akkor az szívja le róla a meleget és az a tápnak sem túlzottan jó dolog
meg a műanyag pöckös rögzítés sem tűnik nekem olyan időtállónak mint egy csavaros módszer
-
válasz
///Krisz\\\ #15356 üzenetére
Integrált vga esetében van külön grafikus driver.
-
parkr
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15349 üzenetére
kösz, akkor nem parázok
nekem lent van a táp, fent a hátsó venti gondolom majd kihúzza nagyrészt -
Vigneau
félisten
válasz
///Krisz\\\ #15325 üzenetére
A jelek szerint ez egy Green proci.
Nálam beérte a B55 3.6GHz-en 1.325V-al. Viszont két maghoz ez a feszültség 3.8GHz-en már nem elegendő. -
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #15184 üzenetére
Legutolsó bios van, 785G lap, nem mai gyerek. A 2 magos kevés a Dirt3 multiba, akármilyen jó még.
Ez odavert neki +20 fps-t. most sikerült olcsón váltani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest