- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Alister71 #20226 üzenetére
250 az fsb. HT 8-as szorzóval 2000, NB 10-es, így 2500.
A ramok miatt használom így, mert 4 modult nem tud meghajtani a memvezérlő 1066MHz-en.(persze ezt akkor még nem tudtam, mikor beszerztem ramokat)
De ha fsb-t emelek, akkor mennek hibátlanul.Köze lehet a dologhoz??
-
Tibi86
aktív tag
Hi All!
Megemeltem a CPU-NB feszültségét 1,2V-ra, és így stabil 2500MHz-en. Minden szép és jó, amíg el nem altatom a gépet...mert onnét hol visszajön, hol nem.
Ezt csak NB tuning mellett csinálja alapon nem.Ilyen előfordult e már valakinél?
Más:
955BE-t csak 4 modulos Bulldozerre éri meg lecserélni ugye?
-
Tibi86
aktív tag
Ha az NB órajelét növelem melyiket kell emelnem: az NB voltage-ot vagy CPU-NB voltage-ot?
Szerk: Ja, látom a Nagy Úr által linkelt bios képen.
(elég hasonló lapunk van)
Lord Vader Egyébként neked mennyi az alaplap max hőmérséklete?
-
Tibi86
aktív tag
válasz
eldiablo #18428 üzenetére
De lehet: PhenomMsrTweaker ebben szépen be lehet állítani, hogy a proci mikor milyen feszt és órajelet, használjon. Egyfajta szoftveres CnQ, bár én jobb szeretem a gyárit biosból.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18423 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ez lapfüggő.
De ez tetszik, hogy változtatja az idle-feszt is.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18413 üzenetére
Nem igaz, mert ahogy növelem, vagy csökkentem biosban a feszültséget, úgy nő illetve csökken az üresjárati feszültség is.
@18415
Már egy órája megy és semmi hiba...mindig blendet szoktam futtatni, ahol beállítom neki, hogy legalább 4GB ramot használjon.
Amúgy meg az, hogy félóra 100% terhelésen stabil az elég is, hisz a proci ebben az állapotában úgy is csak terheletlenül van, ha nő a procihasználat úgy is feljebb kapcsol egy power-state-et. -
Tibi86
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18410 üzenetére
Gondolom, azért ad kisebb feszültséget neki idle-ben a CnQ, mert alulfeszeltem a procit.
Franc se használja 1.4V-on mikor bírja 1.265V-on a 3.5GHz-et is.Na, de úgy néz ki hogy stabil... 1GHz@0.88V ->200*5 az fsb, fél óraja megy a Prime.
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom tesztelni az idle órajeleket?
Jelenleg 14*250-en (1.265V) van a proci és idle 0.88V-ot kap 1000MHZ-en. Na ezt, a feszültséget keveslem neki egy picit... -
Tibi86
aktív tag
válasz
szergely86 #14785 üzenetére
Szerintem nincs nálad semmi gond!
(persze vannak nálam memóriában jóval jártasabb emberek is itt)Nekem is unganged-ben vannak a ramjaim, de CPU-z dual channel-t ír ki rájuk.
Ilyen lapom volt, mikor phenomra váltottam és nálam is unganged-re tette.Amúgy ez a lap nem támogatja az am3-as procikat, nekem meghalt a phenom alatt. Vigyázz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest