- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
válasz
@matthew@ #15484 üzenetére
Nekem egy cooler master hyper 212 vel 2db swif 2 ventivel 1.352volton 30fokos szobában 55 Cfokos volt, 1.4volton már a 64Cfokot súrolta, de a Lord Vader csak teszt erejéig csinálta,
az új hűtővel 1.352volton 3940mhz en 45Cfok volt a max,
jah a másik vigyázz a vrmekre ne hogy túl melegedjen 1.4volton 4ghzen már nagyon meleg szik érdemes vga ram bordákat rá rakni, nekem 1.4volton 4.11ghzen meg égette az ujjamatazóta 2db 8cm ventivel hűtöm
csak azért mondom mert ismerősnek így szált el a Gigabyte GA-MA770-UD3 lapja 1.4volton 4ghzen járatta és a vrm-ek leégtek még tavasszal
-
apollo12
veterán
válasz
@matthew@ #15467 üzenetére
Hát egyszerű csak a biosban a 20 szorzóra kell fel raknod és fixálni kell a feszt a biosban, de nagyon függ milyen tuning potenciája van a procinak, jobbak 1.4volton 4-4.1 ghzet elmennek, rosszabbak 1.4volton 3.6-3-8ghz et mennek.
A másik szempont a hő, gyári hűtővel meg se próbáld 1.4volton olyan 1.3volton kéne próbálkozni mit megy, az 1.4voltot egy normál hűtővel kéne próbálkozni: Arctic Cooling Freezer 13 Pro, THERMALTAKE CL-P0564D Frio, NOCTUA NH-U12DO A3, CORSAIR H50eddigi eredményeim stabilan
1.30volton 3737 18.5x202
1.35volton 3940 19.5x202
1.40volton 4120 20x206
1.5volton 4520 20x226 (ASUS Crosshair IV Formula lapban)prime95 blend tesztel teszteld a procit, 1-2óra és utána GTA 4 vagy BFBC2 vel 2-3 óra játék saját tapasztalat
-
-
Cadal
őstag
válasz
@matthew@ #15367 üzenetére
ha biosban kikapcsolod a CPU Smart fan controllt akkor maxon fog pörögni a venti. Beállítod, megnézed fentebb írni is fogja majd visszaállítod. (éehet újra is kell indítnai hogy elvégezze a beállításokat)
-
nfsu17
veterán
válasz
@matthew@ #11405 üzenetére
Teljesen jó a Kama Cross, nekem is az van és csinálja a dolgát teljesen némán. Nyáron se sült meg a proci, 60 fok közelébe se ment. Nem mondom, hogy best buy, mert nem éri meg az árát, annyira nem csúcs, mint amennyibe kerül, de átlagos usernek, max nagyon pici tuningra jó. Mondjuk rendes szellőzés nincs a házamban, az még hozhatna pár fokot. Ez egy egyéni, szubjektív vélemény, a gyári hűtővel van összehasonlítási alapom, annál egymilliószor jobb. Max. fordulaton is csak enyhe búgó hangja van. Nyáron pl. a vidkari ventije volt a leghangosabb. Eddig, amíg gyári hűtő volt a procin, azt hittem, hogy a vidkari tök halk, közben csak elnyomta a gyári centrifuga hangja a vidkariét.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
@matthew@ #11405 üzenetére
Szerintem nem a legjobb megoldás, legalábbis önmagában.. ki kéne egészíteni 1-2 házventivel, mert ha megáll a házban a meleg levegő, az semminek nem tesz jót.. én pl. vettem egy Mugen2-t anno, hogy leváltsam a Gigabyte G-Power II Pro-t, ami papíron gyengébb. Viszont pont a fordítottja igazolódott be, és ami a lényeges: "Friss megoldásai inkább az alaplappal párhuzamos légáramot keltő hűtőkre emlékeztetnek, a bordázat íves kialakítása és megdöntése miatt azonban több szellő jut a processzor feszültségszabályozó áramköreinek." A Grand Kama a másik véglet, megbolygatja a házban a légáramlatokat. Ha megoldod a keresztbeszellőzést, szerintem jó lehet azért
-
Motion_Blur
félisten
válasz
@matthew@ #11403 üzenetére
Biztos hogy a gyári hűtő a hangos. Legalábbis én mindenhol ezt olvastam, de nem is nagyon láttam olyat aki azt használná ugyanis alapon is kevés a procira. Ha játék alatt 60 fok, akkor olyan program alatt ami terheli is rendesen a procit valszeg újraindulna a gép. Persze sok függ a ház szellőzésétől is, de szerintem cseréld le.
ezek a legjobb ár/teljesítmény arányú hűtések
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest