- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz
Tibi86 #18411 üzenetére
Na, de úgy néz ki hogy stabil... 1GHz@0.88V ->200*5 az fsb, fél óraja megy a Prime.
Itt kezdődnek a gondok! Egy óra Prime az nem teszt! 3 óra Blend teszt a minimum, vagy 1.5 óra Small FFT! Az ilyen elnagyolt tesztek miatt haláloznak el a procik tuning esetén. Te nem feszeled túl, de aki igen az ilyenkor csodálkozik, hogy miért ég ki szó szerint fél év alatt a proci.
Ha valaki bármilyen tuningra adja a fejét, akkor vagy tesztelje ki rendesen az adott alkatrészt vagy neki se álljon! Itt senki nem fog azért felelősséget vállalni, hogy ha fél év múlva megdöglik valami! Ez természetesen most nem neked szólt, bár az alacsony feszültség is okozhat meghibásodást, de ritkábban.
Saját tapasztalat: Azt hittem, hogy megvan a 4GHz 250MHz ref clock és 1.4V mellett. Mint kiderült 5 óra Small FFT után sorban lehaltak a magok és végül memóriahibával kékhalált dobott. Visszavettem 3.75GHz-re és 2GHz-es NB-re. A Small FFT ment is 8 órán át, este ugyhagytam a gépet, reggel mikor felkeltem még futott. Ergo ez stabil!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Tibi86 #18411 üzenetére
Az tök mindegy, hogy szénné feszeled vagy "éhezteted" a procit az Idle órajel/fesz. mindig ugyan annyi lesz.
Az a lényeg.(#18412) M_o_g_y_i: Ha arra a feszültségre gondolsz amit automatikusan ad a lap a procinak terhelés alatt, akkor az nálam is 1.4V, de ez a normális.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Tibi86 #18404 üzenetére
Tényleg furcsa egy kicsit a dolog, mert 800MHz/1V-ra kéne levennie. Néhány alaplapnál egy kicsit kevesebb feszt ad, de a 0.88V/1000MHz nem átlagos/normális. De ha stabil a gép Idle-be akkor szerintem fölösleges kitesztelned, ellenben ha van új BIOS akkor azt érdemes lenne feltenni, illetve ha nincs akkor egy elemkivételt megpróbálhatnál az alaplapon (hiába fognak megint nekem esni).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest