- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz
Beeerka #26453 üzenetére
Ma is tanultam valamit
köszöntem
Eddig nem akartam húzni mert abba a hitbe voltam, hogy ha tuning akkor nincs ilyen h takarékosság és nem veszi vissza a feszt mint alapjáraton..de háttudatlan voltam
Be is lődtem 1.376V 3,8 Ghz (955BE @3,2Ghz) és látom vissza veszi 0,992V-re és 800Mhz-re mikor nem csinálok semmit. -
HERR Z
veterán
válasz
Beeerka #25231 üzenetére
ha így lenne akkor mindenki ezzel tesztelné a stabilitást.....
maradjunk anyiban, hogy kis felbontásban hamarabb szalad bele az ember procilimitbe EZÉRT még fontosabb a tuningGeronimoTama:
a daráló hangot a gépből hallotad(mechanikai hang) vagy a hangszóróbol jött? utóbbi egyértelműen az instabilitás jele amire egy picivel több fesz a megoldás -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #18296 üzenetére
Nincs mit.
Az az 1.2V alapórajelhez nem gyenge, azzal már olyan 90W környékén járhatsz (kb.).
Szerintem inkább azt döntsd el, hogy mekkora órajelre szeretnéd belőni az NB/L3-at és ahhoz teszteld a legalacsonyabb feszt., mert például Lord Vader-nek 1.1V-on viszi a 2.4GHz-et és ha jól emlékszem akkor a 2.6GHz-hez sem kellett neki sokkal több. Szóval ennyire nincs kőbe vésve az az 1.15V. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #18294 üzenetére
Így van.
Szerintem mehet neki az 1.2V, mert csak annyit ír Oli: "Lehetőleg ne legyen magasabb mint a CPU (VDD) Voltage.".
Nálam pont 1.15V van beállítva és így atom stabilan viszi a 2.4Ghz-et, viszont a 2.6GHz-et még 1.3V-on sem akarta, de hát mindegyik proci más és más. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #14864 üzenetére
Az azért már nem rossz, de még próbáld majd ki játékokkal is nehogy valami nagy munka közepette szálljon el a cucc. Érdemes megnézni az alját, mert hát minek fogyasszon és melegedjen fölöslegesen ha kevesebbel is beéri. (nekem most 1.1875V van beállítva a bios-ba és így kap 1.2160V-ot a valóságban - ez egy jó támpont ha majd keresgéled az alját)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #14861 üzenetére
Nálam a CPU-Z írja ki azt a feszültséget amit valójában kap a proci, az AIDA ettől eltér kicsit, a CoreTemp pedig a beállított feszültségnél egy kicsit kevesebbet ír. Magyarul mindig egy kicsit több feszt ad a lap a procinak mint amit beállítottál (de ez az eltérés csak 100-ad V-okban mérhető). Én a CPU-Z-nak hiszek, mert mindig annyit ír a bios is mint a CPU-Z. A 30 perc az kevés én ha gyorsan le akarom tesztelni akkor is egy órát hagyom, de ha biztosra akarsz menni nem ártana 5-6 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest