- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marci1250 #46540 üzenetére
A ház adatai szerint:
Maximum CPU Cooler Height 157mm
A hűtő pedig:
Overall Dimensions:
130 x 88 x 156,45 mm / 5.11 x 3.46 x 6.14 (excl. fan)Vagyis, elvileg, éppen, hogy befér. Van fél mm hely. Döntsd el, hogy vállalod-e a rizikót.
-
ViZion
félisten
-
marquuard
veterán
válasz
marci1250 #45775 üzenetére
Az alaplapod elég fapados egy 8 magos FX-hez, gyenge a tápellátása, és bordázva sincs a VRM. M5A99FX mondható bestbuy-nak, de hasonló árszegmensben Gigabyte GA990FXA-UD3 is nagyon jó választás. Én a kettő közül a Gigát választanám a visszajelzések alapján.
Sose volt topflow hűtőm, de én sosem tartottam olyan hatékonynak, mint ahogy a marketinggépezet azt elmondja, erről sokat nem tudok nyilatkozni. De a 65 fok az valóban sok.
Omli85 jól mondja, lehet, hogy csak a pasztázás lett elbarmolva. A Noctua pasztája tudtommal elfogadható, nincs különösebb probléma a hőátadó képességével. Újrapasztázást megéri megpróbálni, én nem egyszer szúrtam már el a felkenést.
-
Habugi
addikt
válasz
marci1250 #45109 üzenetére
Őszintén szólva sok jót nem tudok arról a lapról mondani.
A VRM tápellátása gyenge, ráadásul hamar el is melegszik és ilyenkor throttlingolni fog a procid, talán még tunning nélkül is. Egy 6magossal lehet megbírkózna normálisan, de 8magos mellé nem igazán ajánlott fajta..
Még ha nincs is vele egyéb problémád a melegedésen kívül és még nem tetted meg, a Turbot kapcsold ki Biosban, manual állítsd 4ghz-re és a feszt 1.3V-ról indulva kezd el neki adagolni, amíg stabil nem lesz. (lehet ez már 1.3V-nál megtörténik..)
Amennyiben bármilyen okból hajlandóságot mutatnál egy cserére:
Megfizethető, megbízható jó lapok:
Asus M5A97 EVO R2.0 <-- Nagyon népszerű 83** mellé
Gigabyte GA-990XA-UD3Esetleg:
ASUS M5A99FX PRO R2.0
Gigabyte GA-990FXA-UD3(5)Nagyvadak közül pedig:
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
marci1250 #45081 üzenetére
Ha még nem tetted meg érdemes manuálisan belőni neki a feszt, auto-n nagyon sokat kapnak. Még ha nem tuningolsz akkor is, bőven alul lehet feszelni őket. A hűtőt én nem cserélném a helyedben. Egy baja van neki, hogy a lapra fújja a meleget és ha rossz a ház szellőztetésed hajlamos bent rekedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest