- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz
Attix82 #66464 üzenetére
AMD-nél BE prociknál ez alap dolog volt a kezdetek óta. Ehhez még hozzájön az, hogy FX-nél az alaplapok túlfeszelik valamiért. Szal. igen, AMD-t állítganit kell, mert ezek a -Intelesek kedvéért
- "K" procik. APU-t nem kell feltétlenül piszkálni, azok a "non-K" procik.
A 6300-as kevesebb hőt termel, kevesebb a freki, szal. nyilván egy szarabb beállítást is jobban tűr. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Attix82 #66459 üzenetére
Én csak egy furcsaságot látok itt az egész történetben. Mégpedig az APM ON-OFF és hőmérséklet közti fordított összefüggés.
Persze, ez is megmagyarázható lenne azzal, hogy APM OFF utáni setup mentéskor, valami más érték is mentésre került, így valójában nem is az APM OFF hatása az alacsonyabb CPU hőmérséklet.
Ha most egy APM-ON után ismét jobban melegedne, akkor nincs ötletem - esetleg CMOS Cleart próbálnék, vagy alaplap hiba??(#66458) lee56: Lehet átugrottam valamit, de miért is merülne fel táp probléma?
Valami 300W körüli prime-os fogyasztást láttam itt, ami egyáltalán nem sok az egész gépre vetítve, plusz lehet a tápnak se túl jó a hatásfoka, valamint az is kiderült, hogy nem volt a CPU fesz sem manuálisan optimalizálva. -
lee56
őstag
válasz
Attix82 #66439 üzenetére
Érdekes hogy még senki nem hozta föl de, tápra mondjuk nem gondoltatok? Egyáltalán milyen van neki? Erősebb VGA = többet is fogyasztó VGA általában, ez megintcsak a tápra hárít még több terhelsét.
Első generációs FX a 8150 tehát ennek a leg rosszabb a hőtermelése, fogyasztása és teljesítménye. Ez van sajnos, közepes hűtővel, sokkal jobbat csak alulfeszeléssel lehetne elérni. (ebben a melegben meg főleg)
8 mag Bios 79 fok 300 watt APM ON
8 mag Bios 55 fok 160 watt APM OFF
Én amúgy már itt elakadtam, meg tudná ezt nekem valaki magyarázni, hogy bekapcsolt APM mellett hogyan fogyaszthat valami többet, amikor az a TDP kereten belül kéne hogy tartsa, ami nagyon max 125W!! (arról már nem is beszélve, hogy mindezt BIOS-ban és ráadásul ennyivel többet...) Vagy a mérő eszközöd, vagy valami BIOS beállítás, vagy maga az alaplap, vagy a táp, vagy az elektromos hálózat, vagy a csillagok állása, valami itt rohadtul nem stimmel. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Attix82 #66439 üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Nálam anno CM212-Pro hűtővel a 4.0GHz/1,288V prime alatt 66 fok!
Komolyabb hűtőkkel se lenne sokkal alacsonyabb a CPU hőmérséklet legalább 20 perc Prime után. Ez persze függ az alaplaptól (socket szenzorok eltérő érzékelése), procitól, órajeltől, feszültségtől, ház szellőzéstől is. - ja, és persze a környezeti hőmérséklettől!
Én úgy sejtem, hogy pl. 4,0-4,2GHz-en egy 20 perces Prime utáni 50 fokos CPU (socket) hőmérséklet már nagyon jónak számít, inkább a 60 fok körüli érték a jellemzőbb. -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Attix82 #66422 üzenetére
Az egy dolog hogy annyit vesz ki a falbol, hatasfoka van a tapnak is meg mas cucc a gépben, azt a 300-at nem a proci eszi meg. Win alatt visszaskalaz az órajel? A magas homerseklet miatt szerintem:
-nem jol van rajta a hutes (milyen meleg a hőcső/lamellák? Milyen meleg a proci oldala ha oda tudsz tapizni? Gyuru ne legyen rajtad, nehogy zarlatot okozz.)
-serult a kupak, sok a paszta
-belső forrasztás elengedett kupak alatt vagy rossz a tempszenzoraKivant resz alahuzando. Ha garis akkor ervenyesiteni kellene.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Attix82 #66420 üzenetére
Mindenféleképpen megneznem azt a hűtőt, mennyire illeszkedik illetve a proci kupakja nincs e meggyötörve. Milyen paszta van rajta? Noname vagy normalis? Nincs tul sok rajta? Levegőaramlas van korulotte?
Nekem kicsi a ház, most egy 12es venti fujja a ramok felol es egy 8as csapatja a VRM-re, igy jo a nagy melegben is. Cooler Master Hyper 612 Ver.2 tartja kordaban a procit.
-
Omli85
őstag
válasz
Attix82 #66415 üzenetére
Prime alatt át is fog melegedni kb akármilyen hűtőt teszel rá
.
Ne csak a fokokat nézd meg hanem indíts egy HWinfo-t és nézd meg mennyi feszt kap a cpu terhelésen...
A konnektoron mért fogyasztás kb relatív de nem tudom miért sokallod ezt az értéket kb reális egy ilyen konfignál terhelésen.Az viszont kb ki van zárva, hogy bios képernyőt nézegetve 300W-t húzzon fel a konektorból és közben meg akarjon sülni a cucc ott valami nagyon nem kerek.
-
miresz
veterán
válasz
Attix82 #33601 üzenetére
Saját mérés monitorozva Afterburnerrel. A VGA végig 99%-on megy. Az i5-ök, elég szépen leszerepeltek bf4-ben. Az i7-ek alatt is csak bekapcsolt ht-val simul ki a játék,4 maggal mikolaggol,és fps droppol. Persze ez még béta játék kár lenne levonni bármillyen következtetést,de jelenleg ez van.
De ha megnézzük a jövőbeli terveket ez lesz,minnél több szálon tudjon futni az adott program. Főként akkor fog ez kijönni,ha majd az APU-kban a grafikus mag nem csak grafikát fog számolni. Az intel nem igazán jó irányba fejleszt. Elöbb útóbb meg lehet b@szni az erős egyszálas teljesítményt. -
laca000
őstag
válasz
Attix82 #33464 üzenetére
Tudod mi a mondanivaló?
Az az, hogy az 1080p-s BF3 multi grafikonok teljesen mást mutatnak mint az 1024x768.
Láttál már olyan hadibarmot aki ilyen felbontásban játszik?
Kérlek linkeld be az 1080p-s BF3 64 player processor kimutatást is.
Aztán lehet nézegetni.
Ebben az értelmezésben(FULLHD) semmi értelme annak amit itt bizonygatsz, írogattál. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Attix82 #33456 üzenetére
Egyébként de van mikrolag, csak nem veszed észre.
Ez az oka, hogy egy i5 magasabb fps-t is elérhet bf3-ban mint egy 8xxx fx, de az fx-en több az átlag fps.
Meg amit fentebb írtál amiatt ha valaki pl streamel játékot az fx a jobb választás.Azt hogy ez miért nem a bf3 topicban van hanem az fx-ben most sem értem.
-
stratova
veterán
válasz
Attix82 #33453 üzenetére
Valószínűleg ha a kollégánál egy 8 magos FX-et néznénk szintén nőhetne az FPS az órajel emelésével, dacára annak, hogy most 60%-on teker a CPU összességében (nem pedig az egyes magok/szálak).
Emiatt játszottam el a gondolattal mit szól egy FX 4m/8t + elérhető legmagasabb fix órajel vs. FX 4m/4t + elérhető még magasabb fix órajel esetén. De ez általában csak engem érdekel, mert a töbiek azt csinálják amit kell a CPU-val, játszanakNekem meg sajnos nincs FX-em, Kaverim talán majd lesz.
Amúgy ez a téma engem kicsiben is foglalkoztatott Core i3 vs. Trinity/Kaveri notiban ilyesmire van kilátás.
dergander a 100% itt kicsit félrevezető volt. A lényeg inkább tán az, hogy hiába támogat sok szálat a motor, ha a terhelés elosztásakor az 1. mag kapja a legnagyobb terhelést és esetleg van valamilyen szintű függőség a magok feladatvégzési lehetősége között. Azon a ponton érdekes kimondottan a teszt, hogy alapórajelen a CPU sem tekert maxon. mégis emelkedett a CPU és a GPU kihasználtság tuning hatására.
(#33456) Attix82: én is erre tippelek. Kár, hogy nem áll módomban letesztelni.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Attix82 #33444 üzenetére
Elveri aha. És? Attól még a cpu limitem megszűnt, mikor lecseréltem a 6 hengerest a 8 hengeresre.Pedig 4500 mhz-en is próbáltam, még is észrevehető cpu limitem volt. Processzor cserével, ami + két magot jelent, alacsonyabb órajelen elmúlt a limit. Ráadásul 50-60%-ra esett az addigi 100% cpu kihasználtsága.Mind a 8 mag használva van. Miért?
-
stratova
veterán
válasz
Attix82 #33435 üzenetére
Az a CPU órajelemelésének hatása a szálak használatra érdekes és hasznos, de nem vagyok benne biztos, hogy egyben alátámasztja a szálakra vonatkozó 4-es korlátodat. Meg kellene nézni, mit nyújt egy FX 4 illetve 8 szálas beállítással 2m/4t, 4m/4t és 8m/8t módban és mindezt tuningolva is.
Emlékeim szerint frescho rebesgette, hogy operációs rendszer függvénye is a szálak használata, miszerint Windows egy mag teljes terhelését követően fogja be a következő magot/szálra, míg Linux eleve teríteni igyekszik a terhelést.Másrészt a grafikai szint és felbontás nem csak a GPU-ra hanem a CPU-ra ró plusz terhet, tehát ezt 1080p UHQ mellett is meg kellene vizsgálni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Attix82 #33435 üzenetére
Szép hosszú hozzászólás de számomra se füle se farka.
Egyrészt nem az a cél hogy 100%-on menjen a cpu, hanem a gpu menjen 100%-on.
Másrészt ha 4 magra van irva, akkor miért sokkal jobb az i7 mint az i5?
Harmadrészt mit keres az fx topicban?bandika0626
Neked ennyi idöd van, hogy itt olálkodsz állandóan és lecsapsz minden inteles megszólalásra? -
-
RVR400
veterán
válasz
Attix82 #24685 üzenetére
Inkább szarjon be úgy, hogy én öltem meg, mint hogy alapon ne menjen egy 20e Ft-os lapban egy 8magos proci, amit állítólag támogat. Jah, az ASRockról meg annyit, hogy behalt a 890FX Deluxe5-öm, amikor BIOS-t frissítettem. Csak az a baj, hogy nem a lapon, hanem a videókártyán.
Jah, és ez nem a 20e Ft-os kategória, hanem a 40... -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Attix82 #23547 üzenetére
Én két ugyan ilyen lapot vittem vissza gariba egy hét alatt,mert mindkettő hibás volt.Egy határ sz@r az egész és egy 4 magos B55-el sem működött normálisan.A HT-t NB-t visszavette 1800-ra(amikor kedve volt 1600-ra
) és ha manuálisan beállítottam nem működött a CNQ.A gép indulása tetű lassú volt és veszettül forrósodott mindkét lap...Szét fórumoztam az agyam,de ennek tök mindegy volt és az egész PH közösség kevés volt,hogy elfogadható deszkát csináljon belőle.Hozzáteszem az Öseimnek raktam össze a gépet,de nem mertem odaadni neki... Az még oké,hogy olcsó,de egy forintot sem ér.Az ASUS M5A78L-M LX3-bőven jobb vétel és +100 forint amivel +1 év gari is jár.
miresz: Még rémlik,hogy mit szívtam a fenti lappal?
-
-
miresz
veterán
válasz
Attix82 #6042 üzenetére
Pl arra,hogy nem nagyon esik 70 fps alá a minimum fps a 8120-ammal,és a 6870cf-el,de pl egy i3-assal ugyanezzel a 6870cf-el a minimum fps 30-ig is le ugrott.
(de hozzá teszem,hogy érdekes a dolog,mert az FX4100-as is nagyobb minimum fps-t csinált a 6870 cf-el,(42fps alá nem esett),mint az i3-as,pedig elviekben az i3 erősebb.) szerintem itt jön képbe a több szál előnye ennél a játék motornál.
-
törölt tag
válasz
Attix82 #4872 üzenetére
Hát nem tudom ezek a teszteredmények érdekesek.
Nekem x2 550BE volt, és bizony hiába húztam fel 3.6-ra akkor sem voltak ilyen eredmények. Sőt, ezeknek a közelében sem voltak. Bizony 1280x1024-ben mediumon már le-leugrott 30 FPS-re és 50 fölé még csak véletlen sem ment.
Mióta kicseréltem egy FX-8120-ra, azóta meg nem megy 50 FPS alá....
Szóval kicsit szkeptikus vagyok az általáad mutatott táblázattal szemben, mert nálam nem igazán ezt produkálta....Mert ha igen, akkor nem cseréltem volna le!!
-
Bali27
addikt
válasz
Attix82 #4869 üzenetére
"a single core will do fine with these games: FE3R, AvP, Fable III, Deus Ex Human Revolution, Red Orchestra 2."
Ez egy idióta.. Honnan vette ezt? Tuti nem póbálta ki mert nem irt volna ilyen marhaságot..
Igaz innen csak a RO2vel tolom de még a 2 magoson is halál volt és 100% kihasználtság.. Még hogy 1 mag elég???Nevetséges.. Kb fasl kamu hasraütés szerü teszt lehetett..
-
Prof
addikt
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz
Attix82 #4798 üzenetére
Jó ,de egy 2100-nál az zmos vga az ama egy 6870 kb nem? Potn ez az amiről ebszélek ,hogyha belegondolsz veszel eyg 6870-et aztán kakukk ,de egy 6100nál hiába 2 mag dolgozik megtuduod húzni és akkor már elég lesz egy erősebb vgahoz is ergo azokban atestekben nem húzott AMD-t hasoníltanak hozzá és mint mondtam a húzás az előnye a i3mmal szemben az AMD-nek sz.tem.
-
-Solt-
veterán
válasz
Attix82 #4504 üzenetére
Nem mikroakadás... teszteltem!
-
Prof
addikt
válasz
Attix82 #1343 üzenetére
hát igen, aki AMD-t vett általában a jó ár/teljesítmény arány miatt tette.
Most ez az arány még a megjelenéskor a Bull-al úgy érzem nem igazán jó. (optimalizáció hiánya, ütemező, kezdeti stepping stb miatt.)Az előző generációt házon belül illet volna verni mindenben, hogy az embereket meggyőzze.
Viszont továbbra is tartom hogy a legalsó régióban az FX4xxx-ek fognak fogyni, mert "4magost" vehet a user annyiért amennyiért az intel 2-t reklámoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged