Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Bocsi,hogy most válaszolok csak a lenyeg az,hogy kaphatok egy nem Titan de egy 150 ezerig VGA-t. Cégtől es most a gépemet nem tudom kicserélni de lehet tudok ingyen egy gtx 980 vagy 290-290x-t. Csak ügye akkor most ha velerakom az adott gepembe akkor lagolni fog a jatek az ugráló fps-ek miatt? Ezert kerdezgettem,ha ingyen van minek vegyek 770-t ha kaphatok egy 980gtx vagy egy majd megjelenő ati3xx-t? Ezért. Volt ez az egész
-
-
Hi !
Adott egy ilyen lap : asus
hogy kene beloni egy 8320 as procit benne egy kezdonek ?
Mondjuk 4.4 ghzre ?
R9 290 es VGA van mellette szoval kene a cpu kraft .
Nekem intel van igy nem tudok segiteni az illetonek.
Biosban mit kell allitani ? FSB vagy szorzo esetleg ?
Egy SCYTHE Ashura huti , szoval mehet neki -
Kutya_7
tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
No para

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Ebben az esetben gratula!
@Hencso: inkabb a ninja.
-
sziasztok!
Kérdésema következő. mivel van egy enermax liqmax 2 240 es cpu hűtésem de nem igen jött be a víz macera az egész így kaptam egy ilyen ajánlatot! leg inkáb sujcsökentés és hely igény miat mivela cooler master strom scout 2 nem épen fél er bene a radi így büvészkednem kelet és amikor takaritóm félek h egyszer meg nyomom ahütést ugy h uszik az egész
freezer-13-pro
kérdés meg éri e lecserélni rá 2 mi a véleményetek róla? -
MiklosSaS
nagyúr
Indul a 3DVantage bettyarkodas

-
Mr.csonti
csendes tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Közben felfogtam amit írtál
Köszi szépen! -
Kutya_7
tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Ne zavartasd magad hogy az egyik az X a másik az P

De mindjárt tolok egy P-set is.
-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament
üzenetére
X6 1055t meg 320W.
-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament
üzenetére

De jó lenne...
IBT alatt 520W a teljes gép monitor nélkül
-
törölt tag
válasz
Tournament
üzenetére
Több... jóval.
-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament
üzenetére
Hát kell is ilyen/ekkora 1,6-1,7V Vcore körül...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mr.csonti
csendes tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Köszi a választ !

Ha egészen őszinte akarok lenni nem vagyok 100%-ig képben ezzel a VID feszültséggel olvastam hogy valami gyárilag beállított érték a magoknál vagy ilyesmi... a lényeg ,hogy ha tuningolom a procit akkor kell nekem ezzel foglalkozni vagy jó az úgy ahogy csináltam offset modban csak adtam rá annyi feszt amennyivel stabil volt fx8320e 4.4GHz 1.28 jelenleg.De ha tudsz valami fasza magyar nyelvű oldal ahol erről van szó és az egyszerű ember is megérti be linkelheted

-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament
üzenetére
Blogomban megtalálod

-
Pancsermeste
őstag
válasz
Mr.csonti
üzenetére
Asrock AUTO módban a CPU-ból kiolvasott VID értéket állítja be, ám ha MANUAL feszt akarsz emelni, akkor ezt a VID értéket nem tudod offsetezni, hanem csak átírni (nyilván nem a prociban, csak BIOS szinten), így az aktuális CPU fesz megegyezik a VID értékkel.
ASUS-nál pedig megmarad az eredeti VID érték, mert ehhez képest offsettel állítja be a VCore-t. (Vagy manuálisan, de akkor fixen beállítod a feszt, nem veszi vissza.) -
Mr.csonti
csendes tag
Hali!
A régi alaplapom egy Asrock 990fx extrem 3 as volt,tuninghoz állítottam a feszt és a HW info azt mutatta ,hogy a VID fesz és a Vcore ugyan az az érték . Az új lapom egy Asus m5a97evo r2 itt állítom a feszt de itt csak a Vcore változik a VID fesz nem az mindig max 1.113. Valaki tudja miért???

-
Whysperer
addikt
megkérdeztem a 3dmarkosakat és azt mondták FIRE Strike tesztet csináljak és ott a 7870 ment 97-98%-ot de kerekítettem szóval 40% -ot sem érte el a CPU-m egyszer se még akkro se mikor közösen vannak terhelve, jó ,de Én értem ,hogy símán kihajtja ,de egy 7970 vagy egy 280x = egy 960 GTX mert ugye az volt ajánlva a nagyobb gépekhez 970 meg már erős..
de javítsatok ki. akkor egy 7950-t simán kihajt akkor egy 280x vagy egy 7970-t is viszont akkor [link] ez szerint simán birnia kell a most az a kérdés ,ha megbírkozik egy 280/280xxel mert a 280-at simán kitolja akkor a 290-nel keményen ,de elbír?
-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
7950 -> R9 280
7970 -> R9 280X -
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
közben megcsináltam a 3Dmark Fire Strike-ot is és 1.2. gpu 3 CPU 4 mind a kettő teszt és mikor a97%-on ment a VGA akkor a CPU 40%.
Most akkor Ergo ,ha egy 7870 OC ami egy sima 7950 -t csinált tesztekben 40%-on hajtja a CPU-m ki a GPU-t 97%-100%-on. Akkor Sima béka egy erősebb VGA ennek a FX-nek egy olyan alkalmazásba ami nem direkt bénán programozott 1 szálas hulladék! 8) és például jelen esetben a 7870 a limit..... kellene szeretnem egy 280x vagy 290 vagy 290x-t csak kíváncsiságból ott milyen teszt eredményt adna.
-
Whysperer
addikt
itt [link]
-
-
Whysperer
addikt
Na Én ezt nem értem kihajtás alatt. 3dmark EXTREME csak azért custom mert FULL HD-ra raktam a monitorok miatt.

most amikor vga teszt van akkor a CPU meg sem mozdul amikor VGA akkro meg a vga nulla. most nem értem ebből ,hogy lehet Limitet nézni mert, ha a VGA testbe nézzük akkor max 8-15%-ba volt használva a CPU mikor FULL HD vga test ment és a 7870-em meg 97-98%-on.
Ergo ergo hola többi 905 a CPU-ból... Ergo lehet ha beraknék egy atom VGA-t akkor tesztben elég lenen csak a sok egyszálas játék miatt nem elég?
-
Sarkadi
tag
Surgosen kene segitseg sracok. Este probaltam megjobban levinni a feszt es olyan alacsony erteket allitottam be, hogy most csak felporog minden de egyeltalan nincs kep, nem tudok belepni a BIOSba se. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Sarkadi
üzenetére
Ha ez megnyugtat, nekem sem, a 7950-el és a 4 ghz-es 8320-al sem. Minimumon sem. A fc4 meg maxon ment 50-60-at.
Elvileg nem kell félni, miután kijelentették, hogy még ők sem tudják mit bacctak el, elvette a fejlesztőktől a ubi az ac szériát. Remélem a következő tényleg jó lesz. Meg elvileg a rogue az jól megy, havernak 7770-en fhd-ban médium high és folyamatos.
-
Sarkadi
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Az AC - Unity-nél mindenképp jobb, pedig adtam esélyt annak is az összes update-el, de semmi javulást, még a 30FPS se jött össze stabilan, a The Division-től előre félek.

-
Sarkadi
tag
válasz
zsoika
üzenetére
MSI A.-val nézve 98%-on használja végig, én a korábbi értéket úgy néztem, hogy játékból kilépve gyorsan ránéztem a CCC-n belül. Valószínű ezért volt téves. Proci kihasználtsági értékeket is megnéztem MSI-n belül, változó értékek vannak magonként, ahogy előbb is írtam.
Amúgy jó hülyén használja a gépet a Far Cry 4 is. RAM-ból pl. 4GB-ot se terhel, a VGA-ból is "csak" 1,8GB-ot, proci magokat változóan. Nem az optimalizáltság a divat az utóbbi játékoknál.
-
Sarkadi
tag
Far Cry 4-et néztem most FullHD-be Ultra/Very High beállításokkal, Vsync-et bekapcsolva, látótávolságot max.-ra téve, SSAO-val. Stabilnak mondható a 60FPS, nagyobb nyílt tereken leesik 49-50re. A kártyát nézve 94% aktivitást ír, a proci pedig változó, gondolom a játék nem folytonosan terheli az elérhető 6 magot. De ezek szerint kihatja 4GHz-en a kártyát.

Szerk.: VGA 69 fokon, CPU pedig 55-58 fok között ugrál.
-
válasz
Whysperer
üzenetére
cpu limit az az amikor játszol és lehet érzékelni hogy a kártya menne mint az állat de a proci nem képes kitekerni ... én legalábbis a phenom 2 x6 1100T vel nem bírtam rendesen kitekertetni a 6970 et fx 8350 el meg 60% ventinél 75-80 fok míg az x6 alatt max 60 fok volt...
-
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Okés mert nem tudom melyiket indítsam ott el mert a benchmarknál 17% CPU megy és 80-97% vga
vagy mond melyik menüt milyen beállításokkal futtassak le.
(#55319) fasterware v Nem hiszem. nekem olyan FPS-em lett 8.1-be a Dragon age 3-mmal úgy ,hogy FULL hd Ultra csak a simítások meg a SHADOW van kilőve meg levéve.. mint Windows 7-be FULL Hd HIGH-on
-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
4 modul miatt annyi.
-
Whysperer
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
neked is így van. pont most néztem ebben a pillanatban.
-
Kutya_7
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Igen, nálam is ilyen.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap rektam fel a windows 8 pro rendszert a gépre, frissítettem 8.1 pro - ra és a feladatkezelőben az fx-8320 cpu - t 4 mag / 8 szálnak látja az oprendszer. Ez normális jelenség e ?, másnak is ilyen ? -
Kutya_7
tag
válasz
Whysperer
üzenetére
Sztem vmi ilyesmire gondolsz:
Habugi elvtárs procilimes tesztje -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Az a lenyeg hogy az alaplap hasznaljon tobbet mint 3.5 giga memoriat

-
norbert1998
nagyúr
Szép kis kavarodás! Nem lesz ebből pereskedés? Gtx 970 vagy amd 970?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MiklosSaS
nagyúr
Itt egy kis csamcsognivalo, igaz nem magyarul de van google translate.
-
MiklosSaS
nagyúr
Az a MSI Gaming 970-es lap a legujabb alaplap FX processzor ala.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ezt elnéztem
igy plafon 52 fok volt eddig ...

Köszi szépen!