Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Akinek GA-990FXA-UD5 rev 3.0 deszkálya van az vigyázzon legfrissebb beta bios marhára instabil tunig felejtős nállam 4.2Ghz-en haldokolt a rendszer az FCh-biossal az FCf-el 4,5Ghz-en pusztulgatott megfele vissza dobtam a gyárit (FA) 4,5GHz és hibátlan
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
ViZion
félisten
válasz Whysperer #57898 üzenetére
+1
Semmit nem ér, ha nem este 8-kor, 64-es multiban, és nem mongol szerveren méri...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Whysperer
addikt
válasz rambustibi #57897 üzenetére
Csak meg ne lássák a többiek is mert ez kizárt tutira csaltal.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
rambustibi
őstag
válasz Pancsermeste #57896 üzenetére
Picit el voltam varázsolva nem értettem, hogy érted..
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Pancsermeste
őstag
válasz rambustibi #57893 üzenetére
Mert nem hajthatja ki, és kész!
Csak viccelek, Teee!
-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #57893 üzenetére
Rakd be Intel totyikba és megmondják
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
akela91
addikt
-
rambustibi
őstag
válasz Pancsermeste #57892 üzenetére
Miből látod, hogy nem hajtsa ki?
-
Pancsermeste
őstag
-
rambustibi
őstag
Witcher 3: [link]
-
Pancsermeste
őstag
Csak példának hoztam fel az új Dark Rock-ot.. bár biztosan nagyon jó hűtő, de azért 30K-t nyilván nem adnék érte.
A felsoroltak közül szintén a Be Quiet féle ShadowRock lenne jó megoldás. Konkrétan ilyen hűtővel használja a kollégám az Ext4-et, amit eladtam neki. Úgy szerelte fel, hogy a VRM borda fölé nyúlik a venti, meg van vele elégedve.
A kozuti kicsi, inkább HTPC-be való.
FX-hez sajnos 10K-tól kezdődnek a megfelelő CPU hűtők. Érdemes lehet használtat is nézegetni, pl. ez.
A 212 evo volt nekem is, 4,4GHz-ig kb. elég, de jobb lenne TopFlow.
Mondjuk, ha torony, és új, akkor az ajánlatom ez: Matterhorn. Kategóriájában az egyik legjobb. Ám, itt többet tudnak erről.
Ja, és a méretet is figyelembe kell venni, hogy biztosan beférjen a házba.[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
norbert1998
nagyúr
válasz Pancsermeste #57877 üzenetére
Azon van vrm hűtés. A pro3-on lófaCC sincs. Olyanom van, a 4 ghz már nehéz neki.
Látom a kicsi Pro3-ról van szó. Azon Mellett van hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #57887 üzenetére
Még nincs meg a proci hűtő, a Hyper 212 Evo-t ajánlották, az 10k-ért szerintem nem lehet rossz.
30k-t azért nem adnék egy hűtőért, főként, hogy tuningolni sem akarok.
Ezeket találtam hirtelen, nem tudom milyenek lehetnek:
Be Quiet
Scythe Kozuti
Scythe Iori
Scythe Big Shuriken 2 - ez ha jól látom, nem top-flow, de ajánlotta egy user az egyik oldalon.Mi a véleményed ezekről? Esetleg jó lenne a Hyper 212 Evo is?
-
Pancsermeste
őstag
Így ránézésre hasonló a lapod tápáramköre az Ext3-éhoz.
Sajnos valóban kevés és gyenge fázisok vannak rajta, a borda is lehetne nagyobb.
Sajnos mATX-ben talán nincs is erősebb ennél.
Ha kipróbálnád, akkor a következőkre ügyelni kell:
- jó házszellőzés (ha a giga M1 kuckódba akarod, akkor ez lehet, hogy már bukott is)
- erős, lehetőlegTop-Flow CPU hűtő (a gyári sajnos gyengusz és hangos) - ami hűti a VRM bordát is. Sokan ott szúrják el, hogy megveszik a toronyhűtőt hozzá, ami átfúj a VRM felett, és csodálkoznak, hogy azzal is throttlingol.
- ha már van egy erősebb toronyhűtőd, akkor persze már mindegy, de gondoskodni kell róla, hogy a légáramából kapjon a VRM is, pl. légterelő lemezkével, plusz VRM hűtő ventivel.. stb..
- beállítások optimalizációja, a minél kisebb áramfelvétel érdekében.
6 magos FX-el nincs tapasztalatom, de 8 magost 6 magosítva 4,6GHz-en tudtam stabilizálni.
8 maggal 4,2GHz-en használtam, de a felső határ az a 4,4GHz volt. Anno itt írtam is róla.-= Pancsermeste® =-
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz Space marine #57885 üzenetére
Nekem Giga 990xa- ud3 lap van alatta. De vannak itt Sokan Asus lapokkal. Sztem ez a 2 márka közül próbálj választani, lehetőleg 8+2 fazissal.
-
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #57872 üzenetére
Köszönöm válaszod. Hajlok arra, hogy kipróbáljam egy FX-6300 procival (lehet a 8 magos procit nem kellene ebben a lapban erőltetnem), de kicsit bennem van a félsz, mert többen is rémisztgetnek azzal, hogy elfüstölhet a proci.
A gond az, hogy senkinek sincs vele tapasztalata, csak hallanak/olvasnak rém híreket és azt osztják meg az emberrel. Nyilván akkor nem lesz gondom, ha lapot cserélek (meglepő módon), de szerintem az sem garantált, hogy ezzel a lappal problémám lesz. Előbbi kicsit költséges megoldás lenne nekem, ráadásul nemrég vettem a lapot, azt gondoltam ez lehet a legjobb mAtx AM3+ lap, ami jelenleg elérhető... -
.zSoLTi.
senior tag
válasz Space marine #57882 üzenetére
Cm 212 evo van rajta.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz Space marine #57880 üzenetére
Nekem 8320e van. Szépen megy 4,5ghzt.
-
Hencso
Ármester
válasz Space marine #57878 üzenetére
igen ritka mint a fehér holló! 8370E vegyél
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Kezdem úgy gondolni, hogy a mostani 5200+-t lecserélném és a 8310-re gondoltam.. a problem, hogy nem látom sehol és ahogy rá kerestem Ti se beszéltetek róla ennyire ritka itthon ez az FX?
-
Pancsermeste
őstag
válasz Whysperer #57876 üzenetére
Én is 4+1 fázisos Ext4-ben használtam az FX-8-at. 4,2-4,3GHz-en teljesen stabil volt. Természetesen proci alulfeszelve, a szokásos BIOS optimalizációk beállítva, és ügyelni kell, hogy a VRM kapjon levegőt.
(#57874) Balathruin: Garanciát természetesen nem vállalok rá, de nem is erőltetem rá, csak leírtam, hogy én a helyében kipróbálnám... nyilván azt tesz, amit akar.
Mondjuk én még nem találkoztam elfüstölt FX-el, hallani is csak egyről hallottam, de az se nem asrock lapban volt, hanem ASUS ROG lapban feszelték szét.-= Pancsermeste® =-
-
Whysperer
addikt
Csatlakozom nekem asrockkal nincs bajom de 4+1-be fx 8...-at. Te aztan állíthatod.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
Balathruin
veterán
Ha kinyírja a procit akkor mit mondasz neki?
-
Whysperer
addikt
válasz Czimby #57868 üzenetére
En azert a Gigabyte 990-es lapokat is ajanlanam. Nem értem a azt mert nem irjatok sosem pedig sokunknak tökéletesen megy es jo áron van a XA is.
-
Pancsermeste
őstag
Ha mindenképp FX procit szeretnél, akkor én a helyedben kipróbálnám, hogy megy abban lapban. Ha nem megfelelő, akkor még mindig ráérsz erősebb lapot venni.
Itt mindenki egyből kukáztatná az Asrock lapokat (de ezt mindjárt meg is látod a hozzászólásokból), pedig okosan beállítva, megfelelő hűtéssel még használható lehet. Sajnos a lapodat nem ismerem, nincs vele tapasztalatom.
-= Pancsermeste® =-
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire bírna el egy fx procit (6300, 8320) az Asrock 970m Pro3 lapom? Többen mondták a fórumban, hogy nem ajánlott mAtx lapba az fx proci, de nem akarom elhinni, hogy alapon (tuning nélkül) nem megy el egy 23e ft-os, 970 chipsetes lapban az fx. Mi a véleményetek erről? Van esetleg olyan itt, aki ismeri is a lapot és nem csak tippel, hogy mit bír?
Amennyiben mindenképpen cserélni kellene, tudnátok ajánlani apróról egyet 20e körül (linkkel, lehetőleg Budapestit) amit érdemes megvenni?
Köszönöm.Üdv.
-
Hencso
Ármester
válasz Czimby #57868 üzenetére
a döntést rád bízom melyiket veszed nekem a sabertooth nagyon bejön
ha OC profilos a ramod pl 2400 asok mint amik nekem vanak lazán mennek 2400 on oc profil és nem kell copni az időzistésekel sem mega feszel .. viszon a proci más tészta enyémet 5.0-5.1GHz körül van a vége .. 4.7ghz en megy nap mint nap napi használatban mivel itt is már 1.48vcorét eszik .. van a topikban 1-2 8350 es amik ekkora feszel 5.2 ghz el döcögnek .. szerintem am3+ ba nem éri meg új alkatrészt befektetni!
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
válasz ViZion #57867 üzenetére
Ami most fent volt apróban 5e volt olcsóbb mint egy új és hűtő sem volt hozzá.
Ennyi különbségért inkább veszek újat.Alaplapból mit ajánlanátok?
Usb3 sata3 1866Mhz memória támogatás mindenképp kellene.
Asus, Gigabyte a favorit márka nálam.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
ViZion
félisten
válasz Czimby #57866 üzenetére
Bírni szokta. De minden kocka más. Újat vennél? Mert használtban mindkettő elég ócó már...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Mennyire jellemző hogy egy 8320-as tartósan bírja a 8350-es frekvenciáját vagy esetleg többet?
Közel 10e a különbség, érdemes kiadni a nagytesóért?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
SECTORnooB
addikt
Ki is próbáltam az új patch-el átlagba 10 fps el van több és már nincs drop se. Nem értem, hogy miért akarnak kibaszni állandóan az emberekkel a fejlesztők.
-
SECTORnooB
addikt
válasz SECTORnooB #57860 üzenetére
Már megvan a megoldás állítólag. olvasgattam fórumokat és álítólag nincs/nem volt támogatás a többmagos rendszerekhez, azt mondják a 1.5 ös patch megoldja a problémám.
Köszönöm a segítséget
DeepCool Gammax 200 as hütőt és 8GB HyperX Fury 1866Mhz[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
Nem hinném ,nincs belőve a CPU , meg milyen cpu hűtőt használsz ?
szerintem kezdésnek lődd be így.
ennyitől még lehet stabil.Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
ViZion
félisten
Majd gyere vissza, ha sikerült az adatlapot kitölteni. Semmit nem tudunk.
Csak ennél jelentkezik? Mik a hőfokok? Mennyi ramod van? Mennyit használ a játék, etc...Szal. ennyi infóra ne várj normális választ, mert egyikünk sem BP TV-s távgyógyító
-
PofaJenö
senior tag
válasz SECTORnooB #57854 üzenetére
Hali
Bele piszkáltál már a Bios-ba?És milyen házat használsz ?Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #57856 üzenetére
Néha kudarcélmények kimeríthetetlen tárháza ebben a topicban a segítő szándék megléte: [link]
Szerk.:
Amennyiben OSD (OnScreenDisplayt) szeretnél, beírod ezt a 3betűt YT-ra, kiad majd egy csomó találatot tutorial formájában hogyan tudsz MSI Afterburnerrel és/vagy MSI AB & HWInfo64 kombós OSD-t készíteni magadnak.
Első körben amúgy még mindig a linkelt postomban lévő triot javaslom tesztelésre, mert ha ezekben okés minden akkor játékban sem lesz probléma, ergó részint okafogyottá válik az OSD..[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57854 üzenetére
Valami progival nézni kellene a hőfokokat, lehet az a gond.
Adatlapod nincs kitöltve, bios beállítást nem tudunk, se azt, h stressz tesztet hogy bírja...
-
SECTORnooB
addikt
válasz .zSoLTi. #57853 üzenetére
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám igazából off de úgy gondolom talán ti tudtok segíteni nekem.
Konfigom: ASUS M5A97, FX 6300, 1866Mhz Fury 2x4GB EVGA GTX960 SSC, Vinyó valami 8 éves őskövület. A problámám Dying Light közben 39-50 Fps ről hirtelen droppol 7-3 Fps re. Mi lehet a probléma forrása? Sokan mondták, hogy esetleg a vinyó lassan olvas és ez lehet a probléma . Ti mit gondoltok?
Mondták h azt is hogy a processzor lehet a ludas de nézegettem teszteket FX 6300 al és még jóval gyengébb kártyán is stabilabban futott mind nálam.
Segítségeteket előre is köszönöm -
Hencso
Ármester
Én nem tudom mi van ebben a hónapban.. árulom az enermaxomat ... cserével persze.. dupla tornyos cucra és olyan ajánlatokkal bombáznak hogy 20k amiben legyen benne a postával kész vicc...
-
-
Balathruin
veterán
válasz SECTORnooB #57847 üzenetére
Talán jövőre lesz valami.
-
SECTORnooB
addikt
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #57843 üzenetére
A harmadik helyezettet már jelentettem is. Érvénytelen a GPUPI eredménye.
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57841 üzenetére
A K-s i5 azért jóval erősebb. Ezt már nem érdemes cserélni sztem, mert jön a DDR4 is, majd arra kellene inkább. Mondjuk én nagyon vártam a DDR4-et, de még marha drága, se lap, se proci nincs nagyon hozzá. Szal. azt Neked kell tudni, mikor van rá keret és mennyi a váltásra. Én még várok...
-
rambustibi
őstag
Első versenyemen a 10. helyen végeztem a 25-ből. A 3 Magyar induló között, pedig első hely.
[link]
Az összes eddigi egyéni rekordomat sikerült megdöntenem ezen a megmérettetésen.
Sikerült Rookie kategóriában az itthoni mezőny legelejére tornásznom magam:[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz SECTORnooB #57841 üzenetére
Elég a legolcsóbb is (általában az a 8320), mert csak az órajelek különböznek.
-
SECTORnooB
addikt
válasz rambustibi #57840 üzenetére
Megnéztem úgy vettem észre hogy egy I5 4690K és az FX 6300 között is átlagba 10 fps külömbség van árban meg több mint a duplája az I5. 2 hónapja vettem az FX 6300 at de még nem csalódtam benne pedig ez elött Intel párti voltam. Kiváncsiságból vettem ezt a processzort de nagyon jó vételnek érzem. Később érdemes beruházni egy 8 magos 8350-esre?
-
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #57839 üzenetére
Titan X-et is, mint ahogy a Witcher 3 videó mutatja.
Itt a teszt: [link]
low / avg fps
FX 6300 (Max 4.1GHz, six cores, six threads) 45.0 / 69.6
FX 8350 (Max 4.2GHz, eight cores, eight threads) 56.0 / 75.2Ezek gyári max. turbó frekivel üzemeltek a tesztben.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz rambustibi #57831 üzenetére
És melyik az a max vga amit az fx 6300 alá betennél?
-
SECTORnooB
addikt
Néztem teszteket és kb 10-15% al van az FX 6300 lemaradva egy I5 4440-től. és körülbelül 20 ezer forint külömbség van közötte. Teljesen megvagyok elégedve az FX 6300 de úgy veszem észre 6 magot nem sok alkalmazás használja ki. Jövőben kifogja használni valami a 6 magot? Esetleg kicsit később érdemes lenne e leváltani egy 8 magos társára vagy várjak a Zen re?
-
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57835 üzenetére
Dehát REÁLISAN: rakott fel GTA V videót, többen játszunk is sokféle játékkal FX-el... Intellel biztos több az fps, de ettől REÁLISAN az FX is jó... ennyi
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57833 üzenetére
uhh... WTF? úgy mentél nyaralni, h Troll mode ON állásban maradtál...?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz rambustibi #57831 üzenetére
Igen, mivel akinek erosebb kartyaja van az valtott.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #57830 üzenetére
A tobbseg (99.999 %) elégedett az FX-el. Attól, h sokaknak Merci van (tegnap vagy 4 parkolt mellettem, a mi kis szutyok városunkban merci+bmw a divat...) nekem megfelel az én kis Nexiám...
Nyaraljááá, ne SPAMeljéé
-
rambustibi
őstag
válasz MiklosSaS #57830 üzenetére
Sajnos egyedül rambustibinek van fx+titan x kombója (jó lenne, ha minden fx tulajnak lenne, kár, hogy nem így van)
A többségnek aki ír ebbe a fórumba (99.999%), FX processzora van és nem intel @mikloss2012.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #57827 üzenetére
@rambustibi az egyeduli akinek elbirja az FX a Titan X-et. A tobbseg (99.999 %) meg a GTX 780 vagy a sima 290-re is panaszkodik hogy 4.6-4.8 GHz-en jaro 8350-je limital.
Az a 6300 egy kartyara eleg lehet, de a masodikat nem fogja meghajtani....ha szenne feszeled akkor sem.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
norbert1998
nagyúr
Néhol biztos, néhol nem biztos
-
rambustibi
őstag
Úgy gondolom, ha egy Titan X-el elbír, akkor 2db 960-as sem lehet gond:
Witcher 3Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
SECTORnooB
addikt
Volna még egy kérdésem
Egy EVGA GTX 960 SSC- használok és elgondolkoztam rajta hogy később beszerzek egy második GTX960 ast is szerintetek eltudná etetni az FX 6300 ? 1080P be játszok
Válaszotokat előre is köszönöm -
rambustibi
őstag
Jó reggelt: [link]
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #57819 üzenetére
ez most jelent meg: 10k [link] egész normálisnak néz ki jó elrendezés nagy hely lehet kábel setelni rendesen.
-
HANDO88
senior tag
válasz SECTORnooB #57821 üzenetére
Hali. ITT a CM HAF 912 Plus nem lenne rossz vásár.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57819 üzenetére
Házban 10 k nem valami sok sajnos. Fractal design Core 3000 lehet ennyiért aprón. Hűtők fent azoldal tetején az összefoglalóban. Röviden a nehezebb többnyire jobb.
-
SECTORnooB
addikt
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #57816 üzenetére
Erre így ebben a formában nem lehet válaszolni.
A hűtő erősen limitálni fog, az hogy eddig lenne húzható teljesen változó, függően attól milyen procit fogtál ki. A lap részéről mehet a tunning.
Összefoglalót érdemes átolvasnod ha még nem tetted volna. IBT/Prime/Cinebench trioval tetszés szerint mehet a tuning teszt, HWInfo64 erősen ajánlott melléjük, ha a teszt(ek) közben a kupak eléri a 75°C-t ott állj meg mert elfogyott a Gammax 200as.
Aggodalomra semmi ok, normál felhasználás/játék közben azzal a fesszel amivel a fenti trioban megcsíped az említett értéket, jócskán beljebb leszel.
(#57815) rambustibi:
Vagyok.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #57816 üzenetére
Majd kiteszteled és megmondod...
Eléggé hurka hűtő az, sztem 1,3 V körül próbálj találni valami frekit neki, teszteld és majd kiderül.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, van egy FX 6300 am egy Asus M5A97 R2.0 lapom és egy DeepCool Gammax 200 as coolerem. meddig tudnám húzni a procit a fenti lappal és hűtővel?
Válaszotokat előre is köszönöm -
rambustibi
őstag
válasz Habugi #57814 üzenetére
Köszi!
Neked is grat az Pupi eredményhez.
RAM az nálam még mindig kényes dolog...és sosem bírom azt ki, hogy egyszerre csak 1 dolgot állítsak Legalább 3 dolgot szoktam egyszerre és úgy mentem el és restart Természetesen 10 ilyen restartból 9-szer "overlocking fault" F1 deffault setting lesz az üdvözlő képernyő.
Este leszel ?[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #57788 üzenetére
Grat az előremenetelhez, látom a RAM-okkal is elkezdtél operálni végre!
Kíváncsiságból toltam magam is egy 1M-et..
(#57798) ViZion:
Azt állítod némileg "megrontotta" a topic?
-
Pancsermeste
őstag
válasz Zsivaagoo #57808 üzenetére
Ha most rám céloztál, akkor nagyon nagy tévedésbe vagy!
Én nem dícsértem itt az Asrock lapokat, de szerintem más sem. (én legalábbis nem olvastam ilyet)
Én csak leírtam, hogy használtam ilyen csumpi asrock-ot (mert phenom konfigból jött a lap), és 4,2-4,3GHz-en tudtam benne járatni az FX-et. (nem throttlingolt, és nem is gyulladt ki) Most is így használja egy kollégám, semmi gond nincs vele. Én ezzel egy szóval se biztattam senkit se arra, hogy vegyen újonnan ilyen lapot, mert ez olyan jó! Nem, nem éri meg újonnan, annyi pénzért vannak jobbak!-= Pancsermeste® =-
-
Whysperer
addikt
válasz rambustibi #57800 üzenetére
Ebbe nem is az a legfontosabb,hogy egy játék... hanem az ,hogy egy Zsír újjáték! nem egy adoptált és társai. Én még mindig a directx12-re leszek kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz rambustibi #57800 üzenetére
Végre egy játék, ahol 100%-on pöröghet a 290x-em.
-
Zsivaagoo
őstag
Nos... Azt tudom mondani, hogy aki Asrock-ot és 760G-s csumpi deszkát dicsérget itt, az inkább költözzön másik topikba.
Szarból nem lehet drótkötelet fonni BZMG!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Pancsermeste
őstag
Ó, dehogyisnem, Full terhelésen azért pörög rendesen. Konnektorból kikapja a 620W-ot.
Viszont a VGA agyondicsért DCU2 hűtésének előbb jön meg a hangja, szóval az jóval hangosabb. Mivel nem FullHD monitorom van, és 60 FPS-en limitálom, így azért elviselhető..-= Pancsermeste® =-
-
Tom5
addikt
válasz Pancsermeste #57805 üzenetére
A kis corsair táp nem kezd hangoskodni ha a gép terhelés alatt van? Nálam nagyon elkezdett tekerni ezért nyugdíjaztam. (7850 ---> R280X)
-
Pancsermeste
őstag
válasz norbert1998 #57795 üzenetére
Nos, méricskéltem kicsit.
Konnektorból az egész gép fogyasztása -> kb. 80%-kos PSU hatásfok mellett.1,4GHz - 0,85V - Idle: 100W -> 80W
4,2GHz - 1,17V - Prime load: 233W -> 186W
4,7GHz - 1,33V - Prime load: 368W -> 294W
Az Idle 80W-ban természetesen benne van az egész lap, VGA, RAM-ok, 2db vinyó, 2db SSD, ventik, stb.. fogyija, tehát, hogy ebből mennyi az Idle CPU fogyasztás, azt csak saccolni lehet. (talán olyan 30W)
Az viszont jól látszik, hogy terhelve 106W-al növekszik a fogyi (CPU és VRM) ami szerintem nem vészes. Ha hozzáadom a saccolt Idle 30W-ot, akkor már 136W, tehát valóban nem fér bele a 125W TDP-be.
Ami a durva, hogy egy light-os 4,7GHz-es tuning még ehhez képest több, mint 100W-ot kér. Pedig csak innentől kezd igazán megjönni az étvágya! 5GHz-en most nem mértem, majd legközelebb.-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz Pancsermeste #57801 üzenetére
Annyit mondok, amit az öregek: "ne kísértsük a Jó Istent..." Olcsóbb lap nem csak attól olcsóbb, h más chipset, de ott más a VRM, más a gap-pad, etc... lehet gyilkolni (kinek hol a határ) ettől, csak ki tudja meddig bírja.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Pancsermeste #57801 üzenetére
Akkor tippelj, persze én is így néztem. Alapjáraton 60-70 w, FPU teszt alatt meg 250. És a gpu még idle-ben volt.
-
Pancsermeste
őstag
válasz ViZion #57796 üzenetére
Most akkor kötelezően leég, vagy le tud égni? No, mert ez nagyon nem mindegy.
Természetesen le tud égni, tele van a net ilyen képekkel, még rog lapokról is!
Én kb. egy évig nyúztam az ext4-esem, kutatva a határait, és hidd el, mikor leszedtem a bordát róla, semmi égés, de még lötstop lakk barnulás, elszíneződés se nem látszott sehol. Anno még méricskéltem is infra hőmérővel, hogy mi mennyire melegszik, de max. 85-90 fok körül volt a legmelegebb ponton (Saber VRM is eléri a 80 fokot, sőőt!) Ettől még nyilván nem fog kigyulladni, de ha mondjuk lezárlatosodik egy FET, akkor ott a megnövekvő áram miatt szétéghet a fólia.
No mindegy, mint mondtam, 3 ilyen konfig is van ismerősöknél (én raktam nekik össze hulladék, filléres asrock-ból, mert tele volt az apró velük).
Eddig egyikkel se volt probléma... ha közben elpukkanna valamelyik, ígérem beszámolok róla fényképekkel illusztrálva.(#57795) norbert1998: Rendben, meg fogom mérni (bár csak az össz fogyit tudom, konnektorból.
-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest