-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Dollface #48606 üzenetére
Kicsit tovább olvastad volna, valaki már helyretette a kolegádat.
"kb80a válasza A.Y (14:57) részére·2014.07.07. 15:39·permalink
Nem, nem sikerült megoldani, csak diagnosztizálni.
A szolgáltatás tiltása nem ajánlott, itten ismertetik a működését. ([link])
A szolgáltatás processzorhasználata akkor lehet magas, ha hibás valamely telepített (virtuális) eszköz meghajtó.
A probléma megoldása a beépített szervizek herélgetése helyett az operációs rendszer naprakész szinten tartásából, a legfrissebb driverek alkalmazásából és az esetleges inkompatibilis eszközök és programok mellőzéséből áll."Ha csak a sok segítőkész (igen, még a szigurúbbakat is) hozzászólás felét megfogadtad volna, már tovább jutottál volna. Amúgy véleményem szerint, attól eltekintve hogy valóban CPU throttling is keményen esélyes nálad (amit egyébként kis utánajással, még ha kezdő BIOS-turkáló is vagy, könnyen el lehetne kerülni alaplapcsere nélkül is akár, mondjuk a javasolt beállítások alkalmazásval, amiből kaptál már egy párat itt amúgyis ugye..), valami szoftveres gebasz is lesz ott maga a windózzzal és/vagy programkompatibilitással.
(#48635) EnterR : Hajj rá.
Jól bírja az a kis Assrockk
-
stratova
veterán
válasz
Dollface #48602 üzenetére
Ahogy MinionFlasH is javasolta korábban a biosban ki kellene kapcsolnod a CPU APM opciót.
Ártani nem fogsz vele, csak a turbo coret (ami kevesebb szálon terhelve emeli a feszt. és az órajelet) iktatod ki. Emiatt is tud trottlingolni a lap (pláne egy 4+1-es) ha nem tudja stabilan tartani a CPU-nak szükséges feszt vagy eléri a TDP/hőmérséklet limitet, szépen fejbe vágja a procit és ledobja alacsonyabb órajelre. -
ViZion
félisten
válasz
Dollface #48599 üzenetére
Nyugodt vagyok és nőies... MÉG
"Én nem értek profi módon a géphez, sem a BIOS-hoz, sem pedig a különböző frekvenciákhoz meg feszültségekhez..."
Szerinted tuning proginál mit állítasz? AUTO tuning már volt, sz@r lett. Ugyan azt állítod, csak SW-ből nem lesz jó.Tuningnak mondjuk de ha nem húzod, csak beállítod, hogy ne melegedjen az nem tuning, ilyen a szóhasználat.
"világos hogy valamit korlátoz." - kerülő megoldásokkal próbálkozol, az helyett, h komolyan próbálnád megoldani. Ami durva, h leírtuk párszor, h ez nem a jó út...
"legegyszerűbb módon megoldani ezt a sz*rságot." - ba***mmmeg, ezt mondjuk, csak nem csinálod... Ne spammeld tele minden tuning progis kudarc után a topikot, mert mi már tudjuk, h nem ez a megoldás...
"Mondjuk azt továbbra sem értem..." - látom
X szolgáltatásra épül több másik. pl. feladatütemezőben is van pár dolog, ha kikapcsolod az ütemezőt, akkor az sem indul, amit indítana. Érthető? De miért megint ott vagyunk, ahol NORMÁLISan beállított rendszer és telepítés esetén átlag userként qrvára nem kellene kapcsolgatni?
"kiiktatnám az energiagazdálkodást és kész" - pffffffff... Sajnos ha tényleg ennyire R1 user vagy, akkor keress szakembert, tovább ilyen marhaságra van win topik, ott kitárgyalhatod, de ez már nem FX téma...
Ha segítség kell bios beállításhoz, akkor összefoglaló, és ez a Te topikod. Win szolgáltatások, kerülgetések: van topikjuk.
Köszönjük a megértést. -
ViZion
félisten
válasz
Dollface #48594 üzenetére
Na itt hagyd abba.
Megmondtuk, hogy SW hegesztésekkel NEM lesz jó, stabil az eredmény. Hangzatos tuning progikkal lehet kavarni a sz@rt... Keress vissza a topik elejétől, kinek sikerült ezekkel bármit normálisan beállítani.
BIOS beállításokra van tapasztalat, tanács. Mai bios nem bonyolultabb (ha alap tuningról beszélünk, aminél többet a Te lapoddal nem is nagyon lehet, illetve csak rengeteg kísérletezéssel esetleg...), és nem is tart tovább. Beállítás fent az összefoglalóban van, hamarosan giga laphoz is lesz elvileg. Tessék megkeresni a manual-t, ellapozni a bios beállításokig, olvasgatni a fenti tuningossal együtt.
-
stratova
veterán
válasz
Dollface #48592 üzenetére
Gyári szoftveres bloatware-t lekapni és pl. Hwinfo jó lehet monitorozásra (bár talán épp eldiablonál lecsippentett a Chinebench eredményből, de az masszívan többszálas fix CPU-terhelés). RMclock még az én notimhoz való kb.
Bár megkockáztatom, hogy még Win7/8 is tudja naplózni az órajelet ha úgy van beállítva (de ebben már nm vagyok biztos).
Szoftveres finomhangolásra AmdMsrTweaker ajánlott, teszt erejéig esetleg PScheck, de ez nem normál OC kategória. -
ViZion
félisten
válasz
Dollface #48579 üzenetére
Ha Neked nem megy, akkor keress valakit a környezetedben, aki beállítja. Pár óra egy alap tuning, tesztelve és nem lesz gond vele. Így csak vakon próbálunk megoldani megunk sem tudjuk mit. Mert pl. szolgáltatásokat nem szoktuk kapcsolgatni, energiagazdálkodást sem, mert az eléggé szerves része az OS-nek. Tőle is függnek folyamatok.
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
Dollface #48571 üzenetére
CPB (Core Ratio Limit) ezt állítgatod nyomj rá valamelyikre ki fogja írni mennyi mhz tartozik az adott szorzóhoz.
CPU APM Function: off
Keress valami olyasmit, hogy CPU voltage: ez mhz függő mennyire akarod húzni! kb.: 1,25-1,5-ig.
Ha nem indul emeld a feszt, de óvatosan, ha eljutsz a windowsig Intel burn test-el pörköld, ha kék halálod van emeld megint a feszt. Rakd fel az AIDA nevű progit és figyelg a hőfokokat is!
-
=HG=
addikt
válasz
Dollface #48566 üzenetére
Ha rev1-es a lapod, akkor elég felejtős...Ha rev3-as. akkor már valamivel jobb, de a 4+1 fázis nem túl izmos az FX alá, akár mit mondtak a "többek"..
Általában a kiszürkítettek valami más "átkapcsolásával" lesznek állíthatók...
Egyébként Zsivagó bácsi megmondja a frankót! Mégha egy kicsit nyersnek is tűnik néha... -
Habugi
addikt
válasz
Dollface #43112 üzenetére
Igazán nem akarok belekotyogni (najó ezért ez nem teljesen igaz..
), de nekem is egy lassan 11éves antik kuckóm van, méretre sztem megegyezik a tiéddel, annyi a különbség hogy már gyárilag is gazdagon megpakolták ventikkel, szám szerint 4el, igaz csak 92mm-esek. [link]
Szűk (ezért a félmegoldás hűtő..), nincs kábel management, de azért az a 4db venti (amik nem mellesleg kb 25-30k üzemóránál járhatnak) olyan huzatot csinálnak még mindig hogy levett oldallappal jobban melegszik a cpu/vga mint amikor fentvan. Érdemes lenne innen-onnan előszedett kincstári ventiket beraknod és megnézned mennyit javítanak a helyzeten mielőtt vásárlásba kezdesz sztem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Dollface #43124 üzenetére
Igen, de legalább belátod !
a ház az alapja mindennek (abba pakolod a hardvereket)
én ezt a HAF-ot csak ajánalni tudom, ha jól emlékszem 19k-ér jutottam hozzá és 3év gari van rá...(bár a házra a garinak sok értelme nincs, max. a gyári ventikre jó a gari...)
/Használtba is megvehető, ha fellelhető itt aprón vagy máshol/L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Dollface #43118 üzenetére
Most kb. így néz ki (nincs friss képem róla, de sokat dolgoztam rajt és ventiket cseréltem +a ventivezérlőt.. - mind Blue LED CM -re , +1db Noctua 14cm -es
)
Itt a teszt / bemutató a házról (PH-s) [link]
a ház tetején elfér 2db 12cm -es venti vagy 1db 20cm -es , oldalán 1db 12cm-es vagy 1db 14cm -es , elől 1db 20cm -es , hátsó részen 1db 12cm -es (első és hátsó gyári tartozék)
,
(#43120) Yllgrim: első 20-as RED -et lecseréltem 20-as CM Blue-ra , felső helyre raktam egy Blue 20-ast CM , hátsó helyre egy Blue 12-est CM , oldalsó helyre egy 14-es Noctuát (mondom oda nem kell LED -es, mert nem is látszik... faltól 5-6cm -re van kb.) - mind 20dB(A) alatti zajszinten van max. így szép és kellemes is ha pl. maxon megy amit egy AeroCool Modern-V szabályoz...-
L
-
jeni
félisten
válasz
Dollface #43116 üzenetére
az aprón vannak jó CM házak. Használtan is jók,a házak örök, nem avulnak el,mint a többi PC komponensek.
pl.:
CM HAF 912,CM HAF 922,HAF 932,Storm Scout 2,Cooler Master: Elite 430 (ezek közt ez a legolcsóbb a boltokban újként az adott márkán belül-USB 3.0),stb..
ezek viszonylag masszív házak vastag lemezből legyártva.
Természetesen vannak más márkás házak is. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Dollface #43109 üzenetére
Vannak jó topikok ahol láthatsz pár jó képet házakról / kinézetről + CPU hűtőröl...
ha nem telefonról volnék akkor megmutatnám a házam és látnád mi a különbsség a te és én házam közöttt !
/Peddig nekem sincs batárnagy házam.... de jól felszerelt!/Én is a CM HAF-912 Plus házat azért vettem, mert teccik és elég olcsón ozzájutottam és itt PH!-n van róla tesz/bemutató is és perfect , jól szellőzik gyárilag is /ajánlott termék és minősítés/ (pl. SSD és HDD idle 28c fok , terhelésen átlagba 32c fok körül van max.) CPU kupak 40-42c fok max. Game alatt FHD/Ultra beáll. alatt.. (alaplap 28c fok max. 30..) pl.... A VGA se viszi túlzásba
L
-
ViZion
félisten
válasz
Dollface #43107 üzenetére
Oldalról fújni a legsz@rabb, akkor is, ha sok gázon van rá ventihely. Elől+lent befelé, fent + hátul kifelé. Ennél jobbat még nem tudtak nagyon, illetve igen, a Dell brand gépekben, de az otthon nincs. Háznak? Ehhh... van erre topik, meg lista, etc. Kerettől függően lehet nagyon válogatni, olyan 20k körül már jók vannak.
-
MaxxDamage
félisten
-
MrM94
addikt
-
MrM94
addikt
-
MrM94
addikt
válasz
Dollface #43070 üzenetére
Toltsd ki az adatlapod kerlek!
Pl nekem 990xa ud3 rev1.0 giganal a tmpin 3 nevu ertek volt a cpu homerseklete nem amit az aida meg a tobbi random program kiirt cpu homersekletnek..Ha ranyomtam a primeot stb az ugrott meg es az volt a legmagasabb.Nem ajanlanam ezt a hwinfo64 es programot mivel tulsok informaciot ir ki es csak osszezavarja a szemedet.. Pl en mindig HW monitort hasznaltam,nekem az atlathatobb volt. -
MrM94
addikt
válasz
Dollface #43063 üzenetére
Maximalis homersekletet akarod kitapasztalni?Szerintem fel ora utan nem fog feljebb kuszni a homerseklet.Nezd meg hogy meddig stagnal be egy bizonyos ertekre,onnantol max 1 2 fokkal megy feljebb.nagyon max 5.. En addig futtatnam amig nem latnam h bestagnaltak az ertekek onnantol +- par fok difi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest