- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Dr. Gonzο #48479 üzenetére
Ez így azért pontatlan, UEFI-s giga lapok szoktak ilyet csinálni, de csak azok amelyek rosszul vannak beállítva! Miután a multkor valaki rájött hogyan lehet orvosolni, és leírta, már van rá megoldás, csak utána kellett volna néznie.. RTFM, ugye
Igaz ez in kább fórum túrást jelentene ebben az esetben, mivel ez kétlem hogy le van írva a manuálban. De mindegy is, lényeg a lényeg, a Turbó Core technológiát BE !!! kell kapcsolni, és elmúlik, bármilyen hihetetlen is.
APM ettől függetlenül lehet kikapcsolva és akkor mehet a tuning is, szóval elvileg ez nem jelent gondot, de ki tujda miért, turbó nélkül ujraindulgatnak.
-
Gonkeee
csendes tag
válasz
Dr. Gonzο #41386 üzenetére
Jó is, hogy szóbahoztad. A gyári 3,5 ről alap fesszel 4.0GHz re emeltem az órajelet szorzó emeléssel.
Utánna olvasgattam(google), néztem teszteket ott még többet is adtak alap fesszel.
Viszont AIDAx64 el megnéztem a CPU Unlock Disable után is váltogatja a szorzót és a proci feszt.
Gondolom ebben akkor a CPU Turbo Mode lesz a ludas. Megnézem, játszom vele egy kicsit.
De ha ez nem okoz semmiféle hardveres problémát akkor lehet vissza kapcsolom, bár így nem nagyon értem mi értelme van ennek a funkciónak ha így is változtatgat
Rendszer stabilitásban én eddig semmiféle fennakadást nem találtam.
Kövi reset tuán írok egy pontosabb CPU BIOS beállítást. -
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
Dr. Gonzο #38031 üzenetére
Nálam is ilyen durva hőfokokat ír ki az FX-6300-ra az Aida és a Coretemp.
Most is 10-12 fok, ha nem nyomkodok semmit a gépen.
21 fokos szobában, zárt házban, egy Thermalright TRUE Spirit 120M procihűtő + 12cm bequiet venti. (+ hűvös fal mellett van a gép! Extratuning!
) Mi a másik progi ami jól mér?
-
miresz
veterán
válasz
Dr. Gonzο #37136 üzenetére
Na. Először is lekapcsolod a gépet. Majd áramtalanítod a tápot. Utána a képen pirossal bekarikázott jumpert kell átrakni.
3 pin lesz ott fogod átrakod úgy a jumpert,hogy a szabadon hagyott tüskén és a középsőn legyen.
Vársz egy pár másodpercet, majd vissza rakod ahogy volt. Ezután kapcsold vissza a tápot majd indítsd el a gépet,menj a biosba,és ott állíts be mindent magadnak amit szeretnél.
De az elemes megoldás is jó,amit írtak feljebb. Ha viszont biost frissítesz,akkor nem kell resetelned,mert az új bios eleve alapon fog elindulni.
-
miresz
veterán
válasz
Dr. Gonzο #37129 üzenetére
Egy bios frissítés nem ártana a lapnak,ahogy a kolléga is írta már előttem. De én a helyedben a régi procival frissíteném le a biost.
Amúgy a tápod milyen?Már látom Be Quiet. Annak bírnia kell.(#37132) puttonyos: Azért én csak lefrissíteném az 1.80-ra.
Ami előtt beraktad az új procit volt bios reset? Az sem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest