Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
duc
aktív tag
A blur csak elkeni, pótolni szeretné a hiányzó képkockákat. Attól még nem lesz több infó a kápen adott idő alatt. Nem kell se blur se mutogatás
Ez van.Hogy ON is legyek, azért néztem be, mert szemezek a 8150-el. Jelenleg 955-öm van, úgy látom teljesítménynövekedésre csak magas órajeleken számíthatok, a jelenlegi falba ütközik 4GHz körül.
-
duc
aktív tag
60Hz témához: BF3-ban például gyors fordulásoknál nagyon nem mindegy hogy mennyi a valós látható fps. Példa: vegyünk 100fps-t. 120Hz-es monitorom van, ha 60Hz-be kapcsolom és mást nem változtatok már észrevehető a különbség. (itt ugye csak 60 a megjelenített, egyébként 120hz üzemmódban megjelenik mind a 100 kocka)
Nem azt mondom, hogy meg lehet különböztetni a képkockákat egyesével, de a hirtelen mozdulatoknál, fordulásnál simán látszik a különbség.
-
rybka3ctg
tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
igen valós fizikai magok és nagyon olcsó a processzor de az alaplap 120k felett kezdődik és sajna nem tunningbarát viszont 16 fizikai bulldozer magocsánk lehet érte és ekkor jön a képbe az hogy 350k ból 2x erősebb rendszerünk lehet mint az intelé azonos érték mellet.
-
rybka3ctg
tag
egyik Argentin ismerősön (rouben Comes Domoulin) evga-sr-2 alaplapot haszál [hasonló rendszer ismerem]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
rybka3ctg
üzenetére
Sajna nem volt még stepping váltás sem, nem hiszem hogy javult volna a teljesítmény.Fölösleges újra próbálni szvsz.
Igen a bullnak kb felesleges a nagy memória órajel, tökéletesen elég neki az 1600.Még azt sem vettem észre, hogy véletlen 1333-on felejtettem a ram órajelét.
Az optikban 8 valós mag van?Nem ugyan az mint a asztali bull?vagyis 4 modulos?
Drága hobbi ez a sakk
Fene gondolta volna 
-
rybka3ctg
tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
helyi házirendben engedélyezni kell a nagy memóriaoldalak használatát aztán vége ennyit lehet tenni még
Sajnos grafikus magot nem tud használni pedig az lenne ám a szép
Gondoltam egyébként arra hogy a 8150 legelső példányaiból kaptam és talán nem sikerült jónak lehet mostanra már jobbak de mégeszer nem akarom megkockáztatni bár már az új ára is nagyon alacsony
16Gb G.Skill Ripjaws Cl-9 2133mhz ramokkal próbáltam de csak minimálisan teljesített jobban mint a Corsair Venegance 1600Mhz Cl-9
Gondolkoztam egy Tyan 2 utas opteron rendszeren is ami bulldozer magos opteronokat fogad na az biztosan komoly lehet
16 fizikai cpu mag tuti vinné a prímet egészen addig még egy 2x xeonnnal nem futok össze
lehet kipróbálom mert 350K-ból ki tudom hozni a 2 utas bulldozer magos opteron rendszert -
kovsol
titán
válasz
kissz84
üzenetére
Nálam is a vinyó a leghangosabb, szerencsére az SSD miatt jóval kevesebbszer nyúl hozzá már a gép. Nálam coolink swif2 12centis ventik vannak a gépben 800rpm 8,5dB, meg 19centis, az meg 500rpm. Procin is sfiw2 úgy belőve, hogy 800-950rpm között mozogjon. VGA kártyám 10-40% között pörgeti a ventit, de a viszonylag jó házszellőzés miatt kb 25-30% furdulat kell ahoz, hogy játék közben 70fok körül tartsa magát és így még azt se hallani ki.
Helyedben 8GB ramot beszereznék abba a gépbe, 4GB már van ahol visszafoghatja, gondolom maxon játszol szinte mindennel. -
kissz84
tag
Az adatlapomon lévő konfig olyan csöndes , hogy max a vinyót hallani bekapcsoláskor ha le van véve a ház oldala

Igaz nem tuningolom de pont ez a lényege erős hardverek kellenek alapon használva is legyen erős és ha alul is feszeled akkor meg tuti nem lesz baj akkor meg bőven túlméretezve csöndben elszaladgál
-
Whysperer
addikt
Tényleg Ti milyen házba tároljátok ezeket?
-
Mardel
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
85 fokos volt a VGA 99%-os kihasználtsággal, Benchmark alatt 75 fok körül 96-97%-os kihasználtsággal.
Meg kell nézni, hogy játékok mennyire eszik a VGA-t, 99%-os terheltség mellett nem sok az a 84 fok körüli érték főleg nem húzva és nyáron.
De én azért a 67 fokért még nem aggódnék. -
Mardel
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Jah igen gyárilag tuningolt 6850, tuning nélküli széria órajele meg 775/1000.
Mondjuk most toltam fel 925/1125-re 2-3 fokkal lett melegebb (Sapphire 6850 2GB), OCCT olyan 84-85 fokig fűtötte fel shader complexity 8-al 1024x768-ban windowed mode.
Mondjuk arra 3-4 percre nem talált hibát az error check, én meg beállítottam GPU-ra egy 84 fokos korlátot, hogy ha eléri akkor állítsa le a tesztet.Heavenben most csináltam egy benchmarkot hogy mennyivel lett jobb.
A felbontást 1920x1080-ra raktam az AA-t kikapcsoltam.
Mode-nál 1280x1024 fullscreent ír, azért mert nincs nagyobb monitorom, viszont a beállítás 1920x1080 volt. Az 1280x1024-ben ilyen alap órajelen a 6850, vga kihasználtsága olyan 54-65% között mozog így, afterburner szerint. -
kovsol
titán
válasz
kovsol
üzenetére
hmm felraktam ultrára, full hd, egyedül az AA -t raktam kikapcsoltra annyit változtattam:
BF3 64/64 fő.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
29457, 680492, 21, 79, 43.288FX6100@3600Mhz, HD6850 tuning nélkül 800/1050 Mhz en. Azt hittem ultra jobban megeszi majd. Akkor végülis reális a kb 45fps a 6870 el is. spu használat
-
Whysperer
addikt
azert ertek egyet mert az En gepemmel is mar cdak akkor akad full hdban highon a bf3 ha mar 50/50 gamer van. akkor KO lesz de 30/30-nal atom jo pedig csak egy E7300-om 3,6-on , 4 giga ram es 6850. Amugy ahhoz hogy jo pegyel BF3-ban hiaba van fxed vagy inteled igazan durvan menoria uablos es 8 giga a minimum,ha ultrazni akarsz minden fullon. intelrol meg annyit hogy haverbak 4 giga rammal i5-el ami 3,6-on megy 6970-es kartyaval neha beugral ultrqn full hdvan szoval. ben az intel a kiraly hanem min 8 giga ram. azt szereti. 8)
-
Mardel
őstag
válasz
Cseneles
üzenetére
Filmeknél 23.976-30 fps általában de ott is csak azért, hogy ki tudják aknázni a motion blurt jobban, pl sport közvetítések 60 fps-el mennek, hogy folyamatosabb képet láss.
Régen a legtöbb tévé (NTSC) 60 Hz-es volt, ami két félképet jelenített meg 30 fps-el, a PAL 50 Hz volt.
Könnyebben találsz full hd tvt-t ami 100 Hz felett üzemel, mint full hd LCD monitort ami még mindig 60-75 Hz-re van korlátozva. Tehát ha megveszed a legjobb VGA-t a piacon és játékokban meg alapból be van kapcsolva a vsync, hogy ne legyen tearing a játékban, ezért lekorlátozza a monitorod képfrissítési frekvenciára az fpst.
Multi játékokban meg elvileg azért kell a több fps, legalábbis régen azért kellett COD szériákban pl. 125, hogy feltudj ugrálni olyan helyekre is ahova kevesebb fps-el nemtudnál, meg volt olyan szokása is, hogy annak adta be a játék a találatot (ha egyszerre lőttek egymásra) akinek nagyobb volt fps-e.
De ez még COD 1,2 időkben volt ami a Quake III motorra épült és annak voltak ilyen kijátszható "hibái".
Az újabb játékoknál nemhiszem hogy lenne ilyen, ezért a 100 feletti fps szükséglete is kérdéses.
Szerintem ez már csak egy megmaradt szokás egy régebbi játék analógiájára.Persze ha mondjuk játék közben veszed fraps-el tehát frag moviet csinálsz, akkor ahhoz kell némi többlet fps. Mivel elég cpu igényes dolog, főleg ha nem tömörítetlen, vagy lossless képtömörítéssel veszed fel (Huffyuv, vagy fraps codec), hanem egyből XviD, x264-ben és mondjuk a hangot sem PCM wav-ben hanem mp3-ban vagy aacban.
-
dergander
addikt
Miért állítjátok azt hogy a bulldozernek felesleges a 2133 RAM?
Most akarok egyre beruházni de elveszitek a kedvem,a bullokba jól használják a Ramokat szerintem azért a betöltésbe(windows) beleszól vagy téves infó ?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-roller topik
- Vírusirtó topic
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fene gondolta volna 

konkrét tesztet még ne mvégeztem, de a léyneg hogy egyetlen fps laggom sincs.