Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Viszont jobban rímel...
-
törölt tag
válasz
kissz84
üzenetére
Tökéletesen elégedett vagyok a lapommal, talán még többet is tud a kelleténél....
Gigabyte GA-990FXA-UD3
A sima XA-s már 26-ér van..... -
MiklosSaS
nagyúr
-
kissz84
tag
Na megint lehet hallani rólam

Összevásároltam a szajrét a géphez már csak alaplap gondom volna hogy még is milyen legyen az ágya a 8120nak
Ki melyik lapot ajánlja ár érték arányt nézve?
A másik bajom hogy kéne valami moduláris táp hogy ne legyen már kuplerájos a silencio bele.
Ötleteket előre is köszönöm mesterek
-
Borokafa
őstag
Corsair CX430V2 -t használok, igen jó kis cucc 28A/12V
-
-
-
kovsol
titán
Nekem mondjuk csak egy FSP Aurum 400 van a gépemben, de nincs ODD a gépben így szépen annak a helyére be van kötözve amit nem használok így nem zavar a gépben. Még akkor vettem mikor 12k volt az ára és 5év garancia van rá. Akkor még nagyon megérte ez a táp is és csak 16W al marad el a 12V os ága a CTG500 tól, pedig névlegesen -100W.
-
perfegor17
senior tag
Nekem is egy adata hm-550 megy a gépben.8120+2db hd5770 még sok is.
-
Whysperer
addikt
De ne a mostani gépemet nézzétek ez lesz véve:
Asus Sabertooth 990F
FX 8120
8 giga ram
550W XFX Pro Series CoreEbbe gondoltam mivel a vga megvan és ,hogy mellé vennék mgé egy 6850-et
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whysperer
üzenetére
Ízlések és pofonok...én nem bántam meg a 6870cf-et.Gond nélkül játszogatok vele.Azt nem tudom,hogy milyen procid van,de ha az adatlapodon szereplő Xilence 480-as tápod van a harmatgyenge 15 és 16 amperes ággal akkor először vegyél egy normális tápot.Nem árt egy minőségi 550-600wattos és az sem árt ha egybehagyott ággal rendelkezik(pl Corsair CX600).
-
Whysperer
addikt
srácok Én nekem nem volt még 2 kártyás rendszerem viszont a 6850-et át viszem az új gépbe és Asus Sabertooth 990FX alaplappal lesz. viszont ha már ez a lap tud 2x 16-t akkor szerintetek megérné még 1 6850-et bele rakni vagy maradjak egynél aztán inkább majd egy újabbat vegye?
-
SuNrisE010
tag
Na mindegy szeptember körül megveszem azokat a cuccokat amikor írtam ha meg majd megjelenik a GTA V és kevés lesz neki akkor kap még egy 7770-et.
De szerintem elég, nekem 40-50 fps simán jó.
Konzolról jövök azon már örülök ha van 30 a BF3-ba
,már így is megváltás lesz. 
Köszönöm a segítségeket

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SuNrisE010
üzenetére
Hat szálig skálázódik az MW3, szóval kétmagos procival nem biztos, hogy a legjobb lesz az élmény. Ha van valamilyen négymagos procid, akkor sok gond nem lehet. Hat maggal meg maga a tökély, de ahogy észrevettem annyit ez nem gyorsít. Négy mag az általánosan ajánlott.
-
perfegor17
senior tag
válasz
SuNrisE010
üzenetére
fx-8120 + 2db hd5770 és full hd minden maxon meg se akad.

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
SuNrisE010
üzenetére
Jo, de milyen videokartyaval. Mert a regi dual core-os processzorokban nincsenek IGP-ek.
-
SuNrisE010
tag
Játszani lehetöleg full hd-ba netezni stb...
Igazábòl többet nem akarnék rá költeni még a vga-n gondolkozok hogy nem lenne-e jobb egy gtx 560.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
SuNrisE010
üzenetére
Az alaplap helyet inkabb egy asus m5a970 / pro, a videokartya az nem rossz de ne varj csodat. Ha sokat jatszol full HD-ban akkor inkabb egy 7850-est vegyel.
Nekem peldaul a COD MW3 nem ment tul faszaul a 6100 + 7770-nel. Ha ragaszkodol a 7770-hez akkor keres 2 gb-ost.
-
dergander
addikt
válasz
SuNrisE010
üzenetére
Attól függ mire akarod használni...valamint a full hd gammákat kicsit mellőzni kell
-
SuNrisE010
tag
Processzor:AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX
Alaplap:ASROCK 970 Extreme 4
Ram: CORSAIR DDR3 8Gb/1600 KIT Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9)
Táp:Sharkoon 500W WPM Series
Vga:GIGABYTE ATi HD 7770 1Gb OC (GV-R777OC-1GD)Ez így szerintetek jó lenne?

-
Mardel
őstag
És ez miért is jó tuningra? Az enyém egy 23 ezer forintos 970 chipsetes giga lap, és azt az 1.45V tápfeszültséget amit a 8150-nek adnak és azzal 4,6 GHz-ig stabil az enyém is simán hozza VRM hűtés nélkül...
Csillivilli meg minden, meg szép az a nagy hőcsöves borda VRM-en és a chipseten, de ha procit nem lehet tovább húzni akkor teljesen felesleges +27 ezer forint egy lapért.
Látom telerakták USB2.0-vál meg van rajta egy Fatal1ty usb port ami 500 Hz-en tud üzemelni, húha.Már kb 2005-ben XP-ben patcheltem az USB2.0 portot hogy 1000Hz-en mennjen.
Kicsit parasztvakításnak érzem ezt a tuning alaplaposdit. -
Borokafa
őstag
válasz
sultansmith
üzenetére
Elég, sőt még alapfeszes tuningra is elég lehet és hangját sem fogod hallani.
-
sultansmith
senior tag
8150-re alpenföhn brocken versenyben van?
-
=HG=
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Már megint ez a terhelve.....
Ráültél ? 
-
TXT
őstag
válasz
Manitou
üzenetére
Hamár ASRock-ot említetted, lehetne a legjobb AM3+ lapjuk is, hm?

ASRock Fatal1ty 990FX ProfessionalTuningra az egyik legjobb, ahogy a teszteket olvastam...

-
Mardel
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Igen, vajon miért írják hogy nem lehet hidegebb valami annál mint amilyen hideg levegőt fújsz rá.
Ha nyár van akkor a gépednek is nyár van, de az az 58 fok még mindig nem olyan meleg amiért aggódni kéne.
-
attamero81
senior tag
Méretkéltem egy pár dolgot.
teszt alany: FX-8150
hűtő: Noctua NH-U12P
ház: CM HAF 912+
24 fokos szobában:
alap hőmérséklet: 37 fok (csak natúr win7 megy,semmi progi meg hülyeség)
terhelve játék(ok)kal: 47 fok (egyszerre ment a BF3 és MW3)
Melegebb helységben és ugyan azon dolgokkal próbálva
34 fokos helységben:
alap: 45 fok
terhelve: 58 fokSzóval hiába van frankó házam,proci hűtőm ha a külső hőmérséklet nagyban befolyásolja az egészet.Amúgy egybe foglalva a Noctua-val teljesen megvagyok elégedve.
-
Oliverda
félisten
Nem az enyém, illetve még a gépemben sem volt. Eladásra vannak nálam. Időm most nem nagyon van erre. Inkább kimegyek a szabadba vagy megiszok egy hideg sört valahol, mint hogy a 30 fokos szobában tuningoljak egész hétvégén.
Majd talán télen összerakok megint valami hasonlót. Addigra amúgy is lesznek új procik.A bant természetesen bármikor megkaphatod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyiku
nagyúr
pesten azt igy mondjak, hogy szekesfehervarOTT te falu.
lee56: szoval kovsol a szinvonal?
miresz: mindenkepp, csak ugy hajcsa ki a 8at.
Milka 78: irigykedik a kek beled, mi?
Oliverda: hogy legyen kis on, miert adod el a 8120at? nem irsz rola kis tuning utmutatot logoutra?
aztan az lenne a tiszteletteljes keresem, hogy egy kis takaritast eszkozolj a topikban, tovabba inditvanyozom a 3 napos banom beterjeszteset, aggalyosnak tartom a nyujtott szinvonalat.lee56: biosfrissites sok mindent megold, amugy meg 46k volt.
TXT: udv a burzsujklubban.
-
TXT
őstag
Köszi a választ

A memók és minden egyéb meg van már, ráadásul minden hasonló kategóriás, mint a lap.
Egyébként furák ezek a listák, mert a jelenlegi AsRock Fatal1ty Professional 990FX lap memólistjában sem szerepel a benne lévő memó, mégis viszi gond nélkül.

Ezek csak irányadóak ezek szerint?
-
lee56
őstag
Az már talán, ilyen gagyi 40ezres Sabertooth 990FX-nél akadhatnak vele gondok, ha kicsit (najó már nagyot
) visszaolvasol, láthatsz élő példákat is itt.Azért akadnak sikersztorik is ugye Gyiku?

Amúgy a választott lap memory QVL listáját érdemes átnyálazni mielőtt még elindulnál a RAM-boltba

-
TXT
őstag
Az AM3+ lapok, leginkább az ASUS Crosshair V Formula kezeli megfelelően ha mind a 4 memóriafoglalatban 4-4GB memót tennék???

-
válasz
Alister71
üzenetére
A GFWL nekem GTA4-gyel elhalálozott, a megoldás egy kb. 3 évvel ezelőtti verzió telepítése, plusz rá az update. Ez messze nem tökéletes, ráadásul nem csak nekem volt ilyen gondom. Van olyan játék, amivel megy alapból, amivel én játszok az nem ilyen.
Egy TP-Link WN721N-es USB stickem van, amihez nem rakott drivert. Szerencsére a 722N-ben ugyan olyan Atheros chip van, így jó hozzá annak a drivere.
Ettől független nincs bajom vele, ha a beígért áron lesz az upgrade, eséllyel váltok.
Olcsó alaplaptól nincsenek nagy elvárásaim, amire számítottam, annál jobb

-
-
Manitou
veterán
Az alábbi új konfighoz milyen procihűtőt, és tápot tudnátok ajánlani, ha tuning is lesz?
Illetve mennyire jó választás jelenleg ez az alaplap+proci+ram kombó?Alaplap: Asus M5A99X EVO
Proci: FX-8120
Memória: Corsair DDR3 Vengeance 1600MHz 8GB KIT (2x4GB) CL8
VGA: Sapphire HD 7850 2GB GDDR5 OC -
Milka 78
nagyúr
Mind betegek vagytok!!!

Gyiku:Te meg töltsd ki a szép új villantós gépeddel az adatlapod,had tudja meg az egész világ,hogy neked igen is kihajcsa e...!!!

miresz:Na már csak te hiányoztál!!!

-
miresz
veterán
...na,alul feszeltem a tápomat,én is így már sokkal jobb! Esetleg a dvd rom-ot is feszeljem alul?

-
Mardel
őstag
válasz
eszakas
üzenetére
Teljesítményben kb megegyezik vagy kicsivel alulmarad az Alpenföhn Matternhorn, Norwandtól és a Thermalright HR-02 Macho-tól.
HR-02 Macho 13 500 Ft körül van.
Itt egy teszt róla.
Intel Core i7 920-at 4GHz-re tuningoltak és az eredmény a linken.
Alapórajelen (2.66 GHz) még a Coolermaster Hyper 212+ is tudta hozni azt a hőmérsékletet amit a H2O 620.
Én azt mondom nem ér ennyit ez a hűtő, főleg hogy 13 500 Ft-ért picivel jobb léghűtést kapni.
Ha meg a csendesség a cél, akkor teszt alapján a Thermalright Silver Arrow passive-on produkálja azt a hűtést amit ez a vízhűtés, az meg kb 2000 Ft-al drágább, és halkabb is.
Egy passive hűtőbordánál már csak a kikapcsolt gép a csendesebb.
-
stratova
veterán
-
törölt tag
válasz
eszakas
üzenetére
Nem hinném, ennél sokkal komolyabb cucc kell hozzá sztem....
Bocsi de nem tudtam kihagyni.... ez kb olyan kérdés volt, hogy "szerintetek jó vga az Ati 7870?"
Kicsit az ilyen kérdéseknél olyan érzésem van, mintha az illető meg akarná mutatni, hogy neki milyen lesz-van-volt-ééésssemmitöbbetnemtudokmondanikéremkaccsojjaki -
eszakas
őstag
Sziasztok!
Ez szerintetek meghűti rendesen az FX8150-et?
-
Alister71
nagyúr
válasz
addamka
üzenetére
A GfWL tökéletesen kompatibilis a win8-al, mindenféle hiba nélkül működik. 970-es laphoz semmilyen drivert nem kell feltenni, az Ahci driver telepítése kifejezetten nem ajánlott, mert onnantól kezdve többet nem működik az Ahci.
TP Linkes wifit magától telepítette, semmi sem kellett hozzá, usb 2 és 3 is stabilan működik. A CCC kezelőfelülete teljesen ugyan olyan mint a 7-esé, csak át kell állítani a speciális nézetre.
A te problémáidat javarészt az AS Rock okozza, nem pedig a win8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem szarozol, éccaka leugrottál a bótba!! 

,már így is megváltás lesz.

Ráültél ?
Majd talán télen összerakok megint valami hasonlót. Addigra amúgy is lesznek új procik.