Hirdetés
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
És milyen sokáig próbáltad illetve hányszor? Mert nekem is volt olyan hogy akár egész este egyhuzamban ment lazán de másnap u.azokkal a beállításokkal fél perc után elszállt. Egyébként a VGA húzása nálam se zavar be, a 4850-em 700MHz core és 1170 MHz memory órajelen megy stabilan BF3 alatt ha mellé nem húzom a procit is.
DeadMeat: ok, majd lehet bepróbálom de én igazából azért nem is erőltettem mert nálam inkább VGA limites a játék.
-
törölt tag
A nem stabilan húzott CPU-t nem szereti a BF3 és egy nagy tutkot mondok!
A CF-et sem szereti!
Egy klántársamnak mindig ki kellett kapcsolni/venni a másik kártyát BF3 alatt, mert random fagyott a gép...
Javaslom ezt próbáld meg....(#11488) HV Nem elég, hogy jösz hangulatot kelteni, még lúzer módon duplázol is....
Amúgy lehet hogy fele annyit hoz, de a 2600k 74k, a 8120 meg 39k
(#11491) Asbee De tudok, csak "későn" vettem észre hogy még beleférek az időbe, és már kértem a törlést is

-
ReKzZz
tag
Köszönöm!

-
törölt tag
Kedves FX tulajok mi tapasztalatok játékokban? Látom hogy Az FX8120 nagyon jó árban van. Csak tesztekben eléggé lemarad a corei7-től igaz árban is.
De csábító a 8 mag igaz egy játéknak se kell? Érdemes rá beruházni vagy kissebb fx is elég?
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Akkor a 6100at vedd inkább, bf3-hoz jobban jársz vele, és fogyasztása is jobb lesz, ha nem tuningolod, illetve lehet feszültséggel lefelé is tuningolni, mint itt páran csinálják
.Milka 78 : Nézz át a "Nagy AMD Piledriver, Trinity, Kaveri, Bobcat" topicba, ott kezdődött a pletyizés

-
Milka 78
nagyúr
válasz
ReKzZz
üzenetére
Elméletileg van lehetőség,de ez azért erősen procifüggő.Ha kifogsz egy jó procit akkor simán meglesz,ha meg nem akkor olyan túlfeszt kell adnod neki amihez komoly lap kell(mondjuk egy Asus Sabertooth 990FX),viszont onnantól meg nem tudod hűteni csak vízzel,stbstbstb...Ördögi kör ez.Az viszont tény,hogy ne felejts el valami komolyabb hűtőt szerezni(ez úgy 10-12 ropi+),mert a Bull nem kicsit forró.
Van külön program,de tuning csak a biosból/uefi-ből az igazi
.lee56:Mit hallottál?Nem mondod,hogy megint kezdik...különben ezért kékültem be,mert feszt húzták-halasztották az egészet,de ez már történelem...
-
miresz
veterán
-
hávé
csendes tag
Esetleg valaki tud mondani egy Vantage pontszámot FX8120/8150-el 4 és 4.5Ghz-en?
-
bunga
csendes tag
Sziasztok.Segitsen valaki ha tud.
Épp kínlódok a gépemmel van egy fx 8120 egy asrock 990fx lapban 8gb 1600 as rammal és 2 db radeon 6790 el.
A jelenlegi órajelle 4ghz 1,35v on atom stabil a linx tökéletesen lefut az amd stress teszt is unigine hozza a kivánt fpst 3dmark11 5959 pontal (netes teszteken 5700ak vannak)
fenn van a legújabb catalyst és a cap 12.7is
És laggol bf3 at el se tudom inditani mert demónál lefagy crossfire alatt
És ha emelni akaron az NB szorzóját be se bootol.
mi lehet mit kéne tennem segitsen valaki PLS -
DeadMeat
nagyúr
LinX-el mennyi ideig és hogyan érdemes tesztelni?
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Igen, úgy rémlik amikor vettem még úgy volt, ez volt az egyik ok amiért Vengeance mellett döntöttem, de ha ilyen drága lett, akkor nem biztos hogy jó vétel, azt azért nem hiszem hogy a dominatorra költött pénz dupláját megérné

Viszont rosz hír, hogy a legújabb pletykák szerint az új frissített FX-ek csak 2013-ban jönnek majd.
-
Cseneles
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mit értesz alap feszen? Nekem 4ghz nek elég 1.25v de ez csak hasra csapatából rögtönzött ,olyan 1.2v körül be érné szerintem
-
ReKzZz
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ReKzZz
üzenetére
A régi lapod nem jó így az csere.Az általad választott lapnak a V1-es verzióját használom,nagyon stabil megbízható lap,de (-as FX alá azért nem egy 12 ropis lapot vennék
Félre ne értsd nagyon jó kis lap,de én is egy X3-asssal használom.Ez egy irodai/htpc lap amiben szépen elketyeg minden sőt kisebb procikat(FX4-FX6) még lehet ésszel húzgálni is benne,de ezzel a lappal ne is számíts 4.5ghz-s eredményekre.Inkább dobj,hozzá még egy kicsit és vegyél egy izmosabb lapot.Asrock 870 Extreme3 R2.0-alatt ne is nézelődj(és még ez sem éppen egy csúcs tuning lap,de azért több a mozgástér és csak 16 ropi).Természetesen ha nem akarsz űber tuningolni,vagy csak egy kis lightos feszemelés lesz 4ghz körül akkor jó lesz az Asus.
-
ReKzZz
tag
Találtam egy újat: ASUS M5A78L-M LX V2 alaplap
Ez jó lenne nem ? AM3+ -os foglalat van rajta , lehet valami gond még?

-
törölt tag
válasz
ReKzZz
üzenetére
"Proci: -CPU AMD FX-8120 X6 AM3 BOX"
Ez milyen proci? Mert a 8120 az elvileg X8
Amúgy az FX-hez nem AM3 hanem AM3+ foglalat kell.... de a legjobb ha megnézed a gyártó honalpján az alaplaphoz tartozó specifikációknál a CPU supportot!(#11463) kovsol
Válaszírást előbb kezdtem, de késöbb fejeztem be, mert közben telefon volt
-
ReKzZz
tag
Gianninal igy volt kiirva onnan másoltam ki..

8magos amúgy.
-
ReKzZz
tag
Hello!
Egy vélemény szeretnék erre a konfigra :
Proci: -CPU AMD FX-8120 X6 AM3 BOX
VGA: -VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7770 1Gb OC (GV-R777OC-1GD)
LAP: -Asus M4N68T-M LE V2
HÁZ: -Cooler Master Elite 335
RAM: -4 GBErről cserélném:
-CPU: AMD Phenom II X2 560
-RAM:4 GB
-ALAPLAP: Asus M4N68T-M LE V2
-VGA:ATI Radeon HD 5570
-HÁZ: Cooler Master Elite 335Főleg játékra használnám (fps.) És a régiből hagynák meg pár alkatrészt. A procit , vidikarit cserélném. 70k körül kéne lennie.
Ja és Giannitól venném ezeket. Na és persze kicsit később Ramot is vennék.
Előre is köszönöm!!
u.i.:Valaki azt mondta hogy ez az alaplap (Asus M4N68T-M LE V2) nem lenne jó ehhez a procihoz, igaz? Mert a foglalt megegyezik. (AM3)
-
endruboy1
senior tag
Nem kell mikroszkóppal nézni, nekem elég ha látom hogy nem melegszik
. Amúgy meg olcsóbban jutottam hozzá mint ha simát vettem volna újonnan szóval teljesen mind1
. Szerintem jó ötlet a nanobevonat, mert bár a neve valóban "űrtechnológiásnak" hangzik, azonban valójában egy igen olcsó dologról van szó csupán. -
Whysperer
addikt
Koszi sracok. komolyan mondom itt vannak a legnormalisabb emberek.
-
Borokafa
őstag
Nekem a magas bordás Vengeance van, Sajnos a Brocken alsó két lamelláját el kellett hajtanom, hogy elférjen alatta. Egyáltalán nem melegszik, pedig az 1600-at 1950-en használom 1,5V mellett. Szerintem is a marketing miatt lehet ez a nagy borda. A vengeance nagyon jó, de a magas bordás bizony okozhat mérgelődést. Érdemesebb az alacsonyban gondolkodni.
-
lee56
őstag
válasz
endruboy1
üzenetére
Igen ez is jól hangzik, tökéletes marketingfegyver
A nagy bordát legalább nézheted szabadszemmel, a nanobevonatot meg elektronmikroszkóppal esetleg, már ha van egyáltalán 
Igazából az a vicces hogy egyre kevesebbet fogyasztanak a memóriák, és egyre kevésbé melegednek, szóval el lehet gondolkozni mi értlelme van ezeknek az űrtechnológiás meg optikai tuning hűtéseknek a valóságban

-
Asbee
veterán
Semmi értelme nincsen ezeknek a magas hűtőbordáknak. Nem melegszenek a ramok annyira hogy kellene rájuk a magas borda, se oc-t sem hűtést nem befolyásolja érdemben, csak arra jó, hogy egy nagyobb hűtő nem fér be miattuk.
-
Cseneles
őstag
válasz
üzenetére
Én is csak ajánlani tudom a jobb hőelvezetésük miatt, viszont olcsóbb lapokban nem fér el a CPU hűtő mivel kicsivel közelebb esik a cpu hoz
ha van lehetőség elforgatni a hűtőt akkor nincs gond velük csak 1-2 batár 600-800g-os borda esetében de annak is csak a vetnije az ami a ram slot ok fölé esik 
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
egyátalán nem hangos,és van a házba 3 1 elől + 1 a hyper 212 ellenfulyásra + 1 kifele szóval elég komoly ez a swift szerintem az egyik legjobb
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Coolink swif2 1200: 800rpm 8,5dB hang, és a 11 lapátos kivitelnek köszönhetően nagyon jó a légszállítása, én is ilyeneket használok. És maga a házat se rezegtetik be, mert én pl a hozzá adott gumi felfogatóval raktam be, nem csavarokkal.(bár ilyen alacsony rpm mellett a csavar se lenne gond) Teljesen hangtalanul teszik a dolgukat.
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Én vengeancot vennék, ja várjál, már vettem is

Kevesebb működési feszültség, alacsonyabb ár, hátránya egyedül a nagyobb hűtőborda az nem tetszik, de meg lett oldva, a távolabbi slotokban vannak a modulok így elfér a procihűtőtől, aztán ha esetleg majd bővítenék később még mindíg tehetek előre low profilos modulokat.Azért kerül fele annyiba mert azok újabb fejlesztések és épp csíkszélességet váltottak, ami nagyon lenyomta az előállítási árakat.
Jahh most nézem az árakat, a Dominator az olcsóbb?

Amikor én vettem tavaly még a Vengeance volt az olcsóbb, fura, mondjuk egy sebességkategóriával fölötte van, de akkoris. -
Whysperer
addikt
Ti melyiket választanátok? mármitn ,hogy ez [link] 1600-as memória de 9-es viszont ez meg http://www.scan.co.uk/products/8gb-(2x4gb)-corsair-vengeance-blue-ddr3-pc3-14900(1866)-non-ecc-unbuffered-9-10-9-27-xmp-150v ez meg 1866-os de gondolom itt az időzítés miatt az 1600-so a jobb nem? csak nem rétem mért kerül fel annyiba?
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
ezért jó az ssd, fél perc se kell a biosban állítgatás és a teljesen felállt rendszer között

-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezért nem kell belőle tuningolni.
-
dergander
addikt
4.5 GHZ-et sajtoltam ki maximum amit bír a 8120as léghűtéssel Coolermaster 212 evo-val
-
dergander
addikt
4.5 GHZ-et sajtoltam ki maximum amit bír a 8120as léghűtéssel Coolermaster 212 evo-val
-
pelda10
tag
Sziasztok!
Egy fx 4100 kitud hajtani egy hd 6870-et?
-
hávé
csendes tag
Jah és a 8120-hoz hőcsöves cooler jár?
-
hávé
csendes tag
FX-8120 és 8150 között ha minden igaz csak órajel különbség van igaz?
Láttam hogy 95-125wattos is van. Boltban pl ipon, melyik kapható?
-
bunga
csendes tag
Szia na visszatértem megvan az új táp
M GX 750w ráadásul ez 4 vga táppal van szerelve és van procicooler
M Gemini 4.Akkor most kéne ekezdeni a tuningot ja még annyit hogy nekem az oprendszer egy revo drive on van PCIe slotban és a játékokat inditom hdd ről)
most alapon van minden mivel kéne kezdeni? -
ma.ci23
tag
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat,igen én is néztem a 3027-es biost remélem ezzel működni is fog...A bétáról nekem is az a véleményem,h nem biztos,de mivel ez van kiadva már november óta és azóta nincs frissebb így csak reménykedni tudok.Én inkább tapasztalatokra lettem volna kíváncsi ezzel a lap+cpu kombóval kapcsolatban.Majd írok h mi lett a végeredmény elvileg pár óra és kézhez kapom...

-
Sonny C.
tag
Szia!
Köszönöm a választ!
A memóriával kapcsolatban igazad van, de azért gondolkodom 2x2GB RAM-ban, mert csak 32 bites legális windows-om van, az meg memória limites....Tehát nem látom értelmét, hogy 8GB RAM legyen a gépben, ha nem is tudom használni!
Karácsonyig azért elég nehezen húznám ki ezzel a félig működő géppel (nem azért, mert függő vagyok, hanem elég macerás bármit is csinálni így a gépen.)
Szóval lehet, hogy jobb választás lenne most az FX? -
ma.ci23
tag
Üdv!
Van nekem egy Asus Crosshair IV Formula Alaplapom és hamarosan érkezik hozzá egy FX 8150.Van valami tapasztalata bárkinek ezzel a párossal kapcsolatban?Minden lényeges információ érdekelne,gondolok itt beállításokra és ilyesmikre...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
atti_2010
üzenetére
Pedig nincs azzal a lappal semmi gáz,csak éppen nem egy tuning lap.Az én Asus lapom is ilyen 11 ropis kategória(M5A78M-L-lx) és gond nélkül húztam benne a 6-os FX-et,pedig 95w-s határom is van.Persze csodát nem kell várni tőle,de egy sima alap(vagy enyhe
)feszes használatra jó.Az már más kérdés,hogy 16 ropiért van 870 Extreme 3 R 2.0 ami már más kategóriát képvisel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na ennyit a híres progiról.Bf3-al fogok ezentúl tesztelni 
.
Félre ne értsd nagyon jó kis lap,de én is egy X3-asssal használom.Ez egy irodai/htpc lap amiben szépen elketyeg minden sőt kisebb procikat(FX4-FX6) még lehet ésszel húzgálni is benne,de ezzel a lappal ne is számíts 4.5ghz-s eredményekre.Inkább dobj,hozzá még egy kicsit és vegyél egy izmosabb lapot.Asrock 870 Extreme3 R2.0-alatt ne is nézelődj(és még ez sem éppen egy csúcs tuning lap,de azért több a mozgástér és csak 16 ropi).
ha van lehetőség elforgatni a hűtőt akkor nincs gond velük csak 1-2 batár 600-800g-os borda esetében de annak is csak a vetnije az ami a ram slot ok fölé esik 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)