- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
válasz
Mardel #12818 üzenetére
Most nyúztam 2 órát az fx-4100, ME3 al, végig monitoroztam a hőfokot, maghőfokok 60 fok alatt maradtak (HD6570 <- miatt).
Prime 95 nél a kis hűtőm a magokat 65fokig engedte fel, a kupakhő (vagy alaplapi szenzorok által mért hő 82 fok), nem tudom beszúrni a linket, de olvastam (AMD-s pali szólt fórumon) hogy a maghőkre kell hagyatkozni, de terhelés alatt áll be a tényleges értékre (45 fok körül) terhelés nélkül pedig 7-10 hőfok lehet az eltérés. És lehetőleg core temp vagy hasonló prg. ad pontos adatot.
Azaz a tényleges hőfok akkor olyan 35-37 fok lehet üresjáratban?
A lényegen nem dob, kell egy másik hűtő...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Mardel #12232 üzenetére
Nem vagyok biztos hogy a lap keverné, hisz köztudott hogy a core hőfokok falsak az FX-eknél. Nem csak nálam, tehát ez nem a lap hibája szerintem. Főleg hogy a lap nem keveri össze az értékeket általában, ott csak van egy érzékelő ami küldi a jelet, hogy a program ezt hogy értelmezi ahhoz a lapnak nem sok köze van szerintem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Mardel #12222 üzenetére
Hát én ahány fórumot találtam a neten, minden mást írtak hogy melyik tmpin melyik.
Miért is lenne a tmpin2 a maghő, mikor az 6 sorral lejjebb ott van külön a HWMonitorban????
Ez pont olyan mint ez a mag+kupakhő dolog, Csak olyan választ találsz, hogy valaki kilogikázta hogy nála melyik melyik. Olyat nem találni, hogy: Én irtam a HWmonitort ez ez az meg az.
Szerk: most rápróbáltam a tmpin2 mindig kb 10-12 fokkal magasabb mint a maghő a hwmonitorban. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Mardel #12211 üzenetére
"Adott az amd overdrive program amit az amd fejleszt, ha ott is ugyanazt méri akkor gond nem lehet.
Ha probléma lenne a szenzorral azt az AMD előbb észrevette volna mint a kedves vásárló."Bocs hogy kiragadok a hsz.-ból. Lehet valamit nem értek, azt írtad a maghőt kell nézni, de nekem az AOD a kupakhőt mutatja.
-
=HG=
addikt
válasz
Mardel #12213 üzenetére
Egy szó mint száz: Aki egy picit konyít a számítógéphez és próbálja kordában tartani a hőfokokat, az sem tudja biztosra, hogy most akkor az a hőfok amit mérnek a progik megfelel-e az AMD mérnökei kivánalmainak.....A mérnök az más, az tudja...De ez rendben van így ?? Vagy csak én érzem úgy, hogy ez nem kerek teljesen...
-
=HG=
addikt
válasz
Mardel #12211 üzenetére
Mivel Te sokkal jobban értessz hozzá mint én (tényleg) akkor fordítsd már le légyszives, hogy a 13 az Tctl vagy C ? Amit egy 26 C fokos szobában mér AIDA maghőnek. Ha Tctl, akkor az most hány fok ? Tehát ha AMD mérnökei azt modják, hogy ne izgulj 62 C fokig, akkor az most hány Tctl ?? AMD mérnökei nem fogják elmondani neked, hogy elqrtuk, miután egy pár milliárd dollárjuk van benne.. És esetleg kocka jani úgy dönt, hogy nem veszi meg... Egyébként nem azért vásárolunk mondjuk procit, hogy visszavigyük gariba, hanem, hogy gond nélkül menjen... A dokumentációra sem vagyok annyira kiváncsi, arra viszont az lennék, hogy valami idióta progi megmutassa nekem, hogy most frankón túlmelegszik-e a proc, vagy nem ? Ipad3-nál is megmagyarázták, hogy frankó, ha leégeti a kezed egy HD film megnézése közben... Ott sem ismerik el, ha hibáznak, kicsit sok pénz van benne...Előbb adnak hozzá majd ajándék azbeszt kesztyűt !
-
=HG=
addikt
válasz
Mardel #12207 üzenetére
Mivel nekem címezed válaszolnék
em érzem magam önjelölt mérnöknek, csak a véleményem mondtam el.Én mint kocka jani állítom: Nem lehet hidegebb a szobahőnél egy működő proci..Egyszerű fizika...Tök mind1 alaplapi, vagy proci szenzorról beszélünk, ha van mérjen már rendesen.....A tények azt mutatják, hogy nem lehet támaszkodni azokra az adatokra amit mér... Megmagyarázni meg mindent lehet, hogy mit hogy kéne értelmezni, ha már egyszer elbaltázták, és nem egyértelmű! De Te ezt Magyar legényként tudhatnád!!
-
Asbee
veterán
válasz
Mardel #12207 üzenetére
De legalább te itt vagy és mindig megmondod a tutit. Csak azt nem érted meg, hogy valaki megveszi azt a procit és esetleg húzza és érdekli, hogy mennyire melegszik majd csodálkozik hogy miért 10 fokos a procim, akkor nem akar fórumokat meg amd developers guidokat bújni hogy megtudja miért van. Mert eddig más procinál nem igazán volt, hogy szobahőnél alacsonyabb volt léggel, max ha rosszúl mért. Nem kerülne semmibe ha az amd tisztázná, hogy ez normális nézzétek a maghőt, teljesen rendben van és X értéknél ne legyen nagyobb. Ennyi.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Mardel #11771 üzenetére
Szerintem abból hogy írják az adatlapon hogy "max temp" ennyi meg annyi, nem feltétlenül az következik hogy e felett gond van. Pl. a TDP-t is írják, mégis az is lehet magasabb ha pl. húzod a procit. Ez is nekem csak ilyen mért értéknek tűnik hogy gondolom berakták referencia hűtő alá és terhelés alatt ilyen max hőmérsékletet mértek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Mardel #11771 üzenetére
Az a baj, hogy kb. 50-50%-ban linkelgethetnénk fórumokat ahol azt írják hogy a 1C kupakhő vagy maghő.
Olvastam azt is, hogy a magot szarul méri alapon, de terhelésen ahogy melegszik egyre közelebb áll a valóshoz.
Mindenesetre, amíg egy AMD-s ember nem mondja az arcomba, hogy 61C maghő, és azt figyeljem, addig én óvatos maradok -
endruboy1
senior tag
válasz
Mardel #11547 üzenetére
Azaz egyik, a másik meg hogy nem Win7 fut rajtuk
. Azt hiszem spórolás gyanánt pl. az Intel is csak negyvenakárhány bites processzorokat ad el 64 bites néven. Persze teljesen jogos, kicsi az esélye hogy valaki egy galaxy osztályú csillaghajóhoz vesz ma még processzort
.
-
Whysperer
addikt
válasz
Mardel #11529 üzenetére
Mardel. mondom nem tudok mit tenni samsungot pereljem be vagy mi? mikor írok össze kavarja a betűket. sajnos ez van pedig már frissítettem mindent. samsung galaxy s2 és senki se vágja mi a baj ,de magyar oldalakra össze vissza ír. olyan ,hogy beírom vissza olvasom és j mikor meg rányomok az okéra teljesen már a végeredmény
-
Whysperer
addikt
válasz
Mardel #11529 üzenetére
Vágom projektorom az van csak nem tudok rajta photoshoppozni és nem játékra kell a 3 monitor hanem ,hogy több dolgot lássak egyszerre. Nem játékra akarok 3 kijelzőt!
----
Viszont hozzáteszem nem rossz ötlet. 3 db 3d-s projektor nál 3d-be jönnek ki a képek az működik amúgy? 8)
-
SajtosKuszob
tag
válasz
Mardel #11047 üzenetére
És itt melyik lenne az a bizonyos APM?
http://www.kephost.com/images4/2012/8/7/7v79yfehlp5xywwzzjdd.jpg
-
-
Asbee
veterán
válasz
Mardel #10711 üzenetére
Igen jobban számít, ezért is írtam hogy aki mai játékokkal játszik oda a 8120 is király de még egy 6100 is bőven jó. A bf3 videód az single abból is nagy részt zárt térben. Multiban pedig pont a bf3 az ami jól használja a sok magot. Az fsx pedig egy processzor igényes játok ahova kell a proci teljesítmény ténylegesen, de mondjuk nem is iagzán játéknak inkább szimulátornak nevezném tehát kicsit érthető is. Az árhoz csak annyit tennék hozzá, aki 8150-et vesz már pedig sokan vesznek mert nem tuningolnak és csak az órajelet nézik attól 5k-val több egy 2500k.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Mardel #10446 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy amíg nem próbáltad ne mondj róla véleményt.Mert oltári nagy baromságokat hordasz össze.Valóban nem realisztikus a bf3, mert ha az kell állj be katonának.Lövöldözz IRL, ne pedig gép előtt. Bár te a veséjébe látsz gondolom ennek is, próba nélkül tudod mi, hogyan működik benne.De látom codoztál, na azokhoz képest a bf3 valósághű.
Runo, Asbee: mennyire egy húron pendülünk
-
gyiku
nagyúr
válasz
Mardel #10416 üzenetére
nekem is 16gb van, elmondom miert.
havi 2x jatszom 2 orat, gepen nem filmezek, nem renderelek, nem csinalok semmit, max torrentezek. komplett konfigot csereltem, a regiben 4 gb volt. azert lett most 16, mert belefert a keretbe, tovabba az am3+ lapot, 8120at es a 7850et az 1920x1200as monitort nem tervezem legalabb 3 evig lecserelni, boven elegnek kell lennie, foleg hogy az elod x4@3500 5770el is boven eleg volt mar mindenre. esetleg a bull helyett vishera, de majd meglatjuk mit tud, es hogyan valtjak, de az am3+ vonalnak ezzel bizony vege is.azoknak a szemfuleseknek akik mar adatlapomat toltogetik fejben egy kis adalek info : van egy vertex 3 meg egy 1002faex is
Asbee: akkor most toroljem?
-
kissz84
tag
válasz
Mardel #10302 üzenetére
108 font postával, mert Észak-Írben vagyok.Én is vennék otthonról dolgokat de kibaszott drága a posta már próbáltam itt venni és akkor már ugyanott vagyok vele.Majd ha az itt nyaraló sógor haza megy akkor lesz emberem aki oda adja a futáromnak a 10 kilós csomagot 15 euroért mert a futárom meg dél ír így 13 fontból egy fél gépet ki lehet küldeni.
A tápot sajnos ennyiből tudtam kihozni ennyi maradt rá és nem olvastam olyan rosszakat róla és moduláris az igényemet ki elégíti egy 8120 hajt meg egy 570nel szóval nem lesz ronggyá terhelve
Volt régen EzCool tápom is 2 évig ment hibátlanul és csöndesen még mai napig megy de már másnál..
Nálam nem feltétel ez a 80 bronz mert több szart olvastam a cx600ról is mint jót és még moduláris se és még egy 10el hosszabb is
Amúgy meg lecsúsztam egy 22k zsír új be quiet e9 680w ról -
stratova
veterán
válasz
Mardel #10157 üzenetére
frescho komplett tesztsorozatot futtatott vele.
-
válasz
Mardel #10106 üzenetére
"Hát a 45nm-ről 32-re váltás csak a tranzisztor méretbeli változásával járt a CPU-ban."
"Csak"
OK, azt hiszem ertelmetlen lenne barmit is irni ezek utan.
tibizje: Erdemes kiprobalni, amit Asbee es a tobbiek irtak. APM es turbo off, kicsit csokkentsd a feszultseget. Ha semmi mas nem megy, akkor a szorzot is fixalhatod, de az favago modszer. Az APM vagy a hovedelem belepese okozhat olyat, amit leirtal.
-
synthattik
aktív tag
válasz
Mardel #10135 üzenetére
Mennek azért 1.3-al is az fx4-es széri cimbimnek is az van,alapból a lap 1.4 fölött adott neki,kikapcsoltuk a turbo c.-t,meg belőttem 1.3 ra és ment ugyan úgy,tehát nem kell mindegyiknek 1.4v fölötti érték,de tény ,ahogy láttam,hogy ennek a szériának kell a legtöbb fesz.
Volt nekem is 6100 is,meg 8120 is mind 2 olyan 1.28-1.3v-on tudta a 4ghz-t,csak pillázok általában,hogy a legkisebbek meg ennyi feszt kérnek. -
Asbee
veterán
válasz
Mardel #10127 üzenetére
Az én fx6100-em ami 6 mag volt 1,25V-on tudott 4,2-t. Közelében nem volt még csak az 1,3V-nak se.
Az hogy a BIOS álíltgatja terhelést alatt azt én nemtudom befolyásolni. Ez se igaz ebben a formában. Látszik, hogy teljesen amatőr vagy ebben a témában ilyen kijelentésekkel hogy a 0,1V nem számít és még sorolhatnám...
-
Asbee
veterán
válasz
Mardel #10124 üzenetére
Nézd meg a lapját., könyörgöm. Engem nem izgat igazán, hogy te 1,5V-ot adsz a procidnak. (Ha te kicsit is képben lennél akkor tudnád, hogy az k..va sok fx4100-nek 5,0Ghz környékén szoktak ennyit adni) De más cuccával ne játszál. Turbo core témát meg inkább hagyjuk mert fogalmad nincs a dolgokról, szerinted ha 4 maggal megy 4,2-őn ellenben mondjuk 2 mag turbo 4,2-vel az butítás... Azt is tudhatnád hogy az fx-nél nem az igazi turbocore, nincs igazán előnye pont emiatt. De ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol láthadot, hogy a nagy többség kikapcsolja. Részemről a téma befejezve kár rád pazarolni az időt.
-
Asbee
veterán
válasz
Mardel #10120 üzenetére
A turbonak semmi értelme mert nincs különösebb haszna. Kevesebb fesszel mint amit a turbo ad neki elérhető az az órajel és akkor mindjárt minden mag megy annyin. De neked hiába magyarázom. Te itt fx témában nagyon elv vagy tájolódva. Ha szerinted az 1,5V normális a procidnak akkor egészségedre.... De adjatok csak annak a 760-as lapnak 1,4-5 Voltot aztán lessetek amikor a vrm pukkan...
-
-
válasz
Mardel #10096 üzenetére
A kupak ho hogy lehet alacsonyabb a szilicium homersekeletenel?
Ha melege van, akkor visszavesz az orajelbol, NOP-kat futtat, vegul lekapcsol.
A link boven eleg lett volna. Az elmult 4 evben eleg sok dolog tortent. Az elso es legfontosabb, hogy a csikszelesseg radikalisan csokkent. Tobb dolgot is hozott ez magaval:
- Az atomok migraciojara sokkal erzekenyebbek. Erthetobben fogalmazva alacsonyabb csikszelessegnel konnyebben degradalodik a processzor. Valaki felhozta a P4-et, ami tobbek kozott ezert is sokkal jobban birta a meleget. A leirasban pont emiatt a degradacio miatt ajanlja atuning beallitasok rendszeres ellenorzeset.
- A TDP nem csokkent a desktop vonalon radikalisan, mikozben a hoatado felulet (fokent tranzisztor szamra vetitve) igen. Az Ivy tunungnal is ez jelenti a gondot. Szimplan nincs eleg hoatado felulet, amirol el lehet szallitani a meleget.
- A tuning az integracionak hala sokkal osszetetteb lett egy reszrol (kismillio feszultseg es orajel, szorzo) masreszrol az alap tuning egyszerusodott sima CPU orajel szorzo emelesre (BE, K)Erdemes meg vegiggondolni ebbol a szemszogbol, hogy miert kapuzzak a CPU egyes reszeit drasztikusan es integraljak az IGP-t. Abu nagyon sokszor felhozta mar a dark silicon-t.
attamero81: Egy ideje gyujtogetem a regebbi cuccokat es a barati korben is van jo tehereautonyi "lom". Ez alapjan azt tapasztaltam, hogy az ujabb alacsonyabb csikszelessegu darabok 60 fokig siman birjak. Ami nem birja, az a BGA forrasztas a chipsetek es a GPU alatt, na meg a kondik. Ma megint hoztak egy AM2-es gepet, hogy nem indul, csak ha nyomjuk az alaplapot...
-
TXT
őstag
Köszi a linket, ez is egy újabb infó, bár az elképzeléseimen nem változtat.
Egyébként iszonyat sok játék van, ami már kezeli a 3D-t!
Mivel a 3D megjelenítés elég durva megjelenítést jelent és ezért kb felére veszi le az FPS-t, van követelménye bőven. Egyébként mindenkinek javasolni tudom, aki még nem próbálta ki, vagy szkeptikus, vagy csak más infói vannak, hogy próbáljon ki egy-két (vagy több) játékot 3D-ben, és lesz egy érzése vele kapcsolatban. Nekem speciel bejött!
De ez ugyan olyan, mint a hagyományos mozi és a 3d, vagy még inkább az IMAX 3D közti különbség. Ki kell próbálni és sztem rögtön nyilvánvalóvá válik, miért megy nagy nézettséggel az IMAX mozi.De ez is, mint minden más, szubjektív. Van, akinek tetszik, van akinek nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest