Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pőze
aktív tag
Érdemes megvenni a 8 magos FX-et? Manapság kihasználja ezt valami?

-
Hát, amikor 120 fokra felment a VGA, és levettem a ház tetejét, az még látszik a kezemen

Amúgy a macsek télen a forró radiátoron alszik egész nap, mikor CRT monitor volt még, akkor azon feküdt, ezek a fránya lapostévék nem kedveznek neki.
De ha sütni akarok, akkor van még egy másik macska, pörköltnek egy nyúl, levesnek két teknős, desszertnek meg 8 hörcsög.Amúgy azóta 3.6-ot viszi 1.2V-tal is, további csökkentés próba majd jövő héten.
-
Lesz még dolgom vele, a kábelezésnek is kell alulra valami normális nyílást vágnom a szekrény hátába, mert az előző lakásba hirtelen felindulásból jó igénytelenül kilyukasztgattam felül.
Meg hát nálunk a fő gond még a szőr, mármint nem én vagyok a jeti, hanem állatból van sok, pl: klikk

Havi 1x teljes gép pucolás garantált program.
-
Lehet, de nem fér el a nappaliban

Amúgy megnéztem, az a gond, hogy a polc hátul eléggé zárt. Kitettem a földre, 2 óra terhelés után 72 fok volt a max a VGA-nak.
A polcon meg a saját "levében" fő, mert kitolja hátra a meleget, ami nem nagyon tud sehova se eltávozni, max előre, ott meg szépen beszívja.
Úgyhogy a polc hátlapján kellő méretű szellőzőt kell kivágnom majd, csak nem vagyok egy asztalos. aztán ha ronda lesz akkor fővesztés a jutalmam
-
Bali27
addikt
válasz
addamka
üzenetére
Ájjjájjj...
Ez duurva...
Egyiknek sem szabadna ennyire felmenni..
Nekem is a 6850 30 fokos szobában max 65 fokra megy fel ilyen 40-45% os ventifordulatnál játék alatt.. a Procim meg Prime95 alatt sincs ennyi.. Lehet valami normáli házban kéne gondolkodni..pl nekem ilyen van [link] -
kovsol
titán
válasz
addamka
üzenetére
Nagyon gyengén szellőző házad lehet ha az a vga felment olyan melegre. Nekem a vtx3d 6850oc ugyan olyan hűtéssel mint a 6870 úgy, hogy 40% ra van maximum engedve a ventilátora még a legnagyobb melegben se ment 75 fok fölé, télen meg 20% venti is elég volt ehhez. Meg eleve a meleget a vga a házból kifújja.
-
Ez nem low profile ház szerencsére.
Előtte egy dell gx745ös small form factor gép volt pentium d925tel, szerintem 70 fok alatt sose volt, ment 0-24-ben 2 évet gond nélkül. Csak felesleges lett, mert a noti azt az automatikus feladat futtatást ellátja 3ad akkora fogyasztással a lakás bármely pontjáról
Persze erre azután jöttem rá, miután az éves áram elszámolásban kidobtak egy kellemes összeget, aminek a 90%át ez a gép ette meg.A nappali sajna úgy áll, hogy azon a falon ahova a szekrénysor fér, 10cm hely sincs a szekrény mellé bárminek, így ha veszek egy házimozi hangcsodát, pl. gőzöm sincs majd hova rakom

Egyedül a TV alatti fiókban van hely, viszont annak meg van hátlapja, így a meleg a gép körül kering. Ezen pár lyukkal javítottam, de még bőven fér, úgyhogy lehet vágok rá még pár tucattal.A ház 10k alatt volt, a békés együttélés törvényei alapján gépes kiadásaimat mértékkel kell tartanom. CPU-ra vehetnék hűtőt, de a 65 fok körül szerintem elvan bőven teljes terhelésen. Mondjuk ha olyan hűtőt tudnék venni, ami a ház eleje felől a hátulsó 8cm-s ventikhez fújná a meleget, akkor lehet a VGA kevesebbet kapna a proci hőjéből. De lehet ez puszta baromság

-
leonel
aktív tag
válasz
addamka
üzenetére
Én annak idején küzdöttem egy Thermaltake Bach házzal (ami a fekvők között elég jó volt akkor) - HiFi polcban a Tv alatt. 3 hét után feladtam!!! Pedig csak egy szerencsétlen C2D volt benne. Eladtam a sarokból a Wharfedale subomat - annak a helyére ment a ház és inkább vettem egy Yamaha fekvő polc -subládát.
Ezt csak azért írtam le mert anno elég sok pénzt spóroltam volna ha nem futom le ezeket a köröket. Bach+NoctuaU9b+lowprofile cuccok. stb. -
A VGA felett van egy 12cm-s ventinek hely, de csak vékony fajta fér bele. Az fújja rá a levegőt, vagy szívja ki felfelé? Mert ugye a meleg felfelé szál, de a VGA hűtő eleve a ház mögé tolja ki a meleget, így lövésem nincs melyik lenne a jobb.
Ilyen fekvő házra nem nagyon láttam ötleteket szellőztetés ügyileg, viszont annak meg nem volt értelme, hogy a hálóban porosodjon a gép havi 1 óra használattal

Lehet víz kellene rá előbb utóbb, csak a családi kassza ilyen megvalósításokra nincs felkészítve

-
A múlt héten új házikóba raktam a gépet, egy Cooler Master Elite 361-be. A cél a nappaliba való kikerülés volt, ezért lett ez a fektetve is használható házikó.
A CPU jelenleg 3.6GHz 1.225V-al, gyári hűtés (mazochista vagyok), elől 8cm fúj be, CPU-tól jobbra 12cm fúj be (ha kiszívta a levegőt ez is akkor +10fok), mögötte 2db 8cm-s szívja ki a levegőt. Turbo offon van.
CPU 5-6 óra játék (vegyesen, BF3, GTA4, CS:S) 62-65fok között ingázott 30 fokos szobában.
Viszont a VGA megszivatott (Vtx3d 6870), mert az szépen túlmelegedett 120 fokra
Gyanítom azért is, mert a 12cm-s venti pont rá fújja a CPU melegét.Kénytelen voltam a szekrény hátoldalát kifúrni lyukacsosra, hogy legyen hova távoznia a meleg levegőnek, plusz a lehetőségekhez mérten a kábelezést elrendeztem (mégis csak moduláris táp kellett volna, csak az nincs olcsóért).
Így már 95 fok körül megáll a Radeon gond nélkül, bár lehet még ez se egészséges neki.
Hangja az van a gyári hűtés miatt, de pl. filmnézéskor elcsendesül, játék alatt meg kevésbé érdekel a hajszárító

-
bozont
veterán
válasz
Peace007
üzenetére
Esetleg még az Arctic Freezer A30 jó kis hűtő és az már hátrafelé is tud fújni.
-
Asbee
veterán
válasz
Peace007
üzenetére
Hát a tx3 evoval max valami alapfeszes tuning ami akár lehet 4,0Ghz környéke is, bár ez ugye procifüggő, illetve túl halk se lesz. Ha belefér inkébb költsél rá picit többet. Alpenföhn brocken, Thermalright HR-02 Macho, Scythe Mine 2 ezek most nagyon ajánlottak. Ezek 10-14 ezer forint körül vannak és ezekkel mehet tuning is rendesen, hangosak se lesznek.
-
Peace007
csendes tag
sziasztok! a lent látható konfigot nem régen raktam össze viszont a hűtéssel nem nagyon vagyok megelégedve! vissza olvastam és láttam van olyan akinek pl. mugen 2 van hozzá és fel is van tolva! az hogy bírja? esetleg elég hozzá egy cooler master hyper tx 3 evo? vagy ez már gyenge!
-
Mardel
őstag
Még a 7970-hez is elég lehet, sőt nemsokkal marad el az intel "csúcskártyájától" a boltokban kapható 253 ezer forintos 3960X-től.
-
dergander
addikt
Sziasztok én is FX tag lettem méghozzá egy 8120-as valamint egy gigabyte 990FXA-D3 lappal társítva.
A processzor megkell valjam tele van potenciával amit még nem aknáznak ki jelenleg,gondolok itt a battlefield 3-ra vagy akár a windows7re ami nem igazán jól kezeli a rendszert persze win8al tolom ami perfect jol használja a magokat szóval elégedett vagyok vele és árához képest ismét jót vettem
-
pilu85
őstag
figyuzzatok. fx8120 alulfesz 3.3 ghz kb70-75 szzlk kihasználtság. 2 modul lekapcsolva alapfesz 4,2 ghz kb 90 szzlk. hd7850 mellett bf3 csak hd felbontás de ultán. ez számomra azt mutatja hogy egy fx4100 is mè elèg akár egy 7870 mellè is akár kis tuninggal is. nem beszèlve h egy 6100as meg jó ideig elèg lehet. vèleményeket kèrek.
. -
Asbee
veterán
válasz
attamero81
üzenetére
Nem akarok hülyeség mondani de mintha pont azzal lett volna. Keress azért rá.
-
Findzs
addikt
válasz
attamero81
üzenetére
kovsol már megválaszolta helyettem

-
lee56
őstag
válasz
attamero81
üzenetére
Sabertoothal is volt pedig

-
kovsol
titán
válasz
attamero81
üzenetére
itt pedig volt olyan ember akinek az Asus bizony a 4x4 GB -t nem szerette
-
attamero81
senior tag
Én nem is 4 gb-vel akartam rendszert építeni,de amint írtam nem volt ilyen típusból csak ez az egy pár pedig 2 párt szerettem volna.A finnyaságra meg szerintem nem lehet legalábbis nem gondolom,hogy finnyás lenne,mert azért a Asus-ból nem nézem ki,hogy nem szeretné a 4db modult.Későbbiekben Váltok majd 4gb modulokra vagy már lehet a 8gb modulra,de ez a ram pár nagyon bestbuy volt.
-
Mardel
őstag
De nekem mindegy csak kiváncsi voltam mire kell neki bika gép, egyáltalán kihasználja e, vagy csak a nagy számok rejtik rabul.
Tudod van aki tudatosan vesz dolgokat és van aki mindenből a legdrágábbat.
Néha van aki azt is megköszöni ha elmagyarázom neki, hogy teljesen felsleges neki méregdrága cuccokat vennie, ha úgy sem használja ki. Pl. nekik számít mennyi marad a zsebükben egy egy gépvásárlás után. -
Mardel
őstag
Számomra 40 ezer a max egy vga-ra. Ami van HD 6850 ez is viszi az 1920x1080-at igaz nem 80 fps-el de ha már 25-30 fölött van folyamatosan akkor nem is aggódom, mert szaggatás csak 24-25 fps alatt tapasztalható. Ha fpst játszanék multiban akkor a grafikát venném, le hogy minél több fps legyen, de ez talán csak a cod szériákban mérvadó, mivel ott akinek nayobb az fpse azé a találat ha egyszerre lőnek. Játszottam már COD4 multit 19"-os monitoron 800x600-ban low grafikán, egy Gigabyte 7600 GS videókártyával és egy amd 2500+-os procival (a proci 2003-as,a kártya 2007).
Multi játékoknál nem mindig a grafika a mérvadó hanem a játékélmény.
Imho.
1-2 évig biztosan elég lesz a kártyám, de talán 3 évig is mert most nem fogok azért sírni ha max graf helyett egy valami mediumon vagy lowon megy. Ha kell cserélni még mindig körül tudok nézni 40-50 ezres szegmensben és 2-3 év alatt fejlődnek annyit a videókártyák hogy egy jövőbeni 40 ezres verni fogja a mostani 100 ezreseket, és akkor még mindig csak 80 ezret költöttem el a videókártyákra.
-
kovsol
titán
Melyik játékban ?
Ahogy látom ott figyel már a gépedben, nagyon egyszerű, szépen felrakod az MSI Afterbufrert és kiíratod vele játék közben a GPU használatot % ban, mint pl én itt. Ha felmegy 99% ra akkor maxon dolgozik a kártyád.
Ha be van kapcsolva pl a vsync akkor fix fps el megy a játék olyankor nem fog maxon pörögni a gpu, én pl így szoktam gamelni, mert fix 60fps nekem elég, és inkább fölösen nem izzasztom a gépet.
Ha nem akarod a sarokba iratni akkor pl egy gpu-z vel tudod játék közben logolni egy txt fileba a gpu órajeleket és használatot. -
bozont
veterán
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek egy 8120 4,5-4,6Ghz-en mennyire tud kihajtani egy Gtx680-at FHd-n?

-
kovsol
titán
válasz
attamero81
üzenetére
Te ezt írtad: -2x2 GB Corsair Dominator 1600MHz-es verzió
most akkor ebben hol a 4x2 ? Amúgy miért lenne bármiben jobb egyik is ?
a 2x4 -t venném és kisebb az esély arra, hogy finnyás a 4 modulra a gép. 4GB rammal meg nem építenék már rendszert az is biztos. -
Findzs
addikt
válasz
attamero81
üzenetére
én már inkább 2x4 gb ram -ot raknék a gépbe és akkor le lehetne tiltani majd a virtuális memóriát
van aki 4 gb -al is letiltja és nincsen úgy se gond de annyira olcsók a memóriák, hogy megéri a 8gb -
jozsef m.
tag
válasz
attamero81
üzenetére
Jó lesz a gép.

-
Asbee
veterán
válasz
attamero81
üzenetére
Ha még nincs meg a hűtő akkor inkább dobj a ház tetejébe egy 20-as ventit és mehet rá egy brocken.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
attamero81
üzenetére
Elég, jó páros.

-
attamero81
senior tag
Üdv mindenkinek!
-AMD FX8150 Bulldozer rajta ez -- Noctua NH-U12P
-Asus Sabertooth 990FX
-2x2 GB Corsair Dominator 1600MHz-es verzió
-Asus HD7870 DC2-2GD5
-Corsair Force 3 60 GB-s verzió
-WD Green Caviar 1 TB háttértárnak
-CM HAF 912+ kuckóban az egészEzzel kapcsolatban kérdezném ezeket:
1.A procinak elég lesz a Noctua vagy vizezzem?(nem vagyok annyira víz párti)
2.Az alaplappal a proci páros milyen választás volt? -
KonzolKartel
őstag
van itthon pár ventillátorom. gyanítom, hogy ezek táp, illetve proci ventik. ezeket beteszem javulhat a hôfok?

-
DeadMeat
nagyúr
Azért mert 2 ráfér nem kell 2 ventillátort rátenni.Egy jobb féle halk venti a végére, bőven elég, így is dupla a hőleadó felület, nekem annó a q6600ot hűtő tripla radi végébe 1 elég volt, most meg passzívan 50-60 fok között tartja a 6100-t. Hőfokban meg kb 5-6 fokot hozott a 3 venti az egyhez képest.
-
pelda10
tag
Sziasztok!
Cooler Master V6GT
Erről vélemények fx4100be-re akarom megvenni.Húzni akarom a procit ajánlott ez a hűtő tuningra? -
=HG=
addikt
Sajnos fogalmam sincs, nincs rajta semmi jelölés, a radival együtt vettem....Nem egy über durva darab, de légszállítást erős közepesre értékelném, kb 1000-ret foroghat...(Lehet ez az eredeti corsair).A második viszont hangban elnyom mindent a gépben, viszont kavarja a levegőt rendesen.
Lehet a napokban beüzemelem a dupla radit, ahhoz viszont kell szereznem két csendes ventit.. 
-
kovsol
titán
milyen volt az az alacsony fordulatú venti ? mert nem a fordulat, hanem a légszállítás ami számít
nekem egy coolink swif 2 120p van rajta, de 800-950rpm között állítgatja magát terheléstől függően és ez még 800rpm el is oda vissza veri a gyári corsair ventit 3000+rmp mellett is légszállításban. (a zajról nem is beszélve) -
=HG=
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
Szerintem a kupakhőt teljesen jól mérik a szenzorok...Most hagytam abba kb 3 óra BF3-at, és 58-59 fok volt a 8120, de single radi 1 alacsony fordulatu ventivel. Rátoltam a 2. ventit, 10 fokot visszanyomott rajta. Most hogy abbahagytam és csak letöltés és a böngésző megy, a kupakhő 33 fok. Szerintem teljesen reális értékek. És Igen, tessék elhinni, hogy léggel többségében nem lehet 60 fok alá hűteni( egy-két kivétellel) nagyobb igénybevételnél. Azért a 70-es nem katasztrófa, de tanácsosabb lenne egy kicsit hűvösebben tartani

-
frescho
addikt
-
frescho
addikt
válasz
nocturna
üzenetére
"reálisnak viszont tényleg a magonkénti hőmérsékletet tartom."
Nem lehet realis, hacsak nem valahol finnorszag eszeki reszen, vagy egy agyonklimazott helyen nem tartod a geped. 19-22 fok terheles nelkul 15 fok alatti kulso homersekletet jelent.
Sokkal realisabb a 71/41 fok, most, hogy lehult is 30 fok van kint. 70 Celsius-t ki kell birnia a sziliciumnak. Persze jobb lenne, ha valamivel huvosebb lenne, amiert tehetsz alulfeszelessel, jobb haz szelloztetessel.
-
nocturna
csendes tag
Még azon agyalok hogy van-é értelme kiadni még egy kis pénzt digitális kijelzős hőfokmérős előlapi panelre, vagy az már fölösleges?
-
nocturna
csendes tag
válasz
Borokafa
üzenetére
Most játszottam kb 1 órát, és az AIDA64 szerint a cpu hőmérséklet 71 fok volt, a magok pedig egyenként max 51 fokon mentek.
A játékból kilépés után visszaállt minden a szokásosra, cpu 41 fok, magonként pedig 19-22 fok.
Tehát valószínűleg a bios mérhet rosszul, mert ha tényleg 71 fok lenne a proci mikor játszok, már kb elolvasztottam volna, reálisnak viszont tényleg a magonkénti hőmérsékletet tartom.
Max egyedi megoldásként csinálok a ház tetejére egy 12-es ventinek helyet pont a Ninja fölé ami szintén lehúzza róla a hőt, és máris barátibb lesz a hőfok odabent.
Köszi mindenkinek a segítséget!!! -
Borokafa
őstag
Nálam teljesen rendben vannak a hőfokok, jelenleg 35°C, de 55°C-nál még sosem ment feljebb...
A maghőfok 22°C. -
pilu85
őstag
fx8120 alulfeszelve ès hd7850 megáll idle 70-80 wattnál. battlefield3 alatt 200watt. csak leìrtam a tapasztalatom.
ja ès nem èrtem h ha fx4 ès 6nak 71 a max hõfokja akkor a 8as fxnek mièrt 61. pont õnála jönne jól a 71. -
Asbee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fűnyíró topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0349AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És még változatosan is étkeztek!

, Eddig ahány embernél 4x4GB modulok voltak szinte csak panaszokat hallottunk, itt is

az már brutál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)