Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Na pont erről beszélek az elejétől kb., "Én is tudok szelektív élesíteni, mosni, hátteret cserélni, de nem szoktam" meg van állványom, de épp nem volt kéznél, most sajnos ilyenek voltak a fények, most meg sajnos az obi életlen, aztán a feldolgozó szofver régi. Én csak olyan fotót linkelek ide, amelyiknél úgy érzem alaposan kitettem magamért, nem látok hibát benne, vagy egy baromira jól elkapott pillanatot ábrázol, és a kritikákból tanulok, következő alkalommal meg próbálok még jobbat összehozni a tőlem telhető legtöbb odafigyeléssel, koncentrációval, na most elképzelheted, hogy nekem vagy egy hozzám hasonló júzernek itt mi járhat a fejében, amikor sokadjára írod, hogy "én is meg tudnám de nem szoktam..." stb. Szal nem azt mondom én hűdejó vagyok, de legalább próbálkozok.
matyi012345 verzióján nincs háttér cserélve...(#31456) matyi012345: ja, korábban én is írtam, hogy az 1100d még nem olyan vészes, az e-p1-em sztem szarabb magas iso-n sokkal nála, sőt a jelenlegi gépem sem jobb valszeg.
-
matyi012345
őstag
Hogy Én is hozzászóljak, nem kell olyan nagyon messzire menni hogy 5D meg 1DX. [link]
Ezt is ki lehet hozni abból a képből, pedig ez csak egy ki print screenezett jpeg. Utómunka minimum olyan fontos mint a fotózás. És ez 2 perces munka, nem valami extrém. Lefuttattam egy topaz denoise szűrést, utána gyorskijelölő, finomítás és a madarat visszaradíroztam, így éles maradt. háttérre meg pici szín, hogy ne legyen ennyire döglött, de ez már csak ízlés kérdése.
-
Lassú Víz
addikt
Azért jjeahh-nak igaza van. Nem mondom, hogy jobb lenne ha nem hoznál képeket, de a mentegetőzés nem hiányzik. Abban igazad van, hogy fejlődni lehet zajos képekkel is, mert utána csak bele kell tolni a megfelelő pénzt a technikába és máris eltűnt a zaj.
Ha meg árulod a képet akkor vedd tudomásul, hogy sokakkal versenyzel és a minőség igenis számít. Beütöttem a keresőbe a csókát és találomra kiválasztva itt egy blog. Kevés olyan téma van amit megvesznek mint Kate Middleton topless képeit, bármilyen is a minőség.A kép nekem túl szűk, különösebben nem is érdekes, olyan mint egy virág makró. Elhiszem, hogy a csókát nehezebb megközelíteni, de ez nem a kép szemlélőjének a problémája.
-
jjeahh
nagyúr
akkor dióhéjban: 5d alatt nem lehet jó képeket lőni csak rengeteg türelemmel, ami meg a fenének sincs? no nekem mindegy végülis, én csak jót akarok, hogy hogy reagálod le az már a te dolgod, vitatkozni nem fogok... tőlem postolhatod tovább a zajos képeket rossz fényre, rossz obira, türelemre meg mindenfélére hivatkozva, miközben páran rosszabb rendszerrel vagy akár kompaktal is tiszta, éles képeket alkotnak...
-
jjeahh
nagyúr
szinte minden fotód zajos...most nem azért, nem kötekedni akarok, ha pár zajos az oké, de te egy olyan vázzal, ami kevésbé bírja a magas iso-t, mintha akarattal mindíg olyan témákat keresnél, amiknél fel kell húzni az érzékenységet rendesen
miért nem próbálkozol többet jó fényben, állvánnyal? esetleg fényerősebb üvegekkel, max ha nem telik rá, manuálokkal... A régi vázam (e-p1) sem bírta a magas iso-t, gyakorlatilag 800 fölé sosem mentem vele, és a jelenlegi gépem sem egy iso-bajnok, valszeg rosszabb mint a tiéd ebben, mégsem zajosak úgy általánosan véve a fotóim, meg lehet sok mindent oldani, csak akarni kell...
-
*Ropi*
félisten
-
copass
veterán
az a gáz hogy kropposon iso800 felett már nincs színdinamikád, iso 1600 még elmegy, de utána már túró...
igazából a fullframe legnagyobb előnye a szenzora, de még ott is a 2.8-as tele az ami bokalephosós.
a stabi azért nagyon jó dolog ám 200-as végen, mert azért nem mindegy hogy valamit 200on vagy 320on tartasz ki.
kissakos-nak van 2/135-e azt mondja 1/500-on használja, ott tuti éles lesz minden kép, más meg azt mondja 1/200-250-en is éles lesz. fullfrémen természetesen. ha egyszer odaérek akkor 6D + 2/135 utána már xarom le mit adnak ki. jó azért egy 2.8/300-at elfogadnék még!használtan csak 1misi!
-
copass
veterán
nehogy azt hidd. 70-200 f4 sima világbajnok obi. 1100D-n 200mm-n beltérben (igen, idióta vagyok de nah!
) 1/320 iso6400 oszt véged is van. egy jó obi alá kell egy bitang jó szenzor is+ fókuszrendszer is.
sigma 1.4/35 art: ott szenvedett nekem setítbe a középső fókusszal, 6D-nél meg azonnal elkapta! -
Jah, igen a kérdés ami jobban foglalkoztat mint az a táblázat
Sötétben, h szokás beállítani a gépet, h ha vakut használ az ember? Van erre valami "előszabály" vagy kísérletezés? Ha kísérletezés akkor Faterom - még a filmes gépével -, h tudta beállítani? Ugye ott volt egy "kis" átfutási idő az expo és a kép ellenőrzése között...Én a keresőben látom, h milyen záridőt ajánl a gép de az sötétben ugye irreleváns
-
belovary
senior tag
Na... szóval úgy értettem a mögém, hogy a plafonra volt irányítva, de totál fölém, hanem picit még visszafelé... Ahogy nagykönyveb meg van írva, úgy...
Szóval akkor, hogy erős volt a vaku fénye, és emelni inkább az ISO-t, és visszavenni a vakut? Vagy még durvábban döntsem a vakut magam mögé?
Bár így sem lehet összehasonlítani a beépített vakuval... -
matyi012345
őstag
Régen ez alapvetés volt, olyan mint portrén a szem élessége vagy sportnál a rövid záridő, hogy nem tartanak össze a falak, ma meg mindenki még rá is játszik
biztos én vagyok a maradi de én nem üdvözlöm ezt az új világot valahogy
De majd akklimatizálódok. Egyébként igen TS obi vagy műszaki gép de ma már a digitális korban ezek sem kellenek.
-
matyi012345
őstag
Inkább azt javaslom hogy fekete és fehér plexilapokat szerezz be és ha van rendszervakud akkor hosszú zárral tudsz világítani több villanást is, ez a tranziens módszer. És tudsz csinálni rá szűkítőt, stripboxot, mindent amit a fantáziád megenged.
sokkal jobb képeket érhetsz el. Vagy ha nem akarsz hosszúzárazni akkor PS több expo. Ezeken a plexiken (főleg szerintem a feketén) jók a tükröződések és szimplák.
Nem piszkálásból mondom ám, csak elmenne a kedved az egész témától mert tudom hogy a sátorba nem jönnének úgy a képek. Viszont ha van 1-2 vakud és kreativitásod akkor lehozhatod a csillagokat is az égről.
-
matyi012345
őstag
Kontrollálhatatlanok a fényei. Élfényt pl. egyáltalán nem tudsz benne létrehozni de egy gradiens reflexióval is gond lehet. Háttérfény meg szintén képtelenség mert nem tudod lenégerezni vagy hátrébb vinni ha az oldalsó lapon is világítasz. Vagy kiütöd fehérre a hátsó lapot, de se snootos se alulról világított háttérfényed nincs. Mondjuk ha jól maszkolod fekete kartonokkal akkor lehet esélyed élfényesre, de akinek 6 anyja van...
lerakok hátra egy csíksugárzót és megvan az élfényem. Önkínzás a tárgysátor szerintem.
-
phaseOne
tag
Ohhó, kiálsz egy 3 lábúval a rakpartra, egyszer csak ezt veszed észre, hogy kb 100m-rel előtted mindenki nyom egy emberes féket, és szépen elmegy melletted
hibavissza:Szia, köszönöm, valóban nem, mert macera, de igyekszem rendszeresen olvasni a fórumot, szóval ha itt kérdezel róluk akkor mesélek (ld a mellékelt ábrát^^).
Big-Lacos: Ezek nekem is tetszenek. Én is az elsőt választanám, az épületek csökkenése lezárja a képet. A daruval (szerk: fattyuval értek egyet
) egyet értek, de csak van valami képszerkesztő ami gyógyítja a létezését
Telomanikus: Elég jó hogy a város felett így kijöttek a csillagok... ez nem egy expó, ugye?
Jó a fénysebességes isFotonhámozó: +1 Ropi (ez így már összetett művelet)
-
belovary
senior tag
Itt kint halvány lila gőzöm sincs, hogy van szabály vagy nincs, de múltkor amikor meg egy hegyen éjfél környékén csillagokat akartam fotózni, és éppen egy étterem játszótere tetszett meg, hozzáteszem teljesen szabadon használható, akkor meg egy önkéntes vén nyanya, aki szerintem éppen végzett a takarítással, az játszotta ott a csirkefogót fogok mekkora hős leszek című filmet...
Vagy 15 alkalommal agyonvágta a hosszú expós képeimet, mert körözött a kocsijával szép lassan, persze refivel, meg mindenféle plusz világítással, aztán amikor meguntam, és kiálltam elé az útra, hogy mit akar, akkor kipattant, ki vagyok, honnan, mit keresek itt, milyen színű a szemem... stb...
Egy - két kérdésre még válaszoltam, aztán visszakérdeztem, hogy Ő ki, és mit csinál itt, na az nem tetszett neki...
Mondja hívja a rendőröket. Mondom jó, hívja. Erre megmondja neki, hogy itt... na mondom mit is csinálunk? Mondom neki csillagokat fotózunk! Erre, mit? Csillagokat. Csillagokat??? Mit csinálunk itt, hívja a zsarukat... Mondom neki még egyszer, erre mit? Minek? Miért?
Szóval vannak ilyen jól szituáltak is. -
Studi
veterán
Igen, ezt érzem én is. 50-200 volt a vázon, folyamatosan húztam befelé, ahogy közeledett a "gépsárkány", de itt már a végére ért. A korábbi képeken meg sajnos erősen ott van az itt is belógó autó, ami épp velünk szemben parkolt.
Rutint kell szereznem ilyen helyzetekben, legutóbb épp egy éve, a 2013-as Mikulás Rallyn láttam élőben rallyautót.
De majd idén gyakrabban megyek, megfogadtam!
-
kovisoft
őstag
Ez valószínűleg azért van, mert telével kisebb a dof, nehezebb pontosan beállítani az élességet, egy pici hiba az élesreállításban is már jobban előjön a képen, mint nagylátónál. Ehhez jön még az, hogy hosszú expozíciónál telével hamarabb előjön a Föld forgásából adódó elmozdulás is.
-
kovisoft
őstag
És ezt próbáltad is már? Mert általában a végtelen jelnél nem teljesen éles a csillagok képe, sajnos sok obinál egy picit odébb kell tekerni. Pláne maximumra nyitott blendénél. Lerekeszelve persze jó lesz a végtelen jel is.
Szerk.: viszont most látom, hogy az éjszakai fotózást automatikusan csillagfotózással azonosítottam. My bad.
-
Jah az lehet, h a fókusz "hiány" miatt nem lövi el (bár MF módban van a gép és az obi is manuális). Annyi tuti, h ha odavilágítok a tárgyra akkor csippan és lehet exponálni. Csipes az átalakító (f=1.4) az obi 1.8-as - rendelésnél elb.sztam, nem adtam meg milyen legyen az átalakító és 1.4-est küldtek, mindegy tervben az 1.4-es obi
A lent felsorolt 4 dolog adott egyébként
(#30784) phaseOne: van persze, és MF-en is van
-
belovary
senior tag
Nézzétek! Szerintem az egyik legjobb párosítás, a grafikus-fotós módi.
Szerettem volna mindig is ilyen vonalon gondolkozni, de az élet mást hozott. Van barátom aki így tolja, brutális dolgokat kihoznak egy-egy képből, munkából... Nekem ezek a képek is tetszenek, de abban igazat adok, hogy ezt el kell választani a fotózástól, főleg a fotóművészettől. Amiket oldalakat itt berakunk, fotozz.hu stb... sajnos mindenhol ugyanazt írjuk, olvassuk, hogy amiért feltöltjük a képeinket, pont arra nem jók. Oké, beválasztanak 1-1 képünket, jó érzés, hízik a májunk, de komoly érdem nincs, sem tanulság belőle. Jó lenne, egy Magyar oldal, magazin, mint mondjuk az NG, ahol tényleg a jól sikerült képek, ha beválasztják, akkor arra igazán büszkék lehessünk, lássuk, hogy na jófelé haladunk, stb... Értitek hogy mit nyökögök itt, nem?
Most ilyen full profi oldalakra meg feltölteni lehet az igaz, de azért jó ha az embernek van önkritikája.
-
belovary
senior tag
Az erdőben az ember alak az igazi? Vagy utólag kerüld oda a képre? Valahogy olyan érzésem van, ahogy ránézek a képre.
Ja, és ezt már letárgyaltuk, hogy az 500px-en levő százalék nem igazán mérvadó, mert össze-vissza kedvelik, meg ilyenek. Mindenesetre azért nem rossz, ha minden kép jó arányt ér el.
-
Vikunya
tag
Köszi!Tervben van egy természetes hatású etető készítése,csak éppen költözésben vagyok,nincs rá időm,csak gyorsan felhekkeltem az erkélykorlátra egy müanyag virágbizbaszt.Kiraktam állványon a gépet,beállítottam a fókuszt,infrás kioldóval vártam őket(sokat nem kellett várni,ellepték a magokat)
-
belovary
senior tag
Itt vagyok 3 éve, de ilyet még csak most láttam, sőt a helyiek is mondták, hogy ilyet nem nagyon látni, ugyanis nem arról volt szó, hogy csak a környék, hanem amíg a szem ellátott, felhő borította a tájat. Szó szerint több 10-100 km... Brutális volt. Főleg amikor bent mentem a városban, hideg, szar idő, felmentem a hegyre, ott meg 15 fok. Ráadásul baromira fújt a szél, és a ez a felhőtakaró úgy mozgott mint a víz, mégsem fújta el...
@Fandango: Tudtam, hogy valaki írni fogja újra! Semmi gáz nincs, egyszerűen ilyen élőben! SŐT! ezen még van egy kis plusz, az eredetin olyan mint egy délibáb. Az összes képen ilyen lett, valószínű azért, mert ahogy említettem későn mentem ki fotózni. Ha mondjuk korán kelek, és már 8kor fent vagyok a hegyen, tisztább sokkal a levegő, és sokkal szebb lett volna minden kép. De 11-12 körül naná hogy agyonvágta a nap, szinte vakított. Gondolhatjátok ahogy a fehér felhőtakaróról is tükröződött, az is mennyire durva volt.
Azért van ám rajta szelektív szín még, de nem akartam annyira bevadítani. csináltam olyat is, de az valahogy nekem már mű. Lehet azért mert láttam élőben.
A másik, meg lehet azért ilyen színtelen, illetve fura, mert a felhőréteg felett is volt köd, vagy felhő, csak ugye az ilyen vékony hártya vagy mi volt... Ahogy sétálgattam a hegyen, néha besűrűsödött, aztán kitisztult, ilyesmi... Lehet ez és a napsütés volt a ludas, mert a többi képeken nem ennyire fakó, meg gázos az erdős rész. Olyan mintha leégett volna...Akkor nem kukás...
-
andris1602
aktív tag
Köszönöm a válaszokat
hcl: meg akartam vágni, de még ismerkedem a szerkesztő programmal (és a visszavonás gombbal
) egy közbenső verzióban volt ez szűkebb is
torzo: fel sem tűnt, de tényleg zavaró kicsit. azzal voltam elfoglalva, hogy az előtte/alatta fénylő leveleket hogyan tüntessem el
-
mumk1
addikt
Tetszetős darab, nagyon bejönnek az ilyen "ipari" képek!
Mondjuk a 16:9 szerintem is jó lenne neki, tetejéből simán lehetne nyisszantani.
Két helyszín nekem is rajta van a bakancs listámon, de idő híján eddig mindig elmaradt. Az egyik a mátrai erőmű lenne, a másik pedig egy éjszakai százhalombattai finomító. -
StefanBraun
aktív tag
Köszönöm a véleményt !
A szabadban ilyenkor már kicsit levannak dermedve ( meg úgy általában is ) Kikell ismerni őket
Egyébként szép lassan kell megközelíteni akkor általában nemvesznek tudomást semmiről. Persze ez nem mindig jön be de ez az egyik legjobb módszer. És mikor helyzetben vagy akkor sok képet kell készíteni hogy egy jó legyen
de ugye ezt tudjuk
belovary : Pedig úgy volt !
Köszönöm a véleményt !
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest