Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Tegnap este csillagos égboltot fotóztam, de életemben először, a célra nem a legjobb eszközökkel. Semmi sorozat, stacking meg egyéb ficsőrök, egyelőre arra próbáltam rájönni tudok-e egyáltalán ilyen fotókat lőni
. Szerintetek valamelyik elmegy, vagy instant kuka? Olympus E-M10 III, Samyang 7.5mm F3.5, iso6400, 8000, néha 12800.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
benedekco #64965 üzenetére
Köszi! Végre feléledt a topik
Zsombor99: nagyon apró a kép és sok a belógó ág.
nemethg66: az elsőn szintén túl sok a belógó ág, de én nem foglalkoznék a tuningolásával, mert a minőség sem a legjobb. A második szerintem is jó és egyetértek randras_83-al, de lentről lehet majd pár madarat is el kell tűntetned, ha a vágás kettévágja őket.
-
jjeahh
nagyúr
Hellllló! Fel kéne éleszteni a topikot
. Szerintetek valamelyiken érdemes dolgozni még?
-
jjeahh
nagyúr
Na ez szerintem egy érdekes, látványos kép, csak a kompón lehetett volna még javítani. Picit jobbról, picit fentebbről meg lehetett volna lőni úgy, hogy a horizont a harmadoló alsó vonalára essen, a megvilágított épület meg kb a bal felső harmadoló metszéspontjára. Valszeg így jobban összeállna az egész, rendezettebbé tenné a képet és jobban működne a víz előtérként, ami rávinné a szemet a megvilágított épületre, kastélyra (?).
#64618 rekid: itt a kompó jó, csak engem zavar, hogy homályos az előtér és a fények lehetnének jobbak. Turistafotónak makulátlan, portfólióba, falra így szerintem nem elég.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64442 üzenetére
A kislány körül picit kevésnek tűnik a tér, szűk a kompó és olyan, mintha torz lenne a kép. De szerintem nem vészes, így is jó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64440 üzenetére
Negyedik nem hibátlan, de nagyon király
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lassú Víz #64432 üzenetére
A medveszart már túl jól ismerem
. Az európai medvék többsége valszeg itt van a mi megyénkben, már számon sem tartom idén hánnyal találkoztam. Sajnos a barnamedve sem veszélytelen, sőt, nagyon veszélyes tud lenni, nálunk rengeteg embert csonkítottak-öltek meg az elmúlt pár évben. Cserébe ha elég bátor vagy, a medve is jó fotó téma
-
jjeahh
nagyúr
válasz
aginor #64424 üzenetére
Fel kell húzni a túrabakancsot, venni egy medve spray-t és elmenni vadregényes hegyekbe, nem oda, ahol zsúfolásig van turistákkal. Asszem Szlovákiában bőven vannak ilyen helyek, de felénk, Erdélyben egészen biztos. Persze nem lesz a hegycsúcsig leaszfaltozva az út, gyalogolni kell, közben megtámadhat 40 pásztorkutya, de valamit valamiért
. Mondjuk felénk Erdélyben is megvannak a tipikus papucsos turista helyek, ahová minden külföldi jön fotózni, pl. Békás szoros, Szent Anna tó, Transzfogaras, de ezeket el lehet kerülni.
-
jjeahh
nagyúr
& vihartigris: köszi! Akkor a 3-as megy nyilvánosba
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64389 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Kristof93 #64245 üzenetére
Első, második, de mindkettőt megvágnám, az elsőn felül sok a tér, a másodikon nem csak fent, hanem jobbra is, így szinte középre került a téma, ami nem szerencsés. Szal a kompót vágással helyretenném és másképp jók ezek
Más, ha már itt vagyok, hozok én is hármat, nem látom őket kiemelkedőnek, de hátha más lát bennük valamit, amit én nem (kétlem
):
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Speeedfire #64153 üzenetére
No, 2, 5 nekem adja, de többet mutattam volna a modellek nyakából, ezt megvágnám legalább így, erről meg kiretusálnám azt a foltot. Komoly optikáid lehetnek
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fandango #64121 üzenetére
& vihartigris: köszi! Ha olyan pluszra gondolsz, hogy lekapni miközben bulizik, grimaszol valamelyik zenész vagy ilyesmi, "sajnos" ilyen nyugis jazz-blues koncerteken képtelenség, egyszerűen a műfaj miatt, ez nem metál, vagy más bulisabb cucc. Kb. olyan, mintha klasszikus zene koncertet próbálnék fotózni, csak itt legalább vannak fények, amivel játszani
. Annyira nyugi van, hogy az összes képet manuális optikával lőttem
. Vagy nem erre gondoltál? A kompók lehetnének érdekesebbek?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
topikk #63703 üzenetére
Sajnos a túlszaporodás meg egyebek miatt teljesen megváltozott a viselkedésük, már nem félnek annyira a zajtól, gyakran járnak forgalmas lakott területeken és télen csak akkor alszanak, ha nagyon hideg van, meg hatalmas hó. Nemrég 3x is találkoztam velük a közelben, tavaly bringával majdnem elütöttem egyet, egy hatalmasat gombászás közben láttam tőlem kb 20 méterre, szerencsére nem vett észre. Tavasszal a kertünk mellett is gyakran ott volt egy kisebb medve, nem zavartatta magát miattam, hiába kiáltottam neki többször. Télen személyesen még nem találkoztam velük, de amikor szaladok vagy montizok, nagyon gyakran látok a hóban nyomokat: [link] [link] [link] [link]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
& fattyu, vihartigris, INTELligent: köszi!
. Van itt is baj azért, többek között az elmúlt héten, bringázás közben egyik lejtőn majdnem elütöttünk egy medvét és 2-3x megtámadtak a pásztorkutyák
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #62465 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
kovsol #62429 üzenetére
No, itt az ősz, kissé késve, de megjelenek én is
.
A másodikon a csónak jó téma lehetne a belógó ágak nélkül és jobb fényekben, ha teheted, szerintem menj vissza még és lődd újra.
#62424 papaya: második tetszik, csak kicsit minden irányban szűk.
#62415 sarasota123: ez nagyon jó
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent #60708 üzenetére
1:1, az égboltra zajszűrés és a fák alatt a talajt megpróbálnám teljesen feketére lehúzni, mintha sziluett lenne az egész.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent #60708 üzenetére
Én még dolgoznék rajta, mert picit ingerszegény, de amúgy nem rossz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZEN1TH #60662 üzenetére
Az előtérben lévő fekete fatörzseken húznék egy picit, hogy legyenek sötétebbek, de csak azokon maszkolással vagy valami és semmiképp nem kontrasztal, mert úgy érzem az elrontaná ezt a szép fátyolos ködös feelinget, meg már túl giccsessé tenné. Szal a fatörzseken ha van Ps-ed, mondjuk Levels-el vagy Curves-el erősítenék, esetleg Image/Adjustments/Selective Color-ban a feketét megpróbálhatod felhúzni, lehet, hogy az csak azokhoz a fatörzsekhez fog hozzányúlni, így maszkolnod sem kell.
De szerintem ha így marad is nagyon jó, szal ezzel csak kimaxolnád a dolgot -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Köszi!
Apokalipszis: nagyon jó, de egy szelektív zajszűrést az égboltra és a vízre tolnék.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
krono. #60541 üzenetére
& faszicsunáj:
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Apokalipszis #60492 üzenetére
Pfuu, ez nagyon odaver
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vihartigris #60434 üzenetére
& INTELligent: köszi!
. Gombás képeket valszeg nagyon ritkán fogok lőni ezután, mert ahhoz túl sok cuccot kell hordozni, kell állvány, vakuk, derítőlap stb és nem túl kellemes 10kg + súllyal a hátamon montizni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#16514048 #60432 üzenetére
Nekem olcsó Xiaomi van + használt régi fényképezőgép, újabban egyre gyakrabban hagynám otthon a gépet mert nagy és nehéz, csak hát nekem is az a bajom, hogy a mobilban nincs se teleoptika, se zoom és tájfotózáshoz úgy érzem, nekem nagyon kell legalább egy minimális zoom
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZEN1TH #60414 üzenetére
& INTELligent, vihartigris: Köszi!
ZephX: ezen most kicsit sok a zavaró tényező (ágak) és köv. alkalommal a kompozícióra is jobban figyelnék.
CsillagTok: szerintem a második sikerült a legjobban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
t72killer #60248 üzenetére
Az erdélyi Máté Bence féle medvelesben én voltam még mielőtt megnyitották, oda biztosan megéri elmenni, nagy élmény, kb. egy óra alatt 10-12 medvét láttunk és egy rakás más állatot is
. Újabban naplementére is lehet menni tudtommal és sötétedés után is van világítás, oszt lehet ilyeneket lőni.
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem reklámnak pont jó a méret, nekem a logó is tetszik még így is, hogy én ezzel foglalkozok, viszont én mindíg a sarkába raknám, mert így belezavar a kép témájába. Ha az a célod, hogy ne lopják, akkor szerintem valami halvány háló még annyira nem zavaró, asszem pl. Máté Bence is ilyesmit használ.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Speeedfire #58555 üzenetére
Na ez kellett a döglődő topiknak, cuncialjív, mint defibrillátor
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #58505 üzenetére
Szép a modell, a háttér tökéletesen homogén, a minőségbe sem tudnék belekötni, de a póz és a kompó kicsit esetlennek tűnik, felül sok, alul kevés, ja és túl kemények voltak már a fények.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #56538 üzenetére
Ez frankó lett
-
jjeahh
nagyúr
Mi az a VAG topik?
. Ha jönne az egész PH!, valahogy én is megoldanám az odautazást
. Brassó mondjuk nincs olyan messze innen... Amúgy is tervezem egy ideje, hogy tekerjek/mászkáljak egyet a fogarasi havasokban, bucegi-ben, királykőn vagy valami hasonlón. Nagyhagymás sem rossz, abban benne van az egyes kő, a békás szoros is és ahhoz a gyimesek is közel vannak, pl. a naskalat, széphavas. Amúgy idén is mint mindíg, lesznek Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) által szervezett túrák is, lehet gyalogolni vagy akár montizni is többféle távon és útvonalon. De ennek is van topikja, akit érdekel szerintem jöjjön át oda
-
jjeahh
nagyúr
válasz
marcitp #56498 üzenetére
& Ixion77: Köszike
KelemenUhr: Köszi, én is nagyon szeretem Erdélyt, engem egyedül a rengeteg pásztorkutya korlátoz a még több túrázásban. P1060762-őt is feltöltöm legközelebb, már az elejétől tervben van
.
szerk: ha erre jársz, vagy bárki a topikból, mindenkit szívesen fogadok!
. Már volt rá példa, hogy egy fórumtárssal túráztunk és fotózgattunk egy jót a közelben
-
jjeahh
nagyúr
Nekem a gh2 is nagyon nagy, a g80 annál is nagyobb. Mármint melóra és egyebekre jók ezek, de én terepen bringázok és amikor a hátizsák alá izzadok állandóan, az nagyon kellemetlen, mert nem engedi elpárologni az izzadtságot... csak izzadok és izzadok alá, ami b*romira elszívja az erőmet és a hátamon a póló állandóan vizes. Szal tavaly eldöntöttem, hogy teljesen megszabadulok a hátizsáktól, mindent övtáskába meg váztáskákba rakok és ennek a tervemnek egyedül már csak a fényképezőgép áll az útjában, mert ezekbe a kisebb táskákba egyszerűen nem fér bele
. A gx80-on én is agyaltam, de az is pana (színek!!
) és attól tartok a folyamatos rázkódás montizás közben megölné a szenzorstabit.
De ez itt nagyon off már, szerintem valamikor rákérdek a kompaktos topikban, hátha tudnak ajánlani valamit...szerk: ja, sokan nem érzékenyek a pana színekre annyira, de én nagyon és sajnos nincs az a preset vagy utómunka, amivel olyfuji szintjét elérném. Rengeteget szenvedtem ezzel már és teljesen elegem van belőle, szal ha lehet a pana-sony-nikon hármast kerülném... főleg, hogy a mindennapi turistafotóimat nagyon szeretném utómunka nélkül megúszni, öreg vagyok már a pc előtt görnyedéshez
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent #56490 üzenetére
Pici gép kell, mert montizás közben macera a hátizsákot cipelni csak a nagy gép miatt és a pana pont a gm5-gm1 vonalat nyírta ki...
. De mindegy is, mert már nagyon elegem van a pana színekből, a kis xiaomi akciókamerám is megeszi reggelire tónusokban a panáimat
. A másik esélyes az rx100 vonal lenne, de a pana színeknél már csak a sony színeket utálom jobban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov #56487 üzenetére
Igen, ma már csak a bringás topikot látogatom gyakran a fórumon, meg néha ide is benézek, a kütyübuzulós topikokból sajnos szép lassan kiábrándultam a fanok állandó cicaharca miatt és már nem is kívánkozok vissza... Azon meg én is meglepődtem a múltkor, amikor felnéztem a flickr-emre, hogy legutóbb 1 éve töltöttem fel oda képet
. Hamar elszállt az idő... szal ideje újra nekiállni néha normális fotókat is lőni, csak ahhoz valami gépet is kellene vennem, mert a G6 bedöglött, a tartalék GH2 meg nagyon macera már...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
SlanKyng #56475 üzenetére
Esetleg ilyen ködösből nem jobb valamelyik másik verzió? Most nézem, hogy többet is lőttem. Talán a 762?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #56474 üzenetére
Amúgy attól féltem, hogy majd megkapom, hogy menjek ide vissza naplementére vagy napkeltére, de sajnos télen ez a hely nem így működik... nagyon ritkán lehet látni a naplementét itt, max úgy kaphatod el, ha egy hétig itt alszol és folyton résen vagy... de úgy sem biztos. Télen itt akkora a levegő páratartalma a nagy hó miatt, hogy csak délután száll fel a köd pár órára, amíg a nap a legmelegebben süt, aztán mielőtt naplemente lenne újra durva köd lesz.
SlanKyng: Kösz!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #56472 üzenetére
Itt szerintem télen igazán szép a táj, tavasztól őszig jobban szeretek s Gyimesek környékén bringázni-túrázni, az is itt van a közelben. Kár, hogy ezeket a képeket mind montizás közben lőttem, szal nem volt idő megvárni az ideális fényeket, max turistafotóknak mennek el... Nem rossz végülis a Hargita sem, de egyedül csak azért én nem utaznék 1000km-t, akkor már táborozzatok le itt egy hétig és én minden nap viszlek körbe szívesen, amíg elkopik a lábatok
. Vagy akár montit is lehet bérelni, elektromos Haibike bicajoktól a belépő Kellys-ig van minden. A Hargita könnyű túra ha autóval kimegy az ember, amíg az út tart, de a Gyimesek környékén sajnos (?) már gyakran nagyon durva a terep, csak bevállalós terepjárósoknak, gyalogosoknak és montisoknak való.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csodavas #56468 üzenetére
Kimenni majdnem mindíg érdemes
. Szerintem kár, hogy háttal vannak... ha mondjuk szembe sétáltak volna és lőttél volna egy sorozatot, lehet, hogy született volna néhány frankó kép. Sőt, ha a modelled kapható rá, akkor jókat lehet ilyenkor portrézni is.
(#56469) csodavas: Kösz!
Matska: Kösz, szerintem alszanak, vagy lejjebb mennek a hegyek közé, mert itt egy árva medvenyom sem volt
. Mondjuk nem csodálom, itt csak olyan helyeken lehetett járkálni, ahol az emberek valamennyire kitaposták a havat, máshol elsüllyedsz, szal valszeg az állatoknak sem lehet könnyű közlekedni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mpierre #56461 üzenetére
Én nem sajnáltam egyik gépemet sem. Eddig egyedül a G6 nem bírta a strapát, az meg is halt... a többi gépemmel semmi gondom nem volt -30 fokban sem. Amúgy csak a képek egy része GH2, a többi Xiaomi Yi akció kamera
. A pöttöm szenzor ellenére b*romira elégedett vagyok a képminőségével, persze zajosodik és pixelkukkolva nem olyan penge, de ekkora szenzoros cucctól így is meglepőek a képek... ráadásul nagyon olympus-osak a színek, lehet kéne vennem egy Yi fényképezőt is
-
jjeahh
nagyúr
Kösz!
. A Madarasin általában kva változékony az időjárás, főleg ilyenkor. Süt a nap, izzadsz, 2 másodperc múlva az orrodig nem látsz a ködtől és csontig fagysz... hirtelen jön egy kisebb vihar, alig bírsz talpon maradni, erre rögtön kisüt a nap... kb.
rekid: Kösz!
marcitp:
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #56451 üzenetére
Madarasi Hargita
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #56428 üzenetére
Nagyon tág, de ez nekem akkor is nagyon bejön
Matska: A második tetszene, ha megvágnád úgy, hogy az ösvény középre kerüljön... meg ez a zöldes szín nekem picit sok.
Más: Ha már itt vagyok, hozok néhány szokásos turistafotót, szerintetek ezek között van ami több annál? Valamelyiket érdemes megdolgozni? Kép alatt link:
-
jjeahh
nagyúr
Köszi mindenkinek! Ezek szerint a 3-4 oké és a 2-es szódával elmegy
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Vasinger! #56163 üzenetére
Szerintem center vagy multi és korrigálj, a spot lehet csak összezavarna, azt nem olyan egyszerű kezelni mint az előbbieket. Én is rendszeresen lövök havas-bringás képeket, szintén panával, nálam multi fénymérés és A mód az általános. Ha egyáltalán nem szeretnél Ps-elni meg lightroomozni, akkor lőhetsz akár 3 képes expó sorozatokat is, majd a pc-n kiválasztod amelyiken helyes az expó... mert sajnos a keresőben vagy a kijelzőn sokszor nagyon nehéz tökéletesre belőni az expókorrekciót a vakító hó meg sok fény miatt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #54765 üzenetére
Tágabbra
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #54745 üzenetére
Szerintem utómunkában minden képed erős és általában ehhez képest a kompóval, vágással úgy érzem nem törődsz eleget. Gyakran túl szűk a képkivágás, ahogy ezen is és itt rossz helyen is vágtál, a csuklónál... szal a helyedben a jövőben én erre jobban figyelnék, mert amúgy minden más adott, jó csajok, Ps szakértelem, megfelelő technika, általában egyedül a kompónál vérzenek el a fotóid. Meg nekem a bőr-retus is sok, de ez már kizárólag ízlés kérdése. Első nekifutásként pl. csinálhatod azt, hogy picivel mindíg tágabbra komponálod a fotókat, mint ahogy szoktad, majd az eredeti képkivágással feltöltöd ide és a topiklakók majd jól megaszondják, hogy kéne megvágni, hogy jó legyen
. Pár alkalom után már simán ráéreznél szerintem, hogy hogy komponáld megy frankón helyben...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fandango #54362 üzenetére
Szerintem pont ezért érdekes, különösek és szépek azok a lilás-vörösses-sárgás tájak, én arra gondoltam, hogy pl ezen érdekes az a sárga növényzet, érdemes lenne picit jobban kiemelni. De ugyanez a többi képre is igaz, mindegyiken van valami érdekes szín, ami feldobja a tájat, azon én húznék még. Meg a kontraszton is, itt pl. a kontraszkülönbségeket emelném ki, + persze ezen is dolgoznék a sárga növényzeten is.
De persze ezek csak tippek, ízlés kérdése is az egész... -
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #54353 üzenetére
Akkor néhány pattanást ps-elhettél volna rá, hogy hitelesebb legyen
. Amúgy ja, kár, hogy a csuklónál vágtál, mert amúgy másképp szerintem rendben lenne...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
randras_83 #54351 üzenetére
Meg a Pselymes bőrbe
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
psycroptic #54008 üzenetére
Kösz! Mire gondoltál, erősebb utómunka?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
D-LAN|FuRioN #53826 üzenetére
Eléggé nagy sláger Torockó, én annyira nem szerettem amikor arra jártam... A szoroshoz viszont el akarok menni, a sóbánya meg nagyon begyere. Amúgy ez is ott van a közelben (50km Tordáról), a kép 360 fokos, forgasd körbe, nézd meg a tetejét, szerintem egész jó helynek tűnik (gugli), nekem már listán van...
. Állítólag tele van a hely egy rakás fura jégkorszaki növénnyel.
A sóbányás képedhez, nagyon frankó lenne meg minden, csak alul szűk
. De ha már ilyen, én a kettévágott lámpásokat vagy miket az aljáról kiszedném és úgy okés.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
D-LAN|FuRioN #53824 üzenetére
2-3 nagyon bejönne színesben, jobb fényekkel. a 3-ik kép hol van? Az is a Tordai hasadék környékén? A sóbányában jártal? Az is nagyon fotogén
szerk: az utolsó előtti hasadékos kép is rendben van szerintem, de vágnék belőle mindkét oldalról picit és fentről még többet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest