Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
Hát legyen nektek igazatok...
Bár lehet mos is ICC profil beágyazás nem működik, ezért másak a színek...De ok... SZAR ! Ti tudjátok a frankót !
-
Colonel993
senior tag
Racecam/Saccco: Ha valaki ezt az oldalt benyitja mobilnetről... akkor neki már nem tök mindegy, hogy Megabájt ide vagy oda? :"D
De köszi a linkesítést, én is gondoltam rá csak a fentiek jegyében hanyagra tettem...Ropi: Jajj már... jó monitorról nézed? Ennyire nem lett tré... csak csajnos most csak a develop előtti kép van meg, nem vagyok otthon (ami egyébkén ott az óriáskeréktől balra 45°-ra kicsit beljebb van) de az is inkább csak a bal oldali részt vágja.
Mindenki: Igazából ez úgy volt, hogy kollégám Jhonny kiállt a 645D-vel, hogy Ő most csinál weboldala felső margójára egy kreatív animált szép panorámát...
Én meg akkor fogtam a D7000-et és végig húztam kézből egy stack-sorozatra valót szabad kézből!
Csórim annyit szenvedett, hogy kicipelje az egész hóbelevancot a Pierre, meg állványt állítson, meg szűrő és társai és a végeredmény ugyan az lett mint az enyém :"D
Hagyta is a francba mérgében... én meg felraktam az enyém fészbúk borítónak...
Igazából tényleg csak egy kis élményszösszenetnek szántam mert kellemesek a színei ha hagyja magát az ember NEM a technózásba elmélyülni. -
Colonel993
senior tag
válasz
belovary #35602 üzenetére
A delikvensnek volt sok ismerőse facebook-on, twitteren, trallala...
Sajnos pályázatokon is gyakran előforduló séma a pajtik által osztott lap :/
Persze aki jól képel, az előbb utóbb valamilyen sikert úgy is elér vele.
Tehát nem kell rágni a kefét, csak ontani a képeket, nem a mennyiség a minőség kárára c. fotografy címszó végett... -
Colonel993
senior tag
Még egy kis MÓKUS...
(pötit tépázott fülű, harcos mókusok klubja) -
Colonel993
senior tag
válasz
RyanHunter #34306 üzenetére
VAAAAGY, csak neked nem tetszik
komolyan első HSZ-ed és osztod az észt... nem vagy semmi öregem
-
Colonel993
senior tag
Még mindig jönnék MÓKUSsal
-
Colonel993
senior tag
MÓKUS !
-
Colonel993
senior tag
válasz
sweet122 #33632 üzenetére
Ez egy Helios 44M-4, mint korábban írtam.
Kb '93-as gyártás lehet, vagy valami nagyon utolsók egyike a szalagról...Tüzetesebb átvizsgálás és összehasonlítás után; nem lehetetlen, hogy MC Helios, csak nem írták rá... vagy más díszgyűrűt rakott rá valaki az elejére.
Bevonatok amik különböztek, azonos típusú társával szemben, minden másban egyezett...
[avatatlan szemnek, de még gyakorlottabbnak is kb csak a feliratok, mint adatok tűnnek különbözőnek 44M-4 -től fölfelé a széria tagjaiban... és akkor még ott vannak a hibrid egyéb országokban/ba gyártott példányok is! ] -
Colonel993
senior tag
Egy M42-es közgyűrű készlettel (fogalmam sincs hány mm-esek összesen, lusták voltak akkoriban ráírni... hát még én lemérni
érzésre szoktam pakolgatni) APS-C-n kb.: 1,5cm -es leképezés
16Mpixeltől még croppal növelheted ezt.Olcsó megoldás, ha jót fogsz ki... legnagyobb baj a gyútávból fakadó, közelpont/leképezés igény és az ezzel járó karcsú mélységélesség.
Ugyebár egy 100-105mm -es obi esetén nem kell 30-35cm-es közelpont 1:1 -es leképezéshez, így a szokásos F11,F16 -os rekesznél jóval barátságosabb mélységélességet kapsz. (vízcsepnél kényelmesebb, meg "nemakaroknyugtonmaradni" rovaroknál a potenciális sikert is növelik)
sweet122:
Nekem meg már átperdült pár a kezem között, aztán mindig a jobbik maradt, és végül a legjobb
F2-től 1 klikkel feljebb, F2.8 előtt (bokehrajzolatból tippelve, mert tágon is éles, emiatt csak DOF miatt rekeszelek és véletlen hozzáérhettem)
Nézd meg a szemeket és a tükröződést; láthatsz benne engem is ahogy készítem a képet -
Colonel993
senior tag
Jellegzetes a Bokehja illetve annak rajzolata... a longitudinális CA és flare, kóma hatása
Utóbbi 2-3 -at orvosolták, az első meg szerencsére megmaradt a 44M-4 -től fölfelé.
Ellenben a minőségbeli szórás megmaradt, emiatt van aki a sárga földig elszidja, mert olyan rossz példányt fogott ki, nekem meg pl egy olyan kivételes példányom van (igaz, vagy 6db közül válogatva), hogy azonos rekeszértékeken 50mm 1.8G -t alázza élességben, és közgyűrűvel a leggyakrabban használt makró obijaim egyike... -
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #33580 üzenetére
És lejárt a szerkidő, mikor rájövök, még én se teljesen jót írok/avagy mondom el...
Anyway !
A lényeg; Kislány kezében, a csiga, kb egyenes arányú távolságban volt az arc/szem vonaltól és a kézfej végponjának közelpont felé eső vonalától.
Ha a csigára vagy valamivel elé állít éleset tágon és rekeszel 4 - 5.6 körül, akkor élesben van mindkét tétel / belefér a mélységélességbe.
Ez volna egy helyes ábra a témára... -
Colonel993
senior tag
válasz
phaseOne #33576 üzenetére
Ez;
2.8
7.1A fókusz pont azonos, középső vonal, mint középpont...
Látod, a második képenNAGGYÁBÓLegyenes arányban élesben/fókuszban van a végtelen felé és a közelpont felé is.[képekre jobbklikk, kép megnyitása újlapon... nem egy újrafeldolgozott impresszionizmus korabeli alkotás, de azért kiborogattam pár dolgot az asztalra háttérnek a dolog kedvéért ]
-
Colonel993
senior tag
válasz
ilgatto #33539 üzenetére
Ilyen körülmények közepette, nehéz volna rossz képet lőni
(#33531) fr3ntzen:
Az a baj, hogy még csak a csiguszon sincs az éles... sokkal inkább a kézfejre esik a hiperfokális-középpont.Legközelebb, ha másnem; manuálisan a csigára vagy valamivel mögé (ha szűkebb a rekesz, pl F4) kell élest állítani, és nagyjából beleférnek a szemek is élesen és a csiga is.
-
Colonel993
senior tag
-
Colonel993
senior tag
Újra nekifutottam;
-
Colonel993
senior tag
Ma reggeli portréalany...
-
Colonel993
senior tag
válasz
Real_Necro #33264 üzenetére
Fogalmam sincs milyen növény... valami elszáradt termés + friss rügy hajtás
Amúgy amit kérsz, azt ugyebár a kontraszt csúszka húzásával egyből meglenne... csak úgy meg nekem nem tetszik.
A vágás meg ha úgy lenne akkor meg azt kérnétek, hogy vágjam meg -
Colonel993
senior tag
Hogy valamennyire ON is legyen;
-
Colonel993
senior tag
Mikor hamarabb végzünk a fotózással, fura dolgokat találunk ki...
-
Colonel993
senior tag
válasz
Real_Necro #32851 üzenetére
Zsiráfság...
Ez a topik is a "heti 3X mutassuk tájképet" és averjük ki egymásnakdícsérgessük meg egymást mert haverok vagyunk, mindenki más meg tolja el a cangáról fog szólni... -
Colonel993
senior tag
Jani: Álló képek, 18mm, 4-5 kép, 180°-ban PS legfrissebb verzsön... (vagy passz, nemrég megint ápdétolt valamit de nem hiszem, hogy ettől leszek PS félisten
)
Torzo: Egyik barátomé a kép elméletileg... gyakorlatilag ketten csináltuk mert kíváncsi volt, hogy ez miként működik... emiatt a helyzettel élve körbelőttem a dolgot, otthon meg nagyjából összeférceltem a dolgokat meg rátoltam 1-2 színt az ízlés(telenség)emnek megfelelően.
Utána jött a vita a vágásról... és már párom is ránk hagyta, emiatt bedobtam ideHa nagyon érdekelt kép lenne, természetesen magam manuálisan pixelszám és színkódábra alapon szűrtem volna.
-
Colonel993
senior tag
válasz
total90 #32759 üzenetére
Már annyira vártam...
Ezek a TE véleményeid... nekem meg a Korábbiak a sajátjaim.
Olcsó és megoldható alternatívát soroltam fel, mert sejtem, hogy az említett júzer nemigazán fog belemélyedni ebbe úgy mint Te vagy Én... Ő csak akar pár képet ebből is...
Gondolom most nekem is fel kellene sorolnom a Stúdióm és a Stúdiónk tartalmát E-penisnek (tudom, majd írod, hogy nem ennek szántad ÉSATÖBBI)
Természetesen számít a vízhez kevert viszkozitás balanszírozó anyag, de kérdés; Te elmondod-e, hogy mit használsz és milyen arányban?
(<-ez hasznosabb info volna)
Számomra elvesztette az élményét a dolog, mikor volt lehetőségem pár napra beülni egy 3 végű arduinós rendszer elé...
Mivel pötit technomán vagyok, elég hamar kikalkuláltam pár érdekes ejtést... és még az is felhúzta a szemöldökét az alkotásaimtól aki most 4 éve üldögél előtte.Jó móka, de ez már nemigazán a júzertől függő dolog... hacsaknem azt a 6-7 értéket vesszük amit x.xxms pontosságra be kell pötyögni... aztán a többit megcsinálja a gép. (vagy még az se kell... ha van szimulációs szoftver
) szerk.: Jah meg még lehet buborékokat is fújkodni az esési zónába meg minden, talán ez a legkomolyabb része
Emiatt most van egy valag könyvbe biggyeszthető képem, de mégsem érzem a sajátomnak, meg a kedvem is kicsit alábbhagyott vele... -
Colonel993
senior tag
válasz
fr3ntzen #32754 üzenetére
Ha a felét megfogadod annak amit írtam hasonló vagy, épp jobb eredményt érhetsz el...
Az "automata módot" le lehet szarni... csak nélküle kb a lehetetlen faktorban van a gomba és egyéb szépséges részek megörökítése amik század / ezredmásodpercig láthatóak és megismétlésük is ugyan ilyen precíz szinkront igényel.
Nélküle meg nem 200 képből lesz 1 jó... hanem 1000 képből talán 1 ami jó... és mellé egy halom olyan ami tetszhet, de attól még tucat... (mindenki látott már hulló cseppet, vagy épp vízből kiérő nyúlványt)
-
Colonel993
senior tag
válasz
fr3ntzen #32749 üzenetére
ezek Shift-del...
Vízcsepp fotózás elég macerás fotózási stílus... legalább is ha már érdemi végeredményt akarunk.
-Minimum kell egy állvány
-Minimum egy Infúziós szett (99 HUF és egy Teszkós kólás flakonba betolva már meg is vagy)
-Kell egy hosszú, legalább "16:9" arányú tálca (lehetőleg fújd le akrillal feketére, de ez nem kötelező)Alacsony perspektíva, téma magassága +/- 10 centi
Érdemes:
-építeni egy külön tartó keretet a csöpögtetőnek (pár vékony falécből is lehet kendácsolni valamit ami tartja a tűt fix pozícióban, hogy csak a cseppsűrűség állításával kelljen foglalkoznod és ezek kb 0Ft-os kiadások )
-fénylágyítót használni (minimum pauszpapír karton keretbe DIY módszerrel)
-legalább 1 vaku használata, szinkron zsinóron vagy valamilyen mód gépről levéve használni egy 45°-os villantás végettEzzel így már lehet ügyeskedni... és rájönni, hogy milyen lehetetlen dolog.
Aztán interneten felfedezni a mágnesese relés, Arduinos alapú milliszekundum pontosságú csöpögtető rendszert... ennek horribilis árát.
Aztán ha meg is veszed... az egésznek a varázsa elmúlik, mert kb az elektronika csinál mindent, neked meg kell tervezned, hogy mit és hova akarsz ejteni.
Nem valami művészi innentől-legalább is nem a tehetségen múlik-
-
Colonel993
senior tag
Eperke cica nagyon teszi-veszi magát... nagyon nem akar elengedni melóba
-
Colonel993
senior tag
válasz
Hack3er #32656 üzenetére
Ennél egy falattal azért lehet nagyobb a felirat... de így már rendben van a LOGO
Szerintem;
- +0.3-0.5 Expo korrekció
-Talán picit lightosabb kontraszt...
-Árnyékokat rántsd felAz ideges BÚKÉval is kellene kezdeni valamit.
Hátteret szelektíven mosd el (Pl.: kijelölöd, másolod külön rétegre, Gaussian Blur tetszőleges értékkel) hogy homogénebb legyen kicsit.Élesítéssel is csínján... ezt is inkább szelektíven / tételesen a madarakon saját kézzel, a hangsúly a szemen a fejen.
-
Colonel993
senior tag
Rendben srácok... meghajlok az akaratnak !
Gondolom nagy vonalakban ez volna az ideális befutó; -
Colonel993
senior tag
Szép fényeket !
Melyik vágás előnyösebb SZERINTETEK ?
OR
Nagy a vita...
-
Colonel993
senior tag
válasz
Schuby #32566 üzenetére
A zsákkal az a baj, hogy pont azon részével fekszik fel rajta az egész cucc, amit tekergetned kellene fókuszálásra...
Az egész egy túlméretezett amerikai konzerv kompótA manuális kattintást viszont sajnálatos... nagyon sok időd elfogja venni ha a madár mondjuk a korábban naposra mért terület helyett éppen egy lombosabb félárnyékosban veti meg a lábát.
Ilyenkor meg ugyebár pont, hogy minimális a szöszmöszölési lehetőség. -
Colonel993
senior tag
válasz
Real_Necro #32564 üzenetére
Úgy, hogy ha megnézed... ez kb a kontrasztokkal, feketékkel/fehérekkel való játék és a színek vissza adásából áll + élesítés.
Bíztam benne, hogy ez érthető tartalmilagEzen "sztenderd" preset kb mindig érvényesülni fog illetve túl sok HELYZETRE nemigazán alkalmazható ez az obi...
Bár láttam már olyan állatot aki 5DmkIII-on Portrézott vele dombon ülő leányt... A MÁSIK DOMBRÓLAmiket felsoroltam, nyilván helyzetfüggően fogja még piszkálgatni ide-oda... de akkor is kelleni fognak.
Egy Fix gyútávú, Fix "blendés" objektívről van szó aminek a használatósági lehetőségei is limitáltak, túl sok variálási lehetőség nemigen akad...
Ezért lesznek jók ezek a beállítások ! -
Colonel993
senior tag
válasz
Schuby #32554 üzenetére
Majdnem egy évig volt ilyen objektívem;
Tripod kell alá, vagy 1/1000 fog kelleni mindenhova (az meg ilyen fényerőn sejtheted milyen valószínű
) és az sok ISO-t kér.
A- módban használd, és expo korrekció mindig +0,3-0,7 legyen
Az élességállítás körülményességét gondolom már megtapasztaltad, teli tenyered ráhelyezve felülről, csuklóból tudod a legkényelmesebben állítani.Kép kidolgozásnál, alap tételek;
Kontraszt az egekben (37-50 minimum)
Fekete -18
Fehér -18
Clarity + 3-7Színeket is fakítja rendesen emiatt
Vibrance az egekbe +18-37
Szín telítetség + 3Élesítés ésszel, mivel eleve nem egy éles "lencse", emiatt a képzaj generálás nem jó:
37-50
1,3 (legalább is 16Mpx-en)
100A többi rugalmas... ezekkel meg így is úgy is ilyen értékeken fogsz mászkálni míg el nem adod az objektívet.
A kidolgozott képet 2/3 - felére leméretezve már egész jó képet kapsz, és bőven elég Flickr és társaira.
Vagy lehet szötymötölni a szelektív élesítéssel, zajkezelgetéssel, stb...
Mert ilyen gyútávon még a légkör tartalma (amit átlősz) is beleszól a képbe, figyelembe véve, hogy az mennyire van közel/távol hozzád képest.
Szembe napot és súroló fényt került, csúnyán érzékeny rá sajnos... a gyári napellenző meg 10e HUF (és annyira nem hasznos... tehát fekete "paszpartu" kartonból is pótolhatod) -
Colonel993
senior tag
Valetin "Fcking" Day alkalmából;
-
Colonel993
senior tag
Pötit "átdolgozott" D50;
-
Colonel993
senior tag
válasz
*Ropi* #32195 üzenetére
Mennyi értékig?
Mert legutoljára 2 Fé-t húztam vissza expo korrekcióban egy karácsonyi képen... annyira túllőtte a vakkantó (csak az az egy tetszett a kolbász füstölős képekből) és totál rendbe jött...
Máskor ilyen képeket instant dobhattam ki, itt meg hálás voltam az égnek meg a szenzor dinamika átfogásának, hogy megmenekült. -
Colonel993
senior tag
I'm sexy and I know it !
-
Colonel993
senior tag
válasz
Fandango #31985 üzenetére
Utolsó mára;
Azért ide képelek... mert ez egy dinamikusabb topik volt.
Jobban mozgott, jobban élt... és a hozzáértőbb arcok is gyakrabban böktek be ide valami használhatót.
A Haladó topikot is másképp közelíteném meg, lévén ott ha hibázol a világból kiutálnak... de meglepő hasonlóságot mutat a jelenlegi "közösség is" itten.Igazából csak ide akartam képelni, mikor volt egy olyan, ami elment egynek, és másnak is adhat némi ötletet... ennyi.
Nem akarok péniszméregetni, és nem is életcélom a Haladó Topik, nem érzem szükségét, nem nagyon ad semmi referenciát a jövőben... ellenben a gyakorlati helyemmelSzerk.: és tényleg nem ellened irányult a korábbi írásaim tartalma... Te és M3ss kartács adtatok egyedül valami kézzel foghatót de nem arcpirítót !
-
Colonel993
senior tag
Gyerekek...
Olyan mulya ember irányába ez a "kritika" még rendben van, kik random lekattintanak egy kacsát, galambot, szomszéd Rózsika nénit és erre még érdemi értékelést várnak.
De ez sokkal inkább flém; nem fogom megköszönni... és nagyon baj van fejben ha ez OKÉSnak van nyilvánítva...Írtam, hogy kép nem tetszik; oké... legyen de alexpósnak mondani egy lokey képet olyan mint egy melegebb tónusúra vagy épp kontrasztosabbra faragott képre rámondani, hogy szar a WB... (vagy highkey képre túlexpósat mondani)
A másik meg, hogy lehet Ti nagyon oda vagyok meg vissza a fészbúkkal... én nem élek vele / nem használom...
Kérlek ne erőltessétek rám ezt se.Igazából bánom, mostanában hogy megosztok itt bármit is... még ha ezek csak többnyire a szórakozós vagy a sample album darabjai is.
Értékelhető kritika egyre kevesebb van... pedig ahelyett, hogy rásütnénk, hogy SZAR a vágás, mondhatnánk egy "Jobb vágást" is rá.
Ugyan ez igaz minden másra... Tessék példát mutatni és nem az észt osztani !Közel sem a kritika "NEMELFOGADÓ" jellemről van itt szó, vagy épp sértődésről...
Bánt ez a buta magatartás...
Itt is kellene szervezni közös sörözős dumálgatós összeüléseket, de nem a klikkesedés irányába. -
Colonel993
senior tag
Igazából azzal van a baj, hogy itt olyan emberkék mentorálnak... kiktől hasonló képet se láttunk; nem, hogy még egy lowkeyesebb világú harapós ajkú csajszi portréját elemezgessük.
Tudom; sötét... meg rossz a vágás... meg ez így nemjó
Tessék azt mondani, hogy nem tetszik... és nem a
fatális b...butaságot osztani. [Ennek csak az első felét címzem neked Fandango... közel sem a sértegetős hangnemben...]Legalább Ropi osztaná az ívet... vagy valami...
-
-
Colonel993
senior tag
Napot uraim !
-
Colonel993
senior tag
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #31939 üzenetére
Jobb klikk a képre, kép megnyitása... és 1024X768 már csak elég lehet a kibontakozásra
Mindenki mindig más színezetet akar
FUCK...
Tessék leadni a rendeléseket, meglátjuk mennyit tudok megvalósítani !
Egyenlőre ez még a felállítás (meg az új Cyanide & Happiness Show epizód nézése) közben született, totál Alfa teszt...Ideiglenes tálca van még, meg ismerkedem a lehetőségekkel...
Nikon -> Digitális, meló, etc...
Pentax -> Filmes, úri huncutkodás, stb... (de lassan ez is átáll Nikonba obik miatt; egy MZ-50 -est hirdetek objektívvel meg mindennel, objektív árán... igazán lehetne már rá vevő.) -
Colonel993
senior tag
Megjöttek a vaku kioldó manócskáim...
Csöpögtetős felszerelés első tesztbeüzemelése is igen kecsegtető indulót mutat -
Colonel993
senior tag
válasz
jjeahh #31929 üzenetére
Nem, nem értesz...
Az ott árnyék meg a szőr sötétbe elhajlása akar lenni vagy, hogy mondjam el.
Dinamikus árnyék...
Ami a 14bit-es RAW-on tökéletesen jó.
De a 8bites JPEG-nek ott egy levágás jön és vagy fekete vagy zöld vagy kékes akármi születik belőle...
más képeimen is észrevettem már néha.Most nagy gép előtt ülve, még a szürkével se vagyok elégedett, totál szétolvad a pofijától hátrafelé... mancsától hátrafelé...
Erre elég 8bit JPEG meg sRGB (+ a RIOS motor)... illetve ez túlzás, de lényegében az ilyen "nagyon dinamikus" átmeneteket nem bírja el. -
Colonel993
senior tag
válasz
jjeahh #31927 üzenetére
Az inkább a JPEG dinamika szegénysége miatt van.
Most nézem PS-ben a RAW-ot... és teljesen rendben van.De inkább mondjuk azt; Sorry, így jött össze... legközelebb ügyesebb leszek, kezdő topik szintjére is fel kell érni látod...
(bár az is igaz, hogy ez a cicás albumba megy a polcra...) -
Colonel993
senior tag
Házi kedvenc délután !
Eperke cica 4 hónapos korában -
Colonel993
senior tag
Hoztam szidni valót!
Nagyon "muszáLY fotóznom valamit" őrült kényszer tört rám...
Párom is kicsit megkönnyezte, hogy 30 percig zongorázok előtte csokival, és minduntalan a kezére csaptam ha enni, próbálni, merészelt belőle
Nem ez lesz a legkedvencebb képem, de a következőt már tuti jobban alkotom meg... -
Colonel993
senior tag
Köszi mindenkinek !
A színekkel babrálgatni kellet nekem, mert még mindig nincs SAJÁT rádiós vaku kioldó szettem... és csak 1 fényt tudok vezérelni, ezt kellett beosztani.
Géppel szemben, téma magasságban, 45°-al balról küldtem a neon zöldes-sárgás színezett vaku fényét, jobb oldalról vörös reflektor színező fólia és fényes papír mögé a fényvisszaverés miatt (Elég lowbudget és csak egy alig észrevehető melegebb karaktert ad a vízből kiemelkedő vagy abba érkező formáknak)
Fekete háttér, fehér tálca.Víz, a csepegtetés helyén finoman magenta festékkel megfuttatva "szálasan" és ebbe csepegtetve kb 60cm magasságból magentára színezett cseppek.
Remélem elég részletes volt, kb minden ipari titkot leírtam (nah jó, adalékokat nem teljesen
)
-
Colonel993
senior tag
Hehe... miközben még vakarásztam a dolgok szétszedése közben.
Találtam egy érdekesen sikerült képet...Ki mit lát benne (?)
[link] -
Colonel993
senior tag
válasz
LamaCube #30728 üzenetére
+1
Francnak van kedve kimenni ebbe a nyál időbe...
Mellesleg nulla téma.
Ha meg olyan képet akarnék amit millió + egyszer megcsináltak mások akkor kinyomtatom Google-bőlEzzel a képpel zárnék mára...
(Ha már gombát nem tudtam csinálni, akkor már más trükkökkel stuffoltam meg) -
Colonel993
senior tag
válasz
JohnyBlue #30721 üzenetére
És ez talált...
Portrékhoz, torzóhoz, Ansnitthez (bár ez cinematografi) van érzékem... az eredmények születése után még kedvem is van hozzá.
Annak ellenére, hogy 2 éve sehogy se lehetett volna rávenni hasonlókra.
Banyek, ez idáig a legközelebb lévők egyike (ami néz is ki valahogy).
Ha egy század másodperccel később sült volna el a gép, akkor most lenne egy gombám... vagy ha sűrűbb lett volna a cseppek száma akkor dettó. -
Colonel993
senior tag
válasz
copass #30718 üzenetére
Igen, ismerem...
Pont ez a videó volt az utolsó CSEPP a pohárban :_D
Ha a csóka megtudja csinálni Sony vázzal meg Soligor 100mm 3.5 Plastic Fantastic-al ezt a bravúrt... akkor egy kis szötymötöléssel én is összehozok valamit...Aztán most összeszerelve a dolgokat, jópár expó után kicsit zavaró az eredménytelenség (vagy legalább is vannak szép nyúlványok meg cseppek, stb... de gomba egy sem)
De azóta rábukkantam 1-2 okosságra, meg lassítva is megvizsgáltam ez eseményeket...
10 vízcsepp / mp már egy jó eredmény hozó érték...
VISZONT ciklusosan kell vezérelni, mert ha folyamatosan megy, akkor teljesen random szétmegy az egész és a vízfelület is egyenletlen lesz... így elkanyarodnak a dolgok meg kioltja az energiát amiből keletkezhetne még 1 nyúlvány amibe kellene csapódnia a következő cseppnek.1 ciklus / expo és ennek is az elejét kell elkapni
Ez a gyorstalpaló recept [talán még hasznos lesz valakinek]
A megvalósítás más kérdés.JohnyBlue:
Ismételten köszönöm !
Bár ebben a wörkshoposdiban nem találtam így hasznosat... talán ha ott lettem volna... -
Colonel993
senior tag
válasz
JohnyBlue #30716 üzenetére
Infúziós szett már itt figyel 3 is...
Festékek dettó (tintasugaras nyomtató júzernek alap felszereltség)
Pillanatnyilag 1 fényt tudok vezérelni és trükközni [ez a szűk keresztmetszet... de még pont jó]Tehát akkor a neten fellelhető brilliáns formák, megvalósíthatóak 1 szerelékkel is... a több becsöppentő csak a színekkel való brillírozás miatt kellhet? [nameg arduino vezérlés, stb...
]
-
Colonel993
senior tag
vízcsöpögtetős fotografiban van itt jártas? [Water Drop]
Pár technikai gyorstalpalót szeretnék, ha súgna valaki
Célom egy-két pofásabb "gombát" létrehozni... de ehhez a hogyant és a miként is kelleneElég-e 1 csöpögtető szár?
Hogy érdemes "szinkronizálni" a cseppeket?
Folyamatosan csepegtetve ellehet-e qúrni?stb...
-
Colonel993
senior tag
Nekem van is eladóban egy ND8-as szűrőm 52mm-re
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest