Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
phaseOne
tag
válasz
bandhajon@ #55668 üzenetére
A linkelt kép alapján úgy tűnik azt. Viva la f/0.95-ös tájfotók
-
phaseOne
tag
válasz
randras_83 #53617 üzenetére
dude... és ezt te szerkesztetted?
-
phaseOne
tag
válasz
marcitp #51858 üzenetére
Ez nagyon jó lett! Valóban 2.8-on volt, vagy csak kamuzik az exif?
(#51824) itouchfan: Nem akarok erre a kelleténél több szót vesztegetni, azt akartam mondani, hogy adott esetben (tájkép) lehet nyugodtan a záridőn (és alacsonyabb ISO-n) meg stacking-en behozni azt a zajmennyiségbeli különbséget ami két különböző méretű szenzor közt áll fenn adott ISO mellett. (Utóbbi az asztrósoknál ez bevett technika, de bármi statikusra jó.) Persze ehhez nem árt egy állvány, és itt volt a kutya elásva.
Kicsit összekevertem a sportfotós gondolatmenettel, bocsi. -
phaseOne
tag
válasz
itouchfan #51812 üzenetére
Tényleg a 35 mm-es szenzorméretre céloztam az ff-el. Szerintem:
1.) Vannak nagylátók cropp-ra is, (általában olcsóbban) amiknek a látószöge megeszezik az UWA ff változatokkal.
2.) Tájképet nagyon könnyen panózhatsz is. Mióta LR tud RAW panót ez elég kényelmes is.
3.) Ha statikus témát fotózol, vagy viszonylag jó fények vannak, akkor a zaj sem rúg labdába.
3.) Igen, szerintem két előnye van a ff-nek ma:
- a kis DOF nyilván, és az bizony jó dolog
- jel/zaj arány rövid záridőt igénylő eseményeknél. Nem hiába ff a D5, és nem sértésből, de ezen a fórumon senkinek sem hiányzik egy D5 (hisz senki sem tol sportot... madarászoknak még talán, de nekik meg inkább a crop kell a tele miatt). Vegyetek tripodot. Olcsóbb és nem lesz gerincferdülésetek sem -
phaseOne
tag
Köszönöm szépen. Van fekvő is, de nem mutat annyira szerintem, van a szélén pár épület ami túl fényes és kiégett. Ebből meg már nem nagyon lehet vágni. Sajnos 70 mm volt a max nálam, ide pedig inkább egy 70-200 kéne ha volna.
Balinov: Röstellem, de nem voltam még fent egyszer sem, szvsz túl drága, és amúgy is ez a horizont legtipikusabb motívuma. De majd egyszer erre is sor kerül
-
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #51736 üzenetére
Gratula!
A fát fényfestetted?
-
phaseOne
tag
És tényleg aurás volt, alig vettem észre, pedig allergiás vagyok nagyon az ilyesmire, köszi! Maszkolási hiba volt amúgy.
Ezek ilyen "insta famous" színek, már elegem van kicsit a szürkeségből, meg a tompa fényekből. Remélem azért nem túl bántó.A ff-en még elgondolkodom. Tény, hogy nincsenek csúcsfények, és ez szándékos volt, de bogarat ültettél a fülembe.
rekid: köszi!
-
-
phaseOne
tag
válasz
vihartigris #50671 üzenetére
-
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #49843 üzenetére
Bitang!
-
phaseOne
tag
válasz
szecsgeri #49060 üzenetére
Nekem a harmadik nagyon adja, de a többi sem rossz!
randras_83: én semmiképpen nem bátortalanítanálak úgy a tájkép gyártás kapcsán mint Torzó. Szép meg jó dolog a portré meg az csajok, meg miegymás, de ez nem indok arra, hogy az ember szakbarbárrá váljon. Legalábbis amíg hobbi. De ha nem akkor is... photography is a lifestyle. Ha jólesik akkor csináld
B megjegyzés, ami inkább csak egy vélemény, hogy úgy látom itt páran rá vannak feszülve az akt témára... szerintem pusztán fotográfiai szempontból lehetne ezeket a képeket azért kicsit jobban is bírálni.
Persze értem én, hogy vannak a figyelmet elterelő faktorok
És ha már ekkora osztásban vagyok: ezt néha portréknál is látom amúgy. -
phaseOne
tag
válasz
sarasota123 #48364 üzenetére
A tevékenységed regisztrálni nem kell ha magán célra használod, de megfelelő légtér engedélyeket be kell szerezni. Magyarországon ezt a HM-nél kell (e-mail + 3000 pénz).
Ilyen kis lila bubikat kell szerezz: http://terkep.legter.hu/
(különben a kínai kollégák úgy mennek vele mint a bolond, és nincs semmijük szvsz, meg se büntetik őket, de jobb a békesség) -
phaseOne
tag
válasz
sarasota123 #48362 üzenetére
Igen
-
phaseOne
tag
válasz
rottenbull #48091 üzenetére
Érdekes... lehet a tömörítés árt neki ennyire? Amúgy a tónusok, meg a kompó jók
marcitp: Nagyon szép munka
-
phaseOne
tag
válasz
rottenbull #48088 üzenetére
Elég ideges a háttér, mi ez az obi?
-
phaseOne
tag
Mi van má'? Ennyire szerintem még sosem pangott a topik
Amúgy jó hogy visszatértél mondomén, kell ez a kontrasztos street mint egy falat kenyér.
vond: Nekem az első kettő nagyon tetszik, az eső főleg a kompó és a ráerősítő színek miatt, a második főleg a színek miatt.
Zilko87: Fandango +1
szecsgeri: Nekem bejön a sok ég, de kicsit furcsa, hogy a víztükörben pont csak a lomha felhő látszik, a fák élességének meg gondolom a szellő tud ártani ilyenkor.
És ps-ben szerintem a másodikhoz elég hihetően hozzá tudnád adni a fényt amit a harmadikon látsz a sarokban. -
phaseOne
tag
válasz
marcitp #43321 üzenetére
Szép légies hangulata van ennek a képnek. Nagyon jó lett!
A fehér hátteres viszont kicsit mű nekem...torzo: szerintem a szőlővel kicsit elszaladt a szín szekér. Tudom, hogy te szaturáltan szoktál dolgozni, és általában jól is néz ki, de most nekem sok kicsit.
matyi08: jó lett, a szimmetriára érdemes legközelebb figyelni
Fotonhámozó: még utólag tehetsz rá egy kezet
Fandango: szépek a tónusok.
randras_83: én is a vágással nem vagyok megelégedve, mert amúgy lehet benne valami. Még a hordót rúgd el az ablakból és valami creepy alakot állíts egy másikba.
-
phaseOne
tag
válasz
g.killer #43169 üzenetére
Igen, arra, meg amit torzó is írt, hogy a túlparttól úgy jobban el lehetne választani az ágakat...
vond: +1 az 1. szűkítésére, de szerintem a 2. az alja nélkül is megállja a helyét főleg hogy ott nagy utcai káoszt sejtek. A harmadik ötletes!
szaki1986: nagy feeling ez a NY, és azt hiszem te igen jól megcsináltad a házi feladatot
A színeket is szépen hozzáigazítottad a hangulathoz.
Azért az esti Rockefeller-esnél azt a világos épületet lehet hogy levágnám... kár mert bántja a szemet.
És akkor a skyline-os képnél kb egy órán át igyekeztél meg se moccantani az állványt? (amit amúgy hogy vittél ki?)mindenki: köszi a hsz-eket, tudom hogy a 3. egy "ilyen is volt" kép, de speciel még nem láttam senkitől, és érdekesnek meg érdekes
-
phaseOne
tag
válasz
Fandango #43152 üzenetére
Igen! erről van itt szó kérem szépen. Főleg az első jön be nekem is.
marcitp-nek meg már nincs is semmit mondanom, az összetett szemek felbontása kézben tartott készülékkel nekem megegyezik a boszorkányság fogalmával
g.killer tetszenek, de kár hogy a másodikon nem látunk több tükörképet.
-
phaseOne
tag
válasz
Balinov #42101 üzenetére
Hát igen, mi kemény 2 és fél napot töltöttünk ott, úgyhogy csak a túristáskodós dolgokra maradt idő. Abból sem mindenre sajnos. Kimaradt a barlang is, meg a világítótornyot sem sikerült naplementében megkukkantani, meg úgy a vaksötét felhős időn kívül sehogy sem
Ja, és persze hogy autóval kanyarogtunk le
Remélem lesz még legközelebb, mert nagyon szép helyei meg szimpatikus méretei vannak ennek a szigetnek.
-
phaseOne
tag
Sziasztok, rég írtam megint, de követem a történéseket.
vond: Szuperek! Mondjuk az utolsó kicsit neon nekem, de ez attól is lehet, hogy megint nem kalibrált monitor előtt ülök. Az első-második képen maszkoltad a felhőket?
m3ss: nagyon jók lettek!
Mennyi nap anyaga ez? Kellett odakint derítgetni vakuval? A piros szoknyásoknál mintha látnám párnál, de úgy általában kíváncsi vagyok.
És még egy: az ágyon ülős képek hány mm-en készültek?
Big-Lacos: Jó képek. Nekem az első kettő tetszik igazán, de az az udvar azért kriminálisan szemetes és így szvsz sokat ront az egészen...
marcitp: Mint már mondtam respekt a makro tudásodnak! Az első egyébként lehet, hogy a vadállat nélkül is tetszene, de így most félig kilógva kicsit fura.
-
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #40398 üzenetére
Nagyon
ha a másik ballon még elválna a horizonttól... de az már csak kötözködésmarcitp: Előtted is le a kalappal. Nekem van egy 105-ösöm, de sosem sikerült egy összetett szemet rendesen felbontanom
tudom hogy ez az én szegénységi bizonyítványom
-
phaseOne
tag
-
phaseOne
tag
Köszi mindenkinek
A helyszín a Hohe Tauern nemzeti park Ausztriában. Mindenkinek ajánlom. Remélem nyáron is eljutok ide egyszer.
A harmadikkal én is bajban vagyok, mert hát vízszintes ez, de a hegyek ferdévé teszik a látszólagos horizontot.
Van a képen egy gát, az is full vízszintes... jó kérdés hogy ilyenkor mit érdemes alapnak venni... van szűkebb is, mert ráküldtem a 70mm-t majd felteszemA második kép színhőmérsékletével is játszottam kicsit, jót tett neki?
-
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #38881 üzenetére
Én is a FF-re szavazok, de az nagyon bitangos. Tudom hogy nem szokás a keretezgetés, de minden online megjelenítő ált. sötét háttéren mutatja, viszont világos előtt szerintem ez látványosabb, szóval egy fehér keret azért csak jót tenne neki szerintem...
-
phaseOne
tag
fr3ntzen (38056): igen hát a fények, de nekem a második tetszik így is, van egy tök jó hangulata
vond (38115): itt a ff azét sokkal dominánsabb, az szuper lett.
mondomén (38157): thumbs up, jó lett
mostanság keveset képeltél, tessék kiolvadni!
grigo (38183): menő hely, nekem a színes jobb mint a ff-ek.
-
phaseOne
tag
Köszi, úgy látom az első nagyon funky lett szinekben...
Lehet az Union-t leszedem, de hogy szúrtad ki a villamost? én is alig láttam -
phaseOne
tag
válasz
copass #37820 üzenetére
valszeg am senki sem fogyatékos köztünk (bár köszönjük a feltételezés), és megértjük, hogy nem ott ült 5-20 évet, de mondjuk kiterjedhet egy hosszútávú projekt ennyi időre, vagy lehet ilyen időtartamból válogatni. nem a címtől kell elájulni de szerintem faxa, hogy vannak akik megcsinálnak egy ilyet... kicsit el kéne már vonatkoztatni ettől a "szar, mert facen arcoskodik és csomó like-ot kap" dologtól. mindenkinek szebb élete lenne
jó ismét itt <3
-
phaseOne
tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat
torzo: Igazából 6500K-re húztam föl csak, ez talán még ok
m3ss: most akkor kéne félnem Croxer-től? ő sem volt már egy ideje itt amúgy... mi van vele?
JohnyBlue: az utolsó jön be legjobban mert az olyan szokatlan. az elsőn esetelg egy ügyes vágás még dobhatna a baloldalt leereszkedő vonalra figyelve
mondomén: nagyon baba. te létrával jársz kelsz a városban?
-
phaseOne
tag
válasz
ilgatto #36678 üzenetére
Nekem is a várososok tetszenek, de a ködösnél a világos van a kicsi oldalon, én jobbra komponáltam volna ha belefér még, sőt ez talán még középen is mutatós. Az estin meg az utcai világításnak lehetne még adni egy pofont, de így is nagyon jó
jjeahh: köszi, itt laktam egy évig, csak nincs jogsim, és mindig egy napot kellett ezért mászni
-
phaseOne
tag
Azt tudja valaki, hogy a Bp-i közvilágítást reggel mikor kapcsolják ki mostanság?
(illetve hajnalban a díszvilágítás ugye nem megy egy kicsit sem?)
-
phaseOne
tag
Most láttam ezt a free e-könyvet (angol) a street fotózásról. Csak belenéztem, nekem tetszett, hátha valaki szintén szívesen lapozgatná.
-
phaseOne
tag
Hú, Pelmo csoportban vagytok? Nagyon jó képek
ez melyik tó?
Amúgy az ég bizony ilyen kék kb ha fent van a hold, csak a szemed nincs hozzászokva, ezért tejutazni pl ilyenkor nem is nagyon lehet... (meg télen annyira nem is érdemes) Én a holdat tükröző hóra balance-olnék, az rendbe hozza a sziklákat is - hacsak nem volt valami kis falu a hátad mögött - aztán az ég tényleg HSL lenne, de ezt a többiek már említették. Aztán csak ügyesen ott kint esteTelomanikus: Ja, így értettem. Gondoltam hogy saját
sixpak: első
(esetleg a jobb alsót levágni...)
Malingo: ez az ablakban állós odateszi.
hito: D3 az ezköz most. dög nehéz de nagy magic szenzor van benne. bocsi, a linket elq*rtam
-
phaseOne
tag
válasz
Real_Necro #36313 üzenetére
na arra az oldara pl nem sierült eljutnom
legalább nem sablon kép
-
phaseOne
tag
válasz
Balinov #36310 üzenetére
az lehet. az utolsó pillanatban még rántottam egyet a curves-ön, mert hiányoltam a csúcsfényeket... lehet kicsit eltúloztam
Necro: ez a Cinque Terre nevú terület mellett elhaladva készült. sajnos szintén csak elsuhantunk itt amolyan roadtrip jelleggel. ha valaki itt tudna tölteni 2 óra helyett 3 napot akkor eszméletlen képeket lehetne csinálni... remélem egyszer sikerül egy ilyet abszolválni.
-
phaseOne
tag
válasz
Balinov #36308 üzenetére
köszi, sajnos a pályaudvaron csak átutaztam. ez egy vertikális panoráma kézből. kb 10 percet vártam hogy csak ennyien legyenek, de így legalább piros kabátosaim vannak
nagyon megszaladt a tengerpart? igazából eléggé bizonytalan vagyok, mert nem kalibrált monitoron csináltam először, és mikor áthoztam ide akkor borzalmas volt, onnan húztam vissza, de így bőven lehet hogy még mindig sok. egy kis tartalék még van amúgy jobbra, mert ez is egy 50MPx-es pano, de inkább azon töprengtem hogy jobbról a torony után lecroppolom...
-
phaseOne
tag
Kicsit kimaradtam mostanság, mert ha valamitől kiráz a hideg, amit igazán utálok ebben az életben azok a gombák, úgyhogy most egy horror ez a fórum nekem, de azért végigpörgettem, és könny szökött a szemembe mikor crey megemlíett
Azóta kipróbáltam szelektíven állítgatni a képet maszkokkal, meg nélküle, de szerintem többet vesz el a hangulatából mint amennyit a technikai megvalósításhoz hozzátesz. Ez lehet hogy így marad. Köszönöm papaya hogy demonstráltad (#36102), nagyjából erre gondoltam egyébként. A kontúrtr a hegy körül nem az élesítés miatt van, igazából fogalmam sincs miért... a CA-t próbáltam nagyon lehúzni, az deszaturálta a vonalat egy darabig, de reziduuma mindenképpen van...
Wa2x_ nagyon jó kép
(#36109) nem tudom hogy ez már a vágott aljú e, de nekem még mindíg szélesebben tetszene jobban picit.
meg ez csak egy ötlet, de mi lenne a a képeknek nem P101xyz lenne a címeTelomanikus: jók lettek ezek a halasak. Ilyenkor egy leadott témára az adott preset megy hogy ilyen konzisztens lesz, vagy hogyan?
vond: jó hagyjuk is, aki tud az tud
esetleg a piros poharasnál a párhuzamosokkal lehet még próbálkozni kicsit precízebben, meg ezt a pöttyöslabda ügyet nem annyira értem...
És tetszik Noddy vadállata is.
Balinov: éértem, nálad a 100% a finom?
a színek jók, a közepe kicsit zavaros azért szvsz, de összességében jó lett
-
phaseOne
tag
Köszönöm, az a harmadik engem sem hagy nyugodni, de annyit másztam érte
Igazából ez akkor most válasz lesz mindenkinek
Az elsőn sajnos az ablakok nem szimmetrikusak az ajtóra, ha megvágom kikerül az ajtó középről, és az engem jobban zavart. A második kép a Garda tó mellett van, egy barátságos kis völgyben (ha kell pontosabban csak szólj). Nagyon szép környék de pl ide sem lehet bejutni autóval, úgyhogy bringára fel mindenki! egyébként nem 255, csak nagyon világos, de tekintve hogy ott a nap nagyon természetellenes ha visszahúzom.még annyit engedjetek meg, hogy itt ez a kép, és nagyon zavar ami az éggel történyik (a kék meg a lila foltosan fedik be). mit lehet ilyenkor csinálni ezzel?
-
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #35973 üzenetére
Nagyon adja, a szokásos minőség!
mondomén: kíváncsi lennék mit alkotnál odakint, hiszen itthon is elég profin csinálod
Bál@: Szerintem jók a zöldek, DOF még mehetne rá viszont! és igen, a fénysugarak
-
phaseOne
tag
válasz
Real_Necro #35896 üzenetére
Hű Necro, bekeményített az avatarod
-
phaseOne
tag
válasz
Tibiajax #35774 üzenetére
te vagy a különleges
Balinov: m3ss kb elmondta amit gondolok, de annyit hogy amikor megnezed a kis lcd-n valószínűleg szintén ordít a lila sótartó, és erre azért csak oda lehet figyelni...
G Bedtime St: az a kép amit fattyu mondott nekem is kifejezetten bejon. Kitöltős, légies, el lett találva.
BigBlackDog: nekem meg pont a második tetszik, szóval izlesek és pofonok.
Fotonhámozó: gratula az explore-hoz
imikee: ezt azért közepén szebben is meg lehet oldani... bár én még sosem csináltam, így inkább nem szólom meg nagyon. a színek mobilon tetszenek.
-
phaseOne
tag
Köszönöm mindenkinek
Annyi a történet, hogy terveim közt van körbelátogatni a Dolomitok csoportjait este, és ez az első ahová így elvetett a sors (a Pala csoport). Nagyon igyekeztem, hogy elérjem a naplementét, mert ezek a sziklák messze magasabbak a környező hegyeknél, de sajnos lekéstem egy negyed órával, már csak a völgy végéről láttam, így viszont elhatároztam, hogy megvárom a holdat. Megérte
Majd legközelebb ha megint Olaszországba vet a sors lesz erre is egy hosszabb túrám.A tó valójában elég apró, és a túlpartja tele van német túristával, akik nem voltak túl barátságosak (pedig lekapcsoltattam ((nekik is)) a háziakkal az irányfényt egy órára), ezért azt inkább lehagytam
(onnan ez volna a kötelező kép.)
Jobbra tőlem szakadék, balra domb amiből a szakdékba lehet gurulni. Érzem, hogy bő balra, de ezen a problémán most túltesz a lelkesedésem. Nem kizárt hogy lesz revise, de úgy is van még egy pár innen.szerk: és csak hogy valami szakmai is legyen; 3 vertikális képből készült panoráma kb 24mm-en f/2.8-al. Kicsit ez is mehetett volna szűkebbre:/
-
phaseOne
tag
válasz
kellcucc #34515 üzenetére
& vond
először is: köszönöm szépen
másodszor: milyen három paca, tessék mondani?
sajnos ha alatta több van akkor a hegynek nincs teteje, ennyit tud 24mm... mondjuk megpróbálhatok kis füvet alá klónozni, bár nekem annyira nem hiányzik, de megnézem majd. sőt, reményeim szerint nemsokára visszatérek ide, szóval akár meg is panózhatom, sajnos legutóbb már türelmetlenné tett a félig lefagyott lábujjam. a másodikból van hegyes is, ez más, ezért tettem fel ezt először.
a vignettálást jól látod, 2.8-on megesik a legjobbakkal isFLx: ez milyen optika?
amúgy nekem úgy érződik hogy a két széle érdekes, a közepe... meg úgy nem annyira.
szép, de esetleg érdemes lett volna külön venni őket -
phaseOne
tag
válasz
bagaba1 #34442 üzenetére
portréban nem vagyok jó, de a hölgy szép, az utómunka bejön, szerintem a hajjal nincs gond, az általa vetett árnyék azonban - mint mondták - zavaró, arra kéne vigyázni ami a homlokán és a bal pofiján megy.
ha jól látom derítetted azért valamivela kompozíció is rendben van szerintem amúgy.
torzo: wow, ezt hány mm-en?
mumk1: ez az infra egy nagyon nagy magic. mi történik ha este használod?
az első szerintem nem szűk, csak a fa tetőszerkezet hasonló színű és ettől kicsit annak érződik. a második tetszik nagyonjjeahh: cuki hugi
Malingo: hát, a kép kb fele fekete. ízlések és pofonok, de én ezt általában kerülöm. egy sötétkék ég még komplementer színeket is adna neked a sárga fényekkel, vagy akkor már a tükröződéssel töltöttem volna ki a teret. a zöld folt tényleg eléggé random. a koronán ez a sárga-zöld átmenet sem az igazi, és zavaró a mögötte lévő villanyoszlop, de ez szerintem helyezkedéssel megoldható.
azért kötöttem bele így (remélhetőleg konstruktívan) mert én örülnék ha a tapasztaltabb fórumtársak így tennének az enyéimmel, ne vedd sértésnek -
-
phaseOne
tag
válasz
jjeahh #34291 üzenetére
köszönöm szépen, jól esik ez Tőletek. az nekem nagyon mély víz, de szerencsére a profik ide is ellátogatnak időnként.
mindezt Észak-Olaszországban lehet megtalálni. kell szinte mindért mászni egy 3-4 órát. de megéri, nagyon szép helya harmadik képért nem, azt pl Velencében lőttem pár hete. hú de nagyon hideg volt
Tami 24-70 mind a másodikat leszámítva, az Nikon 70-300.belovary füled érjen bokáig
-
phaseOne
tag
válasz
matyi012345 #33655 üzenetére
Ez többé kevésbé így is van, de úgy érzem elveszünk a részletekben, illetve a kezdők teljesen elbátorodnak a fényelhajlás és hasonló szavak hallatán. Tényleg nagyon jó cikkek vannak a neten (pl pixinfósak), de nem tudom hogy ezek mennyire érthetőek az utca embere számára.
Ezen kívül így egy folyamatként tudnánk a dolgot bemutatni, és a végén lehetne látni a nagy képet is.Az esztétika, világítás, vizuális kultúra valóban égető problémák, de ezt tanítani szerintem nagyon nehéz, többek közt azért is mert ez már elválik a különböző stílusokra.
Gondolkodom azon amit mondtál, és legközelebb ne töröld, hanem küldd el pü-ben
copass: Az meg hogy sablon képek készülnek ne az én hibám legyen már, meg ne azé hogy valaki tudja hogyan működik az eszköz amit a kezében tart...
-
phaseOne
tag
Íme a link a kérdőívhez*. (11 pipálós kérdés)
Erősen számítunk az újoncok részvételére*Tehát remélem nem nagyon OFF ez itt, de azt a problémát véltem felfedezni, hogy a fotográfia iránt érdeklődő emberek (nem feltétlenül ezen fórum látogatói) nehezen ismerkednek a fotográfia technikai alapjaival. Sok a tévképzet, és némely dolgok túl vannak misztifikálva.
Ezért aztán néhány barátommal azon gondolkodunk, hogy hogyan lehetne hatékonyan segíteni ezeknek az embereknek a szükséges tudást rendszerezni és könnyen emészthető formába önteni. Jelen pillanatban egy előadás sorozat felvételt forgatunk a fejünkben ami lépésről lépésre építené fel az anyagot. (ennek eredménye youtube-on lenne elérhető később)
Szeretnénk tudni hogy milyen lenne a fogadtatás és hogy valójában mire lenne igény, ezért megalkottuk ezt a kérdőívet. Jó lenne ha minél többen ki tudnátok tölteni, és az újakat is ideirányítanátok ehhez a hozzászóláshoz
Ha bárkinek van konstruktív ötlete akkor azt a kérdőív utolsó részébe be lehet írni, vagy küldhet pm-et.
Köszönöm szépen.
-
phaseOne
tag
válasz
Fandango #33622 üzenetére
vannak amik nagyon tetszenek (ez az utómunkáról általánosan elmondható), de vannak amiket nem is értek pl az utolsó...
Fotonhámozó: második, az elsőn a kis zöld pamacs zavar és a középső kő meg a kép alja miatt valahogy azt várom, hogy a kép teteje is kb szimmetrikus legyen és zavar hogy nem az
mondomén: az első valahogy nem, a másodikon nekem nagyon a szélén van a lámpa, amúgy kellemes. de a ff sétálós képed igen bejövős lett
-
phaseOne
tag
válasz
Colonel993 #33582 üzenetére
ne gondold hogy zavar a facepalm, de akkor legalább te ne zavarodj bele abba mit mondasz. a félreértések elkerülése végett rajzold már be painttel arra a képre, hogy melyik a hiperfokális középpont
vagy a tárgytávolság szóra gondolsz (ami a végtelenbe nyúló élesség mellett a hiperfokális távolság)
vagy az éles tartomány középső síkjára, ami hiperfokális esetben szintén a végtelenben van? tényleg nem vágom most már... -
phaseOne
tag
válasz
Colonel993 #33572 üzenetére
és az mi? még nem hallottam ezt a kifejezést, és elképzelni sem nagyon tudom...
-
phaseOne
tag
ne haragudjatok a kései válaszomért, haza utaztam és sok macera volt összekészülni.
be van állítva rendesen a fehéregyensúly és cross processing-ben kaptak a világos részek egy kis kéket, az árnyékok még kevesebb sárgát. ezen kívül a vibrance van kicsit visszavéve még
Colonel993:Az a hiperfokális középpont az inkább közelpont akart lenni nem?
Bozsana: esetleg egy 1:1 vágással?
-
phaseOne
tag
Fotonhámozó: büntet nagyon, a lakókocsis méginkább
remélem nekem is lesz szerencsém mostanság eljutni csillagozni...
sweet122: menő kacsa
jó illanat
fr3ntzen: az óriásosban van fantázia. valami kis dof, dreamy hatás... a többi meg jó kirándulós kép
k!nG: a másodiknál esetleg érdemes lett volna addig lemenni hogy a kerítés és a szék ne egy vonalban látszódjon, mert így összeolvadnak. az elsőben van valami, főleg a plakáttal (a metró tábla annyira nem hiányzik nekem), de a nő fején nem tudok átlépni
és akkor én is hozok képeket
(ne haragudjatok ha már volt valamelyik, de nem hiszem) -
phaseOne
tag
válasz
Fotonhámozó #31844 üzenetére
igen bitang lett szerintem is
következőnek mehet kicsit alacsonyabbra a kamera, te pedig közelebb, mert elsőre nem is láttalak.
-
phaseOne
tag
válasz
berobi78 #31627 üzenetére
Trento-t ábrázolja Sardagna mellől lőve.
A kép alján leginkább ágak kusza rengetege található, fények már semmi. Mondjuk a kifelé ívelő folyónál lehet tényleg jobban lezárta volna a képet egy kicsit több hely, ha kusza is
mérges voltam én is, túlságosan hullámzik az alja a panorámának hogy többet beengedjek alul. Esetleg be tudom klónozni, úgyis csak sötét fák. Ér szerintetek annyit?
Telomanikus: gratula
-
phaseOne
tag
válasz
olajbogyo #31056 üzenetére
Hát, igen egyrészt ahogy hcl is írta, meg ugye a mai világban minden nagyon színes-szagos, és főleg kicsit felületes. Ha a képnek nincsenek olyan színei hogy kifolyik tőle a szemed akkor átlag emberként nem szánsz rá túl sokat, holott lehet, hogy a mondanivaló nem triviális. Amennyiben meg van akkor az emberek hajlamosak elsiklani az aurák és egyéb gyomorforgató hdr jelenségek felett. (nem mintha nem létezne kiváló hdr, ne értsetek félre)
Egy másik lehetőség, hogy érzelmi alapon kötődsz a kép egy pofon egyszerű szimbólumához (ld kutya, macska) hiszen ki ne tudná milyen kedves puha állatok ezek
De ugye ettől a kép még nem feltétlenül jó.
Való igaz, vizuális kultúra kiveszőben van, ha magad nem foglalkozol vele akkor nem nagyon lesz, hiszen az instagram-os uzsonnafotók, a selfie-k, meg a noname fényképészek az etalonok azok számára akik nem ezzel foglalkoznak.
Lehet nincs igazam, de így látom most...
ui: Kérlek ne vegyétek magatokra, de úgy érzem be kell szúrjam ide
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
(ami mediánnal még igaz is lenne, de így se rossz)
ui2: mi volt az pl amitől itt elájultunk és mások szerint vacak?
-
phaseOne
tag
válasz
Telomanikus #31013 üzenetére
Az igen
PS vagy valami célprogi?
-
phaseOne
tag
Ohhó, kiálsz egy 3 lábúval a rakpartra, egyszer csak ezt veszed észre, hogy kb 100m-rel előtted mindenki nyom egy emberes féket, és szépen elmegy melletted
hibavissza:Szia, köszönöm, valóban nem, mert macera, de igyekszem rendszeresen olvasni a fórumot, szóval ha itt kérdezel róluk akkor mesélek (ld a mellékelt ábrát^^).
Big-Lacos: Ezek nekem is tetszenek. Én is az elsőt választanám, az épületek csökkenése lezárja a képet. A daruval (szerk: fattyuval értek egyet
) egyet értek, de csak van valami képszerkesztő ami gyógyítja a létezését
Telomanikus: Elég jó hogy a város felett így kijöttek a csillagok... ez nem egy expó, ugye?
Jó a fénysebességes isFotonhámozó: +1 Ropi (ez így már összetett művelet)
-
phaseOne
tag
válasz
Real_Necro #30959 üzenetére
Tami 24-70 usd
eléggé jó kis üveg, és használtban barátságosabb az ára mint a nikkor-nak.
Mondjuk a dinamika nem a csillagokra kell, mert D3100-zal is lőttem olyan holdas csillagosat hogy csak na, de a bebukott részeket nem annyira lehet visszahozni (és a 14 bit is előny itt). Na meg a zaj...
Igazából nagyon függ a légkör páratartalmától, a felhőktől, és a fényforrásoktól, hogy mennyire látszanak a csillagok. Tény hogy a hold ront rajta (de a legrosszabbak a városok). Nem is tudtam a társaimnak megmutatni a Tejutat...hokari: ilyen lágy az 1.2, vagy clarity, vagy mi történt?
-
phaseOne
tag
válasz
Real_Necro #30954 üzenetére
lol
Köszi mindenkinek
Hogyne szabadna tudni: Egy képből készült mind, ugyanis majdnem telihold volt, azért is nincsenek teljesen bebukva a fák sem.
Az expó 20s iso800 f/2.8, és nem tudtam puszta kézzel fogni a gépet olyan hideg volt. Meg aztán büntet a D3 szenzor
Persze ment mindre bőven kontraszt meg szelektíven kis expó. Nem ferde egyik sem, csak a hegyek ugrálnak, meg a fák is kuszák, bár a fene tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest