Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok!
Jo regen voltam itt, de bedobnek egy kis utazos street sorozatot. A keret meg hasonlok kizarolag amiatt vannak mert a kepeket nyomtatasra szantam es utana lusta voltam leszedni oket. (inkabb csak letomoritettem a 800mb brutal tiff-eket)
Nagyon szivesen fogadnek par velemenyt.
(mielott valaki felrobband a nem tokeletes szinek miatt, direkt ilyen, ahogy a leirasban is irom koncepcio volt a regi filmes hatas elerese)
-
k!nG
aktív tag
válasz
mondomén #35736 üzenetére
Nem tudom, szerintem nem lehet mindent olyan szigoruan nezni, mint neha szoktak a csoportban. Nem csak a kimert, a technikai alapokra nagyon odafigyelo es Scott Kelby konyveibol kiolvasott szigoru kompozicios es technikai alapszabalyok menten halado fotografia letezik. (persze mondjuk ez nagyban a tematol/elkepzelestol is fugg) Ha ez lenne az altalanosan elfogadott elv mindenhol, akkor baromi sok olyan fotomuvesz nem jott volna vilagra, akik a kortars fotografia meghatarozo alakjai. Ennyi a kis szentbeszedem, nekem szemely szerint tetszik a koncepcio amit kialakitottal a bemozdulasos/dinamikus jelenetek es a menekultek kore. Szerintem ez egy kepsorozatnak jo lenne, csak en pl. az utolsot teljes mertekben kiszednem, mert elut az elso kettotol, emellett egy alapvetoen elrontott pillanatot orokitettel meg. De siman el tudnek kepzelni feher alapon 3 egymas melle helyezett kepet, mint rovid sorozat, egy ilyen anyagbol. (ha mar ugyis szarok nagy meretben)
Annyit meg tippnek, hogyha mar a bemozdulassal jatszol, akkor ilyen esetben nem art, ha marad egy kis eles pont a kepen. (teszem azt, mint mondjuk Stalter Gyorgy keletis fotosorozataban ennel a kepnel)
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fandango #35680 üzenetére
Mondjuk en a nezettseg-csoport aranyban nem figyeltem meg egyenes aranyossagot. En is bedobtam egyszer-ketszer 50-60 csoportba kepemet es lett 500-as nezettseg, de van olyan ahol 20-30 csopibol lett egy 1100-as. Szerintem ez kicsit kiszamithatatlan, meg fugg a csoport milyensegetol. Az viszont igaz, hogy tobb awardot kapsz.
Ez az explore-os tema nalam soha nem jott be, ezert rakom be sok csoportba, mert szamomra lehetetlen lenne az amit a Barna elert itt a csoportban a tukros portrejaval.
(es csak a bw csopiban volt benne asszem)
Hogy ne csak offoljak egyebkent, nekem ez most kevesbe tunik egy eros streetnek. Hetkoznapi tema, a kep nem mutat tul sok ujat es baromira kiegett az arc. Viszont a kepeid hangulatat tovabbra is nagyon szeretem, bejon az utomunkazasi stilusod.
-
k!nG
aktív tag
Nagyon örülök neki, hogy ennyire szerteágazó véleményeket váltott ki a sorozatom a csoportból, talán ez bizonyítja, hogy mindenki számára van mondanivalója. Köszönöm szépen a szép szavakat és a tanácsokat!
Egy dologba viszont nem szeretnék belemenni mégpedig, hogy nekem mi a véleményem az egész politikai hátterétől. Én ennél a soroztanál is törekedtem arra, hogy e szempontból teljesen pártatlan maradjak. Az hogy gyerekeket is fotóztam nem azt jelenti, hogy én egy liberális beállítottságú freelance fotós vagyok és hogy kizárólag hatásvadászat céljából tettem. A gyerek mindig hálás téma, mert jobban szeretik a kamerát, mint a felnőttek. (nem tudom mennyire vagy képben Horváth M. Judit és Stalter György a cigánytelepeken készült munkásságáról, de ennyi erővel rájuk is illeszthetnéd a hatásvadász jelzőt... remélem nem teszed) Ezenfelül nagyon sokat voltam velük, beszélgettünk, fociztunk, megmutatták a rajzaikat. Mindegyik képhez fűződik számomra egy emlék és szerintem érezhető is ahogyan megfotóztam őket. Itt szerintem többről van szó annál, mint hogy mi a véleményem a menekültkérdésben, ha ezt megérted akkor megérted, ha nem tudsz ezektől elvonatkoztatni akkor az ellen én nem tehetek semmit.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Ricardo128 #35638 üzenetére
Mondjuk nem szeretek belemagyarazni, de ebben volt valamennyi koncepcio is hogy ilyen legyen. Ha nem jott at, akkor nem, bar most nem elsosorban a kompoval valo pocsolesre ugyeltem hanem inkabb az atmoszferara es a tortenetmeselesre. Koszonom mindkettotoknek!
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, megint véleményezésre jönnék, de ez kicsit más műfaj. Ma kint voltam a Keletinél menekülteket fotózni és készítettem egy fotósorozatot. (amit sorozatként is kell értelmezni) Véleményeket kérnék róla de nyilván nem egyenként az összesről, hanem úgy amblokk. Köszönöm a válaszokat!
Hozzáteszem semmilyen álszent töltet és szélsőséges véleménynyilvánítási szándék nincs a menekültkérdéssel kapcsolatban.
-
k!nG
aktív tag
Nem egyebkent valoban sablonos igazad van, de egy 10 negyzetmeteres teraszrol sok lehetosegem nem volt ugyeskedni, sajnos az korlatolt. Topart kizarolag amiatt lett kiveve, mert latszodtak a kornyezo epuletek, amik beleronditottak. (szeretek neha csalni es a kepen tulozni a taj erintetlensegevel kapcsolatosan) Koszonom a valaszt!
mumk1:
Igen egy panorama valoban jo lehetett volna, mondjuk ez egy par honapos eloszedett kep, de velhetoen a fenti indok miatt ha a croppot is szamolom ilyen ekv. alapoptikahoz kepest hosszabb gyujtavon es nem 18mm-en lottem.MrChris:
Eddig lovesem sem volt, hogy mi az a Dehaze, de latom csak a 2015-os frissitesben van benne, en hulye meg nem updatelek soha, pedig mar CC-m van egy ideje.Amugy most szegyellem a buram, de az alap warming filtertol egyszeruen sz*r lett (vegen mar ilyen eszkozokhoz nyultam elkeseredesemben, persze csak 2-3%-hoz) az egesz es annyira begurultam, hogy a sok szelektiv szinkorrekcios szarakodas utan hagytam a verbe. Lehet meg nekiugrok es butykolok vele kicsit.
-
k!nG
aktív tag
Remenykedek, hogy harom sikertelen probalkozas utan erre vegre kapok velemenyt, de foleg tanacsot. Igazabol sehogy sem tudtam rendesen beloni a wb-t es az utolagos korrekcioknal sem tudtam elerni, hogy megszuntessem az enyhe kekes behatasat a hegyes hatternel fotonak, kerdeznem en, hogy ez mennyire zavaro meg hogy tetszik e alapjaraton. Velemenyeket megkoszonom.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fandango #35559 üzenetére
Baromira filmszeru lett, az atmoszfera nekem nagyon tetszik. A fenyeles valoban nem a legjobb, de tetszik a gyerek szemszog akire szigoruan lenez a nagymama, meg a mostanaban kifejezetten divatos, fatyolszeru utomunka es az ff is. Egyebkent ez lampafeny vagy volt rajta valami extra derites? (mert nekem kicsit elvesznek az arcon a reszletek es nincs annyira kikemenyitve a portre, pedig az idos embereknel az kifejezetten karakteresse teszi a kepet)
szerk.: Mostmar latom, leirtad.
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok! Most egy ujabb sorozattal jottem, sajnos megint nem tul mely mondanivaloju.
A sved naturrezervatumokat fotoztam elozo heten. Johet hideg-meleg, szivesen fogadok velemenyeket! (eloljaroban mondom, az erdos kepek direkt deszaturaltak, hangulati tenyezok befolyasotak)
A kritikaitokat/valaszotokat elore is koszonom!
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, most egy teljesen probajellegu, meg modosithato kepeles kovetkezne, amire velemenyeket kernek. Az alpokrol keszult sorozat elso harom kepe, egyenlore proba jelleggel, mert kb. tavaly fotoztam utoljara ennyi tajkepet. Igazabol arra lennek kivancsi, hogy mennyire mentem tulzasba a dolgokkal. (plusz az, hogy nem ertem igazan, mert az elso kep eles a gepemen, sot meg a Flickr-on is ha belenagyitok, de igy siman kisebben nekem nem tunik annak
)
Elore is koszonom a velemenyeket!
-
k!nG
aktív tag
Talan honapokkal ezelott hoztam kepeket, akkor is felig offoltam, mert analog felvetelek voltak, ezert most ujra jonnek ertekelesre.
Regebbi kepeimet ujra eloszedve csinaltam egy rovid, 4 kepes sorozatot Angliabol (kepcim nelkul direkt) errol fogadnek szivesen velemenyeket. -
k!nG
aktív tag
válasz
jjeahh #33603 üzenetére
Ez nem effekt, ez a szkenneles kozben bennemaradt por, merthogy analog geppel keszultek a kepek.
100-as filmre dolgoztam amugy, aminel meg nem szemcses (800-tol van), emiatt jo nehez is volt kitartani ilyen fenyek mellett. Igen a tablat azt mar en is latom, szerencsetlen kompozicios hiba volt.
-
k!nG
aktív tag
válasz
ROBOTER #33490 üzenetére
Azon kivul, hogy az azonos temarol tenyleg a Te keped a jobbik, azert azt ne felejtsd, hogy attol hogy az ismeroseid hatterkepe meg nem feltetlen jelenti minden esetben azt, hogy jo keprol van szo.
Amugy nekem is tetszik, annyi hogy a zavaroan nagy feluletet takar be nekem az aljnovenyzet, de amugy nagyon szep, reszletgazdag kep. (baromi jo kis rajzolata van az optikanak)
-
k!nG
aktív tag
Hoznek most en is egy kepet velemenyezesre.
-
-
k!nG
aktív tag
Egy kis pesti es esti utcafoto, a hetvegerol.
Velemenyek? (bocsanat, hogy 500px-es link most)
Szerk.: Kerlek a szemelyisegi jogos temaba itt ne menjunk bele, nem ellenkezett az uriember es adomanyoztam is neki cserebe.
-
k!nG
aktív tag
válasz
toth_janika #32892 üzenetére
Na jo ez kesz....
Egyebkent vargadom a felhasznalonev.
-
k!nG
aktív tag
válasz
toth_janika #32889 üzenetére
Hamarosan lesz lehetosegem laboralni egyenlore hivatom es szkennelem. A kozepformatumu nekem is egy alom. Egyebkent egyenlore egy Revueflex AC2-ot es egy Canon EOS 3000-et nyuzok. (emellett meg Pracktica MTL5)
Sajnos telorol vagyok azert lehet rossz a link. Igy jo? (ha nem majd otthonrol linkelek)
compass: Koszonom!
-
k!nG
aktív tag
Nagyon regen kepeltem mar ide, ugyhogy hoztam velemenyezesre 4 filmes kepet. (Kodak Tri-x 400TX) Elore is koszi.
-
k!nG
aktív tag
válasz
StefanBraun #31889 üzenetére
Nem lenne rossz, de a kep also resze ami kb. az 1/4-e az egesznek, total besult, szoval talan vagnek belole alulrol, bar en sem igazan tudom. Ertem en, hogy sziluett de itt kompozicios gondok vannak fokent.
A tematol elterve, most ilyen ket naponkent szunetel a topik?
Egyebkent mostansag ilyen hidegben en is olyan lusta vagyok, hogy csak a filmeseket viszem magammal, ha megyek valahova es erzem hogy kemenyen csokkent az affinitasom.
Fandango: Igen erre utaltam is. Gondolom nem akarta, hogy kiegjen a hatter, csak ez igy shiftdel.
-
k!nG
aktív tag
Ez azert egy joval bonyolultabb tema amit itt feszegettek. En peldaul szemely szerint leszarom csomoszor, hogy zajos e a kep, vagy nem, ha a kompozicio rendben van, egy jo otletrol van szo, ha a kep fenyelese jo, ha egy jol kivitelezett pillanatkeprol van szo, akkor sokszor el is felejtem, hogy ott vannak a szemcsek, vagy hogy kicsit kiegett a kep, vagy hogy picit felrement a fokusz.
Most komolyan anno aki filmes geppel dolgozott es neadjisten 800-as erzekenysegu filmet vett, akkor azonnal dobhatta ki a kepeit, mert eroteljesebb volt a kepzaj?Amit en itt is megfigyelek, hogy az emberek az esetek legtobbjeben a legjobban kivitelezett latvanyos kepeket dijazzak es a dolgokat korubelul 90%-ban a technikai oldalarol kozelitik meg, ami nem is baj hiszen ez elvileg egy IT forum. Viszont az a helyzet, hogy a fotografia egy kulon muveszeti ag, akinek nincsen hozza jo szeme nem is lehet igazan fotos es szerintem egy kepben fokent a muveszeti erteket kell dijazni. Termeszetesen ez nem jogosit fel senkit, hogy egy semmilyen keprol magyarazza meg, hogy ez koncepcio es muveszet.
Lattam mar par olyan embert, aki egyszeruen olyan jo atmoszferaval rendelkezo kepeket csinalt es nem egy fullframes geppel nyomta, de meg nem is egy kozepkategorias Milc-el.Az a durva, hogy az egesz fotografia kezd elk*rvulni. Ez az ara annak, hogy nem is olyan veszes aron hozzajuthatsz egesz korrekt tudassal rendelkezo gephez, hogy megoszthatod a kozossegi median keresztul mindenkivel a kepeidet, emellett mostmar mindenfele programmal konnyen utomunkazhatod a kepeidet. Eltuntek azok az idok, amikor a legkomolyabb szakmai tudas es szem kellett ahhoz, hogy fotografus lehessen beloled, amikor meg kellett tanulnod elohivni, vagy teljesen manualisan kezelni a kisfilmes gepedet, vagy hogy meg tovabb menjek, megtanuld kezelni a tukoraknas, rollfilmes analog gepedet. Nem azt mondom, nyilvan az egyetemeken/kepzeseken is az analog technika tanitasaval kezdik, de valljuk be a mai fotosoknak joval konnyebb dolguk van sok mindenben. Egyaltalan nem tartom magam fotografusnak es nagyon fiatal is vagyok meg, de ugy erzem ezt le kellett irnom, ha nem banjatok. Remelem nem fogok erre offenziv kommenteket kapni.
A kis kitero utan, visszaterve a temahoz, en lattam sok jo kepet toled. (Tree and Moon, Fallen to ground, Reflections, stb.) De a fotozashoz az is hozzatartozik, hogy meg kell tanulnod szelektalni. Te is leirtad, rosszak voltak a fenyviszonyok, csak gyorsan lekaptad a madarat, ezt inkabb magadnak fotoztad, mint velemenyezesre, ezesetben, viszont ne rakd ki oket ide, mert ugyis mindenki lehuzza. Ennyit birt a technika, van ilyen, ilyenkor mast kell megprobalni. Lehet, hogy egyszerubb dolgod lenne egy jobb geppel szebb kepeket csinalni, de ha nincs kereted akkor nem arra kell hivatkozni, hogy 5D MkII-vel, vagy 1Dx-el jobbakat csinalnal. Nyilvan igaz, de meg egy ilyen belepo kitbol is ki lehet hozni a maximumot. Itt mar az elottem szolok leirtak a tobbit.
-
k!nG
aktív tag
válasz
szlovibuki #31429 üzenetére
A problema az izgalmas tema hianya. En ertem, hogy itt a kompozicio lenne a lenyeg, de nekem ff-ben nagyon nem jon at, szinesben talan, de alapvetoen nincs semmi kulonleges a kepben ami miatt eros lenne. (sem kulonleges fenyek, arnyekok, ember, stb.)
Ez igy leginkabb egy sorminta, vagy egy minimalista hatter a mobiltelefonon es nem tobb.
-
k!nG
aktív tag
válasz
*Ropi* #31371 üzenetére
Felreertes ne essek en nem a fullframe szenzoros gepek kepessegeit kerdojeleztem meg. Szerintem senkit sem kell meggyoznod arrol, hogy az APS-C szenzoros gepekhez kepest sokkal kevesbe zajosak a kepei, magasabb erzekenysegen. Pusztan vicc volt ahogy azt le is irtam en sem gondoltam komolyan.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #31347 üzenetére
Nekem bejon, szep szinek, szep taj es jol meg van komponalva. Mondjuk ezek a jobboldali becsillanasok kicsit zavaroak, de amugy nagyon tetszik.
Econ: Koszonom!
-
k!nG
aktív tag
Itt egy Erzsebet hid velemenyezesre.
Igazabol olyan rohadt hideg van, hogy az embernek alig van kedve kimenni. Ma is lefagytak az ujjaim fotozas kozben.
Tudom hogy dol, de valahogy probaltam megtalalni az egyensulyt, hogy maga a hid se doljon es a part se.negyedes: Nincs ezzel baj, a kompozicio szep es jol all neki az ff. Bar egy eloleny elferhetett volna a kepen, mert igy tenyleg kicsit lapos. Plusz nem tudom az ott a felso sarkokon vignette e, de ha igen az nem kell oda szvsz.
-
k!nG
aktív tag
válasz
gubisadam #31210 üzenetére
Ha valasztanom kene, inkabb a masodik. Egyebkent nagyon szep a bokeh mindkettonel. Nekem az elso valahogy nem allt ossze es a kep sem tul eles. A masodik jo, csak olyan eros a hattermosas, hogy nem tunik ugy, mintha ez a ket ember osszetartozna, mikozben a kepnek gondolom alapvetoen ez a mondanivaloja.
-
k!nG
aktív tag
Egy kis filmes gepes moka.
[link]A problema ott kezdodik, hogy a flickr rendesen szetcs*szte az ff kepeket. Bocsanat erte, nyilvan nem igy neznek ki. Johet hideg, meleg.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #30417 üzenetére
Sajnos minden kepmegoszto tulelesiti. Az 500px ezt olyan szintre fejlesztette, hogy konkretan hanyadek lesz a keped. Amugy jo lett nekem tetszik a kodos ff hangulat.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Telomanikus #30397 üzenetére
Utolso es utolso elotti eros. A 6-iknal ertem mit akartal, de szerintem az nem lett olyan jo. (arra a sziluettes, nezoteres, fustosre gondolok amibe belelog egy fej)
Amugy nagyon jol megragadtad az egesz hely atmoszferajat, ugyhogy ez jo sorozat. Kicsit tobb kep lehetett volna meg a meccsekrol.
Econ: Es mi nem tetszik a fotokon? Szinarnyalat, kompozicio, vagy tul csicsa egyben az egesz? Kivancsisag, alapvetoen mar kevesebb tajkepet csinalok en is.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fandango #30370 üzenetére
Oke en nem szolok bele.
Elso jobban tetszik, a masodik nekem kicsit suru lett es zavaros a kompoziciot tekintve. Szerintem az elsonel meg lehet kicsit vaghatnal balrol ha mar a nagyon a rendszerezettsegre fekteted a hangsulyt, mert az egyik dupla legkondimicsodat lecsonkitottad.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fandango #30358 üzenetére
Vigyazz a vegen meg tulsagosan meghozod a kedvet a fotozashoz. Azert nem tudom te honnan kezdted, de en ha jol emlekszem eloszor szinten viragokat fotoztam. Ez nem a Halado fotosok digitalis kepei, bar mondjuk egy-ket embernel nem ertem, hogy miert nem megy at oda. (egyebkent eskuszom kedvesebbek az ujakkal ott)
Big-Lacos: Bocs nem figyeltem, az a fekete paca alul?
Amugy vigyel bele valami izgalmat, mert nekem is ures. Nagyjabol minden rendben van a megvalositas teren, de nincs benne izgalom es tortenes, pedig ez egy baromi jo temalehetoseg, viszont onallo kepkent nem allja meg a helyet szerintem.
StefanBraun: Ez nem lett annyira jo. A hatter besult nagyon durvan, a szinek tul vannak huzva es a kontraszt is tulment, plusz a mar elobb leirt kompozicios hibak. Mindig maradj termeszetes szinarnyalatoknal, mert ez mar tul voroses lett.
-
k!nG
aktív tag
-
k!nG
aktív tag
válasz
belovary #30233 üzenetére
De mehet ra mereszebben, mert nekem ez igy langyi kicsit. Hiaba jo a tema a kompzicioval sincs gond, de sajnos akkor is. A teazosat meg ne torold ki, mert egy ido utan unalmas a szimpla tajkep valamivel fel kell dobni foleg ha ezt sorozatnak akarod teszem azt.
OFF (sajnos mobilrol vagyok)
Colonel993: A baj ott kezdodik, hogy meg sem nezed a kepet es mar is lehuzod, vagy ha megnezed akkor szimplan nem vagy eleg kepzett ahhoz, hogy kritikat fogalmazz meg. Nos azt tisztazzuk, ami ebben a topikban sokszor egy borzaszto nagy problema, hogy valaki osszeteveszti az epito jellegu kritikat a masik ocsarlasaval es a munkajanak semmibe vevesevel. Sokan nem veszik komolyan hogy bizony ez a topik kezdoknek szol. Ilyet maximum a haladoban irhatsz egy ilyen kepre, de igazabol meg ott sem.
-
-
k!nG
aktív tag
válasz
StefanBraun #30212 üzenetére
Azt a vignettet szedd le a masodikrol, mert az nagyon elrontja. Az elsoben nincs sok fantazia szerintem.
(#30205) Zilko87:
En ebben a kepben meg azert latok fantaziat, kicsit utomunkazd ps-el, adj neki cimet es vagj egy kicsit alulrol, mert belelog egy fekete cumo.
Amugy ha valaki megtenne belekukkanthatna a flickr-ombe es megkritizalhatna, mert multkor amikor linkelgettem a kepeimet magasrol le lettem tojva. Az ujak kb. a 2 vizeseses hosszuexposig tartanak, azokra nem kaptam visszajelzest utoljara. Megkoszonnem ha kiragadnatok egy ket jonak tunot esetleg ne adj isten ami tetszik is es elmondanatok a hibakat, vagy hogy mit csinaltatok volna maskepp.
A flickr-om az alairasomban most nem linkelgetek.
-
k!nG
aktív tag
válasz
berzerker83 #26493 üzenetére
Elso tetszik, foleg hogy volt szemed ezt igy meglatni esetleg meg szukebbre lehet vagni. A masodiknal nincs nagyon tema, semmi kulonos..
csimpekve: Beirod a neved - varsz amig alul kijon, hogy Search Everyone's Upload es alatta, hogy More search types - rakattintasz a More search typesra - Flickr Members
Ennyi nem nagy cucc.
-
k!nG
aktív tag
válasz
gpeeter #26488 üzenetére
Kep teteje lemaradt. Amugy nagyon szep a taj remelem hoztal meg kepeket.
Emu: Hat ez shiftdel szagu. A tema nekem semmilyen a szaturaciot meg lehuztad a semmibe, lassan atvalt ff-be a kep, latom a kontrasztot jol megtoltad, hogy a felhok kijojjenek es ertem en, hogy ez a lenyeg de ez igy nem mukodik.
JuhG24: Ha az te vagy a kepen akkor stila a polod. Hasznald egeszseggel az obit.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #26418 üzenetére
Nagyon jo lett. Sziluetteset megcsinalhatod probakepp es osszemerjuk.
-
k!nG
aktív tag
válasz
psycroptic #26377 üzenetére
ND szurot hasznaltal? Sajnos tudom milyen erdoben fotozni, nem egy halas feladat.
-
k!nG
aktív tag
válasz
psycroptic #26375 üzenetére
Direkt csavartad igy le a lightnesst PS-el? Nem rosszak, de ez az utso 2 hosszuexpon elegge meglatszik es ez elrontja. Vagy mast csinaltal?
Amugy nekem az 1-2, a 3.-on sok a kiegett resz.
-
k!nG
aktív tag
válasz
Big-Lacos #26325 üzenetére
Elsonel szvsz kuka, foleg a 2. es a 3.-hoz kepest. Epuletekhez nem jo a vizszint, foleg ha alulrol fotozod es foleg, ha magas epuletek. Harmadik jo, tetszik ez a szimmetria, szerintem ez a legjobb az 3 kozul.
Damage:
ez egy fa
Jo kep, bar szerintem a kepen a pad hangsulyosabb szerepet tolt be, mint a fa.
Kivitelezesben nincs hiba, tul sok plusz nincs a kepen, azert vannak sokkal itt jobb kepeid vegigbongeszve a galeriadat. -
k!nG
aktív tag
válasz
sixpak #26287 üzenetére
Templom jo, bar egy kis teret hagyhattal volna fentre, mert itt tulajdonkeppen a jo felhok a lenyegesek, a pokhalos nem jon annyira at, mert bezavar a lampa meg az eresz, a naplementes az felejtos, tudom hogy szepnek tunik, de a jo naplementes sziluett kepet kivitelezni kifejezetten nehez es szerintem valahogy zavarja az also resz az osszkepet.
-
k!nG
aktív tag
válasz
fungeld #26275 üzenetére
Hat jobb, de a fak azon nagyon sotetek es nagyon zavarja a szememet szvsz. Aztan lehet masnak bejon.
Akos1994:
Ehhez a portres temahoz en is hozzaszolnek. Igaza van az elottem szolonak abban, hogy ez tenyleg folosleges kep. Semmi sem teszi ezt kulonlegesse, egyszeruen bemutat egy csaj, minden ok nelkul. Ez nem polgarpukkasztas ha annak szantad, hanem szimplan primitivseg es tenyleg nincs meg az a plusz benne ami miatt azt mondanam, hogy jo.
De itt valaki irta azt, hogy nincs mondanivaloja. Most tekintsunk el a kepnek a kornyezetetol, ami valoban adhat a portrenak egy bizonyos mondanivalot. Gondoljunk mar bele egy teljesen sima es egyszeru portrefotonak, milyen mondanivaloja van? (pl. mondjuk egy ilyennek) Az utobbi kepbe en nagyon nehezen latok bele barmi kulonleges mondanivalot, megis jo kep es tetszik. Oke ha nagyon akarom akkor moge kepzelhetem a dolgoknak, hogy a lany sejtelmes a tekintete miatt, de hagyjuk mar ezeket.Amugy vegigbongeszve a Flickr-odet, te is lathatod, hogy tudsz te sokkal erosebb kepeket is loni. (a vizcseppes, a repulos es a bp-s kifejezetten jo lett)
-
k!nG
aktív tag
válasz
fungeld #26029 üzenetére
Na ez felkeltette az erdeklodesem, mi is elhagyatott romos hazakat keresunk, vagy olyanokat amibe tudjuk a hazszamot es tetore fel lehet maszni fotozgatni. Sracok itt pesten esetleg tudtok ilyeneket? Akar priviben is johet vagy ide is, szerintem ez meg felig-meddig temaba vag. Ezer koszi.
LamaCube: Ilyen helyrol nem tudsz lelkiismeretfurdalas nelkul elmenni, ha nem fotozol. Csapj a szett melle egy ND1000-t, hogy tudj hosszuexpozni..
-
k!nG
aktív tag
válasz
Neszójábe #19883 üzenetére
Az utolso kettore miert kellett a vignette? Szerintem amiatt shiftdel szaguak. Meg portrefotonal amugy is felejtos ez, mert olyan eszmeletlenul giccsesse teszi, az amugy egesz jo kepet.
Az elso viszont tetszik, csak az is inkabb a csaladi albumba illik bele.MC Pite: Nem lattam az elozo kepeid, de itt mondtak, hogy a gombasok gyengebbek azokhoz kepest. Hat ilyen ezek nekem is olyan semmilyenek. Szerintem nem a tel a legmegfelelobb evszak a gombafotora, hacsaknem a fenyek nem baromi jok. Mondjuk nekem alapjaban nem fekszik ez a gomba, mint tema.
-
k!nG
aktív tag
Nagyon regen voltam mar itt.. fattyuval mi tortent?
Amugy tippekert jottem, mert szeretnek csinalni fustfotot, csak meg nem tudom hogyan alljak neki? Fekete papir, plusz fustolokupom mar van, a megvilagitas az ami mar erdekesebb. Tippek?
-
k!nG
aktív tag
Esti hosszuexpos Budapesthez tippek? Egy 5/10mp 8-as blende, 100-as ISO? Lanchid lesz a varbol, valszeg.
-
k!nG
aktív tag
Tudtok tippet adni csillagfoto utomunkajara? Nem timelapse felvetelt keszitettem, csak egy sima foto a csillagokrol, amit uto kene munkazni, de csak allok es nezek ki a fejembol.
-
k!nG
aktív tag
Egy sved kep, amit megtalaltam es dolgoztam kicsit vele. Velemeny?
-
k!nG
aktív tag
Gyors kerdes: milyen vilagitassal fotozzak objektivet, hogy kb. ilyen szinhatast erjek el a lencsen? A konkret valaszokat megkoszonnem!
-
k!nG
aktív tag
válasz
Fandango #17460 üzenetére
Hat tobb kontraszot adnek ra, az biztos.
Latom hogy portreallas, de szerintem ezt vizszintesen kellett volna. Nem tudom, hogy a vizeses alatt mi volt, gondolom csonakok es bezavartak volna.. Plusz nem tudom ezt a 70-200-al lotted, de jot tett volna neki, mert igy kicsit messze vannak a madarak.
Amugy most, hogy nezem a hidas keped kimaradt nekem, szoval modositanam a kedvencet. Abba nem nagyon lehet belekotni. Nem tudom tudatos komponalasra vall e, de jopofa, hogy keretszeruen veszik korbe a hidat a fak.Az epuletek is jok, csak egy ketto kicsit turistas jellegu, de pl. ez tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest