Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz
Vyndree #37970 üzenetére
Bocsánat, ezzel kevertem.
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
válasz
Fandango #37956 üzenetére
Nekem a bal oldali kép nem elég éles, szerintem bemozdult. Az épület felső részén lehet látni a feliratnál, a "honorem" homályos, mellette a "principis" már nem, vagyis a P még az.
Sőt, a "honorem" alatt a korlát sem olyan mint a jobb oldalon.
Középen le volt zárva a másnapi pápai beszéd miatt, hátrébb pedig már ott az obeliszk, pedig kerestem a helyet. Ahonnan fotóztam se lehetett bemenni, az első fotónál már üvöltött az őr, az utolsónál már a vállam fogta, úgyhogy izgi volt.
Másnap távolról a látvány is elég volt, nem volt kedvünk órákat araszolni a tömegben, a keddi több órás araszolás még a lábunkban volt.
A két Minolta lencséim vittem (28-85 és a fix 50mm-es), nem akartam cipelni a többit. Arra voltam kíváncsi, hogy kitobi vagy 28-85mm, mennyire lesz szűk, de mikor ott voltam nem éreztem annak.
A Trevi kutat is négyből raktam össze, ott már sokat kellett korrigálni ami nagyon meglátszik rajta, a többi között megtalálni.Akit esetleg érdekelnek a többi javarészt turistás képem: day1, day2, day3
-
Vyndree
őstag
Túl közel voltam a tárgyhoz, az 50mm fix fényerős obival esélytelen volt, hogy egy képbe beleférjen. Ezért úgy döntöttem hogy mozaik fotózom, és ezt a képet öt képből illesztettem össze. Ez az első ilyen képem:
Vatikán, húshagyókedd
Ez pedig a második, ami viszont már csak két képből áll:
legalább 100 méterrel hátrébbről készült, így szélességre már legalább belefért -
Vyndree
őstag
válasz
buci30 #37711 üzenetére
Az f2.8 nem a fókusz, hanem a rekesz. Az, hogy a hátteret mennyire mossa függ a távolságtól és a háttér távolságától is. Nem biztos, hogy ez a topic a megfelelő ennek kitárgyalására, nem tudom milyen géped van, ha nem találsz megfelelőt, akkor is inkább itt volna a helye.
-
Vyndree
őstag
válasz
randras_83 #37579 üzenetére
Lisztferihegy Ecser felöli vége? (radar) Szoktam én is oda járni néha, példul tegnap.
-
Vyndree
őstag
válasz
Fandango #37382 üzenetére
Köszönöm. Nem kifogásképp írtom, de
- húztam a wb-n már, de mivel naplementés kép, ha kékítem elveszik ez a feelnigje, így már is -9 a hidegbe.
- ha az aljából vágok, akkor alul szűk felül pedig sok. Felülről is tudok vágni hogy meglegyen a balance, de akkor végülis nem rossz, csak fura nekem.
- DxO-val megszűrtem, ez jogos, a LR-nak nem a legjobb a zajszűkése.Ez is naplementés, szerencsémre volt időm és jött is néhány érkező ebben a pár percben.
[link]
Itt már az árnyékon is látszik, hogy nap alulról süt, Ez is sárga mert a élőben is sárga volt.Itt már a szárnyát is szinte alulról süti a nap.
-
Vyndree
őstag
Friss tegnapi. Érdekessége, hogy a szárny alatti villanója pont villant és f11-en milyen szépen csillog. Párezres öreg manuál kályhacsővel készült, mindent magam állítottam full manuálban, természetesen stabi nélkül szóval az élességet és a kézremegésem tessék figyelmen kívül hagyni. A szélzsák kellett mert máskülönben nem tudni merről fúj a szél, ráadásul pont előttem állt meg egy autó az expo pillanatában, úgyhogy lábujjhegyen nyújtózva kellett fotóznom. Más nehézséget okozó körülmény nem volt.
-
Vyndree
őstag
Hó még nincs, viszont van helyette "Halvány őszi rózsa"
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
válasz
Fotonhámozó #34388 üzenetére
Egy képből áll, sajnos nem sikerült valami jól. Valóban elég durván lett utómunkázva, nagyon bele kellett(?) nyúlnom. Az ég nagyon kiégett, azért "szürkítettem" így ennyire. Mikor először megcsináltam másnap már nem tetszett, harmadnap sem és még párszor, majd ez lett a vége. Lehet nem kellett volna ennyiszer belenyúlnom, jobb lett volna ha elölről kezdem az utómunkát.
-
Vyndree
őstag
válasz
Colonel993 #34304 üzenetére
Sokkal jobb képeket szoktál hozni.
-
Vyndree
őstag
Tegnap délután hazafelé egy felhő pamacs becsúszott a nap elé, gondoltam bepróbálom.
HDR-ben:
Hasonló normálban [link] és [link]A kompóba próbáltam a horizontot a kép aljára feketében, néhány repülő tizenegyezren pedig megadta a körítést. Ha másra nem legalább arra jó volt, hogy megtudjam nincs kosz a szenzoron, f22-n az égre fotózva talán látszana
belovary, Isten éltessen sokáig!
Alles Gute zum Geburtstag!
-
Vyndree
őstag
Igen Amalfi. Elég egyedi falucska, viszont a középkorban még főváros volt. Aki egyszer már járt ott az egyből felismeri, aki meg nem az gyorsan pótolja.
Amíg pár ezer forintért ki lehet jutni csak elhatározás kérdése, idén még tuti nem veszik ki.
Köszönöm a tippeket.
[link]
Jobb oldali emberek kikerültek, itt viszont benne hagytam, szerintem így se rossz. A kék inges bácsi már nincs elvágva meg olyan ártatlanul csücsül, nem volt szívem kiszedni. Bal felül szerintem ki volt égve az égbolt, azon kicsit javítottam, illetve kicsit élesítettem a képen, remélem nem vittem túlzásba.
Kép középső részén még lehet hajlítanom kéne, kicsit olyan még mint ha egyes házak falai ferdék lennének. Egy szintben sose lesznek, az egész falu egy dombon van.A három verzió összehasonlítása: [link]
Real_Necro: csak két napot voltunk pénz hiányában, de mindenképp szeretnénk visszamenni lehet még iidén akár télen is, ott átlag 20 fok van januárban is.
-
Vyndree
őstag
Merészkedek idebiggyeszteni egy panorámát.
Nekem sem tökéletes, viszont mentségemre legyen, hogy amiből összeraktam nem panorámának készültek. Fogalmam sincs miért nem lőttem panorámára, talán mert nem volt állványom. Egyszerűem találtam a képek között négy olyan képet amiből sikerült összeraknom. Balra még két kép elfért volna, viszont sajnos pont onnan sütött a nap, meg se próbáltam. Nem volt szűrőm, még napellenzőm se. A képek között nagy volt az eltérés, sajnos csak ennyit sikerült kihoznom belőle.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Vyndree
őstag
Ha már itt tartunk érdemes rápillantani a DxO Optics Pro 9-re is, a zajszűrése a legjobbak között van. Beépül LR alá is, már csak azért is érdemes feltenni.
-
-
Vyndree
őstag
Saját vélemény és lehet szembe megy minden fotós elmélettel, de vannak esetek amikor a lényegnek középen kell lenni. Tudom, hogy harmadolni kell, de nekem ez így akkor se tetszik. A teteje hiányzik, alul meg azt látom a képen amit nem szeretnék. Az ilyen, vagy ilyen képeknél engem sem érdekel a harmadolás. Az legyen a képen amit látni szeretnék. Középre teszem akkor is ha azt mások lehúzzák, inkább kövezzenek meg érte.
Jó volt az ott ahol elsőnek volt, középen. -
Vyndree
őstag
válasz
belovary #34044 üzenetére
Besenyei annak idején jelentkezett a Malévhez pilótának, csak nem sikerült neki az írásbeli felvételi, majd jóval később világbajnok lett.
Három éve dolgoztam a salzburgi reptéren, BUD szokott kölcsönözni munkaerőt, de akkor még nem fotóztam. Ismerem nagyjából, de nem olyan nagy reptér, nagyjából az ötöde a Budapestinek. Viszont nem csak a szokásos gépek érkeznek, valamint a RedBull fészke sincs olyan messze. A hegyek közelsége miatt talán jobb kompókat lehet ott összerakni, de a képek egy idő után egyhangúvá válnak, Ősszel lehet megint megyünk, majd viszem a gépem most már.
-
Vyndree
őstag
válasz
belovary #34035 üzenetére
Köszönöm. Már maga a repülők közelsége miatt is érdemes oda kimenni, ha érdekel valakit privátban elmesélem merre van ez a hely, ezen a helyen nem reptéri dolgozók is fotózhatnak.
Repültem már Veres Zoltánnal, persze csak a Wizzairen. Neki összejött ami sajnos Besenyei Péternek nem, sikerült légitársaságnál pilótaként elhelyezkedni, vezethet utasszállító gépeket is. -
Vyndree
őstag
válasz
fattyu #33899 üzenetére
Valahol azért titkon reménykedtem benne hogy egy művészt fedeznek fel bennem.
(a készülék beállításait és az élességállítást próbálgatom)Azért abban bíztam hogy legalább Te megérted.
Arra céloztam, hogy tök mindegy milyen képet teszel fel, bármivel el lehet érni nagy látogatottságot, ha csoportba teszed szanaszét fogják csillagozni. -
Vyndree
őstag
válasz
belovary #33895 üzenetére
Nincs 18 órája, hogy ezt a képet kiraktam. Új fényképezőm van, kiléptem a kertbe, Auto módban tettem, nyomtam egyet az expo gombon és néhány óra alatt 12 hozzászólás, pedig alig van néhány csoportban. Kaptam rá forgó csillagot, szív alakú földet, nagy kék szemet, valami pajzsot, egy medált meg flickr awardot kettőt.
Megtanultam fényképezni, Hurrá!Ezt most raktam ki majdnem egy órája, hat komment, 4 csillag, Pegazus award, valami Perfect Photographer Award és még Oscart is kaptam rá, pedig ugyanoda tettem.
-
Vyndree
őstag
válasz
freelanced #33798 üzenetére
Legközelebb mássz be az oroszlánhoz és ahogy rágcsálja a karod úgy fotózd le.
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Colonel993 #33661 üzenetére
Canon 6D
-
Vyndree
őstag
válasz
Schuby #33548 üzenetére
Így hogy mondod, tényleg olyan mint ha hátra akarna esni.
eredeti kép -
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
válasz
Telomanikus #31140 üzenetére
Állati jó lett.
-
Vyndree
őstag
válasz
BigBlackDog #30777 üzenetére
Nem, csak gondolom az oldal készítője, de nem ismerem én is úgy találtam..
-
Vyndree
őstag
válasz
body007 #30773 üzenetére
AF ki, manuális élességállítás egy picivel a maxnál visszább állítva, ISO 400 vagy 800, rekesz teljesen nyitva, obi legnagyobb látószögön 10mp, majd 15, 20, 25 30 amennyi tetszik. Mivel a fény minimális nagyon mérni nem kell, nincs is szerintem itt jelentősége. Sony A200-assal mikor az eget fotóztam, nekem ilyen lett.
Hasznos lehet: [link]
-
Vyndree
őstag
válasz
StefanBraun #30598 üzenetére
Bár nem értek hozzá, de nekem tetszik, szép!
-
Vyndree
őstag
válasz
andris1602 #30513 üzenetére
Köszi.
-
Vyndree
őstag
válasz
*Ropi* #30162 üzenetére
Köszönöm, remélem nem húztam túl.
HSL-ben hol kellett volna? (Hue, Sat, Lum?) -
Vyndree
őstag
Sok helyen azért nem engedik, ha nem viszed vissza el is veszik, mert ütésnövelőnek ítélik. Néhány repülőtéren se viheted kéziben a nagyobb háromlábút, de monot is vettek már el (olyan mint a vipera). Rómából hazafelé az olaszok el akarták venni, pedig kisméretű hátizsákban volt. Vatikábna viszont beengedték, szóval ott is változó.
-
Vyndree
őstag
válasz
Real_Necro #29220 üzenetére
Az nem pano akart lenni, csak a kép alján rengeteg volt a fa. Nem akartam, hogy a kép kétharmada a tiszta ég legyen, sajnos egy felhő sem volt. A másodiknál egy perccel kellett volna hamarabb odaérnem, nagyon lent volt a nap, már nem volt jó a szög. Tök spontán volt, nem volt betervezve. Az oldalsó leveleket, ágakat direkt hagytam benne, anélkül olyan csupasz lett volna, egy próbát megért.
Köszönöm a véleményeiteket. -
Vyndree
őstag
Ilyen pangás régen volt itt, akkor dobok még egyet, gyertek észrevételezni
Nekem annyira ezek a fajta képek nem jönnek be, viszont a nap fényének tükröződése megfogott. Több képből raktam össze, az egyik ez volt.
-
Vyndree
őstag
Néztem a képeid, onnan az ötlet.
Mikor megrendeltem utána láttam, hogy ebből nem is egyféle van? Mennyi szám, biztos mást jelent.
Szóval már megrendeltem a 950-est, remélem azért használható. Gondolom csak napsütésben és állványról hosszabb záridővel.Amit linkeltél, az nekem pont túl világos. Főleg a közeli részek, bár lehet csak nyugtatni próbálom magam.
-
Vyndree
őstag
Gyenge kísérlet, természetesen csak szoftveresen:
már úton van az előtétem, ennyi pénzért sokat nem várok tőle, de bohóckodni szerintem jó lesz
-
Vyndree
őstag
válasz
BigBlackDog #28222 üzenetére
A 3. tetszik, az első egy szép templom, a második mondanivalója nem jön át és minden el van vágva benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest