Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
papaya #64298 üzenetére
Nem azt írtad hanem hogy olvassa el az összefoglalót hogy,hogy mire nem való a topic
És igen értékelni kellene, és egyből jobban hangzik hogy mi a hiba mit lehet javítani mint hogy menjen innenPont az olyan profi fotósoknak mint te is vagy kellene tanácsokkal segíteni a kezdő fotósokat
Az én tanácsaimal nincsenek előrébb én is hobbista vagyok
Nem támadásként írtam hanem azért mert azért jócskán volt hogy hetekig nem volt itt semmi mozgás pont az olyan dolgok miatt amit írtam szintén hogy vagy semmi reakció vagy leoltás van
Hálistennek azért vannak kitartó emberek akik miatt él ez a topic, de nagyon sokan feladták hogy ide posztoljanak
Attól hogy nem posztolok folyamatosan nézem a topicot -
Muerte68
addikt
Igen, erről beszélek nem kellene izomból beleszálni mindenkibe
Amatőr fotós topic ráadásul a képet egyáltalán nem rosszak
Sokan ezért nem raknak ide képet mert vagy nulla reakció vagy megy a földbe gyalulás hogyhogy nem profi fotósnak született
Persze vannak nagyon gyenge próbálkozások de például ez sem az szerintem csak azért beleszálni mert le merte írni hogy az új géppel ezek az első képei
Minden tiszteletem a profiknak ahogy papaya is nagyon jó képeket csinál de nem kellene kinyírni ennél is jobban a topicot -
Muerte68
addikt
válasz
papaya #64291 üzenetére
Szerintem ez kicsit túlzás ezek a képek azért nem olyan amatőrök
Nem kellene ezzel a dologgal kinyírni a topicot mint a haladó fotósokét
Ez egy amatőr fotós topic nem kellene profi elvárásokat várni
Ezzel a maximalista elvárással csak kihal a topic nem pedig az amatőr fotózást segíti -
Muerte68
addikt
válasz
randras_83 #64257 üzenetére
Teljesen jó kép, nekem csak a keret amit nem szeretek de tudom hogy sokan meg igen
-
Muerte68
addikt
válasz
benedekco #64152 üzenetére
Nem csak nyáron jön kevesebb, sokan nem merik ide rakni amatőrök mert simán építő jelleg nélkül elküldik őket valahova.
Vagy csak simán semmit nem mondanak rá.
Elég sokan elszoktak innen főleg mikor átment személyeskedőbe sokszor.
Én mai napig megnézem ha van mit, de nagyon ritkán reagálok mivel nem vagyok profi
De ahogy látom a személyeskedés, beszólogatás megmaradt -
Muerte68
addikt
És már meg is van miért nem jönnek a képek a topicba
-
Muerte68
addikt
válasz
racskobalazs #64036 üzenetére
Szerintem nagyon a szélre került meg jobb volna bal oldalon
-
Muerte68
addikt
válasz
vakablak93 #63923 üzenetére
Hát pld randras_83 elég sokat tud szerintem segíteni ebben, vannak persze jó könyvek is de nem könnyű beszerezni őket.
Én csak hobbi fotózom de vannak itt jó portrésok akik többet tudnak erről mondani
De igazából elég jó képek úgyhogy nagy baj nincsen -
Muerte68
addikt
válasz
vakablak93 #63918 üzenetére
Nekem alapjában véve tetszenek,az 5-6 viszont kilóg a sorból nekem túl féloldalas a kompozíció túl sok a tér az egyik oldalon ehez képest a portré ketté van vágva
De ez csak az én privát véleményem, egyébként a portrék szerint jól sikerültek ahhoz csak gratulálni tudok.
És bár én ff párti vagyok általában de a színes verziók szerintem jobbak. -
Muerte68
addikt
válasz
lionshamlet #63146 üzenetére
1-3 biztos de korrigálható az ilyesmi csak az ég meg eléggé ki van égve úgyhogy nem biztos a siker
-
Muerte68
addikt
válasz
vihartigris #62769 üzenetére
Szerintem a piros csizma
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz
Speeedfire #60327 üzenetére
Jó képek,az első nem annyira adja de jó az ötlet
A mft sorozat is jó szerintem,nem is igazán értem miért kellett a FF ha a mikróval is megvan ez a képminőség,bár én is a szenzor méret miatt váltottam
Elég jó felbontás is ,mondjuk pont ezért feltűnt hogy a 2-es képen a mogell körme nem tűl sikeresen lett festve -
Muerte68
addikt
Fandango-*Ropi*-Köszönöm a véleményeket,örülök hogy van jó benne legközelebb próbálok többet belerakni a láb vagy alak jó ötlet kipróbálom ha arra járok megint.
Középre rakva a fedelet,állóban szerintem még meg tudnám oldani elvileg van mág annyi plusz a nyers képben azt kipróbálom. -
Muerte68
addikt
válasz
halagabor #60157 üzenetére
Elvileg vízszintes,de nem sok párhuzamos vagy derékszögű dolog van az utcában úgyhogy egy dologhoz igazítottam a vízszintet de ahoz képest vannak amik dőlnek.
Én is örültem volna valami mozgásnak ,de elég korán volt nem igazán mozogtak emberek ezért is maradadt a fedél fő témának.
köszönöm a véleményt,örülök hogy a kidolgozás tetszik -
Muerte68
addikt
hoznék egy képet értékelésre
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz
lofagi #59078 üzenetére
Én is kaptam bőven törlési javaslatot, és utólag megnézve bőven jogos volt.
Manapság sokkal jobban megnézem mit rakok ide, ami még mindig bőven amatőr kategória de már talán van benne kiindulási alap.
Egy kezdő fotós értékrendje teljesen más,de ha megelégszik vele nem fog fejlődni.
Már az is jó ha az ember többet vár magától és nem gondolja minden képről hogy jó.
Persze vannak itt bőven olyan fotósok akik szerintem sem kezdő kategória de még nekik is vannak hibáik, vagy más tetszik, sok féle ízlés van nem tetszhet mindenkinek.
Igazából mivel a haladó topic élőhalott állapotban van gyakorlatilag itt van mindenki így elég vegyes a topic de ezt el kell fogadni,ha a kép értékelhető akkor azért van kritika,segítség. -
Muerte68
addikt
válasz
Cathrine #59055 üzenetére
Köszönöm a válaszokat rekid-nek is.
Az utómunka nem az erősségem még mindig
A vágás sem mindig úgy sikerül de próbálkozok.
A színt mostanában kezdtem a színgörbével csinálni előtte általában presetekek használtam de így jobban tudom a magam ízléséhez igazítani.
Amikor húzgálom elég óvatosan kell mert hamar csúnyán el tud menni valószínűleg a CA-is attól van.
Legközelebb próbálok még jobban odafigyelni -
Muerte68
addikt
válasz
kovsol #58539 üzenetére
Köszönöm,nem nagyon szoktam photoshoppal mókolgatni,nem is nagyon értek hozzá de megpróbálom majd
A kiégés engem is zavart,de jobban nem tudtam visszahozni,sajnos az XE1-csak 4000-es zársebességet tud és a 2,8-as obival ez jött össze(nekem sokszor a fénymérés is gyanús elég sokszor túl exponál)
Van egy B verzió is lehet ez jobb csak az elsőnek jobban tetszett a ff konverziója
-
Muerte68
addikt
Miután a BMW-nem váltott ki semmi reakciót hozok egy Trabantot
továbra is szivesen veszek minden véleményt mind a kettőre
(#58535) topikk A lepke kivételével jók szerintem,az nem az igazi
(#58536) kovsol Jó kis virágos képek,megvan a hangulat benne
Engem nem fog meghatni ez az engedélykérés,tömeges rendezvényen lehet egyébként fotózni.
Ha nem szemből van vagy nem felismerhető akkor mehet ha jól tudom,meg ha nem publikálom(ez a veszély nem fenyeget)
-
Muerte68
addikt
válasz
randras_83 #57212 üzenetére
Így van én is 3-2-ben rakom fel,egy gombnyomás és megy az eredeti méret.
Persze mindenki olyan arányban csinálja a képeit ahogy akarja legfeljebb kevesebb embernek fog tetszeni -
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #56985 üzenetére
Az első szerintem kimondottan jó, meg a harmadik is jó van benne valami hangulat még ha nem is tökéletes
-
Muerte68
addikt
válasz
seven7 #56949 üzenetére
jó kép,szépek a szinek
(#56955) vond-az utolsó kutyás jó lett,nekem a harmadik is tetszik,bár nem tudom miért
talán szeretem az ilyen romos dolgokat.
(Elég jó-néha már Fuji-sszineket hozol ki a panából
)
(#56960) randras_83-jó kép,de mondjuk nekem a második-[link]-jobban tetszik
-
Muerte68
addikt
válasz
marcitp #56748 üzenetére
Szerintem ezt is nyugodtan le lehet írni,ez is vélemény nem kell a töbséghez alkalmazkodni
Én sem annyira tartom jónak őket,csak a kidolgozás tipusára szavaztam,de nagyon nem értek hozzá és sok kép pld amit csinálok és nekem tetszik az másoknak semmit nem mond,és valószínűleg igazuk is van.
Ha a negatív kritika nincs akkor fejlődés sincs,ez is hozzá tartozik szerintem. -
Muerte68
addikt
válasz
marcitp #56744 üzenetére
A Technicolor-szinekre gondoltál?
Pont a múltkorában volt szó róla hogy csinálni akartak szimulációt rá meg újra kiadni a filmet is mert divatos(#56739) faszicsunáj -+1 a kontrasztra meg a rendes FF-re
De lehet hogy egy analóg efektel is jó lehetne,de nálam ezekhez a FF-paszol. -
-
Muerte68
addikt
válasz
randras_83 #55986 üzenetére
Megnéztem a laposon,nagyon durva
-telón nem érdemes megnyitni,hamar elvinné az adatforgalmat
-
Muerte68
addikt
[L:http://https://www.flickr.com/photos/139989541@N03/46196468042/in/photostream/lightbox/
ilyen ahogy beadja ebből kell az egyik-https://-t törölni
-
Muerte68
addikt
válasz
Kikizoli123 #55905 üzenetére
van hogy a http-részt kétszer vágja be,abból az egyiket törölni kell.
[link]-így néz ki a hibás
http:// ebből csak egy legyen nekem minden bemásolásko duplázza az egyiket kitörlöm és jó(mindkét link elejéről)
-
Muerte68
addikt
válasz
Doki16 #55829 üzenetére
a 44/2-ben több a lamella ha jól emlékszem,szebb a bokeh-az újabb obikban a bevonat jobb egy kicsit.
Annyit biztoasan megért.
Én 44/2-őt vettem teljesen új bolti dobozban használatlan állapotban ofotértes papírokkal ,valami raktári maradék lehetett
Sajnos a sok nepper ezeknek az egyébként tonnaszám heverő obiknak is irreális szintre nyomja az árát,egyre nehezebb valós értéken találni -
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #55622 üzenetére
Szintén köszönöm,tudom hogy nem az igazi-ezért keresem a hibákat ezért is kérdezem,de sajnos mostanában valahogy nem jönnek össze a képek,meg a témákat sem nagyon találom
Azért is próbálok külső véleményeket kérni hogy kicsit össze rakjam magamat,hátha az ünnepi forgatagban össze jönne jobban. -
Muerte68
addikt
válasz
fattyu #55620 üzenetére
Köszönöm
nekem is volt hiány érzetem hogy valamiért nem áll össze,így már kicsit más szemmel nézem-legközelebb kicsit többet helyezkedem.
Örülök az ilyen véleménynek mert legközelebb tudom hogy mire kellene jobban figyelni.
Meg meg kéne próbálnom egy témáról több képet csinálni ahogy már sokan mondták
A kontraszt az szándékos volt,de persze az nem jelenti hogy jó is -
Muerte68
addikt
válasz
INTELligent #55389 üzenetére
Szerintem ez egy jó kép,csak a női dömpingben eltűnt
(#55393) ccs2929 valóban jó volna ha a háttér nem volna úgy elmosva
-
Muerte68
addikt
válasz
DavidPetson #55371 üzenetére
jó képek,csak a furcsa test tartás,meg a szűk vágás nem az igazi-de én laikus vagyok majd a portrésok megmondják a tutit
(#55357) rekid-nekem tetszik hangulatos,jó ez a szín hozzá.
-
Muerte68
addikt
válasz
Cathrine #55250 üzenetére
a gyerek szalagavatóján,ahol ráadásul le voltunk kerítve+5 soros szülői kordon volt,egy cirka 10 éves gyerek 2X-ütötte ki majdnem a kezemből a gépet és miután életveszélyesen megfenyegettem és végre eltűnt előlem két iphone-os szülő ugrált elém hogy 1 m-ről fotózzák a fiukat és percenkét állapítsák meg hogy nahát ez a kép is bemozdult nem is értem hogy van pedig ez szifon
-
-
Muerte68
addikt
válasz
Matska #55243 üzenetére
gondolkodtam rajta de végül a középre rakás jobban tetszett,meg így a helytábla is belefért.
Sokan használják a DR200-at én is gondolkodom rajta mert mindig a csúcsfénnyel van bajom,és a 400-as ISO még bőven jó.
Azt mondják az általános használatra a 200-a legjobb.(#55242) marcitp én az ilyen helyekre szinte mindig telét viszek mert úgyis letaposnának.
Van egy ilyen verzió is,először ezt láttam meg érdekes témának(nekem
)-utána mentem közelebb
-
Muerte68
addikt
Hogy kép is legyen
Szivesen veszek minden véleménytÉn a múltkorában egy fotós oktatásba botlottam bele a szabadidő parkban,ami érdekes volt hogy mindenkinek!! DSLR-volt a nyakában egy alap oktatásnál,mivel az olyan dolgokat oktatták éppen hogy hogy kell azt megoldani hogy a közelebbi vagy távolabbi téma legyen éles.
Úgy látszik hogy dslr-t kell venni mert az a fényképezőgép még mindig él(#55239) Matska Nekem tetszenek olyan zöld minimál
-
Muerte68
addikt
válasz
marcitp #54661 üzenetére
Nekem nem az írási sebesség a probléma vele annyira nem az a kis szünet, hanem az utómunka amikor 4X8-szor annyi képet kell átnézni válogatni.
Igazából arra is rászokhatnék hogy több képet is csináljak egy témáról de még mindig az egy kép az ami bennem van lehet a filmes fotózás miatt amin még tanultam -
Muerte68
addikt
válasz
itouchfan #54656 üzenetére
Köszönöm
hát sajnos ezek az idős hölgyek már nem top modellek
Elég nagy tömeg volt,nehéz volt tiszta helyet találni, nem nagyon tudtam válogatniAdamis igen elég aktív a néni a korához képest,itt is majdnem mindig kint ül a halásznál,csak ott csak egy stop-tábla alatt szokott üldögélni fele ennyi kosárral.
-
Muerte68
addikt
Hoznék egy képet véleményezésre,tudom hogy nem tökéletes főleg a fények ,de a kosárárust elég régóta gondoltam lefotózni csak mindig egy tábla alatt elég rosz helyen árul.
Most a szilvanapon megláttam normális háttérben ezért örültem a lehetőségnek főleg hogy még társa is volt éppen.
Utána még papírképet is csináltam ebből és oda adtam neki,örült is neki mert a hivatalos képekről lemaradt -
Muerte68
addikt
válasz
randras_83 #54253 üzenetére
Félreértés ne legyen, nem vagyok megsértődve meg ilyesmi, csak nem érzem úgy a mostanában gyártott képeimről hogy megütnék a mostani magasabb szintet amit a hálistennek sok jó fotó miatt kialakult.
A beeső új emberek lepődnek meg a kezdő léc magasságán
Fogok biztos még én is képet rakni bírálatra,de mostanában nem igazán tudtam olyan dolgokat fotózni amit szeretek is úgyhogy nem is nagyon találom publikálásra méltónak őket -
Muerte68
addikt
válasz
marcitp #54239 üzenetére
Nem ott van a gond hogy az én képemre semmi reakció,tudom én hogy nem olyan jó hogy dicsérgetni kellene,ezért nem rakok fel többet
Igazából nincs is gond csak ahogy a kolléga is megjegyezte ez már nem kezdő topic
Nem problémázom rajta,ezért írtam hogy csak akkor rakok fel ha nagyon jónak találom,tisztában vagyok a képességeimmel csak egy tényleges kezdő biztosan meglepődik hogy mi a szint
Nem azért írtam a lehűtést,hanem tudom hogy full amatőr vagyok ezért ha már legalább véleményt kapok akkor azt jelenti hogy valami sikerült ami nem az igazi de tovább lehet lépni belőle,míg a rosz képeket kár véleményeztetni azokból nem lesz semmi.
Vagyis azért nem rakok több képet mert nem üti meg ezt a szintet,de legalább már tudom hogy mi az ami nem jóMár magammal szemben is vagyok olyan igényes hogy egy szintet elvárjak magamtól.
-
Muerte68
addikt
válasz
marcitp #54237 üzenetére
A probléma ott van hogy elég sok fotót le se véleményeznek,mint pld az ő fotóját sem így nem sok értelme van felrakni.
Amiket én felraktam utóbbi időben azok úgy néztek ki hogy semmi reakció,semmi reakció,semmi reakció,és ha rákérdeztem hogy valaki mondana e valamit akkor jött az én nekem ez olyan semmi.
Nem vagyok egy jó fotós de ezekből nagyjából semmit nem tanultam.
Ezért nem nagyon látom értelmét felrakni ide,mert ha nem egy topikk-marcitp-randras_83-stb szintű a kép akkor nem sok érdemi reakció születik.
Jó hogy van egy színvonala a topicnak de ez valóban nem egy kezdő topic-már hanem a haladóba még nem rakott képek topic-ja.
No offense nincs bajom ezzel nézegetem a képeket néha hozzászólok,de feltölteni max akkor fogok ha nagyon meg vagyok valamivel elégedve(legalább lehűtenek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest