- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
halagabor
tag
-
Vyndree
őstag
válasz
Vyndree #37970 üzenetére
Bocsánat, ezzel kevertem.
-
marcitp
őstag
válasz
Vyndree #37958 üzenetére
Nekem a bal oldali kép nem elég éles, szerintem bemozdult. Az épület felső részén lehet látni a feliratnál, a "honorem" homályos, mellette a "principis" már nem, vagyis a P még az.
Sőt, a "honorem" alatt a korlát sem olyan mint a jobb oldalon.
De ha meg egészében nézed, nem zavaró, csak ha pixelkukkoló módban lesed...
-
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Vyndree #34469 üzenetére
Az felhő, az eredeti képen több a sötétebb tónusú felhő bal oldalt, de a perspektíva korrekció után kissé tejfölösebb lett, eltűnt több részlet is az égből. Nekem a templom (szemből nézve) bal oldali pillére tűnik a kép közepének, az meg függőleges.
De, jó a szemed, Selmecbányán készült.
Igazából most akkor annyira szar, hogy nincs semmilyen kritika vagy olyan elmegy és nem írok semmilyen véleményt kategória?(A dőlést leszámítva) Az eredetit töltöttem fel először, az nekem tetszik, de úgy nézem sok embernek bántja a szemét, ezért nyúltam bele picit a geometriába.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Vyndree #34386 üzenetére
A kompozíció nem lenne rossz, tudatos, de ahogy előttem írták már, a jobb oldala elhúzza a szemet. Túl hangsúlyos a témához képest. Kicsit balra fordulva a peron nem lenne ennyire domináns. A másik amit kifogásolnék, az az utómunka. Mintha a csúcsfényeket teljesen visszahúztad volna, emiatt beszürkült az egész, ellenben egy érdekes lilás derengést is kapott a sínek körül. 1 képből áll vagy HDR többől?
-
m3ss
veterán
válasz
Vyndree #34269 üzenetére
milyen varosba megy a repulo?
az tenyleg meglepoen olcso...meg illetekekkel sem lesz olyan veszes
az a baj altalaban odzkodom a relative kozeli helyekre repulestol, mert taxizas, meg autoberles es majdnem rosszabbul jarok mintha kimentem volna...ha meg nem berelek, meg vagyok love, ez pl gondolom tipikusan az a hely, ahol a tengerparton kocsikaznek egesz nap. ide mennek, oda mennek...bar robogo is poen lehet.legszivesebben egy olasz korutazasra mennek el, bejarni 1 honap alatt az egesz csizmat..
-
-
m3ss
veterán
válasz
Vyndree #34252 üzenetére
ez amalfi coast? vagy merre van? nagyon szep hely. jobb oldali belogo embereket kiszedhetned, kek inges bacsi kozepen sincs tul jo helyen.
(#34254) Furkoo sztem ez minden teren borzalmas
nem jo a kompo, vagas, fokusz sincs tul szerencses helyen. amugy is nehez jo fotot kihozni egy pitypangbol...
(#34247) sixpak kompo nem az igazi, bar ezt gondolom te is erzed.
(#34243) mondomén klassz
(#34233) p06 kicsit indokolatlan a nagylato hasznalat, legalabbis veszpremi kepnel, meg az elson is nagyon tavol van minden. altalaban akkor all jol a tajkepnek a nagylato, ha vmi eloteret belekomponal a juzer, ami hangsulyossa valik a latoszog miatt.
Plansee jol nez ki, de kicsit lehetett volna egyenesiteni a horizonton... -
Lassú Víz
addikt
válasz
Vyndree #34252 üzenetére
Az eredeti képen pont középen nagyon látszik az épületeken az eltérő dőlésszög. Jobb oldalt alul a félbevágott emberek könnyen kiszedhetők, némi festői vénával talán még középen is. Kérdés mennyi munkát akarsz beleölni? Olyan sose lesz mintha eredetileg is panorámának készítetted volna el.
-
belovary
senior tag
válasz
Vyndree #34037 üzenetére
Így van. Salzburgban lakom egy ideje a családdal, és itt a reptér elég nagy forgalmat bonyolít. Szoktam menni ritkán lőni, de csak magamnak, mert egyiket sem tudtam még úgy lekapni, hogy azt mondjam, naaa ez igen!
Sokszor kevés a gyútáv, meg nehéz helyezkedni.
Besenyei jóval idősebb is, nem? Jó pár alkalommal volt szerencsém őket látni.
@_seth_ : Jaja, azért is írtam, mert mondom ki tudja...
Szerintem teljesen okés amúgy, jól mutat ez a füst pluszban.
-
belovary
senior tag
válasz
Vyndree #34028 üzenetére
Pär alkalommal voltam kint "madarakat" löni, de töröltem az összeset. Sajnos nagyon nehez ugy lekapni ilyen vasakat, hogy az erdekes is legyen mäsok szämära. Gondolom nem nagyon lehet helyezkedni, de a hätter zavaro, es nem erdekes igy a tema sem. Ezert töröltem en is amiket löttem.
De azert jo ilyen kepeket is kesziteni...
@_seth_: Riport kepnek oke.
Az elsö talän, de jobb lenne a verdäk nelkül, meg a hätterben ällo közönseg nelkül.
Tudom, hogy adott volt a szitu, de a sräc egy mäsik hätterrel lehet nem lenne rossz häboruzos katonänak.
Csak nem TEK-es vagy ?...
@BigBlackDog: Alapvetöen ezek sem rossz kepek, de az elsö mint tema nem... A mäsodik nagyon tetszik, kär a hätter miatt, es szük. Vägtäl belöle sokat? A harmadiknäl is jobb lenne meg egy kis ter jobbrol. A negyedik meg szerintem nem igazän jo kompo. A fejjel lefele kep, nagyon durva! Beteg az ember, az tuti. Jol elkapott pillanat!
Bocsi az ekezetek miatt. Undorito nemet billentyüzet.
-
Fandango
veterán
válasz
Vyndree #33900 üzenetére
Azert mert a legtobb csoportban kotelezo kommentelni, ha raksz fel kepet, akkor a csoportban levo masik kepre kommentelni, awardozni kell, kulonben kiraknak cimszoval. En 1-1 kepet szoktam mostanaban rengeteg csoportba berakni, de soha nem kommentelek vagy adok awardot, es talan ha 1 csoportbol raktak ki emiatt.
-
belovary
senior tag
válasz
Vyndree #33897 üzenetére
Egy tény! Azt nem várom, hogy meghízik a májam, vagy jobb képelő lesz belőlem, ha 10ezren megnézik, meg hülyére lájkolják a képeimet. Vagy értékelhetetlen full szarok a képeim, vagy én vagyok hót béna ehhez a megosztós hülyeséghez, mert most már több mint 1 órája eljátszottam itt a csoportokkal, meg mittudomén, és 10-en nézték meg.
Szóval hiába toltam be csoportokba, ennyi. Ok, lehet szar a kép, aláírom, de azért ennél sokkal durvábbak is mennek... Mindegy. Inkább foglalkozok azzal hogy fejlődjek, tanuljak, és jobbak legyenek a képeim, mert úgy néz ki ebben a megosztós dologban elég nagy a bukta.
-
copass
veterán
válasz
Vyndree #33900 üzenetére
én nemrég fotóztam egy nóném tinájdzser rockjánybandát koncin... szerinted mennyire pörgött a számláló?!
deákbillen meg alig ment. ~20x annyian nézték meg a jányokat!
nagyon sokat jelent a téma és hogy ki a közeg akit elér. engem is követett flicker bódog-bódogtalan aztán ha nem követtem vissza, eltüntek a ködbe! -
jjeahh
nagyúr
-
Balinov
titán
válasz
Vyndree #33545 üzenetére
jo kis pano, grat!
piciny eszrevetel, en megprobalnek alulrol vagni, igaz akkor a jobb oldali zoldcipos kinai csaj felbe lenne epp vagva, de talan ki tudod klonozni. A masik,hogy LR-ben megprobalnam az Upright-ot, hogy ne legyen az embernek olyan erzete, mintha a kep hatra akarna dolni.
-
matyi012345
őstag
válasz
Vyndree #31083 üzenetére
Természetellenes az ablak és a falak is. Az ablakok teljesen el vannak mászva. Jobban jártál volna az LR-al. Másik pedig a perspektíva. Feltartottad a gépet, a falak meg összeszaladtak. Ha nincs elég látószöged akkor legalább LR-ban húzd vissza. Nagyon sok ilyen képet látok manapság. Régen ezért egy műszaki kamerával dolgozó épületfotóst lenyakaztak volna kétszer ha ilyen képet ad le.
-
-
válasz
Vyndree #30775 üzenetére
AF nincs ezeken a régi obikon, a többi stimmel. Csak annyi a gond, h nem tudod lenyomni az expo gombot míg nem érzékel elég fényt a gép (amíg nem csipog).
(#30774) phaseOne: mint fentebb írtam, ha nem érzékel elég fényt nem lehet exponálni
(#30776) jjeahh: spottal szoktam mérni addig rendben, de ha sötét van akkor mit mérjek?
-
*Ropi*
félisten
-
torzo
őstag
válasz
Vyndree #29516 üzenetére
Nagyon szép környék. Visszamennék ide néhány nap-hét múlva, amikor a távoli hegyek már őszi vörösben-sárgában pompáznak. És még egy. A napnak ennek az órájában nagyon kék minden. Ha használtál polárt, jó, ha nem, ezen segítene valamelyest. De legjobb lenne délutáni-esti fényben újra meglőni. De polárral!
Ja, és bal oldalról azt a seszínű gazkupacot kikerülném.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Vyndree #29218 üzenetére
Nincs pangás, csak hétfő és a többség dolgozik is.
Kissé aurásnak tűnik, főként a bal felső sarokban, valamint picit a fák körül. Szerintem túl sok minden van a képen, a széleken el is vannak vágva, nem elég letisztult.
Néztem a panot, különösebben nem fogott meg, talán a túl homogén ég miatt, de nem jöttem rá arra sem, mit is szerettél volna kiemelni.
-
belovary
senior tag
válasz
Vyndree #29218 üzenetére
Speciel én vagyok, csak azzal sokra nem mész.
Néztem az előzőt is, de engem nem ragadott el. Ez úgy tetszene, csak a bal felső sarokban belógó valami nagyon elhúzza a tekintetet... Ennyi, így gyors ránézésre, de pont kivakítja a szemem a nap, és a monitoron meg csak magamat látom, így nem igazán alkothatok véleményt...
-
mumk1
addikt
válasz
Vyndree #29138 üzenetére
Ezek felül áteresztő szűrők, a szám azt jelenti, hogy hány nano méter felett engedjen át. Az infra tartomány 720-1000nm közzé esik, ezért is érdemesebb 720-ast venni, mert akkor a teljes tartományt átereszti. Lehetőleg Hoya-t vegyél, mert ezek az olcsó kinai cuccok csak macskát dobálni jók.
És igen, állvány, hosszú expó. -
Pali79
aktív tag
válasz
Vyndree #27627 üzenetére
Valami nem kerek. Az MF segéd be van kapcsolva, de úgy működik, hogy ha az eredeti obi van rajta és megmozdítom az élességállító gyűrűt akkor automatán 6,8x zoomra vált. Igen adapterrel raktam fel az obit épp ezért nem is tudom pontosan, hogy mennyi a blende érték, mert csak kézzel lehet tekerni azt is.
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Vyndree #27490 üzenetére
Megvolt a mai első áthaladása az űrállomásnak, a második látványosabb lesz 22:36-kor. 46°-os magasságban észak felé nézve gyorsabb mint egy repülő, kb 2-3 percig lesz ismét látható.
18-55mm-es kitobival kézből ilyen lett, kíváncsi vagyok milyen lehet komolyabb felszereléssel. -
-
m3ss
veterán
válasz
Vyndree #27244 üzenetére
attol fugg milyen progiban csinalod, a "master hdr csuszkat" ovatosabban kene kezelni
akkor nem sotetiti le ennyire az eget se, total termeszetellenes igy ilyen napsutes mellett.
en amugy lehet vagnek belole lent. milyen obi ez? miert ilyen eletlen a kep bal kozepe? decenteres lenne?
-
chinaminman
tag
válasz
Vyndree #27113 üzenetére
Nincs mit!
(#27112) sos456 : Köszönöm!
(#27104) Gico86 : Az elsőtől kicsit megszédültem, azt hittem dől a székem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest