Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Egy kis ripacskodás...akarom mondani pipacskodás [link] -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Rég hoztam képet, sajnos egy kicsit elszabadult a topik
Ez a kép inkább a hangulatom "leképelése"
[link] -
LamaCube
addikt
Ebben egyetértünk és igazad van a szurkolói szívvel is. Én kézilabda szurkoló vagyok kék szívvel /Pick Szeged/ és a fiam 7 éve az utánpótlásban játszik. Hát tudnék mesélni a TAO-s pénzekről, hogy mire mennek el, de ez tényleg már nagyon off. A gond, hogy ezzel a fiatal sportolóktól veszik el a kedvet és még mindig olyan emberek ülnek vezető posztokon szinte minden sportágban, akiket nem is érdekel az utánpótlás, pedig jó utánpótlás nélkül nem lesz eredmény.
-
LamaCube
addikt
No offense!
"szarkupac indekszektől"-ja az m1 hitelesebb hírforrás és a többi 99%-ban kormánypárti média...
Viszont, amit az Index írt /nem védem az Indexet/az szó szerint megegyezik az MLSZ honlapján található nyilatkozattal, hiszen az idézőjel ott is van a cikkében tehát kivételesen nem az újságíró hazudott. Hanem az MLSZ vagy a Haladás. Nem tisztem eldönteni ki volt. Viszont az MLSZ honlapján a mai napig ez a nyilatkozat van ott..és onnan idéztek.
Ezek a képeid azért tetszenek nekem, mert a szomorú valóságot mutatják be.
Milliárdok a focira, milliók ezeknek a botlábú "nb1-es focistáknak", akik külföldön a megye 3 osztályban se tudnának labdába rúgni. Üres nézőterek és 1000km-es túrákról siránkozó edzők és játékosok. Mivel mennek ökrös szekérrel vagy gyalog? Az egész egy nagyon drága "vicc"...csak sajnos ez nekem nem vicces!A 4.-es kép nekem a favorit, azok az arcok jókor lettek elkapva.
-
LamaCube
addikt
Olvasgatok, böngészgetek és egyszer csak ismerős képekre bukkantam: [link]
-
LamaCube
addikt
válasz
Balinov #56721 üzenetére
14"-hoz az hatalmas. Gondold el, hogy amikor retusálsz az egérrel, nem mozgatod az egeret pl. 10-20 centimétereket /persze ez érzékenységtől is függ/. Ha közel akkora táblát veszel, mint a kijelződ, akkor a mozdulat ugyanakkora, mint a kijelzőn lévő méret. Ezért nem mindegy, hogy csuklóból vagy alkarból "dolgozol".
Szerintem alkarból elég nehéz, bár valakinek az a jobb.
Visszatérve a Wacom tollában nincs akku, így nincs meg az a hiba, hogy amikor kellene lemerül és ha meghal az akku, gondolom nem lehet kicserélni vagy akkuhoz jutni egy könnyen. Természetesen azt választasz, amit akarsz
Egyébként itt a topikja: [link] -
LamaCube
addikt
válasz
Balinov #56702 üzenetére
Én a helyedben Wacomot vennék. Nekem évek óta van és leginkább rajzolásra használom, persze retusra is néha. A típusa Wacom Bamboo, annak idején a legolcsóbb volt és ez a legkisebb méret, ami becsapós, mert sokan azt hiszik az nem jó, de 24"-ig teljesen használható. A kérdés, hogy karból vagy csuklóból rajzolsz. Most a legolcsóbb 25000, de a Bluetooth-os is 29000 Ft, 2 év garanciával és rendes supporttal rendelkezik.
Szívem szerint /vagyis pénztárcám függvénye/ Wacom Cintiq 22Hd vennék, mert csak jobb magán a monitoron dolgozni, de az több százezer forint. -
LamaCube
addikt
válasz
randras_83 #56174 üzenetére
Hát lehet...
-
LamaCube
addikt
válasz
topikk #56169 üzenetére
Igazad van. Bocsánatot is kérek!
Most utána is olvastam és említik is, hogy ez egy évtizedekre visszanyúló baromság az oktatásban, amit a mai napig is alkalmaznak és nekem is így tanították. A fiam fogalmazásában is hibának vették. Én még jól le is csesztem. Most magyarázkodhatok előtte isBár ez inkább a tanárokra szégyen, hogy így tanították...
Ixion77
Jó pap is holtig tanul...
vond
Így igaz, de "ha-val" nem kezdünk mondatot tévhitben voltam, ezért nem is számított mondatnak.
-
LamaCube
addikt
válasz
bandhajon@ #55177 üzenetére
Köszönöm!
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Nincs cicialjívmeg hasonló, de hoznék egy portrét vagy inkább pillanatképet. Az első nagy hiba a többin kívül, hogy a lába nem fért a képre vagyis én csesztem el. Ez az első ilyen jellegű képem, ezért kíváncsi lennék a véleményetekre.
[link] -
LamaCube
addikt
Teljesen egyetértek veled abban, hogy m3ss KRITIKÁT írt és ez tényleg örömteli dolog. Nagy betűvel, mert ez egy olyan kritika volt, amiből lehet tanulni.
Az arrogáns viselkedéseddel engem nagyon megleptél és szerintem sok "topiklakót" is.
Kár, hogy a topikot jellemezted és nem egy képet...
Ettől függetlenül, ha így gondolod ezt is tiszteletben kell tartani, hisz a vélemény még szabad.
No offense! -
LamaCube
addikt
válasz
marcitp #54288 üzenetére
Köszi a véleményezést!
Sajnos ez volt a legkedvezőbb pozíció és teljesen igazad van, hogy elhúzza a szemet a rikító zöld. Próbáltam vágni rajta, de ennyi a max. sajnos, amit lehet. Még így is benne maradt a bal sarokban. A lepke előtti becsillanásra gondolsz az egy vízcsepp és a porszemek is, persze így hogy nem konkrét lehet tényleg zavaró. -
LamaCube
addikt
Az utolsó pillangóm idénre.
[link] -
LamaCube
addikt
Köszi mindenkinek!
Annyira bátor még nem vagyok, hogy véleményezzek képeket, de egyszer talán az is eljön. -
LamaCube
addikt
válasz
marcitp #54246 üzenetére
Köszi szépen!
Pár fotóval már nyertem pályázatokon és pár embernek lóg a falán a képeim közül ezt nem tagadom. Kaptam már jó kritikát ismert fotóstól is, de persze sose kérkedtem vele. Sokat kell még tanulnom és fejleszteni a látásmódomon /ha lehet egyáltalán fejleszteni/, de lelkes vagyok, mert tényleg csak kikapcsolódásként és hobbiként a magam örömére csinálom.
A fiamat és a csapatát szoktam még fotózni meccsek alatt, de ahhoz tényleg a pénz hiányzik a technikához. Persze a csapat szereti visszanézni az akció képeket meg az egyesület is kiteszi a honlapjára a meccsek összefoglalóinál. -
LamaCube
addikt
válasz
benedekco #54236 üzenetére
Igen ebben igazad van /mármint, hogy 2014 óta itt vagyok/, de úgy értettem, hogy ettől függetlenül én se kapok sokszor véleményt, de nem érzem ezt gondnak, mert mindenkinek más az ingerküszöbe, ami természetes. Azt is megértem, hogy az itteni kemény mag hamarabb véleményezi egymás képeit, mint egy "idetévedt" vagy ritkán posztoló tagnak a képét. Biztosan az is benne van, hogy ezredjére unalmas leírni azt, ami az összefoglalóban is benne van.
Sokszor tapasztalom, mert rendszeresen olvasom a topikot, hogy általam ítélt jó képek /persze az én véleményem nem releváns/ nem kapnak semmit, egy technikailag jól kivitelezett jóképű modellel meg aratni lehet véleményekben. Holott ott szinte minden adott, akár ismétlésre is van lehetőség és a retus is bőven belefér. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy az nem jó fotó, de jobban mennek rá a hozzászólások.
Általában ez a téma évenként felbukkan.
Lehet sokan fel is adják a fotózást ezek miatt, de úgy gondolom, hogy akkor nem is akartak komolyan foglalkozni vele, mert egy fórum alkotta vélemény még nem biztos, hogy az igazságot tükrözi mindig, de mindenképpen hatással van a posztolóra.Na, de hogy on is legyek itt egy káosz kép tőlem, tudom, hogy kesze-kusza, de ezért jön be
Káosz -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hoztam pár lepkés, füvészkertes képet, ha érdemes kritikára.
Füvészkert -
LamaCube
addikt
Pici Tátra:
[link] -
LamaCube
addikt
válasz
Fandango #53202 üzenetére
Igen sajnos ismerős, főleg, hogy 2 családdal voltam. Mondtam is, hogy menjenek előre azt majd utolérem őket. A rengeteg emberről nem beszélve, rendesen be kellett védenem az állványt nehogy belerúgják a vízbe. Na, de nem akarok kifogásokat keresni jobban kell figyelnem, de mindig kimarad valami
-
LamaCube
addikt
válasz
Fandango #53200 üzenetére
Igen a fények sajnos kemények, de a 7 nap alatt ez az 1 nap volt, hogy nem hó esett vagy felhő alatt volt az egész
Van állóban is a vízeséses, de sajnos takarják a hegyet a fák. Inkább itt az ND szűrőmet teszteltem meg a szerencsémet, hogy pont nem esett az eső
[link]A Pusztulásosban is teljesen igazad van, hogy a fenébe nem gondoltam rá
Nagyon szépen köszönöm a véleményezést én már annak is örülök, ha valaki véleményt ír!
-
LamaCube
addikt
Még tegnapról egy Zöld leguán
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Talán eléri az ingerküszöböt. Valamilyen irányba...
Repce
Olasz müge -
LamaCube
addikt
Hoztam megint egyet az órás sorozatból. Próbáltam nem hagyni lenyomatokat a felületen.
[link] -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Tárgyfotó ritkán van, így hozok egyet. Az ujjlenyomatom sikerült rajta hagynom
[link] -
LamaCube
addikt
válasz
total90 #49807 üzenetére
Sajnos muszáj volt ennyire levágnom, mert belelátszott volna pár zavaró tényező. Van belőle naplementés is, de az sem az igazi.
Itt egy régebbi kép /sziluett/, hogy milyen a környezet igaz ez egy 3 képes panoráma.
[link]Van fényerősebb obim / 24 2.8 palacsinta és egy 50 1.8 stm/ csak szerintem azokkal ezt a perspektívát nem kapom meg, de lehet tévedek. Egy próbát lehet teszek vele, ha arra járok.
gergo5991
25mp-es záridő volt és sajnos ezért is mozdulhatott be, mert fújt a szél rendesen a Tisza parton. Pedig nem is hama állványom van. A wb állítok.
Na, de nem kifogásokat akarok felsorakoztatni, mert igazatok van!
Köszönöm, hogy időt szántatok rá!
Végezetül teszek még fel egyet, mint szülőnek ismerős a szitu
[várakozás] -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Shiftdel vagy elmegy egynek?
[link] -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Ez egy több mint egy éves kép és inkább technikai kérdésem lenne, mert makrónak és képnek elég gyenge. Az obi egy Helios, közgyűrűvel. Próbáltam a stackelést , de mint látható nem lett mindenhol részletes vagy lehet én csináltam rosszul. Lehet macro sínnel finomabban lehetett volna beállítani a fókuszt? Azért jött ez most elő, mert itt a rossz idő és gondolkodtam, hogy elszórakozom lakáson belül.
[link] -
LamaCube
addikt
Hoznék még egyet, amit úgy gondolom érdemes feltenni, de lehet tévedek.
[link] -
LamaCube
addikt
Gondolom fázott szegény és ezért olyan helyen állt, ami nagyjából szélvédett. Nem állt úgy, hogy az utca végig beleférjen és szemből legyen. Csináltam róla jó párat, de egy sem az igazi. Talán ez lett volna jó szög, ha nincs mögötte a növény és szemből állt volna. Na, de elég a kifogásokból sajnos nem jött össze
belovary
Köszönöm! Hát elég szűk lett, mert nem sokat vágtam belőle. Teljesen igazad van, lehet jó lett volna feltenni az 50-es stm-et. A lustaság áraEcon
Sajnos nincs "nagylátóm"
Jó ötlet a hegedű végétől, de borzalmas a háttér, ezért gondoltam ezt a szöget.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a véleményét!
-
LamaCube
addikt
válasz
rottenbull #48438 üzenetére
Köszönöm!
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Rég nem képeltem, ide. Véleményt kérhetnék? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Valamiért nem tudok belépni a Fickr-re. Tegnapelőtt még semmi probléma nem volt. Valami kódot akar küldeni egy telefonszámra, de totálisan nem ismerős a szám magyarul nem az enyém.
Sajnos angolul nem tudok. Valaki tudja mit kellene csinálni vagy járt már így? -
-
LamaCube
addikt
válasz
Matska #42405 üzenetére
Én nagyon ritkán véleményezek, de az első kifejezetten csendéletet sugároz számomra. Csak nézzünk meg csendéletes festményeket teljesen olyan a hangulata a képnek. Próbáltam keresni fényképeket csendélet témában /lehet én vagyok a béna/ sokat nem találtam, így lehet én tévedek, de nekem tetszik.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Pár turistás kép /6db/, hátha valamelyik szóra érdemes.
ALBUM -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Egy sablonos /talán/ minimál. Lehet valakinek eléri az ingerküszöbét.
[link] -
LamaCube
addikt
Az autó és a benne ülő ember tutira megrajzolt. A hátsó oldalablak sötétített, ha az árnyékokat nézem, balról és hátulról kapta a fényt, ezért ilyen esetben nem lehetne látni a hátsó ülést. Sőt nagyon semmilyen esetben sem lehetne belelátni. A varrás elhelyezkedése is majdnem vízszintes. Az autó vetette árnyékról már nem is beszélve.
A híd és a többi biztosan fotó, de az autó az tutira rajzolt. -
LamaCube
addikt
Basszus! Rossz topikba ment! Bocsi!
Hirtelen néztem is, hogy mi ez a sok hsz...Noddy
Nem ilyen a bajsza a képenRopi
Rajzolva van rajta minden meg tudod nézni. A feje teteje a softbox fénye, lehet kicsit rosszul rajzoltam meg. Ott igazából fénylik szőre. speedpaintingr.levente75
Wacom Bamboo tábla sketchbook designer program.
Ha már így alakult itt van egy előző rajzom.
Kérném a modit hogy törölje!
-
LamaCube
addikt
Én is belekontárkodtam. Kalibrált Dell U2212-es IPS monitoron.
Változtatások:
Temp: 6643
Tint: +10
Exp: +0,60
Contrast: +14
Highlights: -100
Shadow: +50
Whites: +21
Blacks: -43
Clarity: +12
Vibrance: +7
Saturation: +2
Color: sárgán, kéken, zöldön húztam kicsit
PS-ben élesítés, Nik softwerrel egy kis darken lighten center és brilliance piszkálgatás.
Kép -
LamaCube
addikt
Én vettem már részt facebook-os pályázaton. Egy naptárpályázat volt, de nem like-ra ment, hanem a zsűrinek, ami tetszett. Bele is került a naptársorozatukba egy képem. Nem nagy nyereményt kaptam, mert egy 2016-os naptárcsomag volt a díj. Gondolom olcsóbb volt nekik így fotókat összeszedni, mint hivatásos fotósokat fizetni. Bár rengeteg kategória volt. Azért jól esett, hogy több ezer kép közül beválasztották.
Most pedig a Cewe-nek volt egy " Gyönyörű világunk" pályázata. Az első ezer kép díjazva volt. Az első 20 nem is kis díjakat kapott és szakmai zsűri döntötte el a helyeket. Igaz 731-ik lettem /nyeremény egy 30 euros Cewe kupon/, de 94000 kép volt összesen, amiből ez nem is rossz eredmény.
Összegezve már 3 képem került bele valami pályázatnak a helyezettjei közé és egyik sem like vadászós volt. Ettől függetlenül még amatőr szinten sem vagyok, de szeretek fotózni.
-
LamaCube
addikt
Megnéztem volna, persze véleményt nem írnék, de ezt annyira nem bírom, hogy kitörlik és csak pislogok, hogy mi lehetett a képen. Csak a kommentek vannak, de mire? Most ezt úgy általánosságban írom, mert már sokszor találkoztam vele. Így én is tanulhatnék, hogy mit kellene másképpen egy olyan képen, amit most nem látok.
Én sose törlöm ki, akárki mit ír vagy mond, ezzel nem azt mondom, hogy nincs igaza a véleményt formálónak sőt ezekből lehet is tanulni.
Volt itt véleményezésre 2 képem /nem csak annyi/ nagyon semmi reakció nem jött rá. Mindkettővel nyertem fotópályázaton. Jó nem a "Natgeon" /Cewe és egy naptárfotó pályázat/, de mindkettőben fotósok is voltak a zsűrizők és mégis sok fotóból választották ki. Tudjuk jól ízlések és fotonok...
Bocs az offért! -
LamaCube
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást és a segítséget.
Gondolkodtam a harmadoláson, de így hagytam, hogy látszódjanak az arányok /igaz, hogy jó lett volna, ha belefértek volna a hegycsúcsok/, ezek szerint nem jól gondoltam.
Azt biztosra mondom, ha megélem, akkor még elmegyek oda, de a család addig másik programot csinál
Nem tudom mennyire legális, de biztosan lesátorozom és egy teljes napot ott leszek, mert az a környezet olyan nyugalommal és csodálattal töltött el, hogy napokig ott tudtam volna ücsörögni egy szikla tövében.Ezen a képen lehet jobban látszanak az arányok, de itt meg az is baj a többi dolgon kívül, hogy elnyomja a hegy a "házikót". Na mindegy emléknek házi albumba jó lesz.
-
LamaCube
addikt
válasz
belovary #35123 üzenetére
Miért nem mered? Lehet valaki meg tudná csinálni úgy ahogyan szeretnéd és legközelebb tudnád a megoldást. Egy próbát mindenképpen megér, hiszen ez is a célja a topiknak.
Hoznék egy "tilt shift ps. effektes" képet. Tudom, hogy rossz, de technikai kérdésem lenne. Hogyan tudnám elérni, hogy a fehér templom egésze legyen éles?
-
LamaCube
addikt
Igen megvolt az is. Bár nekem tériszonyom van, így izzadtam, mint a szakadt ló, persze ez nem kifogás. Tényleg kevés volt neki az f8, na de majd legközelebb. Szeretnénk visszamenni még. Haveromat idézve a Transzfogarasi út után: "Aki nem járt még itt...az nem volt sehol!"- jó tudom kicsit túlzás, de valamennyi igazság van benne. Egyszerűen lenyűgöző volt az a táj. Köszönöm a véleményezést!
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Egy kis Transzfogarasi turistás album, ha valakinek van bármilyen véleménye azt megköszönném.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hoznék egy /M42-es Helios+közgyűrű/ virágot. A kompót hagyjuk inkább
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha rekeszelnék /most 2-es volt és gondolom ezért ilyen lágy/ vagyis ha esztergálnék egy gyűrűt a közgyűrűbe, hogy a rekesz benyomódjon, akkor gondolom élesebb lenne, ahová fókuszálok. Remélem érthető voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest