- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
deny330
senior tag
válasz
copass #62976 üzenetére
Érdekes, mert portréknál mindig leveszem a clarytit, hogy a bőrnek ne csapjon oda - a fenti képeken konkrétan -20 az érték. Az obi háttérkezelésére tudok gondolni inkább, ami ezt a hatást kiválhatta - bár kövezzetek meg, de nekem bejön. Egyébként egy Vivitar 35mm F1.9-el lett fotózva, persze nyitott rekeszen.
-
belovary
senior tag
válasz
copass #62087 üzenetére
Na igen, csak az a baj, hogy én pl. a városnak, TV-nek, meg már a rosebb se tudja kinek fotózok...
Szóval kirakják Facebook, IG, honlap.... onnan szedik le. Viszont oda nem lehet vízjelezni, ez egyértelmű.
Szóval ez így elég nehéz. Nem egyszer volt olyan, hogy sajtóeseményeken ott a megyei hírportál, de mivel ők fél nap, 1 nap csúszással dolgoznak, nekem meg van kb 5 percem azt tolni kell fel
így simán amit mi megosztunk online azt hozzák le, majd amikor ők másnapra, vagy estére végeznek, feltolják a saját képeiket.
Két alkalommal szóltam, hogy legalább a nevem jelenjen meg, nem. Fogták, és a Facebook oldalat linkelik, és forrásnak beírják, hogy kinek a hivatalos oldala. Csá... -
papaya
senior tag
válasz
copass #62084 üzenetére
Én ezt máshol úgy olvastam, hogy a Volvo csak továbbosztotta az amúgy nyílvánosan elérhető képeket az IG-on meg a Pinteresten, ami persze így is nagyon gyenge magyarázkodás.
Viszont az insta már félhivatalosan kiadott ezzel kapcsolatosan állásfoglalást.
Amúgy, én már párszor láttam saját képemet pinteresten, de ott is csak úgy, hogy az az én általam közétett oldalra vezetett. Ez engem annyira nem zavart.
Nemrég viszont megkerestek fotóügynökségtől egy képem felhasználása miatt, de nem mentem bele, mert nem akartam beáraztatni.. -
krono.
tag
válasz
copass #61848 üzenetére
Köszi, ezt én is éreztem persze, csak úgy alapvetően mindenhol elveszni érzem (vagy elnyomja a háttér, vagy pedig valami baromi snassz cucc előtt kell fotózni)
Az álló itt az instagram átka, fekvőben túl kicsi lett volna mobilon.
Ez a két fa közé beállós dolog tetszik, alapvetően itt is olyasmi lett volna a cél, de valóban az árnyékos törzsek elvesznek belőle.
-
csodavas
tag
válasz
copass #61828 üzenetére
Nem használok preseteket. Nagyjából stílusra az összes fotóm ilyen. Azért vannak itt olyan emberek akiknek a stílusát nem szóljátok le. És azért ott sem vagyok benne biztos hogy mindegyik tökéletes expo. De jólvan, efogadok mindent. Nem vitatkozom. Azért más fotókat is legalább ilyen intenzitással szóljatok le. Meg nézzetek szét egy két jobbacska autófotósnál, gondolom ott is leszólnátok a saját stílust.
-
csodavas
tag
válasz
copass #61819 üzenetére
Érdekes lett. Ez is egy látásmód. Nekem annyira nem jön be. Próbáltam a hangulatot eltolni egy kicsit "világvégésbe" a vagonok adták a hangulatot hozzá. Na mindegy, köszi azért. Az a legfőbb bajom, hogy itt olyan ritkán van autófotó hogy nem tudtok normális kritikát írni, de ezt ne vegyétek sértésnek. Az hogy nekem vagy bárki másnak milyen a stílusa az egy dolog, nem fogom senki kedvéért megváltoztatni. Az összes autó fotózásom nagyjából hasonló stílusú. Arra kíváncsi lennék, hogy képileg ha van baj vele akkor az mi. A sok természetfotó és portré között a kis autófotóim úgy elvesznek hogy ihaj. Nyilván nem fordulok meg itt olyan sűrűn, pedig jóval több a termés mint amennyit berakok ide. Egy jó kis fórum lenne ez, csak a fele kritika szerintem népszerűségi alapon megy, sajnos még akkor is ha a fotó semmilyen úgy is több lesz a pozitív mint a negatív vélemény, és megint ne vegyétek sértésnek.
-
modulus
aktív tag
válasz
copass #60592 üzenetére
Téma kiemelésre szoktuk használni többek között, legegyszerűsíti a témát, így a formákra, a kontrasztra, fény-árnyékra hívja fel a figyelmet ebben az esetben. Sőt, itt aktuálisan az elmúlást is szimbolizálja.
Mint amikor egy háttér kusza káosz, és alkalmazunk egy háttérelmosást, a témára koncentrálva a figyelmet. Ez pont olyan, ha túl sok a szín, vagy a színek nem tesznek hozzá az élményhez. A pocsolyazöld meg az egyhangú rozsdabarna gaz nem pont a gyönyörködnivaló, tájképnek való színek, épp ezért érdemes elvenni belőle és esetleg hozzárakni mást/másképp. -
-
krono.
tag
válasz
copass #60560 üzenetére
Nem volt lehetőségem magasabbra menni, ez volt a max sajnos. A Porschenél viszont szerintem jó kis előteret ad a képnek, így nekem jobban átjön a sebesség, illetve a versenypálya feeling. Az R8nál (és több másik képen viszont kifejezetten zavart)
Az utolsó képet fektetve nem igazán tudom elképzelni a leírtak alapján. A koncepcióm az volt, hogy a korlát - kerítés - piros csík kombó viszi a szemet a pálya felé. Levágni nem tudnám utólag sajna.
-
zsiga_667
tag
válasz
copass #60344 üzenetére
Ebben mondjuk van valami. Az előtér sárgáját kicsit vissza is vettem hogy kevésbé olvadjon bele a világos póló a világos előtérbe. Lehet hogy nekem azért tűnik elfogadhatónak az ff is, mert látom milyen az eredeti, és az veri át a szemem.
Meg hát rejtőzködik a vén dzsungelharcos, na. A kalasnyikovja pl. nem is látszik! -
t72killer
titán
válasz
copass #60139 üzenetére
Szintén 18+ karika, naptár-shooting Ausztráliában. - avagy "témák", amivel még ki lehet tűnni a tömegből...
-
halagabor
tag
válasz
copass #60125 üzenetére
Az mennyire elegáns, hogy te betámadhatsz valakit a képeivel, mert ő vállalta azt, hogy megmutatja a munkáját másoknak még akkor is ha nem tökéletes, de rólad nem lehet tudni, hogy mi alapján van ekkora arcod? Nem az a gond, hogy van vélemény. Az lehet annak is aki életében nem nyomott le expógombot, de azért legyen már némi tisztelet azokkal szemben akik meg igen. És bocs, de amíg nem mutatsz valamit, addig simán lehetsz troll is, még akkor is ha néha igazad van. Mint például most. Szerintem is jók ezek a sorozatok
sőt jobbak mint a nyolcvanadik moráviai álom kép.
-
Fandango
veterán
válasz
copass #60116 üzenetére
A te művészetedből még ennyit sem látunk, de véleményed az van látom.
Az általad magasztalt, és elgondolkodtató képekkel ellentétben én nem is akarom megmagyarázni, hogy a képem mit akar megmutatni, mert látszik, nem kell szöveg hozzá.
Nem is állítottam soha, hogy én milyen hű de nagyon fotó mágus vagyok, mert tudom, hogy nem. A magam örömére és magamnak fotózok, az hogy ide be szoktam rakni képeket véleményezésre az egy dolog, aztán vagy van rá komment vagy nincs, nem igazán érdekel, nekem tetszik az a lényeg, ha másnak is, akkor csak örülök.
És ahogy vond már mondta, a személyeskedést be lehet fejezni nem csak velem, hanem mással szemben is, mert néha kicsit elszalad veled a ló. -
vmk
tag
válasz
copass #60114 üzenetére
E felé hajlok én is, mint ahogy már írtam.
copass: Nem gondolom, hogy hibásak. Sőt egy hibás kép is lehet jó. A szándékosság megkérdőjelezhetetlen, csak inkább az erőlködés jön le nekem is, mint ahogy Fandango írta.
Ellenben azzal, amit linkeltél, ahol valóban azt látom, hogy igen, ez a magyar életérzés. Tökmindegy milyen a tehcnika, egyszerűen átjön a dolog.
pl ez:De akad itt másik sorozat is ami nekem laikus szemmel sokkal jobban átjön.
Köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és leírtátok a véleményeteket.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #60116 üzenetére
A személyeskedésben még itt állj meg, mert a legközelebbinek következménye is lesz. Erre itt nincs szükség.
________________________Ami a két linkelt sorozatot illeti:
Előbbiben nem sok értékelni valót látok én sem, bár van közte egy-két érdekes ötlet, csak azt úgy is kellett volna kivitelezni, hogy elérje a kívánt hatást. Belemagyarázni meg mindent bele lehet mindenbe.
Viszont a Fátyol Violás anyag egyrészt érdekesebb, furcsasága ellenére érthetőbb is, és nem utolsó sorban mint fénykép is van benne pár kifejezetten erős darab.
Ebben a meghökkentő/fura/kiminekhívja stílusban is vannak nagyon durván jó sorozatok. Én pl. a múltkor itt időztem el vagy egy órát. A végtelenségig lehetne nézegetni a jobbnál-jobb fotókat. Vannak itt is gyengébb/érthetetlenebb darabok, de brutál sok jó is van.
-
Fandango
veterán
válasz
copass #60100 üzenetére
Bennem annyi gondolatot ébresztenek, hogy ez mi a sz..r.???
Képaláírás nélkül rá nem jönnék hogy mi a mondanivalója a képnek, de azt elolvasva is csak nézek, hogy ez mi a sz..r továbbra is?
Dokumentarista meg beállított keveréke, ez csak erőltetett belemagyarázás, nulla művészi értékkel. Ahogy a linkelt oldalon a német szöveg is csak egy agymenés, ahogy próbálja a "művészetét" megmagyarázni.
Biztos ez is olyan, hogy majd a művész halála után 50 évvel emelik a magasba, hogy ez igen, ezt a látásmódot nem lehet tanítani, erre születni kell! -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
copass #60105 üzenetére
Nem ragadtam le a technikai résznél. Nem jön át egyik képnek sem a mondanivalója. Ha viszont művészieskedni akar és mondani akar valamit a képeivel, de ezek a szemlélőnek nem jönnek át, akkor azok a képek hibásak. Nem kell, hogy szájbarágósak legyenek a fotók.
Ezen például neked átjön a kép alatti leírás? Mert nekem egyáltalán nem. Még úgy sem, hogy a teljes sorozatot nézem:
A (cikkíró?) képaláírás(a) szerint ebben "A fasírt és a nemzeti önkép titka ugyanaz: a megfelelő alapanyagok alapos összegyúrása."-t vagy valami hasonlót kellene látni. Sem fasírt/darálthús nincs a képen, sem olyan elem, ami nyomokban is emlékeztetne a nemzetre. Még ha őrölt paprika lenne a tál mellett, már az is nagy segítség lenne az értelmezésben. A mozdulat is esetleges, erről minden beugrik csak az összegyúrás nem. A jellegtelen háttér túl nagy, anemlétezőtéma is elvész a képen. Kb. minden kép ilyen, instant shift+del. -
zsiga_667
tag
válasz
copass #60060 üzenetére
Egy hónap Japán és egy hét Hong Kong után azért ez elég mellbevágó élmény, eddig ritkán láttam 100Mbit alattit... 20/20 volt talán a legrosszabb.
Tegnap este még gigabites feltöltésem volt. Asszem ennyit az Amazon backupról a következő három hétre. Mondjuk itt úgyis inkább lazulni meg segget süttetni tervezek mint fotózni.
-
belovary
senior tag
válasz
copass #59915 üzenetére
Így van. TN panel.
Azért ez a mennyim van rá, nem állja meg a helyét teljesen. Tudnék venni 200e Ft-ért is, de nem fogok. Több évre veszi az ember, ez is igaz (jó esetben) de szeritnem már ez a 70e Ft körüli kategória elég jó. Főleg ha azt nézem milyen monitorkaim voltak több évvel ezelőtt. -
JohnyBlue
addikt
válasz
copass #59867 üzenetére
háth.... nézegettem szűkön, szűkebben, bővebben és valahogy ez a középre begórom Beck Zolit tetszett a legjobban. Lehet a háttér jósága és szép kéksége miatt fene tudja
Fények meg kiválóak voltak mert a Budapest Parkban nem szaroznak
benedekco: A gitár alját meg művészileg lehagytam
-
kovsol
titán
válasz
copass #59822 üzenetére
Csaj néz bambán az okés, 100 like befigyel ha még a cici is kilóg félig akkor 200.
Egy állatos kép egy képkockában mondjon el egy egész történetet.
Ezekkel a képekkel én szimplán magam szórakoztatására akartam portrékat készíteni állatokról, és direkt koncepció nálam, hogy ne látszódjon, hogy állatkertben készült. -
JohnyBlue
addikt
válasz
copass #59548 üzenetére
12.000 körül van. Sajna az 1/320 ellenére is egy kicsit be van mozdulva az énekes plusz ha tovább szűröm a zajt akkor azzal már részletet vesztek. Inkább legyen ennyi zaj mint porcelánarc meg ilyenek brrrr
Mivel ez is már egy elég nagy vágás és ha ebből is kivágnám legalább még a felét ... semmi nem maradna
Az R még nem volt éles bevetésen. Mondjuk eddig nagyon tetszik rohadt pontosnak tűnik és nagyon gyorsan harap igazán fos körülmények közt is
Na de hogy ne csak betűket lássatok
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59453 üzenetére
Húúúbazzz, komolyan tolod.
Nem kéne reagálnom rá, mert erős a gyanúm, hogy ez már csak színtiszta trollkodás. De azért még egy utolsót.
Az a Te saját szegénységi fotós bizonyítványod, ha nem látod, hogy a két linkelt képemen (vagy akár bármelyik másikon) mi indokolja a döntést. Most tényleg magyarázzam el? Elég lenne annyi is, hogy nekem így tetszik, de akkor tessék: Az elsőn így kerül vízszintesbe a korlát egy csomó része, ezáltal némi rendszerességet hozva a kuszaságukba. Szerintem így jobb, mint "normális" állapotában. A másodikon meg annyira gyönyörűen jönnek/mennek a széksorok a bal felső sarokból/sarokba, hogy öröm ránézni. Nem igaz, hogy nem látod. Szerintem egy tök jó lendületet, geometriát ad a képnek. Mégegyszer mondom, akkor döntöm a fotókat, amikor úgy érzem, az úgy lesz jó, amikor úgy működik a kompó, amikor hozzátesz valamit a képhez, és ez túlnyomó részt már a helyszínen meg is történik. Szóval hagyjuk már ezt a "kamudöntögetést".
A vintage preset-ek nem tudom, hogy jönnek ide. Soha nem használtam, és nem is fogom. Nem csak olyat, más preset-et sem. Mindig magam "tekergetem" a képeket.
A logónál többször is leírtam már, hogy egyáltalán nem a PlayStation, vagy a VIVA TV ihlette. Utólag persze könnyű mindenre ráhúzni, hogy nyúlás. De hidd el, nem szokásom, nagyon nem.
De ha nem akarod, nem hiszed el. Annyi baj legyen. Megleszek nélküled és a "kritikáid" nélkül.
A werkfilmmel kapcsolatos írásod meg igenis tele van marhasággal. Csak nem akarod/tudod belátni. Mindegy, ez van.
-
rekid
addikt
válasz
copass #59440 üzenetére
Má' nem azért de mégis mi a fene gond van azzal, hogy a kijelzőn komponál? Minden funkció elérhető rajta ami bármelyik OVF/EVF-ben. Valószínű ő is buta mert így komponál a sok hülye meg kajálja. Hovatovább Ő meg egyiket se használja.
A sok fény nem feltétlen jelet jó fényt.. Irány délben fotózni.. ja nem.A HSS meg tiszta badarság..
Profiknál (Profi fotós + profi modell) jól működik az instruáljuk a modellt szavakkal című sztori. Ha egyik sem, vagy az egyik nem az és a viszony megengedi van, hogy jóval célravezetőbb ha arrébb rakod a lábát.. -
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59423 üzenetére
copass, total90, vihartigris, rekid: Köszi!
copass: A 22 képből 2 "békasegge" perspektíva, meg 1 mondjuk "kutyasegge". Így aztán nem értem a minden képnél célzást.
Meg majd elmagyarázhatnád a "kamu döntögetés" fogalmát is. Hadd értsem meg azt is.
Az a kevés, amelyik dől, annak oka is van (én így látom jónak), és nagy százalékban már így is készülnek el a helyszínen.
(#59426) benedekco: Milyen gyújtótávon készült? Ha elég széles nagylátón, akkor szerintem használhattál volna hosszabb expót is, és akkor nem kellett volna az érzékenységet ennyire feltolni (vagy lehetett volna alapból világosabb a kép).
-
Lassú Víz
addikt
válasz
copass #59357 üzenetére
Fél napja a k. netet bújom, és próbálom értelmezni az olvasottakat, pedig se fotós se jogász nem vagyok. Így aztán kéretik fenntartással kezelni, de
2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
219. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
...
vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(#59358) mikrofon : GDPR se mindenható. Lásd 2.cikk (2) c. pont. Keresd meg, ha már példálóztál vele.
(#59359) vond , Jogos az észrevétel. Mondj egy topikot, ahol inkább helye lenne. Ha van rá lehetőséged át is rakhatnád oda ezt az eszmecserét.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
copass #59353 üzenetére
Tegyük fel én vagyok a sértett, te vagy a fotós. Vélelmezem, hogy egyéniesített módon rajta vagyok egy vagy több képeden a hozzájárulásom nélkül. Rendőrt hívok, de azt állítod, hogy a rendőr csak az adataidat jegyezheti fel, más joga nincs.
Ezek után hogy tudok meggyőződni a vélelmem helyességéről? Ha igazam van, hogy tudom bizonyítani? Sőt, ha sérelemdíjat követelek, hogy tudom megakadályozni a bizonyíték megsemmisítését? Rajtam van a bizonyítási kényszer, de nálad az adathordozó, amibe állításod szerint sem én sem a rendőr nem nézhetünk bele. Egy polgári perben a szerintem kezdetű mondatok nemhogy a bizonyításhoz, de az indításhoz is kevesek lesznek.
Vagy van még valami lehetőség, vagy az egész csak gittrágás
-
mikrofon
veterán
válasz
copass #59345 üzenetére
Érdekes egy cikk ami ebben a témában születik és semmilyen említést nem tesz a GDPR -ről.... Mert, hogy az is van már és az, ami megbonyolítja a helyzetet.....
Ebben az esetben mindegy hogy privát vagy munka jellegű a felvételkészítés....
Tehát az elsődleges kérdés, hogy van-e rajta arckép, és arról felismerhető-e az illető....Tehát vigyázat az ilyen kijelentésekkel, hogy ki mit tehet és mit nem....
-
Lefty
addikt
válasz
copass #59344 üzenetére
De ez is olyan ize, mert ha telefonnal fotozik valaki, akkor nyilvan nem merul fel a gondolat, hogy profi es penzt csinal majd belole igy senki nem foglalkozik vele. De, aki meg profi vagy annak tuno geppel fotozik privat celbol, mert mondjuk ez a hobbija, az adott esetben ezt hiaba magyarazza barkinek is.
-
mikrofon
veterán
válasz
copass #59329 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyértelmű.... Mert vannak dolgok, jogok amik megilletnek és amiről a lemondás nem ilyen egyszerűen működik... Ráadásul a linkelt cikk egy fontos változás előtt keletkezett... Azóta ez is jelentősen változott....
De ez elég ingoványos még. Én nem is mennék bele jobban... .
Igazából talán kicsit egyértelműbb lesz amikor az arcképpel kapcsolatban megszületik az első precedens értékű per...Közszereplőnél meg nem csak a nevesítés engedélyezett....
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59281 üzenetére
Tényleg nem akarom már tovább húzni, de csak nem bírod megérteni a mondandómat. Írtam, hogy nem holnaptól akarok ebből megélni, meg főleg nem csak a fotózásból. Persze, hogy alakulni fog még minden, meg lesz teljes, komoly arculat, logó, honlap, kutyafüle. Most csak bedobtam egy ártalmatlan logó kezdeményt, de ott is inkább a fotós vízjel részével kapcsolatos vélemények érdekeltek. Amit köszönök is mindenkinek.
És mi ez a ligás beszólás? Ki és milyen más ligában játszik? Nem is láttál még tőlem semmit, max. azt a 3-400 PH-s arcképet. Akkor hogyan ítélkezel?
Amúgy ebben a két mondatban nem érzel egy
kisrohadt nagy ellentmondást?"keress egy grafikust aki tervez neked egy beszédes logo-t"
"saját arculat a legjobb reklám egy grafikusnak"
Azért köszönöm a tanácsokat!
A Haladást meg inkább hagyjuk. Egy belterjes, korrupt, lusta banda, elég kevés korrekt emberrel a fedélzeten. De aki normálisat ismerek is, az sincs magas pozícióban. Én már elengedtem őket, ami a munkát illeti. A szurkolótársaimnak viszont érdemes "dolgozni", ők értékelik és megbecsülik a belefektetett időt és energiát.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59273 üzenetére
Mi, valami 1971-ben, Rotterdamban bejegyzett vegyi anyagokkal foglalkozó akármi? Ha valami komoly magyar cég lenne, még az se nagyon érdekelne, így meg aztán főleg. A becenevem ("művész"nevem) attól még lehet? Köszönöm.
Ha esetleg mégis gond lenne belőle a jövőben pl. vállalkozásnál, akkor megoldanám más néven. Ennyi.
Egyébként amiről én tudok ilyen névvel, az egy norvég dark ambient metál banda, de szerencsére nem túl ismertek.
Feküdjek rá a design-ra? Nem mondod?
Folyamatosan rajta fekszem, kérlek. Az egyik legfontosabb a folyamatos fejlődés, vagy legalább az igény rá. Aztán hogy az ilyen-olyan produktumaim kinek mennyire jönnek be, azt majd meglátjuk. Eddig nem nagyon volt gond vele, pedig nem a szomszéd Pistikének terveztem óvodai jelet.
Ötleteket természetesen szívesen veszek mástól is, de fizetni hót zicher, hogy nem fogok ezért egy másik grafikusnak. Az aztán gyönyörű fényt vetne rám, hogy magamnak sem tudok megtervezni egy arculatot, vagy akár csak egy logót. Hogyan akarnék én ezután mástól pénzt kérni hasonló munkákért? Nem is értem, hogyan lehet ez normális másoknak.
Egyébként nem kell ezt most ilyen véresen komolyan venni, csak összebohóckodtam pár perc alatt valami logó kezdeményt. Nem akarok már holnaptól ebből megélni. Csak szimplán egy kicsit jobban rá akarok feküdni főállás mellett a "maszek" dolgaimra. Mert egyrészt szeretem csinálni, és szeretnék fejlődni, új irányokba nyitni, másrészt meg valamennyire muszáj is, mert a rendes fizetésemből egyre nehezebben jövök ki.
De tényleg hagyjuk ezt itt, már ennyi is bőven sok volt belőle. Bocsi.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59264 üzenetére
Logótervezéshez grafikust keressen egy "grafikus"? Szépen is nézne ki. Nem-nem.
Lesz, amilyen lesz, de legalább az enyém.
A fotózásnak meg nem kell dominálnia, mivel nem csak azzal foglalkozom. Sőt, sokkal inkább grafikai dolgokkal, azon belül is gyakorlatilag minden területtel.
Közel sem vagyok top designer, de tapasztalatom van rendesen (sokak szerint tehetségem is
). Most már lassan 20 éve foglalkozom vele. Ha a rajzolást is belevesszük, akkor inkább 30.
Hamarosan rendberakom a honlapomat is. Oda majd teszek fel referencia anyagokat. Ha érdekel, majd jelezni fogom.
(#59265) Viszlát:
-
vond
MODERÁTOR
válasz
copass #59237 üzenetére
Ja, ezek ilyen bővebb galériák, elég sok szurkolós képpel, mert szeretik magukat visszanézni.
De egyébként igyekszem állandóan mozogni, és ha egyhelyből is csinálok több képet is, ott meg a látószöggel játszani, hogy ne legyenek full ugyanolyan(nak tűnő) fotók. Amikor meg koreográfia van (mint pl. most a Schimmer Szabi búcsúztatása), akkor naná hogy csinálok róla legalább 4-5 képet.
De úgy kell ezt az egészet elképzelni, hogy a lényeg leginkább az, hogy az összes jobb szurkolás, meg minden fontos esemény legyen meg videón. Ez kb. 35-40 perc nyersanyagot szokott jelenteni. Na, eközben csinálom a fotókat is, amikor épp úgy jön ki, hogy nem kell videjóznyi.
A másikra: Értem én, hogy ez nekik nagyrészt csak munka, de attól még lehetnének igényesek a produktumra. Elvégre nem véletlenül lettek ők sem fotósok, nem? Ha már egyszer úgyis ott kell lenniük, akkor ne csak a meccset fotózzák, hanem keressenek más témát is, ha épp nincs semmi eksön. De mit látok? Van, amikor 10-15 percig csak állnak/ülnek, és várják, hogy közelebb jöjjenek a focisták. Tisztelet a kivételnek.
Szafa, de viszonylag olcsó vállpántra van ötleted?
(#59238) itouchfan: Már most utállak, nem csak akkor foglak.
Sőt, amikor Toszkánában voltál, akkor utáltalak a legjobban.
-
marcitp
őstag
válasz
copass #59100 üzenetére
Nem ezzel van baj, egyszerűen a stílussal. Nem nyalizni kell meg dícsérni a szart, hanem egyszerűen emberi hangon, egy kisebb közösségben viszonylagos normák között kommunikálni. Nem a tartalom, hanem az “ahogy” veri ki a biztit.
a faszozásért bocs, én sem vagyok jobb.
-
marcitp
őstag
válasz
copass #59083 üzenetére
Mutasd az “alapot” “ a volna mire” légyszi, tök komolyan mondom! Egyszerűen kell, hogy a stílusod mellett hiteles legyél!
így absz nem vagy az.
meg hogy nem szánok rá félpercnél többet: annyit meg minek?
Pont Speedfire- nek volt olyan képe, én is elvacakoltam vele vagy félórát, pedig van dolgom.
de tök jó volt, mert látszott a lényeg, és meg is köszönte.
-
mikrofon
veterán
válasz
copass #59083 üzenetére
még mindig nem érted...
a te képednek a színei,( amit példaként raktál és ami szerinted jobb) is sz@rok voltak... alkalmatlanok egy jól sikerült végeredményhez..... többi meg csak magyarázkodás.....ha már példával akarod alátámasztani a hibát, akkor az legalább legyen jó.... különben semmi értelme és csak önigazolás önmagadnak.... és még hiteltelen is....
lehet itt te stílusodat is használni.... ez csak téged minősít.... de teljesen felesleges... ettől nem lesz jobban igazad.... vagy nem tűnik tőle határozottabbnak és igazabbnak az érved.... nagyobb tanító sem leszel tőle, de még elismertebb se....
tanuláshoz meg főleg nem szükséges....tudod nem a vélemény a probléma, hanem a stílus, vagyis stílustalanság... ebben is lehet fejlődni..... nem csak fényképkészítésben és kidolgozásban....
az meg nem lelkizés hogy valaki jelzi , hogy problémás a stílusod..... meg még elég sok véleményezés stílusa itt... ezt ugyanúgy el lehet/kell fogadni, mint az idelinkelt képekkel kapcsolatos problémákat.... ezek ugyanúgy tények mint a képekkel kapcsolatos észrevételek, hibák....jah és részemről itt a téma zárva, mert leírtam a véleményemet. Megérteni, "jólérteni" a te feladatod....
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
copass #58104 üzenetére
Tegyük fel hasonló körülmények között készítesz egy képet. Legyen egy fotós túra, szervezett modellel. Látod rajta, hogy jó kép. Kiírnak egy pályázatot, ahol a képed megfelel a pályázat feltételeinek, és passzol a témához. A fődíj 30+ millió. És akkor nyomsz egy Shift+Delt, mert úgyse jó a kép semmire. Hát én beküldeném.
-
*Ropi*
félisten
-
itouchfan
senior tag
-
-
marcitp
őstag
válasz
copass #57860 üzenetére
Hagyd már abba légyszi.
Nem a saját képemre írtam - hogy arra nem rezonálsz (szíved joga) hanem allesz a hangulatfotókra. Jóval előbbi dologra utaltam, de fújjad a magadét. Ki bántott?
Konkrétan topikgyilkos már ez az egész.
Részemről pá a topiknak egy ideig, mert úgyis válaszolsz, én meg nem bírom ki, hogy a hülyeségedre ne válaszoljak. -
marcitp
őstag
válasz
copass #57837 üzenetére
Értelek, de a linkelt képeken amikor teljes kör van, na ott van igazi paca, ami tényleg művészi, de absz nem kivehető.
itt nem az volt a cél.
A másikkal kapcsolatban is értelek, nem jó képek, ennyi.Talán kiveséztük!
csak: úgy gondoltam, leírhatom a saját véleményemet is. -
marcitp
őstag
válasz
copass #57832 üzenetére
De egyébként mondom, hogy nem rezonálsz erre.
Az elsőnél pl nem lett volna jó, ha megvan a teljes forgás. Kell egy kb éles pont, itt az arc megvan. Teljes pörgésnél lett volna egy színes massza, amiből aztán semmi nem kivehető. Lábak? minek? egy normál táncospár fotónál persze, kellenek. Fejnél a toll, abban talán igazad van, de nekem kb így van egységben a szoknyarészlettel jobb alul.
Második:
Ez ff-ben nem - a vaj, a barna, meg a zöld. És nem alos, hanem direkt ilyen.
Egyedül az áll sötétítése, szerintem is jó ötlet esetleg.kb a fentiek miatt ilyenek, amilyenek. Nem is akarok változtatni az általad elmondottak alapján. Ezek ilyen képek
Remélem majd lesz olyan is, ami tetszik neked. -
marcitp
őstag
válasz
copass #57806 üzenetére
Ezt a képet nem látom, de:
Ne érts félre, nem bántásból, de egyszer majd hátha megérted talán, miről beszélünk, és miért tetszenek nekünk ezek a képek. Addig parttalan a beszélgetés. Ezekre nem rezonálsz, a hangulatreceptorod nulla, nem fejlődött ki.
És csak azért merem ezt így leírni, mert én is hasonlóan álltam a street-hez pl. Azóta változott a szemléletem, teljesen újragondolva írnám már az akkoriakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen routert?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest