-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
válasz Acula M.D. #59406 üzenetére
tényleg faja. az a vödör a háttérben különösen sokat tesz a képhez
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
válasz belovary #59337 üzenetére
Mondjuk tényleg érdekes jogilag.
Mert mi van, ha "bűnözöl", s lekapsz valalkit az utcán? Max megkérhet, hogy töröld a képet, te meg csinász a gép hátulján két pittypitty, s mondod neki, hogy törölve (akár megtetted, akár nem). Kénytelen elhinni, hiszen nem érhet hozzád, sem a gépedhez, az irataidhoz meg pláne. Szóval ha lőttél egy jó képet, szerintem egy nem hivatalos személy nem akadályozhat meg abban, hogy megtartsd azt. Persze azt meg kell gondolni feltöltöd-e valahova.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Speeedfire #57998 üzenetére
Nyilván túlzás a videó, de épp ezért ütős.
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
válasz Speeedfire #57919 üzenetére
Ilyenkor mindig a pizzás videó ugrik be.
-
xXxian
senior tag
válasz Speeedfire #57774 üzenetére
És tényleg!
Csak jobbra próbáltam...
Szerintem mégis.van ebben a leányzóban valami...
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Nem lelem a megfelelő topikot...tudnátok ajánlani valami egyszerűen használható képszerkesztő progit? Régóta kattingatok, a kidolgozással viszont eddig nem nagyon foglalkoztam. Tényleg kezdőknek valót...
Van Silkypix licenszem, de asszem az jpg-t kezel csak.
Köszi előre is,
KEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
xXxian
senior tag
válasz Fotonhámozó #57191 üzenetére
Nyami; cuki kis teremtmények. Töröm nekik naponta a diót (mi nem esszük, de azért összeszedtük ne maradjanak a földön).
-
xXxian
senior tag
válasz Speeedfire #57181 üzenetére
Skacok; nincs a hardveres résznek valami külön topik..?
Mindig azt hiszem, jönnek a cicik, aztán ti meg itt szórakoztok.
-
-
xXxian
senior tag
válasz Fotonhámozó #49511 üzenetére
Próbáltam, nem lett meg....nem annyira fontos, de hogy így elmondtad a részleteket, szívesen meg is néztem volna.
Az alapvető gond a fogalmakkal van.
Mert sokan a "fotós" és a "bármilyen, fényképezőgéppel vagy legalább egy 2+ MP kamerás mobillal rendelkező egyén" közé egyenlőségjelet tesznek. Ezért kell ide is minduntalan kiírni, hogy a topik lényege nem az, hogy "vettem egy gépet, sikerült megnyomnom a kioldógombot, nesztek".
S itt nem a hardveren van a lényeg, még mielőtt bárki is félreértené. Viszont kell ide némi alapvető ismeret, meg látásmód, szépérzék.
X
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
válasz Tomdriver #46985 üzenetére
S mi lenne az eredeti, nemes cél..? Az még elfogadható, hogy ne dögöljön éhen az emberfia. De más cél nem fogadható el.
Az állatokért meg nem kell tenni semmit. Egész egyszerűen ÉLETTERET kell biztosítani nekik, békén kell hagyni őket. Ha meg (csúcs)ragadozókról van szó, nem kell a közelükben, a területükön mászkálni.
Ebből kifolyólag havas, téli erdőben, térdig érő hóban sem kell zsákszám hordani nekik a kukoricát. Az állatoknak NINCS szüksége az emberre, az emberi beavatkozásra. Emberi beavatkozás, zavarás nélkül egy adott élőhelyen pont annyi növényevő és ragadozó lesz, amennyit az az adott élőhely el képes tartani. De tényleg.
Ja, arról van szó, hogy a folyamatos etetéssel sikerült kissé túlszaporítani az állományt? Akkor természetesen kell a zsák kukorica, hiszen több állat van a területen, mint az normális lenne...de emögött meg ott az ÉRDEK, hiszen nem másért duzzasztják fel a vadállományt, pusztán azért, hogy később le leheseen lőni valamit, mert az kell.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Fotonhámozó #46301 üzenetére
Én leszedtem eccer egy nagy koszot egy Nikon lenspennel
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
Köszönöm a kritikát.
A kép még márciusban készült, igazából olyan céllal, hogy teszteljem az állványomat. Te milyen kompozíciót használtál volna? Én igyekeztem "kitölteni" a helyet a szoborral, mert a háttérben ha jól emlékszem voltak zavaró dolgok. Fényekkel kapcsolatban mire gondolsz?
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
válasz IRON STORM #32145 üzenetére
Szerintem nem a legjobb vágás, szemét megtörölhetted volna - családi albumba eseleg befér
-
xXxian
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Utánanéztem a diffrakciónak...olvastam is a prohardveres cikket anno, de erre már nem emlékeztem.
Kompozícióra, arányokra próbáltam figyelni, nem biztos hogy sikerült.
S igen, én is észrevettem, hogy szöszök vannak a képeken, mindig ugyanott, de a jelenséget csak 18-55-nél láttam, szerintem abban van kosz. Ha ez igaz, talán nagyobb gond mintha a szenzor lenne retkes...
Utómunka: Raw Therapee van meg és egy progi amit a géphez adtak (Silksoft?) de nenm tudom rájövök-e mi micsoda magamtól. Lehet meg kéne néznem hogyan működnek "élőben", valakinél, aki már egy ideje használja őket.
X
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
Nos, nem vagyok fotós, de idővel szeretnék értékelhető képeket készíteni. Itt az első 3, ahol szeretném ha elmondanátok mit is csináltam rosszul.
Ezek a képek úgy hiszem nem jók az itteni felhozatalhoz képest. Az adott kirándulást tekintve viszont talán a legjobbak, ezért is kérem a véleményeteket.
Én úgy látom nehéz olyan pontot találni ami fókuszban van...nem tudom az okát, sok kép f22-n készült, itt sok mindennek fókuszban kellene lennie. Ennyire vacak a kitobi rajza..? Vagy technikai hibát vétettem?
A szerkesztő progikkal most ismerkedek...utómunka minimális.
Köszönöm előre is,
X
edit...nem sikerült képeket berakni.
3 link:
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Fotonhámozó #30174 üzenetére
Ez (is) tök jó!
De az komoly, hogy 650D+kitobi, f8-on..?
-
xXxian
senior tag
válasz Fotonhámozó #26683 üzenetére
Persze, ez rendben van...ott is aki ebből él, s ezt kérik / várják el. Csak azt mondtam én hogyan (vagy hogyan nem) csinálnám.
-
xXxian
senior tag
Na akkor.
Peace emberek, egy teljesen szubjektív véleményt írtam.
+csak erről a 2 képről írtam (hcl)
++láttam már vízesést (copass)
Amúgy tényleg szép képek!
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.