Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
vihartigris #45831 üzenetére
Bárcsak én is ilyen könnyedén elérném a céljaimat
-
zgospel
őstag
válasz
DavidPetson #45726 üzenetére
Szerintem nem áll jól nekik, nagyon elütnek a valóságtól, és egyébként maguk a képek is elég érdektelenek, a metrósat és a mozgólépcsőset kivéve.
Azok elég jók, nem nagyon tudnék belekötni.A metrósnak jól áll az utómunka amit ráraktál, bár én talán a pirosat picit pirosabbra vettem volna a jelenlegi narancsos beütés helyett.
-
zgospel
őstag
válasz
Matska #45118 üzenetére
Túl sötét a kép összességében is, az alja meg egyértelműen. Nem tudom hogy milyen utómunkát kapott, de kicsit akciókamerás beütése van főleg a kép aljának, tehát minden olyan mosott, mesterkélt, részlettelen.
A kompozícióról: szerintem az út bal oldalára kellett volna állnod és a fát a kép jobb harmadába vagy a harmadolóvonalra téve, ahogy jobban kiadja (kiadta volna). -
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #44826 üzenetére
nagyon erős +1
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #44800 üzenetére
Csak egy tipp: fodrászkellékes boltban lehet kapni kis műanyag víz spricnit. Hogy mennyi az ára azt nem tudom, feltételezem nem drága, aztán fene tudja ha ráírnak valami márkát akkor milyen árban mérik
Bónuszba húsvétkor lehet vele locsolkodni, szoktak is neki "örülni"
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #44793 üzenetére
Szerintem is a permet túl sok, meg túl talán aprószemű ha lehet ilyet mondani.
-
zgospel
őstag
válasz
g.killer #44441 üzenetére
Pedig a kutyás jópofa, az utcás meg nagyon hangulatos, nem rossz de lehetne jobb. Szerintem. Jelenleg túl turistás a kompó is meg a perspektíva is.
Például az út közepéről egy szimmetrikusabb, vagy valamilyen erősebben eltérő szögből, akár picit lefelé fordítva a gépet hogy több legyen alul, lehet hogy jobb lenne. Nyilván csak találgatok, én nem voltam ottDe szerintem ebben több volt.
-
zgospel
őstag
válasz
g.killer #44428 üzenetére
Én nekem ez a kép nem áll össze tartalmilag. Nem tudom hogy mit nézzek rajta. Le lett dokumentálva, szép, de amúgy semmi. Az ég is tök üres, szerintem feleslegesen sokat is mutatsz belőle (a kép kb fele).
Jobb oldalt a kis utcára koncentrálva, akár szűkebb látószöggel, esetleg telével az ott sétáló gyalogosra érdekesebb lehetne. Talán. Szerintem.
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #44011 üzenetére
Én szerintem ez eléggé rendben van
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #43885 üzenetére
Csak azért, mert valaki profi fotós és nagy név a szakmában/művészetben, attól még nem lesz minden képe jó
Ronaldo/Messi sem lő gólt az összes próbálkozásából. Brad Pittnek is vannak szar filmjei. És így tovább és így tovább.Szerintem ha a név befolyásolja a véleményt akkor nem kritikáról hanem rajongóról beszélünk. Például az új Star Wars filmek, de főleg a 7. rész elég csúnya kritikákat kapott, amit ha objektíven nézek igaznak is tartok. De mégsem mondom rá azt hogy nem jó, meg hogy semmi újat nem ad, stb stb, mert imádom a star warst, ezért az én szememben az egy nagyon jó filmnek számít.
Remélem érthető a hasonlat
Ha nem akkor egy másik: néhány éve Amerikában 10 nagyon neves borszakértőt kértek fel hogy vakon kóstoljon meg különféle borokat. Raktak eléjük olcsó asztalitól kezdve nagyon drága borig minden félét.
Mit ad isten a többségük az olcsó borokat is az egekig magasztalta, miközben a nagyon drága nagyon neves bort szinte épphogy említették.
Miközben korábban amikor tudatában voltak mit isznak és mi az árcédula, teljesen más volt a véleményük. -
zgospel
őstag
válasz
bandhajon@ #43059 üzenetére
vagy te vagy a legnagyobb troll a világon, vagy fullba nyomod a kretént. Akárhogyis, az én viccrelém kiégett -
zgospel
őstag
válasz
marcitp #43046 üzenetére
Én nem értek egyet a többiekkel. Szerintem az eredeti vágás sokkal jobb volt. Ok, lehet hogy a rózsaszín valami jobb oldalt kilóg ebből a homogén zöld színvilágból, de egyrészt keretet ad a képnek, másrészt én mint néző úgy érzem hogy kicsit elbújva leselkedek, sejtelmesen. Tehát egyfajta kontextusba kerülök én is mint szemlélő.
Továbbá az eredeti képen kellemesebb helyen van a fő téma is, ezen a második verzión nekem már túlságosan is a szélére került, kicsit megborul a kép.
Nálam minden szempontból az első a nyerő. Izgalmasabb.
-
zgospel
őstag
válasz
mondomén #34243 üzenetére
ez marha jó
(#34246) Malingo ezt nem igazán értem
gondolom az elsuhanó vonattal meg ezzel a környezettel akartál valamit kezdeni, de mit?
(#34247) sixpak lehet hogy drasztikusan fog hangzani, de én levágnám az alsó harmadát a képnek a villámokkal együtt, csak a felhők maradjanak. utána akár háttérkép is lehetne
-
zgospel
őstag
klassz, túl mélyen nem elemezgetném, annyi hogy az elsőn lehetne picit több alul, a kép felső harmada teljesen érdektelen ellenben középen vannak fasza kis felhők amik csúszhatnának fentebb ha lentről többet mutatnál. nem tudom van-e még az eredetiekben.
a másodikon a színek és az utómunka túl lett tolva már szerintem, túlságosan hatásvadász (habár a laikusok zabálják az ilyet, úgyhogy ha az volt a cél akkor sikerült)
-
zgospel
őstag
válasz
copass #34226 üzenetére
ezzel nem értek egyet.
haverom barcelonában nikon d7000+50mm 1.4-gyel egész nap 1.8-on meg 1.4-en fotózott az utcán gyakorlatilag mindent és mindenkit, és rohadt jó momentumokat és nagyon érdekes embereket kapott el. de ha nem választja le őket a papírdoffal akkor sokkal érdektelenebb képek lennének.
sajnos mutatni nem mutathatok, mert bár nekem is megvannak a gépen de nem az én képeim. -
zgospel
őstag
valóban borul az egyensúly, nem ez a legjobb szög, de a rossz wb mégzavaróbb
(#34222) Fandango általában tetszenek a képeid, főleg a különféle patternek és épületrészletek amiket észreveszel, de ez a legutóbbi két album amit linkeltél valóban nem túl jó. a színvilág is kicsit túl erős, finomítani kell még rajta de az idővel kialakul. a kiemelést és a háttér leválasztását én sem látom rajtuk, ilyen távolságból egy 35-ös kevés ahhoz (croppon is, ff-en meg nyilván hogy az
).
(#34224) FLx azért ez így nem igaz, normális hangnemben (ahogy jelen esetben is) igenis érdemes megvitatni, több nézőpont és ízlés kérdése, elég jól le lehet vonni belőle a tanulságokat. plusz erre való a fórum.
az meg megint más dolog amikor valaki "kritika" címszóval csupa buggyantságot kommentel, meg az is más amikor valaki "márpedig minden ismerősöm szerint király kép lett" válasszal reagál
ellenben ha javítani szeretnél a "turistaképeiden" akkor érdemes iderakni, mert segít(het) a fejlődésben és utána már a turistaképeid is olyan turistaképek lesznek, amik tudatosak és igényesek, még akkor is ha mások számára érdektelen a téma -
zgospel
őstag
válasz
kilozsul #33460 üzenetére
szerintem frankó negatív teres képet lehetett volna belőle lőni (illetve nem tudom mi van az eredetiből, lehet hogy még vágható olyanra)
pl a hajó bal oldalt alul helyezkedne el, sok eget mutatva, 1/3 vagy kevesebb vízzel.
aztán ezt lehetne fordítva is persze, felülre dobni a hajót, kevés ég, lent sok víz, még akár bal oldalt is lehetne a hajó. szerintem. valami hasonló elrendezésben mint ezen itt.
és félreértés ne essék, amit linkeltem az egy szar kép, szar fényviszonyokkal, de a kompozíció az ami érdekes róla.(#33455) fr3ntzen ez így egy nagyon előnytelen fotó sajnos. feltételezem hogy számodra kedves és ezért osztottad meg, de ilyenkor gondolj bele abba, hogyha rólad készülne egy ellőnytelen kép akkor mennyire örülnél neki. a színvilág amit ráhúztál szintén nem segít a képen.
-
zgospel
őstag
nem rossz
a fák körül elég nagy az aura ami kapásból szembetűnik.
ennek a képnek egyébként egy extrémebb kompozíció is jól állna simán szerintem, gondolok itt arra hogy alulról lehetne még vágni belőle.
az utólag ráhúzott színvilágot nem tudom eldönteni hogy jó-e vagy sem, passz, nem tudom milyen volt eredetileg.(#33425) Bozsana ez nagyon nem, érdektelen nem egyértelmű téma, rossz utómunka.
ami értékelendő benne hogy törekedtél egy tudatosabb kompozícióra és szimmetriára, tehát nem csak úgy random elkattintottál valamit. keress egy kicsit érdekesebb témát vagy tájat -
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #32648 üzenetére
nem akarod nagyobb méretben is belinkelni
így kicsiben jónak tűnik de megnézném nagyobban is
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #32599 üzenetére
állvány nélkül ennyire szimmetrikusra belőni azért respekt
-
zgospel
őstag
válasz
StefanBraun #32530 üzenetére
mostanában utómunkával igencsak elszalad veled a ló, ez már-már ízléstelenül hatásvadász lett
illetve jelen esetben a kompo sem az igazi -
zgospel
őstag
válasz
GrmnShepherd #32523 üzenetére
a második klassz, tényleg csak valami zorkó felhők kénének oda
a kompó már megvan, most már csak a jó időzítés kell meg egy kis szerencse -
zgospel
őstag
válasz
jjeahh #32438 üzenetére
Chance és m3ss véleményére plusz 1 a kutyással kapcsolatban. A második az nekem tetszik, de a harmadikkal nem tudok mit kezdeni. Jó képek egyébként, csak tényleg az a valami kis extra hiányzik belőlük.
(#32439) StefanBraun hát nem tudom, nekem ez olyan semmilyen, a fekete fehér sem ad hozzá. Túl kusza, elvész a téma, de maga a téma is érdektelen ilyen módon, és a "city life" mint cím sem passzol szerintem. Ez most nem.
-
zgospel
őstag
válasz
copass #32415 üzenetére
Tv-t kipróbáláson kívül kb sosem használtam, még svenkeléshez sem, ne a váz döntse el hogy milyen rekeszt használjak
ha adott záridő kellett akkor átcsaptam M-be és az iso ment autora, a többit én állítottam, de egyébként kb 90%-ban Av-t használtam.de még Av-ban is nappal ha mondhatni állandóak a fényviszonyok (nem felhősödik be meg süt ki a nap percenként) akkor azért egy idő után már tudja az ember, hogy milyen beállításokkal tolja rövid záridők felé a gépét
ez persze nyilván a koncertekre meg low-light helyzetekre nem érvényes
de gondolom a kérdező sem este fotóz madarakat
-
zgospel
őstag
válasz
hdanesz #32406 üzenetére
hát pedig itt jóval több minden éles az f10 miatt.
tág rekesszel kellett volna fotóznod ha valóban mosni akartad volna a fókuszon kívüli területeket.
ez a technikai része a dolognak, emellé még sajnos a tartalom is elég halovány, nem igazán jön át (egyáltalán nem) a mondanivaló(#32407) Fandango szerintem a jobb oldalára nyugodtan rámehetnél és világosíthatnád a sötétebb területeket, kicsit közelebb hozva ezáltal a kép két oldalát.
jelenleg a szemem középen és néha bal oldalt nézelődik a képen, a jobb oldal totál kimarad -
zgospel
őstag
válasz
GrmnShepherd #32281 üzenetére
kezdésnek egy fotogénebb környezetet / helyszínt kéne választanod, ahol a kép előtere és közepe is mond valamit.
jelen esetben az előtér túl kusza és zavaró, a közepe pedig érdektelen.aztán erre jön még rá hogy az expozíció sem jó, túl sötét, hosszabb záridővel kéne próbálkoznod ennél
illetve a horizontot sem túl szerencsés a képfelezőhöz tenni, inkább valamelyik harmadoló felé told, pl ha az égbolt az ami érdekes akkor abból mutass többet és az alsó harmadolóban legyen a horizont, ha viszont az égbolt az ami kevésbé érdekes és helyette a tájat mutatnád akkor pedig a felső harmadolóba vagy környékére -
zgospel
őstag
válasz
StefanBraun #32125 üzenetére
szerintem az utómunkával teljesen megölted ezt a képet
-
zgospel
őstag
válasz
matyi012345 #31796 üzenetére
óó, ha tudnád hogy multiknál belső céges kommunikációkban milyen gugliból kirántott, szanaszét rippelt stock fotókat pakolásznak be...
-
zgospel
őstag
pffffff azzzz igen
mi egyszer egy indiai HR-es hölgytől kértünk be egy screenshotot hogy lássuk mi a problémája. Hát lefotózta a monitorját iphone-nal és még bele is vakuzott ahogy kell, aztán azt küldte el nekünkde ő legalább nem hívta magát fotografinak
na egyébként le is törölte a paraszt...
-
-
zgospel
őstag
válasz
Telomanikus #31140 üzenetére
-
zgospel
őstag
válasz
StefanBraun #30524 üzenetére
klassz
ez tipikusan az a kép amit elrondítanak a távvezetékek, szerintem megérné őket leszedni
-
zgospel
őstag
válasz
StefanBraun #30508 üzenetére
a peremsötétítés szerintem is totál felesleges rá
-
zgospel
őstag
válasz
belovary #30229 üzenetére
na végre hogy képelsz már
valóban marha szép hely, jók a kompók is, és őszintén szólva tényleg mehetne rá bátrabb utómunka, DE ugyanakkor így is jó képek ezek + legalább nem hatásvadász színekkel próbálja eladni magát a kép.a múltkor láttam valahol egy viszonylag átlagos tájról egy átlagos tájképet, lila égbolttal, és istenítő kommentek ezrei zúdultak rá...
a harmadiknál kicsit az az érzésem mintha balra dőlne. Persze lehet hogy valójában vízszintben volt, mindenesetre a kép egyensúlya szempontjából mintha balra dőlne picit. Vagy csak én vagyok vak
az utolsónál talán balról lehetne vágni még, de igazából mindegy
-
zgospel
őstag
válasz
belovary #30152 üzenetére
hát figyelj, a berki krisztián is (nem az olimpia bajnok) úgy lett testépítőbajnok vagy mi a szösz, hogy kitalált magának egy kategóriát ilyen-olyan megkötésekkel, és abban a kategóriában persze hogy nyert.
ki tudja hogy ez a pályázat milyen pályázat volt...ha megkötés hogy ne légy tisztában az alapokkal sem akkor abszolút megérdemelt a győzelem
-
zgospel
őstag
válasz
Colonel993 #29953 üzenetére
a kompozícióval nem vagyok teljesen kibékülve, túl nagy az üresség középen, de mindenesetre ez jópofa, sokkal jobb mint a másik amit linkeltél szerintem. a pillanat is klassz
-
zgospel
őstag
köszi mindenkinek
a másodikon nem tudom levenni a kereket, ha vágással oldanám meg akkor nagyon hülye képarányt kapnék, és marha szűk lenne elöl, próbáltam de az én szememnek úgy esetlen, így meg olyan hangulatot ad mintha mezőnyben menne az ember. és bár a Photoshop csodákra képes, ahhoz kevés vagyok hogy igényesen leszedjem róla.
valójában az volt, hogy akinek belóg a kereke az az elég lagymatag módon húzta a gázt (konkrétan nagyanyám is gyorsabban motorozott volna magassarkúban) ezért pont utolérte a képen látható 241-es... aki egyébként tépte a gázkart ahogy azt illik, ezért is kapar olyan szépenvalóban kár érte, de úgy ítéltem meg hogy a képből el nem vesz (bár tény hogy hozzá sem ad)
-
zgospel
őstag
itt van az útvonal, elvileg a főúton megy végig, Csobánka vége táblától Pilisvörösvár tábláig.
Szeretnék kimenni én is, de én nem ismerem a környéket egyáltalán, konkrétan még sosem voltam ottAttól félek, hogy ha leparkolok valahol vörösváron, akkor utána gyalog nem tudok majd eljutni jó kanyarokhoz. Elvileg 4-szer is teljesítik ezt a gyorsaságit, de nem tudom hogy pl közöttük megnyitják-e a forgalomnak a szakaszt vagy sem (gondolom nem).
Google Streetview-val már végigmentem a szakaszon és kinéztem 2 pontot ahol szerintem jókat lehet majd fotózni, pl a 3. lassítónál (a térképen ilyen fekete bizbasszal van jelölve és 3 van ezen a szakaszon belőlük).(#29802) LamaCube ez ilyen, a sárga szalag a pálya része, a nézőknek meg nem mondhatom hogy "mennyé má onnan me' belelógsz a képbe"
ha beállított kép lenne akkor persze oda lehetne figyelni a környezetre sokkal jobban
-
zgospel
őstag
odaadni simán odamerheted
de pl nem tudom hogy a 135mm tényleg igaz-e amit az 500px mutat erre a képre, de jobbról szűk, felülről viszont ahhoz képest meg sok.
kicsit jobban mosnám a hátteret, illetve ecsettel talán rámehetnél az arcán és a nyakán a sötétebb részekre, nem nagyon csak egy kicsit közelebb hozni a világosabbhoz.
szerintem(#29755) StefanBraun nem az én témám a makró meg a bogarak, de azt látom hogy alexpós mind kettő, illetve teljesen középre komponáltad, így kicsit érdektelenek. pl a menetelősnél lehetne a bal harmadban
-
zgospel
őstag
válasz
sixpak #29643 üzenetére
az első nagyon kusza, rossz a kép elosztása
a másodiknak is, szerintem mindkettőről hiányzik az ég.
a harmadiknál túl kicsi a mélységélesség, zavaró hogy ahonnan indulna a szemem ott már homályos, illetve egy kicsit jobbra fordultam volna. akkor még a bal oldali ágak sem lógnának be. én nem értem a témát egyébként, mit akartál ezzel a képpel mutatni? -
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #29619 üzenetére
én meg azt mondom hogy ne agyalj azon a holdon annyit, szerintem ez pont így jó, ez adja a kép sajátosságát, hogy olyan mintha félig nappal félig éjszaka lenne.
a fa törzsét meg így már értem, elsőre nem értettem hogy mi a fene azhozok egy semmi extrát, mert boldog vagyok hogy végre megint kattintgatok...
az előző kutyás képek előtt 2 hónapig nem fotóztam semmit és ez annyira bosszant, hogy már azon gondolkozom két napja hogy eladom az egészet a vérbe...
-
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #29600 üzenetére
marha jó
a fának a törzsén az micsoda egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest