Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék némi kirtikát, véleményt kérni az alábbi képre.
Az üveggel (Tokina 11-16 DX II) egyelőre még ismerkedés fázisában vagyunk, de eddig tetszik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
StefanBraun #35840 üzenetére
A színvilága eléggé érdekes (legalábbis szerintem annak biztosan, aki látta már élőben is), de bejön.
-
BigBlackDog
veterán
Hát, eddig ahány ember, annyi sorrend!
Ha már látnivalók, akkor 25 emeletes toronyház! (Ugyan nem nekem szólt a kérdés.
) Bemenni nekünk nem sikerült, de kívülről-alulról is eléggé impozáns látványt nyújt. Meg aztán a Dzsámit sem érdemes kihagyni, ha ott vagy, eléggé korrekt állapotban van szerintem kívül-belül (sajnos ez nem minden itthoni, nagyobb-híresebb műemlékre mondható el a tapasztalataim alapján).
De, hogy ne csak offoljak, dobok egy képet is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #35803 üzenetére
Mert megérdemled!
Lehet, hogy a kompozíció átlagos, de mindkét idő (mármint az órával mért és ködös is) nagyon jól el lett találva. Szóval szerintem jókor kattintottál, jó irányba, legalábbis számomra nagyon átjön a táj hangulata!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Gravity1234 #34185 üzenetére
Kép linkeléséhez itt, a 2. fejezetben van némi segítség. Lényeg, hogy beteszel egy kicsi képet a Kép gomb segítségével, majd a beszúrt teljes szöveget kijelölöd és megnyomod a Link gombot. A felugró ablakban pedig megadod a teljes méretű kép linkjét.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #31605 üzenetére
Helyén van!
Na ha valaminek, akkor ennek jól áll a zaj szerintem!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #31002 üzenetére
Nekem ez bejött.
A színek, a fények, az előtér-háttér szétválása tetszetős számomra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fandango #30074 üzenetére
Én mondjuk pont fordítva vagyok (voltam?) vele, a makró éppen nem foglalkoztat. Technikai szempontból mondjuk kipróbáltam, de ennyi. Talán könnyebb témát találni. Egy jó tájképhez sétálhatsz pár száz kilométert is, aztán akkor még csak "egy hegyet" láttál. Makróból meg van annyi a ház körül, mint égen a csillag.
Persze ez csak az én meglátásom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Telomanikus #28769 üzenetére
A húzósat mivel raktad össze, PS, vagy valami célprogram?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Telomanikus #28767 üzenetére
Milyen géppel, beállításokkal készültek, ha szabad kérdezni?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #28730 üzenetére
Nem a gép teszi az embert, vagy hogyan is mondják.
A kép tetejéből egy kicsit vágva (akár 16:9-be) szerintem mégjobban nézne ki.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
copass #28439 üzenetére
Mertem már.
A kérdést nem magam miatt tettem fel, csupán érdeklődésképpen. Az nagyjából tiszta számomra, hogy ha valaki olyan helyen tanul, ahol ezt szakmaként oktatják, akkor ott viszonylag magas szintre el tud jutni folyamatos folyamatos szakmai kontroll, segítség mellett -gondolom én-. Csak abban egyáltalán nem voltam tájékozott, hogy aki teljesen más szakterületen tevékenykedik, a fotózást csak mint hobbit űzi, annak van-e lehetősége hasonló körülmények között fejlődni a felső szintekig, vagy mindenképpen csak a szakmát fogja hígítani, ha komolyabban, gazdasági céllal akar belevágni a fotózásba.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
matyi012345 #28436 üzenetére
Én az olyan pályázatok, versenyek felhívását már el sem olvasom -nem mintha, olyan nagyon sok pályázatra szoktam volna nevezni-, ahol a "közösségi oldalas szavazás" bármilyen módon is beleszólhat az értékelésbe. Felesleges, szerintem.
Egyébként, ha az ember fejlődni szeretne fotózás területén és mondjuk szakmáját tekintve nem fotós -tehát nem tagja az ilyen témájú szakiskolák, felsőoktatási intézmények közösségének-, akkor van lehetősége valahol véleményeztetni, megmutatni a képeit hozzáértő, szakmai szemek előtt? -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Ha már a madaraknál tartunk, itt lenne az egyik tegnapi termés. Mint írtam, a nagyobb testű, különlegesebb madarak mind eléggé messze voltak a kilátóhoz képest, ekv. 450 mm nagyon kevés volt. Viszont volt egy lakója a kilátónak -nem kell nagy építményre gondolni, kb. egy 6-7 méter magas, fából készült torony lehetett nádtetővel-, aki azért pózolt egy kicsit. Éppen akkor érkezett vissza az egyik reggeli
sétájárólsétarepüléséről, mikor mi fent nézegettünk a távolba. Meg is csodált minket, mint valami váratlanul betoppant távoli rokont, egy fél percen keresztül a túloldalon lévő fakorlátról. Láthatóan nem zavarta a 3 méteres távolság. Na, ide már elég volt az ekv. 450 mm (ugyan a teljesen borult kifejezés nem eléggé fejezi ki a felhőzet és a köd mennyiségét)!(#28360) Balinov + (#28351) Noddy + (#28348) hcl: Köszönöm az ötleteket, egyik ajánlott hely sem tűnik rossznak, viszont gépjármű hiányában eléggé nehézkes a megközelítésük (emberi idő alatt), így egyelőre kiesnek. Viszont nemrég rátalált (térképen) az asszony a Rétszilasi tavakra, amik egész csábítóan néznek ki. Remélhetőleg valamennyire be is lehet menni a tavak környékére.
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit off, elnézést érte.
Madárfotózáshoz, vadállat fotózáshoz hova érdemes menni? Van valakinek valami bevált terepe? Nemrég voltunk a Madárdal tanösvényen, ami madárvilág -különösképpen gázló és vándormadarak- tekintetében eléggé színes volt ottjártunkkor is. Viszont az 500-600 méteres távolság leküzdése reménytelen volt egy 300-as telével (még croppos vázzal is). Közelebb menni esélytelen lett volna (na jó, csónakkal, vagy a nádason keresztül minden probléma nélkül megoldható), a "jobb helyekre" vezető utak csak engedéllyel, vagy vezetővel voltak járhatóak.
Tudtok valahol Magyarországon (leginkább a középső tájékán az országnak) olyan helyről, ahol viszonylag tágabb lehetőség nyílna nagyobb testű madarak fotózására, esetleg vadállat fotózásra (gemenci erdő sajnos kiesik, vonattal való lejutásnál alig lenne idő ottmaradni)? -
BigBlackDog
veterán
válasz
hodostamas #28295 üzenetére
Az első ötletes, de számomra ez a magas nézőpont nagyon "átlagosnak" hat. Ezen kívül az a bot vonja magára mindenáron az én figyelmemet, bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen botmániás.
A második különösképpen nem fogott meg, túl sok az aszfalt rajta. Egy nagyobb látószögű obival, vagy csak simán néhány vertikális képből egy panorámát összeállítva sokkal több mindent lehetett volna megmutatni a képen (akár a teljes kanyarívet és a mögötte elterülő hegyeket, völgyet is).
Persze ez csak az én véleményem. -
-
BigBlackDog
veterán
Nemrég volt egy kis kiruccanás az állatkertbe. Kicsit csalódás volt a fotózás szempontjából, nagyon sok helyen üveglapok, illetve nagyon apró lyukú hálók mögött voltak a "szereplők". Ennek ellenére sikerült talán néhány normálisabb képet is készíteni. Próbáltam kiválasztani a jobbakat, a többit itt lehet megtekinteni. Mit gondoltok róluk?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#31733248 #27641 üzenetére
Kicsit zavaró számomra, hogy nincs középen a főhajó hossztengelye és mintha ferde is lenne a kép. A bal oldalon félig belógó szószék jobb lenne, ha nem látszana, vagy teljes egészében rajta lenne a képen. A sötétebb területeken (főleg alul) kicsit világosítanék. Más nagyobb dolgot most nem tudok mondani, a többit majd úgyis a helyzet és a stílusod teszi hozzá.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
sixpak #27537 üzenetére
Az elsőnél szerintem nagyon sok a víz és kevés az égbolt (meg úgy egyébként sem látom, hogy mit akartál mutatni -talán a vízcsobogást?-
). A második lett szerintem az egyik legjobb az összes közül, de kicsit zavaró a középre helyezett horizont. A harmadik számomra a másik nyertes, bár kissé, mintha ferde lenne. Az utolsó kettőről nem mondanék túl sokat, számomra nincs bennük semmi érdekes. Összességében kicsi világosítás rá férne az árnyékokra szerintem, sokkal jobban kijönne az éj kékje.
(#27531) mr.iGZ: Szerintem nem lett lett rossz, de az előzőt nem körözi le!
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit javítottam rajta, remélhetőleg így már jobb lett. Igen, nagyon vadon élő dögök. Fent a Budai Várban, a Sándor-palota előtt voltak páran, igazi pózer figurák, simán elvannak a fűben, miközben 4-5 méterről lehet fényképezi őket.
Gondolom hozzászoktak már a turisták miatt az ember közelségéhez.
Lenne máról is két képem, kíváncsi lennék egy-két véleményre ezekkel kapcsolatban is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #26464 üzenetére
Szerintem sokkal jobb így, ment is a csillag!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
jjeahh #25620 üzenetére
Innét a 3. egész jó lett szerintem, csak kicsit sötét a számomra (legalábbis az énekes-gitáros lány arca biztosan). A #25611-ből az első kettő nyerte meg az én tetszésemet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #25595 üzenetére
Ez tetszik, jó lett!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #25484 üzenetére
ICE-t próbáltad? Nincs sok lehetőség kézi korrekcióval kapcsolatosan benne, de magától is szinte mindig helyesen illeszti a képeket.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
pruzsi #24287 üzenetére
Akkor lehetséges, hogy a fókuszálással volt gond, legalábbis az elmosódottságot az okozta szerintem. Sikerült a fókuszálás a gépnek? Az állvány nem mozdult be az exponálás alatt (ajánlott önkioldót használni).
A zajra sok ötletem nincs, esetleg próbálj meg mindenféle plusz szolgáltatást kikapcsolni (képjavítás, színjavítás, ...), hátha segít valamit. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Tin_Shield #24182 üzenetére
Nagy nehezen kizárásos alapon sikerült rájönnöm, hogy a harmadik képpel kapcsolatban kérdezel (és a gugli is megerősített).
Igen Budaörsön, a reptéren.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov #23767 üzenetére
Nem rossz, nekem tetszik, bár kicsit furcsa számomra. Olyan se ebből, se abból nem mutat meg egészet. Én egy kicsit közelebb mentem volna az épülethez és/vagy nagyobb látószöggel (persze azzal az obival nehéz 18 mm-nél kisebb gyútávot használni
) nagyobb területet vettem volna bele a tájból. Aztán lehet, hogy csak az ítélőképességemmel van gond.
Az az ND szűrős sötétedés látszik, de észre nem vettem volna, ha nem mondod. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov #23558 üzenetére
Nekem tetszenek, hoztad a szokásosat!
Valahogy a Te képeid láttán mindig kedvet kapok a fotókon szereplő helyekre való utazáshoz (csak sajnos ez ugye nem ilyen egyszerű). Az utolsónál mintha kicsit több lenne a szín (telítettség), mint kéne, persze ez csak az én véleményem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
negyedes #22944 üzenetére
Dehogynem, nálam ugyanúgy engedi. Bejelentkezésnél a legalsó sorban ott van a link és be is engedett google accal.
(#22946) negyedes: Igen ezt már olvastam én is, de remélem a nemsokára odébb lesz majd. Ha meg majd eljő a nagy nap, akkor meg kénytelen leszek egy 234,6. felhasználói fiókot is csinálni. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Fotonhámozó #22936 üzenetére
Tetszik, megvan a hangulata. Talán kicsit kevesebb talajt hagytam volna a képben, de hát nem vagyok ugyanolyanok...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov #22840 üzenetére
Egyébként félre ne érts, nálam sem kalibrált a monitor, ráadásul csak egy TN paneles csoda. De viszonylag emberiek a színei és az eddigi, mások által olvasott véleményeket én is hasonlóan láttam a saját képernyőmön, szóval reménykedek, hogy ha nem is tökéletes, de az én szemem legalább hozzáidomult.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
LimaBravo69 #22797 üzenetére
Ez már jobban tetszik nekem is. Kicsit zsúfoltnak hat számomra, de a színek rendben vannak szerintem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
psycroptic #22152 üzenetére
Ezt a képet meglátva mindig azt hiszem elsőre, hogy egy, a Gellért hegyen készült "szokásos" kép. Aztán kiderül, hogy kicsit másak a léptékek...
-
BigBlackDog
veterán
A 'Litér' nekem tetszik, csak egy kicsit olyan üres és sötét számomra. Ha lett volna valami "érdekes" -felhőzet, hold- az égen, akkor szerintem sokkal jobban állna a képnek ez az aránybeosztás. A sötétséget talán a koraibb képkészítéssel lehetett volna orvosolni, pl. egy kék órában lévő égszín egész jól mutatna. Persze ez csak a saját véleményem.
-
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #18773 üzenetére
Ahogy látom, megoldható, de nem próbáltam még.
Jó étvágyat az ebédhez! -
BigBlackDog
veterán
válasz
Danniel #18630 üzenetére
Kopaszi gátra nem mennék, mivel emlékeim szerint tilos a képkészítés és ahogy hallottam többször is, a biztonságiak ezt eléggé komolyan is veszik. Esetleg Szentendre?
Csepel művekről tudnál kicsit bővebben írni? Mi is hasonló cipőben járok a holnapi nappal kapcsolatban.Akár jöhet pü-be is.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest