- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
murdock25
tag
válasz belovary #62240 üzenetére
és természetesen a sajtónak mindent szabad, azok a drónfelvételek mindig problémamentesek (már amennyiben nem Felcsúton próbálnak repkedni). Gondolok azokra a felvételekre, amikor nem is lehetett tudni előre az eseményről (jégzajlás Dunán, természeti események Balatonnál, egyéb helyeken, tűzesetek Budapesten, stb)., aztán mindenféle sajtós drón-felvételek látnak napvilágot, amiért persze senkit nem bántanak.
Ezzel szemben tényleg röhej, hogy még a saját telkemen 5m magasba sem engedhetném fel a gépemet légtér engedély nélkül.
Az applikációs megoldások, beépített légtér-zárolási adatokkal, no-fly-zone jelölésekkel számtalan országban nagyon jól működnek, pl. Ausztráliában is nagyon kafa a rendszer (nem, nem voltam ott a fenébe is, de magyar youtuber fotós igen). -
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #62116 üzenetére
Csodálkozol? Nem ám, továbbra is bírlak, csak utol kell érnem magam. Ezek a képek is 10 napja készültek, és csak most volt időm feldolgozni őket. Mással is meg vagyok csúszva rendesen. Mondjuk annyira nem bánom, mert legalább olyan melókat tolok, amiből jön is be valami zsé.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
copass
veterán
válasz belovary #62086 üzenetére
volt itt akinek a képét befotózta a monitorjén és akkor az ő saját exifét írta bele.
de egy nagy kútúrális közintézmény is egy szó nélkül levágta a vízjelemet mint a szél, ha szólsz hogy perka akkor meg leszedik...
szóval az se elég ha szélen van vagy nem elég zavaró helyen.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
_q
addikt
válasz belovary #61148 üzenetére
Zbook-ból én elvagyok 17-essel. Ha csak képszerkesztés a cél, ahhoz nem kell annyira durva hardver se, videóvágásnál már más a helyzet. Újonnan itthoni vásárlással a vond által is említett zbook-ok drágák. A jelenleg kapható G6-os verzió 700 ezer Ft.
Nekem G3-as van az se olcsó, de 250 ezer Ft-ból használtan kb meg van és teljesen használható.
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz belovary #61155 üzenetére
Nekem céges laptopra sokkal kevesebb volt a keret (~250e). De nem is editálásra, vagy programozásra kell használni, hanem főképp belső rendszerek (ERP, WMS) elérésére, prezikre, közbe 30-65k-s excelek elemzésére ami kb. a legnagyobb igénybevétel. Így a kompaktság volt a mérvadó, és lehetőleg 100% sRGB színtér. Végül egy 14" Asus Zenbookot választottam, és egyelőre nagyon tetszik. Informatikus kollégák azt gondolták hogy ez tuti 500+-os árkategória olyan minőségi az egész. Nem recseg, abszolút kompakt, nekem kellően gyors, talán a hűtés nem túl hatásos, de ez amúgy is a laptopok achilles sarka. Szóval rövid tapasztalat alapján én ajánlom a márkát.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #61155 üzenetére
A PS/LR miatt én a kijelző felől indulnék el. Aztán utána a munkához szükséges, már megfelelő erősségű hardvert választanám ki, figyelembe véve olyan igényeket, mint hordozhatóság, strapabírás, akkuidő, in/out portok, stb.
Notebookcheck pl. hasznos "kis" oldal. Indulásként körül lehet nézni itt is.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #61152 üzenetére
Nem olyan nagy az, mint elsőre gondolnád. Ajánlottam már több ismerősömnek is. Páran meg is vették már, így ki is tudtam próbálni. Elsőre bika nagy, de hamar hozzá lehet szokni. Csak utána visszaülni a 23" FHD elé, na az volt eléggé kiábrándító. Hamar le kell ügyeznem, csak most a kártyák tényleg fontosabbak voltak.
(#61153) vihartigris: Laptopos topikba bekérdeztetek már? Nem egy átlagos igény, de szerintem tudnának ajánlani pár példányt.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #61150 üzenetére
Van jó monitor 60-ért is. Én ilyet tervezek venni. Persze, felhasználástól is függ, de amire nekem kell, arra ez untig elég, és nem kell érte eladnom az egyik vesémet.
Nagyon várom már, csak az a baj, mindig valami másra megy el a pénz. Most pl. vennem kellett két 256-os SD kártyát a G9-be, mert egész napos esküvőzéshez nem elég a 64-es. 50 ropi huss, és akkor még olcsón vettem.
Hát, combos új laptopban nem tudom, mi lenne a legjobb választás. Ez nálam mindenképp a "túl drága" kategória.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #61148 üzenetére
OFF-ban elfér, ha nem tart oldalakon keresztül.
Ha tényleg elég fontos a teljesítmény, akkor én valami használt/felújított workstation-t vennék 250-300 körül. Persze ha nem gond, hogy nem a legkecsesebb darabok. Pl. HP Zbook, Dell Precision.
Ha csak másodgépnek kellene, akkor én ellennék egy 100k körüli, használt 14"-es Latitude-del is. De egyetlen munkaállomásként lehet, hogy egy idő után kényelmetlen és gyenge lenne.
A lehető legjobb színtér lefedettségű, színhű kijelző kell, erős proci, sok memória, gyors SSD, meg egy jobb GPU rész sem árt. De gondolom, ezekkel te is tisztában vagy.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz belovary #59914 üzenetére
szerintem a samu tn panellel eléggé felejtős kategória...feltéve ha csak nincs egy exoskeletonriged ami mindig a tökéletes szögben tartaj a fejed!
egyszerű ez: mennyim van rá és mik az igényeim, több évre veszel monitort.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
PuMbA
titán
válasz belovary #59903 üzenetére
Dell U2419H, legolcsóbb IPS monitor 99%-os sRGB lefedettséggel + egy kalibrálás mellé A felbontás és a méret másodlagos dolog. Az elsődleges, hogy a színeket és árnyalatokat normálisan lásd. A képbe minden monitoron bele tudsz nagyítani, ami ellensúlyozza valamennyire a méret és felbontás hiányt, de rendes képet nem hozol elő egy gyengébb paneles monitorból.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
Viszlát
addikt
válasz belovary #59891 üzenetére
Szvsz 24" felett a FHD már kevés, 27" esetén WQHD, 32"-nál már mindenképpen UHD. Ahogy nézem, mindkettőből kapni 100e körül már, nyilván ezek nem csúcsmodellek, de ahogy a szavaidból kiveszem, neked ezek is előrelépések lennének. Ha engem kérdezel, én nem szórakoznék a WQHD-val, felesleges köztes lépcső és egy korábbi kérdésedre válaszolva, nem csak villogni jó az UHD felbontás, egészen más kategória ekkora méretben és ilyen felbontáson dolgozni, bármiről is legyen szó.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Fandango
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz belovary #59870 üzenetére
Te most végülis mennyit szánsz erre? Mert 200-ról indulsz, hogy az sok, aztán a végén már 113 is sok...
Egyébként meg ez is az a műfaj, amire szerintem érdemes rászánni többet, egy jó monitor baromi sokáig kiszolgál. 2007-ben vettem egy DELL 2407WFP-t, igaz 170k-ba került, de én 9 évig használtam és a mai napig használatban van (lepasszoltam családon belül), szóval 12 évre elosztva egyáltalán nem vészes és még ki tudja hol a vége...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Ixion77
addikt
válasz belovary #59883 üzenetére
LG 27UD88-W
Most múlt 3 éves, azóta biztos vannak jobbak. Már akkoriban is voltak, de ez megvolt bruttó 150e alatt, azok meg több mint dupla annyiba kerültek. Annyi a hátulütője hogy az érzékelt kontraszt és színintenzitás nem olyan mint pl. a csúcskategóriás laptopoké. Egy OLED kijelzőről nem is beszélve.
Jut eszembe ha használ TV-t a családod, akkor abból egy 4K OLED bekalibrálva kb. bármely monitornál jobb."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz belovary #59876 üzenetére
Én próbáltam anno mindegyik variációt. Szerintem 32"-re már kötelező a 4K felbontás. Én 27"-en is azt preferálom, de ott még el lehet lenni WQHD-val. Arra figyelj, hogy ne 4K után válts WQHD-ra, mert onnantól fel fog tűnni az életlenség. FHD-n meg többé nem fogod látni a képet, csak a pixeleket
A 32" hátránya, hogy az már annyira nagy, hogy az IPS glow nagyon feltűnővé válik. Ezért én végül egy hardveresen kalibrálható 27" 4K-t tartottam meg.
Azt is vedd figyelembe hogy azonos méretű és felbontású kalibrált monitorok közt is jelentős különbségek lehetnek, pl. szín denzitásban.
Egy jó monitor nem olcsó, viszont sok évre megoldja a problémát."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
copass
veterán
dell-p2417h
amikor vettem 70k volt, prémium kalibrálással"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
rekid
addikt
dell u2412m
Be is kalibrálták azt jó napot kívánok.
Itt a teszt.Gyáva népnek nincs hazája!
-
vond
MODERÁTOR
Én egy ilyenre pályázok már egy ideje: [link] Ennél többet én se nagyon tudok/akarok erre elkölteni, viszont jó lenne már feljebb lépni FullHD-ről. Nekem egy korrekt sRGB lefedettség már elég, nincs szükségem full profi monitorra.
-
-
xXxian
senior tag
válasz belovary #59337 üzenetére
Mondjuk tényleg érdekes jogilag.
Mert mi van, ha "bűnözöl", s lekapsz valalkit az utcán? Max megkérhet, hogy töröld a képet, te meg csinász a gép hátulján két pittypitty, s mondod neki, hogy törölve (akár megtetted, akár nem). Kénytelen elhinni, hiszen nem érhet hozzád, sem a gépedhez, az irataidhoz meg pláne. Szóval ha lőttél egy jó képet, szerintem egy nem hivatalos személy nem akadályozhat meg abban, hogy megtartsd azt. Persze azt meg kell gondolni feltöltöd-e valahova.
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Speeedfire
félisten
válasz belovary #59337 üzenetére
Igen, ezt én sem értem.
Nemrég egy konyvtárban, könyvesboltaban akartam fotózni egy modellel. Nem engedték sehol sem, közben instán több 100e képen van betagelve a hely.
Nem értem. Kapna reklámot a helyet. Máshol meg tök normálisak, és értik az üzlet részét is, hogy ez ingyen reklám nekik.andyTM: Köszi, megpróbálom tovább gondolni akkor.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #59323 üzenetére
Köszi!
Sajtósként megyek be, különben nem tudnék a pálya körül mászkálni.
Hiszti? Nem volt még, de nem is lehetne, mert aki kimegy egy ilyen eseményre, az automatikusan hozzájárul, hogy fotó- és videófelvélek készüljenek róla.
Szép is lenne az összes meccsen, meg pl. koncerteken végigkérdezni mindenkit, hogy "Figyi, nem gond, ha lakaplak?"
-
Balinov
titán
válasz belovary #59269 üzenetére
"Amúgy a PS, meg a Viva Tv-s dolog totál megállja a helyét, mert nekem is ezek ugrottak be azonnal" - hogy nem a 3.14na?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
F4ther
tag
válasz belovary #59110 üzenetére
Egyetértek egyébként, a hold engem is zavar. Sajnos az adott pillanatban nem gondoltam rá, nem készítettem külön alul exponált képet a holdhoz. Egyébként már ez is több képből van összerakva. Speciel talán 6-ból, mert az akkori asztali gépem ennyit tudott kezelni, és nincs ND szűrőm. Most már bátrabban pakolok képeket, hogy elérjem a hosszú expozíció hatást ND szűrő nélkül, vagy kivágjak embereket a képből.
Ezeket a képeket néhány hónapja Novi Sad-on készítettem. Sajnos késve értem oda már magasan járt a hold.
-
rekid
addikt
válasz belovary #58566 üzenetére
Persze, vannak periódusok az ember életében amikor más a prio ez érthető. Én is csak akkor fotózok ha túrázunk, akkor is a lehető leghatékonyabban.
Itt mondjuk az a mázli, hogy anélkül tudsz gyönyörű képeket csinálni, hogy letérnél az útról. Ez pl. malerwinkel körúton készült ami totyogó gyerekkel bejárható. Igaz egy horda kínait azért itt is arrébb kellett tessékeljek... Hajóval is ha mentek egy kört az is jó progi.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Speeedfire
félisten
válasz belovary #58556 üzenetére
Nem vagyok.
Lassú Víz: Azt hittem esni fog, emiatt vittem. Végül csak dizájn elem lett.
Nekem a Csengés sorozat kicsit fura. A modell mondta, hogy húzzak a színeken még, de nekem még kicsit sok lett a végén.
vihartigris: Nullahat....
jjeahh: Itt a jó idő, jöhetnek a fotók. Lesz még egy szívemnek kedves sorozat a jövőben.Rebiről is van egy pár képem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
*Ropi*
félisten
válasz belovary #57358 üzenetére
Kezdésként illene meghatározni, hogy mit szeretne (ez a legjobb, amikor nem tudja, hogy mit akar, de azt nagyon ), aztán annak alapján továbblépni. Nagyon más kell egy fürdőruhamodellnek, mint egy plus size modellnek, vagy egy csak kéz-, esetleg arcmodellnek...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
marcitp
őstag
válasz belovary #56639 üzenetére
Közgyűrűvel szinte azért bármivel lehet makrózni, barkácsműfaj...
de ha kéznél van egy dedikált kafa makróobi, azért segít a dolgon.
ez is zoom volt, bár nem is makró annyira. Több gyűrűvel nagyobb a leképezés, csak ne koppanjon a frontlencsén a tárgy.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
copass
veterán
válasz belovary #56351 üzenetére
canon/nikon azért eléggé megbízható cucc...
5 év garival sokra mész, ha állandóan a szervízben csücsül a cucc. te meg fotóznál...canon elpusztíthatatlan."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Csari93
aktív tag
válasz belovary #56315 üzenetére
Most a Drive, és a One az nem ugyanaz? Meg miben különbözik a Flickr, mondjuk a Drive-tól?
Nem, a One valami új improvement és egyenlőre van külön Drive is, de ebben én sem merültem el, mindenesetre Google (mármint a keresés )szerintem gyorsan segíthet. Szerintem alapvetően hasonló célra lesz jó mint a Drive.
Flickr és One, vagy bármilyen felhő alapú tárhely között viszont szerintem elég nagy a különbség, a Flick fotómegosztásra van, annak rengeteg előnyével. A tárhelyek meg ezzel szemben csak egy előnézeti képet tudnak nyújtani, ahogyan én látom. Nekem szerencsére a havi 1 puklikált képemmel elég sokáig elég lesz az 1000 kép (sajnos). A Flickr alternatívája szerintem inkább az 500px, juzaphoto, deviantart stb lehet.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #56096 üzenetére
Dehogy. Jövőre leszek 40.
Hogy jött a G80? Hát, hosszas utánajárás és átgondolás után. Mindent figyelembe véve ezzel kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöm. Komolyabb cucc kellett, nagyobb szenzor, jobb képminőség. Fotós szempontból biztos lett volna jobb gép is, de nagyon fontos volt a videó is, a mikrofon bemenet, a mindenfelé hajtogatható kijelző, a szuper kezelés, ilyesmi. Az időjárásállóság is hatalmas plusz, a méret is még épp megfelelő, meg jó, hogy elég sok és jó objektív elérhető már a platform-ra. Hát kb. így.
(#56097) topikk: Tééényleg, lehet obikat cserélgetni. Egy darabig még szoknom kell a dolgot, azt hiszem. Gyere, pacsi.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz belovary #55633 üzenetére
Valami orosz "Instasztár" a figura: Dubaiban történt az eset, látszik, hogy csak belógtak, mert ha hivatalosan mentek volna akkor nem ilyen öltözetben (munkavédelem), stb...Utána szépen megkértek a srácot, hogy többet ne lépjen az UAE területére vagy leültetik...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #55551 üzenetére
Az igen! Ja, úgy gondolja az ember, hogy felkészült mindenre, de az nem elég, a mindennél mindig többre kell felkészülni.
Jó ötlet ez a helyzetértékelés, tanácsadás. Mások is írhatnának ilyet. Szerintem sok olyan tag van itt, aki egy, vagy akár több területtel kapcsolatban jó tanácsokat, érdekes sztorikat tudna írni.
Talán nem olyan érdekes szitu, meg én nem is vagyok egy nagy májer, de lehet, hogy majd én is írok pár sort, hogy mit bűvészkedek a meccseken (meg utána otthon a gépen), hogy legyen ~100 értékelhető fotó, meg 20-30 perc vágott videó, és ne maradjak le nagyjából semmiről. Meg hogy miket gondoltam el jól magamban az elmúlt nagyjából 15 évben, amikből aztán nem lett lópikula se.
Akár meg lehetne csinálni valami összeszedett formában is, összefoglalóban, linkelve, másik topikban, blogon, akárhogyan. Bár aki ilyeneket keres, az azért talán is rendesen anyagot a neten.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz belovary #55451 üzenetére
Teljesen off a téma, de úgy látom, az érvésnyül, aki tolja magát rendesen, hogy akarják, hogy TE fotózd. Na akkor már áldoz rá. Kellene egy erős pár kép, amivel tudnád nyomni az önmarketinget ezerrel, jókedvűen . Ebben az "én "könyörgök" neked" szituban mindig alárendelt pozicióban van az ember.
András nem válaszolt még, hogy' is csinálja, hogyan talál modelleket - látszólag könnyedén.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
félisten
-
Csari93
aktív tag
válasz belovary #55444 üzenetére
"mert a Mate Pro vagy mi ez az új telefon alázza a komolyabb kamerákat is."
Jáájj és a hüje még meg is indokolja, ahelyett hogy simán azt mondaná, nem érdekli a dolog. Ez jut erről eszembe, csak nem a vicces értelemben. Mint a kolléganőről, akinek olyan jó autója van (büszkélkedve), hogy 10 éve nem kell benne olajat cserélni.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
félisten
-
félisten
válasz belovary #55404 üzenetére
Pedig jó csajokat találni elég egyszerű modellnek, mind szeret még szebbnek mutatkozni, és képeket kapni magáról. Én épp csak megvettem a gépem, de már megkörnyékezett elég sok lány ismerősöm, hogy ráérek-e csinálni róla pár képet... Mondjuk külföldön nyilván bonyolultabb a kérdés, ha nincsenek ott gyökereid még.
Pedig nekem inkább állatok és rovarok jönnek be, ha fotózásról van szó, a csajos/emberes portrét is meg akarom tanulni jövő évben, ha ismét jobb idő lesz, de annyira azért nem izgalmas szerintem, mint kimenni a természetbe, és 3 órát lesni a legjobb pillanatra, vagy beleheveredni a koszba egy érdekes lényért. -
vond
MODERÁTOR
válasz belovary #54894 üzenetére
Reagálok akkor nagyjából mindre, ha még elbírja a topik.
A képminőségbe nem is megyek bele, azt már leírtuk/leírtam ezerszer, hogy fosch. Ez van, ennyit tud a rencer. Hidd el, megteszem, amit lehet a RAW file-okból, de szétzajszűrőzni sem akarom a képeket. Nekem az nem jön be. Inkább legyen zajos. Bár a részletek hiányán semmi sem segít.
1.) Filóztam én is a kék erősségén. Fakóbban lehet, hogy jobb lenne, de végül így maradt.
2.) Ha tovább szűröm a zajt, még maszatabb lesz. Ennyit tudtam kihozni belőle. Igazából gondolkodtam is rajta, hogy ilyen botrányos minőségben feltegyem-e, de a hangulat viszont nagyon erős, úgyhogy...
3.) Ezt a tájképet most elég természetesre vettem. Így jött ki. Sok szabadságot itt sem adna a vas, meg a fények sem voltak túl jók.
4.) Direkt van a csónak a kép szélén. Jobban a közepe felé nekem kevésbé tetszene. És jól látod, a lényeg a monumentalitás érzékeltetése volt. Adalék infó: eléggé kapáslövés, közben ezerrel tekerni kellett a vizibiciklit.
5.) A gömbösön lehett volna még gyúrni, de annyit nem ér. Meg különben is csak egy gyors reggeli lövés volt kikelve az ágyból, csipás szemekkel.
6.) Ez direkt ilyen lapos és ilyen kékes, egy árnyalatú. Kicsit olyan festményszerű. De igazából ilyesmi színek voltak alapból is. Totál átszínezni meg már nem akartam.
7.) Az erdős akkor úgy látszik, csak nekem ad valamit. Mondjuk én voltam ott, az tény. És úgy jobban is ütött. Nagyon szép beszűrődő, reggeli fények voltak. De a téma mondjuk tényleg nem túl erős.
8.) Ez is volt a cél, hogy kicsiben, hirtelen rápislantva, ne essen le rögtön, hogy ez egy ház fala, meg erkélyek. Vágva jócskán van már így is. Leszedni meg nem fogom az egyéb belógó részeket. Annyira nem akarok belenyúlni, meg igazából időm sincs ennyit pöcsölni vele.
9.) Meg kell pucolnom az ablakot. Élőben is látszik, de a clarity itt nagyon megmutatta.
10.) Én sem tudom, miért, de nekem is nagyon tetszik ez a kép. Talán azért, ahogy szinte sorba állítható a három fő figura (a partjelző, a rúgó játékos, és aki blokkolni szeretne). Színesben nem volt olyan jó, az alakok valahogy így jobban kiadják magukat. Szelektívkedni szintén nem fogok. Biztos lehetne még finomítani rajta, de nekem jó ez így, szerintem se nem sötét, se nem világos.
Mégegyszer köszi!
-
marcitp
őstag
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #53568 üzenetére
Köszi! Annyival egészíteném ki a korábbi kommentemet, hogy a tejútfotózáson az asztrotájképezést értem, amikor követőmechanika nélkül, állványról fényerős (ultra)nagylátószögű optikával készítesz fotót a Tejútról. A mélyűr fotózása, égitestek képelése egész más megközelítést igényel mind technikát, tudást, utómunkát illetően. Elég itt PH-n az asztrofotós topikban Fényes Lóránd álleejtős fotóit megnézni. Nem csoda, hogy nem ilyen képekkel van tele az insta, FB stb., hiszen magas szintű tudás és speckó technika kell az ilyenek elkészítéséhez. Minden elismerésem azoké, akik ezt, ilyen kiemelkedő szinten művelik. De ahogy már sokadszor említem, az asztrotájképes tejutas fotók ebből a szempontból a másik véglet (egyet is értünk ebben).
Voltam tegnap holdfogyatkozást fotózni, de beborult és villámlani kezdett. Gépet elő sem vettem.
(#53569) torzo: star trail képet évente egyszer megcsinálja az ember, elbohóckodik vele, aztán ennyi. Pedig azok is mennyire "népszerűek". Legutoljára, amikor ilyet csináltam, kitettem állványra a gépet a kocsi elé, időzítőt beállítottam, amíg elkészült a 300 kép, aludtam egy keveset a kocsiban, ennyi volt a nagy fotózás Messze vagyok a mesteri szinttől, nem érzem, hogy akár csak megközelíteném az árnyékukat azoknak, akiket példaképnek tartok. Fejlődést látom a képeimen, de rengeteget kell még tanulnom.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest