Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
copass #32420 üzenetére
hmm..., iso-t autoba? Erre nem is gondoltam. Én mindig "kiszerencsétlenkedem": alacsony iso-ról indulva záridőt növelve, ha túl sok (pl.: nem tudom megtartani) növelek egy iso-t és kezdem erőről a záridő beállítását ... De automatán lehet egyszerűbb lesz
Csak az automata dolgoktól mindig is ódzkodtam.
-
Szerintetek ez éri a pénzt?
Yashica Yashinon-DX 1:1.4 50mm objektív M42
szerk.: jah, ez "kicsit" off, ezért beszürkézem
-
válasz
jjeahh #31311 üzenetére
Elmondod az elméleted?
Én egy 1.8as 50mm-s obival, közelre fókuszálva, teljesen kinyitva, gondolnám... Vagyis az mégse jó mert valszeg teljesen be fog égni a vakutól...Nagyon rövid záridővel esetleg.
(#31312) hcl: állvány van
vaku sajna csak a gépen lehet (nincs zsineg hozzá)
tök jó a sötét erdős képed -
Jah, igen a kérdés ami jobban foglalkoztat mint az a táblázat
Sötétben, h szokás beállítani a gépet, h ha vakut használ az ember? Van erre valami "előszabály" vagy kísérletezés? Ha kísérletezés akkor Faterom - még a filmes gépével -, h tudta beállítani? Ugye ott volt egy "kis" átfutási idő az expo és a kép ellenőrzése között...Én a keresőben látom, h milyen záridőt ajánl a gép de az sötétben ugye irreleváns
-
Sziasztok!
Kaptam egy kis vakut karira (cy-20), a hátulján lévő táblázatot nem teljesen értem...
So, fent vízszintesen a tárgy távolság, baloldalt a záridő, jobb oldalt a rekesz (ha jól értelmezem...)
Ebből a táblázatból, h derítem ki a helyes értéket? Most az átlós vonalat kell nézni, h pl.: 1/400 záridőt keresztbe összeköti a 20 m és ahhoz 2es rekesz ajánlott? Vagy azt kell nézni, h melyik rubrika van áthúzva? Vagymivan? -
válasz
matyi012345 #30795 üzenetére
Hát ha elmondod, h ezt hol tehetem meg, kikapcsolom
Persze nem azt kérdezem, h hol található pontosan a 600D menürendszerében hanem, h merre keressem mert én ilyet még nem láttam benne...
-
Jah az lehet, h a fókusz "hiány" miatt nem lövi el (bár MF módban van a gép és az obi is manuális). Annyi tuti, h ha odavilágítok a tárgyra akkor csippan és lehet exponálni. Csipes az átalakító (f=1.4) az obi 1.8-as - rendelésnél elb.sztam, nem adtam meg milyen legyen az átalakító és 1.4-est küldtek, mindegy tervben az 1.4-es obi
A lent felsorolt 4 dolog adott egyébként
(#30784) phaseOne: van persze, és MF-en is van
-
válasz
Vyndree #30775 üzenetére
AF nincs ezeken a régi obikon, a többi stimmel. Csak annyi a gond, h nem tudod lenyomni az expo gombot míg nem érzékel elég fényt a gép (amíg nem csipog).
(#30774) phaseOne: mint fentebb írtam, ha nem érzékel elég fényt nem lehet exponálni
(#30776) jjeahh: spottal szoktam mérni addig rendben, de ha sötét van akkor mit mérjek?
-
Sziasztok!
Éjszakai fotózásnál (vaku nélkül, hosszú expóval), h szokás fényt méretni? Az a problémám, h ha csak a nagy sötétséget figyeli a gép nem lehet vele lőni. Addig rendben (eddig így csináltam), h világítsak a tárgyra, megméri a fényt a gép, lámpa leó, és katt de én az eget szeretném fotózni, oda nem tudok felvilágítani...
Vagy hol találok opciót a fény mérésének kikapcsolására? Canon 600D + régi filmes obi(k) + ML firmware (ha ez lényeges) a konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest