Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SlanKyng #53258 üzenetére
Hello,
Az a csíkozós obi, az fura. Különböző rekeszállásoknál nézted? Mert akármi ilyen jellegű hiba lenne a gépen, az max. pár dolog lehet
- vízszintes karc vagy kosz a szenzoron
- szenzorhiba, azt a pár sort nem olvassa ki
- vízszintes csík az obiban?(Átvilágítva az obit látszana.)
Kompakton fogtam már ilyet, ott nagylátón jó volt (!) bezoomolva meg csíkos volt a kép - gyak. minden második sor hiányzott a szenzorról. Nem igazán értem, miért csak bizonyos esetekben jött ki, egyszerűen nem így mőködik a szenzor.. Jó esetben neked nem ilyen van, mert 1-1 sor nagyon ritkán hal meg, de akkor is furcsa.
-
-
-
-
válasz
jjeahh #31458 üzenetére
Nem azért nem szoktam retusálni, mert rusta lennék, hanem elvből. Kb. ötször vitatkoztunk már erről. Van amikor megoldok a képen pár dolgot, de az nagyon ritka, amikor úgy érezni, hogy tényleg már csak azon múlik. De amin már csak az segít, hogy szelektíven elmossuk a hátteret, vagy megfújjuk valamivel, annak általában már az sem kell nagyon.
"a kritikákból tanulok, következő alkalommal meg próbálok még jobbat összehozni a tőlem telhető legtöbb odafigyeléssel"
Ezerforints kérdés, szerinted én nem? De.Amikor úgy érzem, kitettem magamért, azt nem mindig linkelem ide, mert arra lehet hogy rámondja valaki, hogy jóféle, és ennyi. A nem tökéletesekre lehet kérni hogy adjon valaki tippet. Ez utóbbi egy ilyen volt.
"aztán a feldolgozó szofver régi."
Mondom régebbi verzió. Akkor az volt ami kint volt belőle. Az újabbak ezt a mennyiségű zajt simán eltüntetnék.De felőlem tkp. azt gondolsz amit akarsz, ennyi erővel nem mondok semmit semmiről, mert mindenre rá lehet fogni, hogy.
-
válasz
matyi012345 #31453 üzenetére
Én is tudok szelektív élesíteni, mosni, hátteret cserélni, de nem szoktam, ezt is többször kiveséztük már. Ezen a képen sem történt ilyesmi, ahogy a képeim nagy részén sem.
A vázzal nekem is kevébé van bajom, inkább az obikkal. Na ezért gáz a dolog, mert vázat olcsón kapni, obit meg nem.
Amúy mindent le lehet szűrni, kérdés maradnak-e részletek.
@jjeah : Erős csúsztatás, hogy minden képem zajos. Mondjuk amiket Karácsony környékén tettem fel kézből lőve, azok sem mind, és nem mind vészesen. Ez most éppen, de pont ezért írtam, hogy nem annyira azt kéne nézni, hogy mennyire zajos. (Nem mellesleg, azt sem véletlenül írtam, hogy ezt nem most hívtam elő, hanem hónapokkal ezelőtt.)
"annó tenyérnyi papíron bámultuk a fotókat,"
Meg aki kinagyíttatta nagyobbra (mi nem, mert volt egy Mamiya EF135 kompakt, meg egy Cmena4, csók')@Lassú Víz : A windózért, amin a PS meg a LR fut, még kevésbé.
-
Köszi
Amit te leírtál a dolog technikai-művészeti oldaláról, azt kb én is szívesen írtam volna,csak akkor kapok a fejemre.
Szelektálás : erősen szelektálva van az 500-as cuccom, 60-70-es max pulse alatt nem nagyon hagyok benn semmit, ha azt nem éri el, szinte mindig leszedem. Itt inkább kíváncsi voltam, mi lesz a reakció erre, illetve pl. hogy jó-e ez így, hogy csak a feje, oldalra néz, stb, esetleg hogy kéne vágni. Ehhez képest mindenki a képminőségen akadt fent.A "gyorsan lekapcni a madarat" -> ezeket csak gyorsan lehet. Azért is életszerűtlen az állványos mókázás, mert azzal aztán nem reagálsz gyorsan, nem nagyon szoktak megállni
manuál obi+madár, dettó. Van amikor úgy bír jönni, hogy van fény is, de ez tisztán szerencse kérdése.
"em arra kell hivatkozni, hogy 5D MkII-vel, vagy 1Dx-el jobbakat csinalnal."
Nem arra hivatkoztam, az egy szarkasztikus megjegyzés volt. -
válasz
Lassú Víz #31448 üzenetére
Nem árulom különösebben, inkább csak érdekel, mennyi pontot kap egy olyan helyen, ahol nem ismerik az embert ilyen fórumszinten sem. Hogy a minőség számít, azt tudom is, és nem is hittem soha azt, hogy ez majd mekkora cucc amiket én felrakok. De azt sem kell hinni, hogy direkt szarok pl. a beállíásokra, azért nem jó.
" mert utána csak bele kell tolni a megfelelő pénzt a technikába és máris eltűnt a zaj"
Na ez meg a másik, én sem kérdezem meg, kinek miből van mije. Lenne miből, nekem is lennének jóféle cuccaim(Nem mellesleg megnézem az E-P1 zajszintjét teszteken, szerintem jobb mint az én cuccaim, pláne fényerős obival.)
Nem mellesleg ha csak az elmúlt időt nézzük is, tettem fel párat, ami nem volt zajos.
Többi meg nem mentegetőzés, legalábbis nem azért írom, aztán hogy ki minek veszi, az más kérdés. Max. infó, hogy ez volt, ezt sikerült kihozni.
Másrészt, néha nagy divat itt mindenfélén kattogni, sokszor csak azon nem, hogy mi van a képen. Ide is te bírtad először leírni, hogy kompóilag mi a baj. Nagyrészt igaz is, mindjuk portrénak készült, és tényleg előnyösebb lett volna ha a kamerába néz legalább nagyjából.
-
-
válasz
jjeahh #31443 üzenetére
Áh! a másik szó amit keretem, az önkritika. Szóval leírom, hogy igen, zajosra sikerült, ez van. Azért sem kell szóvá tenni, mert én is tudom.
Kritikát meg nem feltétlen a képminőségről kell adni, hanem leginkább a kép tartalmáról. Amit én is tudok, hogy zajos, azt nem kell még egyszer leírni -
válasz
jjeahh #31443 üzenetére
Hát sajnos ezek előfordulnak, nem mindig akkor fotózok, amikor oda indulok. És ha nem számítok rá, hogy atom jó téma lesz, akkor hirtelen meg kell oldani.
Nem mindenkinél ugyanúgy mennek a dolgok, én általában igyekszem megérteni, miért nem tökéletesek mások képei.
Ugyanakkor, pl. lopni sem nagyon szeretnék szoftvert a RAW híváshoz, megvenni meg nem nagyon tudnám. Maradnak az ingyenesek. -
válasz
jjeahh #31440 üzenetére
Nem tűnt fel a smiley az 5d-s beszólásnál?
Amúgy csak akartam érzékeltetni, hogy egy faszább technikával nem lenne nehéz dolog a zajmentesség.
A zaj sajnos olyan dolog, hogy nagyrészt a technikától függ. Értem amit mondasz, csak ennyi erővel kb. vihetnék mindenhova állványt, amire mire feldobom a gépet, elment a témaNem a türelem hiányzik, de sokszor lehetsz nagyon türelmes, nem sokra mész vele. (Ha nem lenne türelmem, akkor nem szórakoznék akár órákat egy-egy makróval sem.)
Persze, ha van idő szöszölni, akkor lehet szórakozni állvánnyal, meg a gomba megvár, de a madár nem. Bogár sem.
Amúgy azért szoktam kiírni, miért zajosabb egy-egy kép, mert sokan hajlamosak belekötni.
Ja és! Nem kifogáskeresés. Közlés. Olyan lett. Azért, mert... ezt adta ki a helyzet. Mindent lehet jobban csinálni, ha pl. ugyanezt verőfényben sikerül elkapni, akkor nem lenne zajos. Csak az nem tőled függ, süt-e a nap.@Studi : +1.
-
válasz
jjeahh #31437 üzenetére
Keresi a fene a szar fényeket, borult égboltnál délután ilyen lesz. Meg örülök ha le tudok kapni valami madarat, pláne a csókák nem szoktak ilyen közel jönni. (Rekesz, 1/320 muszáj...)
Amúgy írtam; ez még régebbi Rawtherapee, 4-estől kezdve ugrásszerűen javult a zajszűrés.
Amúgy ja, meg lehet sok mindent oldani, de az állvány nagyon le tud lassítani, inkább a zaj, mint hogy egy csomó dologról lemaradjakHa muszáj, akkor muszáj, de ha nem, inkább hanyagolom.
Nem mellesleg mozgó témánál is fújhatod az állványt, ha alacsony ISO-n 1/10 köré jön ki a záridő.
Fel meg azért nem viszem általában a lakásba, mert 1 madár ritkán jön, 2. ha felviszem, fent is felejtem
Fényerősebb üvegek : ha lesz keret, lesznek.
Akinek nem tetszik, hogy zajos, az meg vehet is nekem egy 5D-t, meg hozzá valami jó alapzoomot, és akkor majd nem lövök zajosakat -
Na hozok egy csókát
Még nyári.Ez még 3.x -es Rawtherapee-val lett előhívva, azért ily' zajos. -
-
Pécsi havas "street" meg nem street
Mivel nincs időjárásálló cuccom, húztam a gépre egy celofánt, alul némi cellux összefogta, feldobtam a manuális Vivitar 28-50-et, annak mindegy, és nyomás kiEgész jól ment, annak ellenére, hogy nem nagyon láttam a fókuszjelzőt, meg úgy kb. semmit a keresőben
Csak Uránig másztam el, mert nem szívesen autózok hóban. Égervölgybe kéne kimenni a patakhoz... -
válasz
copass #31413 üzenetére
Arra mindenhol azt írják, hogy a szemet deríti.
Ahogy mondja Mc Pite : Csak a vaku ritkán elég, főleg ilyen ad hoc családi dolgoknál. Ha nem mozognak gyorsan a gyerekek, akkor 1/60 frankó, ott már az 50-es obi nehezen mozdul el, különben 1/80, 1/100, a vaku inkább csak derít.Canon kitobi+18mm=hordó
A CA zavar ott engem kevésbé. Oké, lehet korrigálni, de az se tökéletes, mert akkor meg a szélét húza szét.
-
-
-
Khm, szerintem mindegy, hogyan van elérve az adott iSO, hiszen gyakorlatban sem kérdezi meg senki, hogy natív vagy kiterjesztett.
Illetve az sem érdekes, hogy mikori a gép, mert az ISO nagyjából szabványos.
Ahogy a kép készítésekor sem érdekel senkit, mit szívtál vele... -
-
válasz
copass #31370 üzenetére
Jó, persze, jó a stabi, de a 3,5-ös fényerő+stabival nem érsz semmit, mert ugyan lehet meg tudod tartani, de a téma ha mozog, megette a fene. 2-es fényerővel meg nyertél adott esetben. 1/200, 1/320 viszonylatban mondjuk jogos.
A FF nagy szenzora miatt van a kis zajszint, és nagy színdinamika. A fizikát nem lehet becsapni... Mondjuk engem az 1100-ban maga ISO-nlegkevésbé a színdinamika zavar, ha különben egy zajtömeg minden
Illetve ha értelmes ISO-n (3200) nem tudom túlexpóba vinni pl. a karácsonyi képeken, még 1/10-es záridőkkel sem. És ez nagyon is obi kérdés.
De mondjuk a zaj már tényleg kevéssé gond, a 4-es RT óta sima ügy, inkább az a baj, hogy éjjeli képeken akármit csinálok, nincs meg a Tejút 3,5-ös obikkal, és ott csak és kizárólag a fényerő hiányzik.300mm meg amúgy még APS-C-n (480) is elég harmatos, ha tényleg messze van a téma.
Volt egy Canon D6000 vagy D2000 nevezetű japó belpiacos gép valamikor 2000 körül, ISO max 200...
De azokon a tesztképeken semmi zaj hallod -
-
-
válasz
Fotonhámozó #31358 üzenetére
Mondjuk ha lement a nap, amúgy se nagyon fényképezted volna le, ha mozog
@copass : Mindenesetre az 1100D + 70-200 jobb mint a 75-300 f4-5,6
Másfél FÉ elég sok, ráadásul ha stabis az a 70-200...
Amúgy lehet, hogy amihez egy obival 6400 kéne, azt egy f4-es obival meg lehet oldani 3200-on, máris jobban jártál esetleg. Nem beszélve az általános képminőségről.
Szoktam mondani, hogy jó dolog a stabi, de a fényerőt nem pótolja semmisenem. -
-
-
válasz
belovary #31337 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy miért a vakuval... Mondjuk nekem meg helyből azt mondták félig-meddig profik, hogy iso200, punktum (jó, ez műteremben).
Ahhoz képest néha én is nyomom azt, hogy vaku -1/3 vagy -1, iso 400, 800... De volt már +1, 400 kombó is. Valószínű amúgy ezt is helyzete válogatja.Azt nem értem, hogy az én sárga fóliám pl. mihez sárga, mert kokisárga utcai fényekhez túl sárga pl.
Néha frankón zöldet ad.
-
válasz
davidi #31333 üzenetére
@davidi : Oké hogy naplemente, de igyekezz olyan helyre menni, ahol nem lóg bele minden a képbe.
Illetve a Hold magában kötelező, de 1-2 kép után leszokik róla az ember, és valami téma mellé rakja@belovary : Nekem egy dolog jött be, hogy ne legyen árnyék : messze legyen az áldozat a háttértől, és brutál túlvillantás. Műanyag lesz a kép, de nem lesz árnyék
A háttér-téma távolság nagyon fontos, mert ha közel a háttér, arra még úgy esik a téma árnyéka, hogy benne lesz a képben. Ha távolabb van, és akár pl. a falra villantasz, akkor már nem lesz olyan durva árnyék. A túlvillantás amúgy nem is annyira lényeg, inkább a háttér-téma távolság. -
-
válasz
Lassú Víz #31321 üzenetére
Nem fittizésből írom, hogy kézből volt, csak ha valaki beszólna, hogy EGYPIXELNYITELMOZDULT
@m3ss : Ja, az egy mobiltorony
Van anélküli is (retus), csak az később készült mint feltettem. Próbáltam úgy mászkálni, hogy takarja valami fa, csak akkor meg a Hód nem jött ki.
@többiek : Köszi
Az a baj amúgy, hogy az aljnövényzet belelóg a holdba. -
-
válasz
body007 #31313 üzenetére
Nem nem nem.
Nyitott rekesszel messzebb kell menned. Fentebb írtam, hogy a vaku "fényerejére" a záridő gyak. nincs hatással, mert szinkronidő fölött tapasztalod a teljes fényerejét, az alatt meg kb. semmit (vagy egy csíkban a képen max.). Tehát a képe tapasztalható fényerő csak a rekesztől és az érzékenységtől függ, meg ugye attól, milyen messze van a vaku. (Olvass utána ezeknek az alapoknak,)
Nem kell a gépen lennie a vakunak. Beállítasz egy 2mp-es záridőt, meg egy 2mp-es időzítőt, lenyomod a kioldót, 2 lépés oldalra (kezedben a vakuval, amikor elkattan a gép (a záridő elején), villantasz a tesztgombbal a vakun.
Lehet szórakozni, hogy alexpóba, túlexpóba viszed a képet, és milyen hatása van a vakunak.Van egy szép képlet a vaku elhelyezési távolságára adott rekeszre-isora, gúglizd ki
És köszi
-
válasz
body007 #31310 üzenetére
Gyakorlatban is, de jó képre ilyenből ne számíts.
Max. ha gép állványra, és nem a gépről, hanem valahonnan messzebbről/oldalról villantasz a tesztgombbal (hosszabb záridőben).23-án este hazafelé
(55mm 1/10 kézből, stabi nélkül) -
válasz
body007 #31307 üzenetére
A táblázat alapján lehetett beállítani a filmest
Amúgy nem tudom a film előhívásánál mennyit lehetett csalni az utólagos világosítással, lehet könnyebben ment. Viszont a digitális gép, akármennyire is ugyanazok az ISO értékek vannak, nekem úgy tűnt, hogy kicsit másképpen viselkedik. (Javítson ki valami gyakorlottabb.)
A beállítás attól is függ, hogy mire villantasz (témára, plafonra, falra...), de pl. ilyen egyszerű vakunál az expozíciót is a rekesszel és az ISO-val állítod, azaz hogy mennyire legyen világos vagy sötét a kép, mert a te vakud mindig ugyanakkorát villan, csak a gép paramétereivel tudsz változtatni a dolgon. (TTL meg rendes manuális vaku fényereje ugye szabályozható.)
Záridő meg 1/200 felett (illetve a szinkronidő felett, elég egyszerű kitalálni, ennek mennyi) annyiban érdekes, hogy engedsz-e be környezeti fényt, ami nélkül sokszor nagyon vakuízűek a képek, de ez is helyzettől függ.
Szóval elég sokat kell próbálgatni, mire rendesen tudod használni, de mindenesetre előrébb vagy egy ilyennel, mint vaku nélkül. -
válasz
body007 #31305 üzenetére
Nem látszott, de zsír, tanulni jó lesz ez
A baloldali szám egyértelmű ISO. Záridő az ennél már lehet, hogy kevesebb is lehet, mint 30. Kísérletezd ki, megéri
Illetve, nekem is volt kölcsön saját fénymérős félautomata vakum (Canon 199a, 1980-as), annál sem azt kellett beállítani, ami a vaku saját beállítása alapján jó lett volna, de szépen működött.
Valójában TTL vakut is sokat használ az ember manuális módban, ha nincs pénze rohadtdrága rádiós kioldóra, csak megfizethetőre
Ezért jó ilyet is használni, nem szokod meg hogy minden beállítja magát.
@belovary : Nem tudom, ilyenkor mennyire használ a fehérkártya, de nem biztos, hogy ugyanaz a hatása.
Különben nekem már volt, hogy a teljesen magam mögé villantás vált be, elég kis helyiség volt, fehér falakkal, egy nagy derítő lett az egész -
válasz
body007 #31299 üzenetére
Igen, azt adja meg. Ha tudod valamelyik kettőt, megvan a 3. érték.
Vakut amúgy is rekeszre állítjuk, szóval kitalálod, milyen rekesz kell, megnézed, milyen messze van az áldozat, és ahhoz állítasz isot.Kár, hogy nem dönthető fejű, és/vagy állítható erejű, vagy TTL, mert a jó dolgok ott kezdődnek, hogy tudsz indirekt vakuzni, meg kisebbet-nagyobbat villantani - esetleg valami rádiós kioldási lehetőséged nincs? (Van rajta jack csati, az jó, szerezz kábelt
)
Igazából az első vakum is egy ilyen izé volt, csak dőlt a feje, már az is nagy segítség volt, hogy betérben unokahúg nem mozdult be -
válasz
belovary #31297 üzenetére
A kis kártya csak akkor deríti a szemek alatti árnyékokat, ha a vaku célponttól távolabbi oldalán van, ha magad mögé villantasz, akkor csak árnyékot csinál
ISO meg gépfüggő. Ha túl tudsz exponálni, akkor lehet tolni neki. A Canonok 800-ra állnak be vakuval. Nem véletlen. Én is visszaveszem 200-ra ha amúgy nem a vaku az egyetlen fényforrás, de 200, 400, 800, 1600... még egy 1100D-vel is mindegy vakuval, mert a plafonra villantva is elég egyenletes világítást alkot, és ami fontos, elég erőset. -
válasz
copass #31280 üzenetére
Oszt'?
@Schuby : Furák a vágások, gondolom te sem tudtál elég közel menni/nincs távcsöved
De a madarak jópofák, a harcos pillanata nagyon jó
Illetve a kék cinkén átmegy egy ág, sajnos ezt nehéz elkerülni. A kék világítása nekem tetszik, a széncinke hátulról kapja a fényt.
-
-
válasz
LamaCube #31273 üzenetére
Én lekapcsolt villannyal, kézből lőttem olyat, amiben nem látszok, olyan sötét van
Egy kis giccs tőlem is ( ez nem a tükröződő díszes - mind a kettő kézből lőve )
-
válasz
Fandango #31266 üzenetére
De ma elég hülyén nézett ki a nyuszi a szánnal, meg a szarvasokkal. A hóval majd a Télapó jön, de én nem akarok télapótojást
(Én is hülyén néztem ki, hatkor még egy környékbeli úton fotóztam a csillagokat
Persze csak azt az egy képet felejtettem el, amiért mentem...)
@Telomanikus : Nekem bejön, hangulatos
-
válasz
Lassú Víz #31236 üzenetére
Na lejárt a szerkesztés. Szóval hazafele autózva lőttem, ez volt a legértelmesebb hely :S Meg tök mindegy, ha elég magas helyen vagy Somogyban, ahonnan látszik a naplemente, akkor látszik pár falu is. Illetve ha olyat keresel, ahonnan nem, ahhoz meg sokat kellett volna menni, addigra megszűnik a látvány. Lett volna pár ötlet hazafele, csak olyan helyeken, ahol nem egészséges megállni, mert könnyen eltalálják az embert.
-
válasz
Lassú Víz #31236 üzenetére
A völgyben található falu fényei
Én viszont indokolatlanul nem retusálok, szóval maradtak.
Gondolom nem lőttem be jól az expószintet, mert most csak a melós laptop van nálam, annak világosabb a kijelzőjeItt a házak már nem látszanak, de a völgy még igen, ami a távolban van.
A fények meg gondoltam elmennek a hangulathoz. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Colonel993 #31174 üzenetére
Fogyókúra
Különben nekem hangulatos -
-
-
Zsírosak
Némelyiken kicsit furának érzem a vgást, mert valahogy nem jön ki az emberek elvágása, hol sok alul, hogy hiányzik a manus deréktól lefele eső része a képnek... De gondolom ezek kapáslövések, szóval értem, miért. Meg aztán streetnél nekem sok minden belefér. Aluljáró + urbánus elidegenedős hangulat megvan.
-
válasz
hokari #31158 üzenetére
Beépítettel mindenhogyan agyonvágod. Esetleg tarts elé 1-2 rétegre széthajtott PZS-t pár centire, és vedd le a fényerejét. A Magas ISO+alacsony záridő : Értsd úgy, hogy a legmagasabb alatt eggyel, az "alacsony záridő" meg olyan 1/40, 1/50, 50mm-es obit úgy még kitartasz. És rawba lődd, akkor még bőven meg tudod menteni kissé alexpó esetén, meg tudsz rendesen zajt szűrni.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
matyi012345 #31088 üzenetére
Nem hiszem hogy rájátszanak, csak APS-C géppel annyira nincs látószög... :S Amúgy magas épülethez, ha nem vízszintesen tartod a gépet, mindenképp össze fognak tartani. Amúgy igen, érdemes korrigálni.
-
válasz
matyi012345 #31086 üzenetére
Legalább nem túlozta el a HDR-t.
A perspektíva engem nem szokott zavarni, csak ha ferde. Épületfotónak nyilván nem jó, de nem is annak készültEhhez TS optika kéne, egy olyannal én is elszórakoznék pár helyen...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
olajbogyo #31056 üzenetére
"Ez nem jelenti azt, hogy attól azok rosszak lennének félre ne értsétek, de mégiscsak a tömegeknek fotóznánk nem????"
Nem minden esetben. Rühellem a sznobságot, de a tömegek egy átlag macskás képet magasztalnak a francba, míg valami tényleg szépet, esetleg minimlt nem. Ez pont azért, mert foglmuk sincs a vizualitásról. Ez nem azt jelenti, hogy valaki meg akarja mondani, mi a szép, hanem talán itt legyünk kicsit igényesebbek, legyünk már legalább amatőr fotósként olyanok, akiknek van műveltsége ezen a téren.Megesik, hogy nem mindig arra a képre kap az ember jó kritikát, ami hűde. El kell fogani, hogy nem mindenkinek az a kattanása, ami neked.
"Olyan ez mint Ady versei....tanítják a suliban, mekkora nagy talentum.....aztán kiderül, hogy egy alkoholista vérbajos, elmeháborodott nemnormális.....akkor most melyiknek van igaza?! "
Látom, nem érted. Olvastad már úgy versét, hogy átérezted? Amúgy a legnagyobb zsenik szoktak nagyon kilengeni, mert nem férnek be a skatulyákba... A vérbaj meg hogy jön ide, azt akkoriban sokan elkapták.(Akár nézd meg a ma művészeit - már nem az X faktort, vagy éppen most mik vannak - hanem művészeket. Azok se különbek
)
Kicsit túlmutat ez a téma azon, hogy kommentben meg lehessen tárgyalni - érdemes kicsit tanulmányozni művészettörténetet, vizuális kompozíciós alapokat. (Nekem sem ártana.)
-
válasz
matyi012345 #31054 üzenetére
Miért nem lepődök meg
-
válasz
Fotonhámozó #31052 üzenetére
Arról is volt szó, hogy a pályázatok olyanok, amilyenek, vagy ilyeneket beválogatnak, vagy olyan nyer, aminek semmi köze a témához, ilyesmik
-
-
válasz
Fotonhámozó #31042 üzenetére
Grat
-
válasz
matyi012345 #31036 üzenetére
Jó hogy mondtad, azt hittem az egy jóféle tárgyfotós eszköz.
Mondjuk havernak van műterme, ha komolyat akarok, csak az azért alapból fizetős, ingyen nem szívom a vérét, illetve sokkal érdekesebb otthon alkotni hozzá cuccokat. -
válasz
matyi012345 #31034 üzenetére
Érteni.
-
válasz
matyi012345 #31032 üzenetére
Másra miért nem?
-
-
-
válasz
Telomanikus #30998 üzenetére
Én olyat akartam, ami egy 1-2 órás expó, és közben tekerem befele a zoomot-majd meglátjuk, mennyire lesz spirál az eredmény
-
válasz
Telomanikus #30994 üzenetére
Jófélék
Az a csillagokba zoomolós is eléggé
-
válasz
Fotonhámozó #30976 üzenetére
Az fasza. Mondjuk sok intézkedési körük nincs, ki lehetett volna hívatni a yardot, hogy akkor tegyen igazságot...
MÁV részéről kell bizonyos esetekben engedély, amit meg lhet szerezni állomásokon, az főleg azért van, hogy ne mászkálj olyan helyeken, ahol esetleg átmegy rajtad valami. De hogy magát az állomást nem szabad en bloc fotózni...@belovary : Ott van ilyen szabály, hogy el kell engedni a rendfenntartó és életmentő dolgokat?
-
válasz
fattyu #30972 üzenetére
Hívtam már sajnos. Svenkelést megtanulni elég az idő, de csillagoshoz nem
Mondjuk nálam azért is voltak lassúak, mert általában lakott területen kívül karambolozok. Belém jönni csak lakott területen belül szoktak
"Szerintem ha betelefonálsz hogy itt valakki fényképezik rádrakják a telefont."
Nem biztos hogy azt mondja a hívó, hogy fényképezel. Ha fegyvernek látszó tárgyat mondasz, szerintem elég jól reagálnakÉs fényképezőgépet biztos van olyan hülye, aki benéz bárminek :S
Arra lennék kíváncsi, hogy ha állvánnyal csinálsz valamit az út szélén, mennyire néznek traffipaxnak
-
-
válasz
belovary #30968 üzenetére
"A lényeg, hogy hogy nevettek, és mondták, hogy ezt így ne, mert azt hiszik, hogy valami rosszat csinálok."
Mi törvénybe ütköző van azon, hogy fotózik az ember?At hittem hogy csak ithon van ilyen hülye szabályozás.
Illetve ilyenkor itthon aki feleslegesen kihívta a yardot, megvágják -
-
-
-
-
válasz
Fotonhámozó #30937 üzenetére
Én rátekerem a 4x makrólecsét a kitobira, és megszűnik a végtelen fókusz
Vagy ugye a fordított, azzal már azon küzdesz, hogy legyen egyáltalán dof -
-
-
-
-
válasz
Telomanikus #30878 üzenetére
Nekem is eszembe jut ez mindenféle városképeknél. Néha jól jönnek, de az ritka, inkább csak belelógnak mindenbe
Földkábel rulez
-
válasz
Telomanikus #30868 üzenetére
Nagyon ügyes
Én a 17-emeletessel tervezek itt ilyet elkövetni, csak nem van hozzá jó hely, ahol szintben lennék. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest