-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
faszicsunáj
HDR stílus igen 😊
Photoshopba csináltam
Valakinek tetszik ami nem élethű hanem erős színek kontraszt stb.Torzo
De igen 😊[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Rendben köszi
Az ISO bevan löve automata és hogy max 2500ig engedje fel.
Zarido tudom de ahhoz már állvány kéne ami olyan hogy kézbe nem tartható ki, az meg nyaralás alatt nem fér bele az időbe nekem amúgy van ha majd egyszer annyira komolyan veszem 😊iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz vihartigris #45597 üzenetére
Ismerem olvastam pár éve de azóta nem foglalkoztam vele.
S ma megyek úgy azért gyors tanácsra volt szükségem nem profi képek miatt
De azért kösziiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Köszi
Háttér mossás tudom az zoom és 2.8.
De kirándulás hogy minden éles legyen arra voltam kíváncsi hogy ne itthon vegyem észre a gépen hogy valami nem stimmel
4.5 és a 7.1 között most az udvarban nagy különbség nem volt.
De akkor marad a 7.1 mára.
De gondolom este felé meg ha beltér amikor kevés fény lesz akkor mehet a 2.8 ugye?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Vettem egy Sigma 17-50 2.8 obit a Canon 600D-re
A kérdésem az lenne, ha kint nappal fotozom a rekesz értéket meddig érdemes állítani?
Bent szobában a 2.8 hozta amit reméltem szép képeket csinál.
De ma megyek kirándulni és nem nagyon lenne időm kísérletezni de szeretnék éles képeket készíteni és persze nem automata módban 😊
Tehát nappal városban és tájképhez a rekesz 2.8 nem kell ha jól gondolom max este felé vagy ha bent leszünk kastély stb!? F 4.5 ig néztem kinti képeknél azok már élesebb képek lettek de mehet feljebb vagy ez az úgymond ajánlot.Másik a szpot vagy kiértékelő mérés nem igen tudom melyik lenne a célszerűbb?
-
buci30
addikt
Kisbabám szeretnem fotózni szobában egyenlőre.
50mm 1.8 obi gondolom tökéletes hozza?!
A kérdésem hogy a fókusz inkább olyan F 2,8 ahol meg szép éles és hátteret is mos.
De ha teljes éles képet szeretnék akkor meddig állíthatom a fókuszt?
Fénymérés szpot legyen vagy maradhat a kiértékelő ?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz Balinov #37675 üzenetére
Real_Necro : Köszi köszi
Még egy kérdés:
Tudom ,hogy nem szokás a dátumozás a képeken, de ebbe az esetbe jó lenne ha megtudnám oldani ,hogy rajta legyen. De a 600D nem tudja automatikusan. Mivel tudom rátenni melyik program lenne a legegyszerübb erre? Ami persze van MacBook-ra is OSX-re rendszerre és ingyenes.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Megszületett első kislányunk es lenne pár kérdésem
Egy Canon 600D vázam van és van hozza egy canon 50mm 1.8 obi meg egy efs 18-135 obi.
A kérdésem, hogy abba biztos vagyok, hogy a 50mm az előnyös benti fény viszony és portré képhez.
A gépet, hogy ne keljen tesztelnem annyit a F erteket 1.8 tettem a ISO pedig úgy hogy automata és akkor is csak 1600ig engedje fel csak. Fehéregyensúly: Napfény Kepstilus:Automatikus meg és a Mérési mód: kiértékelo mérés.Ez így megfelelő?
Plusz lenne egy olyan kérdésem hogy láttam fotósokat hogy nagyon gyorsan csinálnak egymás után képet sorozatba es akkor otthon válogatnak.
Ezt megtaláltam én is de nekem akkor is csak 4-5 képet csinál. Pedig a kártya is gyors benne a mentes miatt stb. Vagy lehet ennyi tud a 600D ?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz negyedes #34178 üzenetére
Lehet megpróbálom máskor
De a legtöbb esetbe ez jobban eltalálja mint a spot ami egy pontra mér ugye, mondjuk ez azért jobb is lehet mert kis esélye van ,hogy kiégés vagy beéégés lesz de lehet van benne igazság.
Helyzet függő gondolom de nem vagyok profi majd kipróbálommatyi012345: Okés Lényeg és a hiba abba van ,hogy spontán kép volt és tényleg a pillanat ami miatt megtartottam mondjuk
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz negyedes #34175 üzenetére
Igen mindig mátrix-on van általában és az arcára kb. szemre mértem gyorsan mert ugye nem akart sokáig nyújtózkodni.
matyi012345: Nagyon ügyes Csak a nap elég zavaró a sarokba még mindig szerintem
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz matyi012345 #34170 üzenetére
-
buci30
addikt
válasz Real_Necro #34163 üzenetére
JohnyBlue azaz vállalhatatlan THX!
Nem törlöm mert amúgy tetszik mert nem olyan rossz, vagyis tetszik ,hogy így kaptam el, de gyakorlás okés....
-
buci30
addikt
Lőttem egy képet a kutyról
A bajom az vele ,hogy úgy szerettem volna, hogy hátteret mosok egy képet de az nem lett nem mozgott úgy nem állt meg stb de közbe elkaptam ezt a pillanatot és arcra fókuszáltam az okés is
De gáz így ez a kép vagy vállalható mert a feje éles így mondjuk nekem tetszik is meg nem is
De a nap meg ott süt be fent amivel persze semmit nem tudok csinálni
Ha megvágom, hogy az ne legyen akkor meg nem tetszik ,hogy sok kiesik a kutybóliPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Melyikbe érdemesebb utómunkázni?
PS vagy LR?
Pro-Kontra?
-
buci30
addikt
válasz Real_Necro #34071 üzenetére
Értem!
-
buci30
addikt
válasz Rum.cájsz #34067 üzenetére
A kuty képet most csináltam 600D 50!1.8 II-vel Af módba.
Igaz én videózásra úgyse használnám sose a fényképező gépet.Szerintem nem olyan rossz igaz én nem vok profi így nem látom amit más igen majd
Mondjuk annyi ,,hogy valószínű ,hogy legtöbb esetbe kelleni fog az állvány portré közbe ha ezzel szeretném.
Mert kint is próbáltam ISO100 és F1,8 és 2,8 és igen mozgot a kezem így az 50mm miattReal_Necro: Pedig szemre fókuszáltam
Az hogy kusza a háttér az mit jelent? Hogy sok minden van ott? Mondjuk ha utca akkor is sok ember kocsi házak nem?[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz negyedes #34040 üzenetére
aham
Na igen gondoltam este mehet oda az érték.
Mert nappal minek mondjuk.
De este meg ha állványt használok gondolom akkor is hagyhatom F10 mert ha 30s lesz a záridő az se baj kitartja az állvány így akkor meg azért nem is nézem csak hogy a mélységélesség nagy legyen és minden éles.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz negyedes #34036 üzenetére
Bizonyos helyzetbe a zárido miatt mas a rekesz meg ha mosni akarok.
De mondjuk nappal napsütés es eles kép akkor ugye minnel magasabb rekesz érték
18-135 nél azt javasoltak 9főlé sémi képpen a fenyelhajlas miatt!
En mint hobbi szinten oszinten nem is igen veszem ezeket eszre amiket neha itt irnak az is azert mert írjatok
Mas profi szemmel egyértelműA 50/1.8 meg meg nem próbáltam mert nem volt idom de a napokba!
De ezt porterra vettem hatermosasra igy úgyis 1.8 lesz legtöbb esetbe csak kivancsi voltam ha nem mosok akkor ennél is olyan 9-10 legyen a max.Amit kérdeztem obi nem az enyém csak egy képet lattam es kérdeztem mi volt a beállítás..., az feltűnt ,hogy a zárido kicsit hosszú de lehet a rekesz miatt vagy pasz mert nappali tájkép.
Nem tudom nem en csináltam csak kérdeztem, hogy mi mennyi volt mert tetszet a kép
A rekesz meg feltűnt nekem is azert kérdeztem mert en is max f9-10-ig állítom eles kepnel nappal kint a 18-135-otCsak volt több kép amit láttam, hogy mar tízen-huszon értéket is állítanak es igy nem értettem....
Szerk: Olvastam is az adott oldalon, hogy az 50/1.8 ékes kép akkor F5.6-8 gondolom függ a záridotol melyik ebbe a tartományba
"Produces sharp images; lens sweet spot is around F5.6-8"[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Adott egy 55-250 es obi egy 600D-re
ISO 100, zarido 1/8, rekesz f22 vel lett tájkép lőve nappal.En ezt a rekesz értek meddig mehet egyszerűen nem ertem meg honnan lehet tudni, hogy mi a max!?
Mert pl a 18-135-re azt irtak hogy 9 fölé 10-11-12.... mar ne nagyon menjek mert ott mar difrakcio lehet.
Tehat ezt honnan lehet tudni, hogy egy obinal meddig mehetek el?
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Az 50mm 1.8 obival erdemes rámenni beltéri fotózásra vagy kint szabadba taj kép vagy inkabb porterra ajánlott?
-
buci30
addikt
válasz Real_Necro #33948 üzenetére
-
buci30
addikt
A 18-135 f3,5-5,6 obim mellé szeretnek egy portrés obit!
A 50/1.8 II Megfelelő lenne?Szerk: milyen obit ajanlotok tájkép fotózáshoz?
Vagy a 18-135 megfelelő rá?[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz berobi78 #33926 üzenetére
Én is!
Csak az ISO fix 100 általában nekem igaz ha szép napos idő van akkor ő is azt választja.
LR-be az "auto tone" már volt ,hogy nem tetszett nekem. Nem értem mi alapján dobja azt össze.
Volt ,hogy a szép felhőm teljesen más szín lett vagy elvesztette a részleteket.
Virágnál volt ,hogy a lila virágból kéket csináltiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Hogy lehet ez?
Samsung micro SD HC 32GB 10-es kártya volt átalakítóval egy Canon 600D gépembe, és szépen mentette a képeket állatkerti fotózáskor egyszer csak úgy gondolta amikor elkezdtem vissza nézni ,hogy 35 kép nem jeleníthető meg de előtte és utána amik vannak azok jók mind. Mentés ment JPG és RAW is de egyik se jó ezeknél...
Ez mitől van ,hogyan?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Köszi
Körvonala/aurája az mitől van mit csináltam rosszul?
Az élleség automata volt és nem nyúltam direkt bele Lr-el.
Igen ezek tömeg képek igaz de mivel lehet feldobni? Ha lett volna darázs az okés
De még csak próbálgatok így véleményezésre gyakorlásra nem gond a tömeg képiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz GrmnShepherd #33795 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Ha állatkertbe vagytok ,hogy fotóztok?
Mert ugye ott a kerítés ami igencsak nem szép a képen.
Tehát lehet hülye kérdés de felteszem:
Egy ha olyan közel van bedugom az obit és úgy próbálok?
Vagy ha nem vok olyan közel akkor zoom hogy be a rácson és úgy?Vagy ilyen helyzetbe nem gond és benne van rács akkor benne van....
-
buci30
addikt
válasz GrmnShepherd #33758 üzenetére
Rajta vagyok persze de ezt direkt akartam így véleményre
-
buci30
addikt
válasz GrmnShepherd #33754 üzenetére
Köszi
Az adatok ha rákattintasz ott a flickr oldalAmúgy 30s záridő volt állványról és az aznapi kék órába csináltam este.
Annyi ,hogy nem volt automata fókusz mert nem akarta a gép Így azt kikapcsoltam.
A ISO hagytam direkt fixen 100 és rekeszt 11-re tettem azt mondták ez főlé ne nagyon menjek már.
LR-be semmit nem módosítottam rajta direkt, hogy így mi a vélemény.
Meg pont mert nem is tudtam ,hogy mit kéne.
Nekem is tetszik na de én még csak most próbálkozom teljesen más szemmel nézem minta ki ért is hozzá de abból lehet tanulni...[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
-
buci30
addikt
válasz medvezsolt #33737 üzenetére
Itt van: [link]
Annyi ,hogy én a download résznél a Medium 640X427 nagyság linkjét másoltam ki.Erre figyelj a végégén ez fontos: "kijelölöd a kép linkjét szőröstől-bőröstől, [IMG]-vel együtt aztán másolás, és rámész a "link" gombra és beilleszted!"
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz matyi012345 #33565 üzenetére
-
buci30
addikt
Miért mondják ,hogy inkább vaku nélkül próbáljunk fotózni?
Vagy ezt inkább a beépített vakura mondják nem? Nem a külsőre...iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz copass #33226 üzenetére
Fattyu
Nem osztom meg!
Egy az , hogy elmondtam profi fotos ismerősöm segített igy vállalható a kép.
De ha nektek nem is nekem igen igy vedhetem vagy oda tehetem a nevem akar hogy is gondoljatok "ti profik" 😄
De az, h nektek tetszik e igen hidegen hagyna mivel nem ismerek senkit igy ki tudja ki véleményezi..., őt igen!
Az h mit kérdeztem egy hete zárido stb gondolom o személyesen elmondta igy nem is ertem miről beszéltek de jolvan.... A többi meg gyakorlás kérdése lesz.
Masik amit kérdeztem arra megkaptam a választ ezt köszönöm ennél többre nem is voltam kivancsi.
De ti témát csináltok ebből is mert unatkoztok láttom 😄
De nem is magyarázkodok tovább nyugodtan gondoljatok amit szeretnetek nekem semmit nem jelent a véleményetek mar bocs.
Üdv 😉🙉🙊🙈iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz fr3ntzen #33219 üzenetére
Ennyi biztos látták egy képemet is... Mert persze nem. De hétvégén profi fotóssal fotóztam gyakoroltam..., így lehet van pár jó közte. S az Ő szavára véleményére lehet jobban adok akiről tudom ki mint itt báriére...Már bocs... S ezt az vegye magára akinek inge
De csak egy kérdés volt nem értem minek kell mindenbe bele kötni rögtön, ezek a emberek ... Nevetséges
De lehet nektek nem lenne jó egyik kép se, de nekem igen. És lehet másnak is és így lenyúlná. Nem lehet tudni kinek tetszik és miért. Én is láttok olyan képet ami szerintem csúnya más meg halálra dicséri.
Na ennyi is... Viszlát szép napotiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Ligtroomba ha szerkesztek raw képet utána pl. le a sarokba a nevem ,hogy tudom oda írni? Csak másik program pl. photoshop?
-
buci30
addikt
Légyszi erre nem találok sehol választ melyik lenne a jó:
Canon 600DA kép fényerejének és kontrasztjának automatikus javítása.
Tilt-Enyhe-Normál-Erős ?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Ezek elolvastam
Ezen van egy karika rajta ,h 58mm
Akitől vettem se tudja mire jo ezt ugy kapta valakitől.
Kérdés mi ez es mire jo?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz Real_Necro #33103 üzenetére
Ezen tul vok csak kérdezni szerettem volna ,h jo en igy meg h melyik kell állítani P-Tv-Av-M?
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Megjött a Canon 600D-m végre 😊😊
Első kérdésem hogy tudok vele portré azaz hatérelmosásos képet?
18-55 obi van meg csak hozza!
Pl: ISO 800, F3,5 es az obit kitekerem 55 azaz teljes zoom-ra?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Lesz a napfogyatkozás március 20. 9:30-12:00 ig lehet kattogni.
Canon 600D alap kit van még csak erdemes ezzel neki menni?
Ha igen milyen beállítások az javasoltok?
Az állvány gondolom itt kotekezo?!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz yuyizi #32995 üzenetére
Nekem tetszik igaz nem értek hozzá
De ha belenagyítunk akkor tényleg látszik a csillagok ,hogy elvannak mozdulva.De a vízes képed nagyon tetszik. Az ,hogy lett ,hogy olyan fátyol szerüségű lett? De a kövek a ha színe szép éles nekem bejön. De hozzá teszem én igen amatőr szemmel nézem
-
buci30
addikt
Segítsetek légyszi
Komponálási kérdésUgye ha portré akkor a legtöbb esetbe mosni érdemes a hátteret hogy a mélység érzet meglegyen.
De! Mi van ha mondjuk nyaralás és adott egy kastély és mondjuk a párom?
Akkor hogy érdemes? Semmi extra vagy elmosom a kastély ?
De ha elmosom akkor ugye nem fog látszani.
Vagy a megoldás egyszerű két kép egy mosva a párom és a háttérbe homályosan a kastély aztán a kastélyról külön?Meg olvastam olyat hogy 3D kompozíció ezt hogy érdemes hogy lehet hogy jól mutasson?
-
buci30
addikt
válasz matyi012345 #32944 üzenetére
-
buci30
addikt
válasz matyi012345 #32929 üzenetére
Értem köszönöm!
Ez így érdekelne is tudsz egy e-book vagy egy oldalt ahol ez így össze van szedve?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Nem találtam topikot így remélem nem baj ha itt kérdezek ti biztos tudtok legalább választ
A kérdésem a harmadolás
Azt már megtaláltam sok fotó sulis cikkben, hogy a kép 1/3 dába kell tenni a virágot vagy személyt stb akkor mutatósabb.
De a kérdésem ha egy templom vagy vár vagy olyan helyen vagyok ahol ez nem megoldható akkor se jó középre tenni a képet?
Vagy lehet középre csak akkor négyzet formája legyen a képnek úgy adja jobba vissza?
Vagy semmi képen nem előnyös hanem inkább a harmadolás legyen a cél?
-
buci30
addikt
válasz JohnyBlue #13293 üzenetére
Miért azt kikel?
Nekem .pl be van és gyengére van állítva mert azt mondták 3200ig ha zajosodik a gyenge is elég, nem kell a normál vagy erős.Használ valaki olyan háttértárolót ami hordozható és ha tele a memóriakártya és nincs ott a laptop, akkor le lehet menteni rá a képeket.
Ha igen hol található,rendelhető ilyen?[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz Telomanikus #13276 üzenetére
Köszönöm nektek.
Egyszerűen nem tudom mikkor hova kell az autófókuszt állítani.
Középre raktam direkt egy pontra és oda is szoktam állítani mindig.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Vettem egy Olympus E PL-1 gépet és őszintén szólva automatán szeretném használni leginkább de persze próbálkozom meg olvasgatok de mi a véleményetek ezekről a képekről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest