- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
-
Real_Necro
veterán
válasz Neszójábe #34897 üzenetére
"A többiek szokásos pozitív, építő jellegű hozzáállását is köszönöm, nem is vártam mást... "
Amit nem látunk, azt nem tudjuk értékelni... ezért írtam Vyndree hozzászólására, mert nem volt egyértelmű.
Vond által linkelt kép szerintem családinak teljesen jó, én nem törölném ki. Ha nem is a kreatív megvalósításról szól, attól még számodra biztosan szép emlék.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Lassú Víz
addikt
válasz Neszójábe #34897 üzenetére
Ha azt mondom, hogy nem kellene ilyen kép a gyerekemről, akkor most boldog vagy? Előnytelen az arckifejezése, olyan szűk, hogy nincs meg a frizurája, és a szembogarán kívül semmi nem éles. Nézz rá pl. egy Palvin Barbara vagy Mihalik Enikő sorozatra. Nem a penge DOF-fal akarják eladni a képet, és biztos lehetsz benne, hogy nem a technikai hiányosságok miatt éles a teljes arc.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Neszójábe #28648 üzenetére
Tessék, hozok egyet autóról. Tegnap kezdtem el kidolgozni a WSR-en készült autós képeket, ezen megfogott az ülés feletti/kormány előtti kisebb kontrasztalanság ellenfény miatt. Mivel szeretem a vintage-t (és Laurent Nivalle képeit), próbáltam ennek megfelelően utómunkázni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Neszójábe #28643 üzenetére
Szándékosan. Előzőleg a 35-ös volt a vázon, azzal több nézőpontot is kipróbáltam. Igaz, közelebb voltam a székekhez akkor, de nem tetszett, ha a széksorokat vagy a háttámlák által meghatározott vonalat saroktól sarokig futtattam a képmezőben. Később felcsavartam a telét, ezzel csak 2 képet lőttem a székekről (ez az egyik a 2 közül, vágatlan, teljes kocka), de már nem próbálkoztam a szabályos, sarokba kifutó kompozíciókkal.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
copass
veterán
válasz Neszójábe #28614 üzenetére
a vágás dobta fel nagyon eeaa-nak köszönd.
nejem most ismeri el ~3 év után, hogy csak jók a képeim...nem az hogy kompakt is tudott ilyet.
meg mondjuk sokat nyom a latba hogy bölcsibe,oviba milyen ótvarxar képeket csináltak "fotografik" pénzért, bemozdult vakus kép piros szemmel 500ér?
...apáé meg valahogy szebb, oszt nem is fotós![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz Neszójábe #28545 üzenetére
- Sem a szája (amit összeszorít), sem a szeme nem mosolyog, inkább a "legyünk már túl rajta" jön le róla.
- Karok, kézfej félbevágva.
- Felsője gyűrött (nem a vállánál - ott olyan az anyaga - hanem rendezői bal deréktájon).
- A haja lehetne rendezettebb.
- Tényleg furcsa kicsit ez a bedőlés ülésből.Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Balinov
titán
válasz Neszójábe #28497 üzenetére
juj, errol az a vicc jut eszembe, mikor Moricka megkerdezi apjat, hogy milyen a punc*..Apuka nagy kinban, hogy magyarazza el egy 10evesnek. Erre kitalalja, hogy:
-Szex elott olyan, mint egy epp nyilni keszulo rozsa
Moricka erdeklodo tipus, es apuka valasza felvet egy ujabb kerdest elbol.
-Es utana?
- Hmm...fogas kerdes...kisfiam, lattal te mar bulldogot majonezt enni?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
LimaBravo69
tag
válasz Neszójábe #28380 üzenetére
Köszönön neked is!
Aznap este elég sokat mászkáltam, akkor ez a szög tűnt megfelelőnek. Keresgéltem a megfelelő pozíciót, ez lett belőle, de azt hiszem, ki fogok menni újra.
A pesti oldalon nem hiszem hogy menni fog pont szemből, de hátha.
Budáról nincs az a nagylátó ami elég lenne"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
-
Larry303
addikt
válasz Neszójábe #28289 üzenetére
miért lenne problema? szvsz ezen a képen a telefonáló nő nélkül is rögtön látszódna, hogy egy hajléktalanról van szó. nem olyan extrem helyzet ez sztem sem egy hajléktalatnól sem egy átlagos fiataltól...
számomra a plusszt a tej ivása jelenti a képen, nos olyat nem mindennap látok, főleg így a borosüveggel parádés...számomra ez adta a kontrasztot a képen nem a csajszi...arra csak mindig odatévedt a szemem és semmi plusszal nem bírt.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz Neszójábe #28278 üzenetére
a kép címét olvasva nekem nem ez jött le, sokkal erősebb lenne a tejre és a borra koncentrálva, de hát az ő képe nem az enyém.
viszont most már érdekel hogy te hogyan értelmezed és leírhatnád, hogy ki miért üldögél a földön.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
válasz Neszójábe #28083 üzenetére
A 3200 nem tudom, 1100D-n katasztrófa, máson nem néztem (de, kompakton, LOL).
Szóval amúgy nem, a fényerőt nem pótolja semmi. Zajszűrés mindig kell magas ISO-n, a mértéke és a módja nem mindegy.
Egy újabb vázzal ÉS fényerős obikkal jársz jól - de szerintem is inkább az obi, ha választani kell.
Különben én is zoompárti vagyok, mert nekem jobban bejön, de a fixek fényerejét és képét nem veri semmiMutogatni való hater díszpinty
-
jjeahh
nagyúr
válasz Neszójábe #28083 üzenetére
igaz, csak nem ilyen eccerű azért...iso3200-on sztem ma még egyik aps-c lapka sem olyan mint egy d60 iso200-on, és a legtöbb zoomot is ugyanúgy rekeszelni kell, ha normális képet akarsz, sőt, csak nem 1.8-ról, hanem F3.5-ről
erzol: nagyon jól hangzik, várom a képeket
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz Neszójábe #27915 üzenetére
Nem-nem. Saját lábán megálló borotválkozó tükör, hungarocell lap, pauszpapír, napfény a megfelelő órában, egy darab fekete anyag háttérnek, ilyesmik. Ha nem látom a saját szememmel el sem hiszem mennyit dob a képen ha a tükör segítségével a napfény hátulról érkezik, a pausz meg lágyítja a felülről jövőt. Ezek a kellékek géptípustól függetlenül használhatóak és nem kerülnek annyiba mint egy rendszervaku.
(#27924) Neszójábe: Ott a pont, és a mutatott sárga virágos fotó még nem ez a kategória.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
zgospel
őstag
válasz Neszójábe #27915 üzenetére
alap hogy számít a technika.
aki egy utcai skoda fábiával indul rally versenyen ne csodálkozzon hogy szar eredményei lesznek a rally autókhoz képest. na ugyanez fényképezésnél is. persze akinek fogalma sincs róla hogy mit csinál annak adhatsz akármilyen gépet, ugyanúgy nem lesznek jók a képei (a minőséget kivéve) mintha kompakttal fotózna.DE! nem feltétlen kell rá vagyonokat költeni, használtan egész olcsón, középkategóriás kompaktok áráért lehet már tükrös vázakat kapni. Jó persze kell mellé objektív is, de mondjuk egy tamron 17-50 f2.8 elég jót ad és nem is drága. És ha azt mondom hogy nem drága akkor ne a low-end kompaktokhoz hasonlítgassuk már... azoknak a minőségét egy telefon is hozza már.
gyorsan végigfutottam a hirdetéseket és nagyjából ilyen árak vannak: 400D - 55 ezer, tami 17-50mm 60-65 ezer
550D váz kb 70-75 ezer lehet (csak váz)
(vagy pl 40D ami azért egy elég komoly váz van 90 ezerért)és akkor ha ezt még megfejeli egy tamron 70-200 f2.8-cal (ami használtan elég ritka) 130-140 ezerért (ok ez már komolyabb összeg) akkor van egy elég jó szettje, viszonylag jó fényerővel és hibátlan képminőséggel, nagylátótól teléig. 250 ezerből. ami azért ha azt nézzük hogy egy új xxxD kit ára általában 200-220 ezernél szokott nyitni akkor egyáltalán nem vészes, ellenben nagyobb rugalmasság, jobb képminőség.
szvsz képminőség szempontjából egy jó objektív a legfontosabb: nagy fényerő és éles kép. a váz ezután csak másodlagos.
de aki 40-50 ezerből meg full automatán akar jó képeket, az könnyen csalódni fog.
ez ilyen.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Colonel993
senior tag
válasz Neszójábe #27863 üzenetére
Se nem túlzok, se nem voltam lúzer, hogy egyből a 9mm 90mg P.A. PV-hez nyúljak.
A legnagyobb gáz, hogy a szokásos dolog ment...
Mindenki csak nézte vagy nem akarta észrevenni, én meg egyedül pattogok 4 papirkutyával szemben amiből egynek a kezében már figyelt a szalonnázó plusz 2 visító nőstény a háttérben.Na meg persze védjek így meg 2 lányt és közben figyeljek oda a tőlem 30 méterre odébb hagyott páromra (ki dettó egy védtelennek TŰNŐ leányzó) is akit elküldtem a rend éber őreiért.
Fejben kellene rendet tenni, mert egyenlőre havi szinten mindennemű hasonló "közösségi szellemet" igénylő esetnél (ami szerintem teljesen alapvető dolog) legtöbbször egyedül maradok mint segítő...
Fotós felszerelés ide vagy oda, magyar vagy cigány randalírozók, kiskutyakiscica... merjünk már törődni egymással, ne csak leszarni a másikat, lévén veled is megtörténhet, hogy 5-en körbeállnak és ott bármilyen rambó vagy, leveszik rólad még a cipődet is és összecsomagolnak és akár mindezt fényes nappal végig nézik körülötted az emberek a Blahán.
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
válasz Neszójábe #27595 üzenetére
Nem lenne éles, a szél miatt nagy rekesz kellett, hogy biztos benne legyen a dof-ban. :S
@sixpak : Hogy a cseppekből bokeh legyen, ahhoz látványosak kívül kell esniük a dof-on, DE benne lenniük a látómezőben, és kelően kis rekesszel kell fotózni. Én már rendeltem egy gayi UV szűrőt, azt összespriccelem majd, és hasonló hatást remélek tőle, csak az előtérben levő cseppek remélem valami tök más hangulatot fognak adni
Remélem amíg van növényzet, még meg tudom csinálni[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
sixpak
nagyúr
válasz Neszójábe #27545 üzenetére
Nem itthon készült a kép, kevés esélyt látok rá, hogy az illető a PH-ra téved.
Mindenesetre 3 koktélt fogyasztottam el abban a bárban és kb. 10 képet készítettem, majd a hölgy távozása után belevetettem magam a tengerbe és fontolgattam a Horvátországba való költözést.(#27548) fungeld : még telefonnal is necces volt, körbe mindenhol ültek...de hálás vagyok a sorsnak, hogy legalább ilyen minőségben meg tudtam örökíteni az utókornak ezt a nem mindennapi látnivalót.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Larry303
addikt
válasz Neszójábe #26849 üzenetére
így hog ymásodszor megnéztem tényleg
igazából az árnyékokon kívül ami nagyon szúrta a szemem, hogy nagyon lentről vagy és, így ahogy elfordítja a fejét túl hangsúlyos a szeme feletti csont, amitől kicsit torzul az egész a szeme környékén, teljesen szem magasságból, vagy kicsit feljebbről ez teljesen eltűnne és a szép nagy szemei (ami a gyerkőcöknél aránytalanul nagy ugye és ettől irtó cukik lesznek ) érvényesülnének...szerintem....
kell ilyenkor sok képet lőni róluk és a legjobb pillanatot kiválasztani amikor minden stmmelhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
A Zéé
addikt
válasz Neszójábe #26836 üzenetére
portrénál szerintem mindenképp. Imént leesett barackot meg nem szokás megörökíteni. Szerintem. És a tájképnek se áll jól a délután 2-kor fotázás. Lehet lőni olyant is, sőt én is szoktam, de azok inkább emlékképek. Ha az esztétikum az elsődleges, akkor azt nem a legerősebb nyári napsütésben kell lőni.
Érdemes megnézni jjeahh múltkor linkelt képeit. Lerí a képről, hogy a nyárról szól, nappal készült erős napsütésben, és mégse kemények a fények az alanyon.A te képeddel az az egyik alapvető baj, hogy egyik irányból teliberevi a nap. Az arca lényegi része viszont árnyékba kerül. Ez tényleg inkább csak olyan emlékképnek jó, ami neked és a családodnak kedves, de ez attól még nem egy jól sikerült kép nekem.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Neszójábe #26829 üzenetére
tudom, hogy nyár van meg minden, de nekem fura, hogy a legtöbb linkelt képen túl kemények a fények ahogy ezen is...elvileg "amatőr fotós"-ok vagyunk, tehát az alapokat illene csuklóból tudni, és az, hogy legtöbb esetben ajánlott elkerülni a kemény fényeket sztem alap...a képelésben az egyik, ha nem a legfontosabb dolog a fény minősége, nem? de lehet csak csak én vagyon ilyen megrögzött, cáfoljatok meg, ha nem így van...
szerk: hogy valami építőt is írjak: ilyenkor lehet többféle módon lágyítani a fényt, vagy egyszerűen beültetni a picit egy fa alá, vagy bárhová ahol árnyék van[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Chance
tag
válasz Neszójábe #21550 üzenetére
Tudom, hogy divat a kitobikat lefikázni, de hobbi célra, egy olyan vázon, amiben nincs AF motor, ár/érték arányban teljesen vállalható az 55-300 VR.
Ha átlapozod a flickr csoportját, szerintem vállalható képek is vannak ott, belépő vázzal. Nem a legacélosabb objektív, de nem is annyiba kerül. Szerintem.https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
-
válasz Neszójábe #20655 üzenetére
Nézz itt a PH-n teszteket, hogy a kromatikus aberrációra milyen hatása van a rekeszelésnek. Ha az az egész képre hat, akkor az egész kép lesz tőle élesebb... Na amúgy, a Hold fotózásakor is csinál az obi nyitott rekesszel CA-t, ha elég rossz obiról van szó. (Pl. Canon kitobik, 18-55 és 75-300)
@fattyu : Na ezt nem tudtam (nincs jó obim).
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Vyndree
őstag
válasz Neszójábe #20650 üzenetére
Nálam digitális zommal kitölti, ezért kérdem, hogy esetleg nem lenne érdemes azzal lőni 4000x3000 képet? Majd harmadára méretezni és a hibák már nem is látszanának.
Rekesz szűkítés nekem is eszembe jutott. F2,8-8,0-ig van lehetőségem, olyan 5-5,5-re gondoltam, talán ott produkálja a legélesebb képet. -
-
copass
veterán
válasz Neszójábe #20200 üzenetére
az azt arckifejezés sose felejtem el amikor régi ismerős profi fotósom meglátta a gyerekszobát ahol fotózni kell. napsárga fal+plafon, juhar bútor, narancssárga szőnyeg, parketta barna + energiatakarékos lámpák + led-es lámpák.
majd ezt mondta: nem megyünk ki inkább, olyan szép idő van!
nekem otthon sárga fal, juhar bútor, bordó kanapé és szőnyeg, fenyő parketta![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
jjeahh
nagyúr
válasz Neszójábe #19927 üzenetére
akkó mindenki kapja be és írjon neked privit, ha jól értem
meg a képeket irányítsuk át az újdonsült teljesen, de végképp abszolútede tényleg amatőr topikba
szerk: most én is bek@phatom[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
válasz Neszójábe #19883 üzenetére
Az utolso kettore miert kellett a vignette? Szerintem amiatt shiftdel szaguak. Meg portrefotonal amugy is felejtos ez, mert olyan eszmeletlenul giccsesse teszi, az amugy egesz jo kepet.
Az elso viszont tetszik, csak az is inkabb a csaladi albumba illik bele.MC Pite: Nem lattam az elozo kepeid, de itt mondtak, hogy a gombasok gyengebbek azokhoz kepest. Hat ilyen ezek nekem is olyan semmilyenek. Szerintem nem a tel a legmegfelelobb evszak a gombafotora, hacsaknem a fenyek nem baromi jok. Mondjuk nekem alapjaban nem fekszik ez a gomba, mint tema.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
-
spanyoll
addikt
válasz Neszójábe #19844 üzenetére
Nagyon bizonygattad még tegnap, hogy nem rólad szól az egész, most mégis magadra veszed az egészet és eljátszod a hattyú halálát (főleg, hogy tegnap már úgy volt, hogy vége az egész "ügynek" ; ami a másik topicra igaz, az szerintem erre is, nem? node részemről off, ha pörögni akarsz még ezen hetekig akkor nyugodtan, majd csak megunod / megunja crey )
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
psycroptic
őstag
válasz Neszójábe #19844 üzenetére
Azért én nem említeném egy lapon a stack-et mondjuk azzal, hogy valaki nem tudja, hogy mijazazáridő?!
Az egyik egy fotózási eljárás ami lehetővé teszi, hogy tág rekesszel is éles képet kapjunk míg a másik egy alapfogalom annak aki fényképezőgépet vesz a kezébe. A kettő között van egy kis különbség. Szerintem.
Szerk.: a jogos savazást meg mindenkinek bírnia kell vagy ne töltsön fel ide képet.
[ Szerkesztve ]
PSNID: Tomy83PS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest