-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
Snoop-y #41681 üzenetére
Naponta több(tucat) gigát mozgatok a gépem és az adott sharepoint mappa között.
Ha például a kolléga bevág 20 gigányi anyagot a mappába, on-demand csak a fájlnevek jönnek át, és csak azt tölti le hozzám fizikailag, amit megnyitok - ez oké.
De feltöltéskor nem takarít ki maga után a onedrive. Berakom az állományokat a sync-elt mappába, a onedrive kliens feltolja és kész, megáll, mint tehén a lucernásban. Nekem kell kézzel nyomkodnom a hely felszabadítását [kép].
Ezért keresek valami olyan megoldást, amivel smb megosztáshoz hasonlóan tudok csatlakozni, le-fel tölteni stb. -
Syl
nagyúr
válasz
Snoop-y #41673 üzenetére
Akkor leszek oly pofátlan, hogy feltennék egy szakmai kérdést
Van a céges sharepointon pár sokszáz-gigás mappa, ami nincs belinkelve a onedrive mappámba (mac kliens nem hajlandó usb ssd-re szinkronizálni, a miniben meg csak 250-es a tárhelyem), de azért néha jó lenne közvetlenül (nem böngészőből) tallózni. Forklift sajnos csak a "sima onedrive"-ot tudja megnyitni.
Tudsz valami tool-t, amivel a sharepoint megosztást tudnám fájlkezelőben tallózni? -
Ear001
addikt
válasz
Snoop-y #35309 üzenetére
Nem kell. Ha van Time Machine mentésed, akkor akár az újratelepítésnél, akár az úres új rendszernél egy csomó mindent visszaállíthatsz vele. Gyakorlatilag a teljes rendszert programokkal, igaz, van néhány aminél újra regisztrálni kell, vagy csak a levelezést, dokumentumokat, beállításokat. Ezzel lehet a legkényelmesebben költözködni új gépre is például.
-
blakey
titán
válasz
Snoop-y #35309 üzenetére
De akkor mindent IS be kell allitani ujra vagy nem? - Természetesen, de erre előre készülök, elég jól megtervezem, hogy mikor szánok rá 2-3 órát, mert a teljes rendszer belakása, az előző állapot beállítása a sok program és beállítás miatt ennyi idő, de megéri. Egy szabad hétvégén rászánom a fél délutánom és minden megcsinálok. Mindent ugyanúgy beállítok, minden hálózati elérés ugyanolyan lesz, stb. semmilyen kínja nem lesz egyik eszköznek sem.
-
Syl
nagyúr
válasz
Snoop-y #35313 üzenetére
Én is Adobe CC-zek és tuti megütne a guta, ha mindent újra be kellene állítgatnom... Mindegyik programban a workspace-eket, egyedi billentyűkombinációkat, fontokat... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ez a "minden új OS verziót tiszta telepítéssel tegyünk fel" játék azoknak jó, akik a PH fórumot meg a FB-t pörgetik. Aki dolgozik is rajta, az kétszer is meggondolja a gyalulást.
-
30z.Samu
titán
-
válasz
Snoop-y #33354 üzenetére
Egy szóval nem mondtam. Megkérdezte mire használom és én leírtam. Két éve azért vettem az i7-es Minit, hogy időtálló legyen és ha kell a kraft, akkor legyen. Sokszor jól is jön. Azonban a mindennapokban nincs rá szükség, de vannak napok, amikor igen és nem bántam meg, hogy a drágábbat vettem. Jövőre valószínűleg cserélem majd M2-re...
-
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
Snoop-y #33055 üzenetére
Hát igen, főleg, hogy ugye a mini meg a 13-as Prot is felnyomható 32-ig. Ami még érdekes lehet az a unified shared memory architecture, ha itt megoldották a hardware, szoftver közötti kapcsolatot akkor simán elképzelhető, hogy elég a 16 komolyabb worflowra is. Jövőhéten már tuti kiderül mit tudnak, remélem lesz valahol stressz teszt
-
moleculez
veterán
válasz
Snoop-y #33055 üzenetére
Hát ha valami überbrutál SSD van alatta, akkor okosan swapolva, sokmindenre elég lehet. Nem azt akarom mondani, hogy az SSD kiváltja a RAM-ot, de lehet azért gazdálkodni. Valamint jön még a 16"-es Pro, meg n+1 cucc évről évre. Ez csak a kezdés. A 13" MBP eddig sem volt alkalmas olyan workflowra amihez 32GB RAM kell.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
Snoop-y #32679 üzenetére
Semmi iClouddal kapcsolatos cucc nem fut, és egyébként is, ki van kapcsolva a power nap. [kép] Mellesleg ugyanez volt a bajom anno a MBP-val is - az is folyton felébredt (bekapcsolt a rákötött monitor). De az legalább pár másodperc után visszaaludt, a Mini nem. Felébred és utána ott áll, mint tehén a lucernásban...
-
general
addikt
válasz
Snoop-y #32645 üzenetére
Ha be tudod műszerrel kalibrálni (Spyder 5 vagy Xrite i1 Display Pro..), a színtér volumen és lefedettség érdekelne, illetve a kontraszt (1:1100 pl..). Sajnos ezeket nem lehet, csak szoftveresen kalibrálni, tehát nincs ugye lehetőség rgb színcsatornákat állítani, se kontrasztot, stb. Mint egy laptop.
-
Divinity
őstag
válasz
Snoop-y #32632 üzenetére
Jó egy kicsit túloztam de pont az ilyenre gondoltam vele, most lehet nem éri meg 1 Milla körül gépet venni 10 évre mert lehet 5 év múlva hiába lesz alatta a vas szoftveres támogatás már nem lesz. Szóval szerintem most a legokosabb a kivárás nagyobb beruházáshoz mert ha már idén lesz ARM-es Mac akkor valószínű hamar beindul a biznisz
-
blakey
titán
-
Divinity
őstag
válasz
Snoop-y #32608 üzenetére
Én is ettől félek.
Ellenben pont e miatt van tervben, hogy az (eddigi androidos) tabletemet egy iPad Pro-ra cseréljem, az UTM már elvileg elég jól megoldja a virtualizációt iOS-en, most meg hátha még jobb lesz a Macera változások miatt és akkor megvan mentve a seggem és maradhatok még évekig az inteles iMac-emen -
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #32520 üzenetére
Nem egy mezei szöveges fáj legyen. pl. nyitsz egy terminált, és beírod, hogy
nano csatolas.sh
Ez megnyit egy karakteres szövegszerkesztőt. Ide beírhatod/bemásolhatod amit szeretnél. pl.
#!/bin/zsh
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/megosztas /Users/felhasználód/mozi
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/valami /Users/felhasználód/dalok
CTRL+O-val elmented, (nyomj egy ENTER-t is amikor a névre kérdez rá), majd CTRL+X-el kilépsz. A fájlt természetesen a szövegszerkesztővel is elkészítheted, csak arra figyelj, hogy a formátum "sima szöveg" legyen.
A terminálban kiadod a
chmod +x csatolas.sh
parancsot. Ez "futtathatóvá teszi". Nincs más hátra, mint lefuttatni:
./csatolas.sh
Ez szépen soronként végrehajtja a parancsokat, mintha te gépelted volna be a terminálba. Mint egy DOS/Windows-os Batch fájl.
Ha kész, azt csinálja amit szeretnél, hozzáadhatod az indítóelemekhez.A terminálban csak a
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/valami /Users/felhasználód/dalok
parancsot kiadva kitapasztalhatod mikor csinálja azt amit szeretnél. Ezt a jól működő parancsot másold be a Shell script fájlodba.
A Catalina (10.15) zsh-t használ Shell-nek, előtte bash-t használtak. Régebbi rendszeren az első sor
#!/bin/sh
legyen. -
cigam
titán
válasz
Snoop-y #32514 üzenetére
Miért nem fordítod meg? Ne scriptel zárd be a megjelenő ablakokat, hanem egy scriptel csatold fel őket! Pl.
#!/bin/sh
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/megosztas /Users/felhasználód/moziPersze legye előtte létrehozva a mozi könyvtár. Ezt a kis scriptet tedd be az automatikusan induló programok közé, és készen is vagy. Sőt mivel a könyvtárak a gépeden maradnak készíthetsz hozzá csicsamicsa ikonokat, amiket akár az asztalra is kitehetsz.
-
r4z
nagyúr
válasz
Snoop-y #32510 üzenetére
A share gyokereben helyez el egy .VolumeIcon nevu rejtett fajlt. Lehet a Catalina hulyesege egyebkent, en meg Mojaven vagyok.
Om, jobban megnezve a screenshotodat, azok ott altalad letrehozott aliasok, kulon kell lecserelni az ikonjukat. Jobb klikk get info felugro ablakara kell valahova rahuzni az ikont, ha jol remlik.
-
-
canadaa
tag
válasz
Snoop-y #32394 üzenetére
(#32394) Snoop-y
(#32395) cigamAzért nem írtam keretet, mert nem igazán tudom mire érdemes pénzt költeni. Egy olyan gépre ~150-200k -t amire egy-két év múlva már problémás felrakni egy friss OS-t például nem annyira. Habár Youtube-n van fent videó, hogy egy 2009-es Mac Pro-ra felrakja a catalina -t
Ilyen 400 és feletti összeget nem fogok Apple hardverre költeni most kapásból. "Nem ezzel keresem a kenyerem". Így akkor megint marad a hackintosh téma. Talán lehetséges lesz valami régi workstation-ből csinálni egyet.
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #32394 üzenetére
Nem ennyi pénze van, hanem ennyiért látott eladó gépet.
Mondjuk téyleg jobb lett volna, ha a keret összeget is leírja...
Minnél újjabb, annál tovább lesz támogatva. A2012-es mininek már csak pár éve van, hogy a legfrissebb os-t is megkapja, de relatíve könnyen bővíthető. A későbbiekre (2014) alaplapra forrasztott RAM-ot szereltek. Nem cserélhető/bővíthető.A 2018-as sorozat szintén bővíthető(nem egyszerűen, de legalább szabványos foglalatban van).
Érdemes 8 vagy méginkább 16GB-os SSD-s verziót keresni, minnél fiatalabbat, ahogy a pénztrárcád engedi. A kiterjesztett garanciát is érdemes figyelni. -
r4z
nagyúr
válasz
Snoop-y #32390 üzenetére
Nem a konkret tipussal van tapasztalatom, hanem 27" 2160p-vel. Ha pixel perfect megjelenitest akarsz, relative keves minden (azaz 1080p-nyi tartalom) fog elferni, ha pedig a virtualis felbontast 5K-ra allitod, zabalni fogja a skalazas az eroforrasokat mar egy Youtube videonal is.
En a pixel perfect beallitas hive vagyok, igy a helyedben 23-24" 4K-t vennek, amin meg mindig nagyobb lesz az adott tartalom merete, mint a beepitett kijelzon, de nem lesz zavaroan nagy az elteres. Az idealis nyilvan az azonos (~220) PPI lenne.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #32284 üzenetére
Nem a duplikációval van bajom, hanem hogy későn vettem észre. Az egy hónapos PhotosLibrary mentése is csak 2018-ig tartalmazza a fotókat. (Havonta másolatot készítek róla) a TM sajna nem játszik, lévén új gép. Szóval a fájlok meg vannak, de az összes métaadatot és kép javítást buktam.
Ill. meg mindég nem derült ki mikor/miért törlődött. -
Macika_MC
tag
válasz
Snoop-y #32020 üzenetére
Azért írtam a Külső ssd-t, mert Divinity kollegának 2017-es FHD a gépe, neki jó a külső ssd ha nem akarja szétszedni a gépet és nem akarja a drága szervizet.
Nekem anno egy Samsung 860 evo M.2 SSD és egy Ewent EW7023 usb 3.1-es külső ház.
Ezen volt a rendszer azóta egy Crucial® MX500 SSD 1TB nyomom.
[Külső SSD] [Crucial MX500]Ha kell segítek külső SSD-re telepíteni rendszert vagy átköltöztetni a mostani rendszert.
-
-
kkp900
senior tag
válasz
Snoop-y #31826 üzenetére
2018-as Mac Minibe 72 GB Ram? Az ,hogy lehet mikor kb sehol se látok 16-osnál nagyobbat bele... De szerintem annyi már elég is lesz normál emberi felhasználásra. Csak a Weböngészők meg a Transmission megették a 8-at simán.Ezért szeretném bővíteni. Mondjuk meg is rendeltem a 32 GB Ramot az Alzatól , mert elkezdett felfele menni ahogy nézegetem rendesen..Meg náluk legalább 10 év a gari rá nem 1-2 év ahogy a többi webshopnál.Néztem a Cruzial oldalán is de sajnos annyira népszerű ,hogy nincsen se 16-os se a32 -es összecsomagolva ők legalább örök élet garit adtak volna rá a saját termékükre.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Snoop-y #31811 üzenetére
nagy része other, de nem tudok 20GB-nál nagyobb adatot másolni rá, érdekes hogy az omni meg 124gb körül lát szabad mennyiséget.
Sajnos ez a Catalina Mojave update volt, nem szoktam ilyet csak clean install-t, de abszolút problémamentes volt minden korábbi verzió nálam évek óta.... viszont amikor frissült Catalina utána nem tudtam recoveryba bootolni sehogysem. Azóta nem próbáltam de remélem menni fog mert ebből clean install lesz. csak még azt nem tudom Mojave vagy Catalina legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged