Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Kérdezném, hogy dashes R11-el másnál is előjön az általam említett EDGE kapcsolati próbálkozás? Úgy lehet leteszteni, ha benyomod a szinkronizálást minden netkapcsolat nélkül. Már végignéztem minden beállítást.
Felraktam andbox-ot, előtte andfire, nincs bepipáva semmi mégis küzd, meg valahogy ezek a programok szerintem nem is mennek. van root jog, be is kapcsolom elvileg rajta. -
synar
őstag
Sikerült véletlenül lecserélnem ezt a szép szálhúzott háttérképet, ami a témában van, hogy tudnám visszaállítani? Nem találom sehol. Köszönöm a választ.
-
bodoraudio
aktív tag
Gratula

-
synar
őstag
válasz
Indiant
üzenetére
szvsz ott is volt droid, pl. rootolás előtt ott állt mindig, nem?
más:
Jártatok már úgy R11-en, hogy töltőn nem kapcsolódik le automatikusan a kijelző, csak elhalványul. Kikapcsolóra elmegy rendesen aludni, de ha van valami esemény és egy pillanatra magához tér, akkor úgy marad. Ez jó szórakozás éjszaka, állandóan kapcsolgatni. Már szinte teljesen lepucoltam az alap programokig, de nem találtam rá, hogy melyik okozhatja. Factory reset után helyreáll a lelke. -
kelzsoca
félisten
Ha valaki esetleg lemaradt volna:
kelzsoca_r11_hun
alapja: paul r11 rom
A rom magyar nyelvre lett fordítva, a fordítás nem teljes, a témához kapcsoldó szövegrészek angol nyelvűek maradtak.
A fordításban segítségemre voltak, és a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a honosítás: Keeperv85, hjanos1, Empire fórumtársak!Módosításaim:
-alkalmazások nagyrésze eltávolítva
-fényképező hang törölve
-csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
-kamera hang finomítva (halk csippanás)
-bootanimáció eltávolítva
-betűtípus lecserélve (comfortaa)
-alap launcher (háttérkép lecserélve)
-gyári téma eltávolítva
-Elegant Steel Theme beépítve
-alap, android billentyűzet
-nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar
-heap size: 32M
-hwui bekapcsolva
-A2SDLetöltés itt: [link]
WIPE kell!
A rom tesztelői fázisban van, hibák előfordulhatnak!
-
Indiant
addikt
Hamár a bootlogónál tartunk lehet ,hogy rosszul emlékszem, de a gyári ZTE bootlogo előtt nem volt a zöld droid, nem? Tehát hamarabb kezdődött az animáció. Ezt hol lehet állítani? A válasz privátban is jó lenne.
Köszönöm a rom magyarítással foglalkozók munkáját!
-
kentucky
őstag
köszönetem szeretném kifejezni dragon1993-nak, hogy leírta az ingyenes facebook használatát, anélkül, hogy leszívja a pénzt
-
latis666
aktív tag
válasz
sonique
üzenetére
úúú a múltkor majdnem megállt a szívem mikor megláttam hogy a kijelző tetején megjelent 3-4 függöleges csík mint mikor a zsebben a kulcs vagy apró összecsiszatolja. Viz levert stb, kínomban megtörölgettem, hátha javul valamit és kiderült hogy kosz.
A korábbi telefonom kijelzőjébe körömmel huztam véletlenül 2 centis csíkot uj korában. Az egy peches telefon volt. 
-
ux1
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Azért nem annyira mélyen

-Letöltöd a Gimp-et.
-Csinálsz egy képet menynek mérete 480x800 (szélesség x magasság)
-Ha kész a kép: Kép->Átalakítás->Vízszintes tükrözés
-File menu->mentés másként
-megadod neki a nevet Pl. Splash.bmp Fontos hogy megadd, hogy bmp!!! [Enter]
-következő ablak [+]speciális beállítások kinyitod
-megadod 16bit R5 G6 B5
-mented
Ha mindent jól csináltát egy 768 070 byte méretű Splash.bmp file-t kaptál.
Ha igy van ezt már a fastboottal felteheted, mint ahogy a recovery-t is feltetted. (telefon kikapcs, hangerő fel+bekapcs)
Fastboot-windows.exe flash splash Splash.bmp
Örülsz

-
kelzsoca
félisten
válasz
tibz03
üzenetére
Érdemes a fat32 mellé egy ext2-es particiót létrehozni

(#25981) Taqler
Köszönöm a többiek nevében is.
Az FC csak azért lehetett mert nem csináltál teljes formázást, a telefonon, illetve az SD kártyán.
OC támogatás szerintem itt nem lesz, ami lehet hogy lesz, az pedig a jellyfish romok magyarítása.
-
Taqler
csendes tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Na sikerült felraknom nagyon köszönöm a munkátok eddig minden rendben azért 1 indításnàl volt 1 (media valami) fc de restart után 2x ra nem sirt a kicsike nagyon szép munka még1x thx (és nem fan vok aki nyal vagy ilyesmi 1x üen értékelem a munkát)

Nás:várható mrcx be oc támogatás vagy ez csak jj be marad csak elérhetô? -
tibz03
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ehhez az új ROM-hoz (bár a kérdésem lehet, hogy inkább általánosságban a 2.2-es ROM-okra vonatkozik) mennyire "fontos" app2sd partíció? Gondolom, hogy a rendszer, amiket csak "tud", alapból az SD-re pakol, de mégis, érdemes app2sd partíciót csinálni az SD-re, vagy elég ez a natív app2sd, ami alapból benne van a Froyo-ban?
-
synar
őstag
válasz
fredikrugo
üzenetére
Sygic Aura, a Marketből letöltheted
-
fredikrugo
csendes tag
még annyi hogy a market-ból jó-e rá letölteni cuccokat meg progikat vagy valahonnan máshonnan? Tudnátok ajánlani egy olyan gps progit ami free és nem kell hozzá net?
-
asturel
őstag
válasz
tibz03
üzenetére
boot.img-be van packolva egy kep ami a splash (zold android figura) utan jon (meg a bootanim elott), boot.img-t viszont kicsit korulmenyes szetszedni, majd repackolni, marmint gondolom annyit nemer meg neked. btw anno jellyfish a froyo rls agbol kiszedte a boot.img-s logo valtozatot, pont ezert, mert a splash konnyebben cserelheto (csak a splash particiora siman ra kell flashelni az kepet /persze a megfelelo formatumban/), ujabb eclairnel nem igy lett veletlenul?
mod. amugy boot.img un/repackra is vannak scriptek (kezzel tenyleg eleg macerans, asszem kernel configbol meg kilehet nezni a base addresst is)
mod2:
kelzsoca: hol irtam hogy _nem_ lehet szetbontani ?
foleg, hogy az elso szerkesztes utan valaszoltal ra.. -
oldgeorge
tag
válasz
fredikrugo
üzenetére
első androidos telónál erre térjünk vissza majd egy hét mulva!

-
tibz03
őstag
válasz
fredikrugo
üzenetére
Igen, az 512-es.

-
oldgeorge
tag
válasz
fredikrugo
üzenetére
Annál több nem lesz

-
tibz03
őstag
válasz
fredikrugo
üzenetére
Szia!
Ha újonnan vetted a telót, akkor alapból aktív mind az 512 RAM. Én is két napja vettem egyébként.

Itt van leírva, hogy hogy tudsz rajta ROM-ot cserélni.
-
harait
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Hát ez atom jó h említetted, má teszem is vissza a progit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fredikrugo
csendes tag
sziasztok....2 napja vettem egy ilyen mobilt és nagyon tetszik...nekem király...még kezdő vagyok az android területén...valaki tudna nekem segíteni hogyan tudom felrakni rá a 2.2-st ha már van és az olyan cuccokat hogy akkor ne 160 mb legyen hanem 512...mint ezen az oldalon: [link]
Remélem tudtok segíteni...előre is köszi. -
dragon1993
addikt
Kelzsoca új romja direct link
-
atillaahun
veterán
Aki tudja mi az az Applanet és van pofája még használni is annak jó hír, hogy hosszú kihagyás után, most gyors mint a villám. Új szervert toltak alá, és EZZEL a verzióval használható.
-
tibz03
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Pedig a ROM átírta, tehát valahol tartalmazza. Erről a képről van szó. Feltettem a Eclair ROM V5-öt, és úgy nézett ki a boot, hogy zöld robot -> a linkelt kép -> a linkelt kép animációja. Aztán újra feltettem a ROM-ot úgy, hogy kivettem belőle a bootanimációt, és most zöld robot -> linkelt kép -> bootanimáció "hagyományos" android felirattal. Nem tudom, mennyire érthető.

Ha visszarakom a gyári ROM-ot, majd újra felteszem a bootanimáció-nélküli ROM-ot, akkor vajon eltűnik ez a kép a bootból?
-
keletomi
csendes tag
A wifi online dologhoz.
Kelzsoca jjs8-as rommal feltettem wifi keep alive progit.
Tényleg nem alszik a teló, ha a wifi megy és az Enable Workaround 2 van bepipálva természetesen Always On be van jelölve.
Hajnali 2.30 kor vettem le töltőről 100% akksi.
Kb 10-15 perc duma, 1/2 óra Angry Birds 5-10 perc WIFI.
23.00 kor 21 % -on állt az akksi .
Rendesen mindíg online volt, gmail 14 másodperc alatt megkapta a levelet(kipróbáltam 1 levéllel)
Ha ugye nem lett volna online, akkor kb olyan 65-75 % lett volna, eddigi tapasztalataim szerint.Mivel nekem nem kell, (csak kíváncsi voltam hogy ha kell működne -e) kikapcsolom holnaptól vissza a telefon klasszikus üzemmódba.
Nekem ezen a romon a térerő még nem ment a 2. csík fölé, gondolom ez csak kijelzés hibás kalibrálás, mert telefonálni viszont mindíg tudtam.
-
tibz03
őstag
A bootlogót hol találom a ROM zip-jében? Ki akarom szedni, mert nem tetszik. A bootanimációt megtaláltam, kiszedtem (így egy sima android felirat jelzi a bootot), de az előtte lévő (a zöld robot utáni), pár mp-ig látható kép ottmaradt, és el akarom tüntetni.

ZTE Blade Eclair ROM V5-ről van szó, bár szerintem ez mindegy.
-
kelzsoca
félisten
kelzsoca_r11_hun
alapja: paul r11 rom
A rom magyar nyelvre lett fordítva, a fordítás nem teljes, a témához kapcsoldó szövegrészek angol nyelvűek maradtak.
A fordításban segítségemre voltak, és a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a honosítás: Keeperv85, hjanos1, Empire fórumtársak!Módosításaim:
-alkalmazások nagyrésze eltávolítva
-fényképező hang törölve
-csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
-kamera hang finomítva (halk csippanás)
-bootanimáció eltávolítva
-betűtípus lecserélve (comfortaa)
-alap launcher (háttérkép lecserélve)
-gyári téma eltávolítva
-Elegant Steel Theme beépítve
-alap, android billentyűzet
-nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar (nem magyar nyelv)
-heap size: 32M
-hwui bekapcsolva
-A2SDLetöltés itt: [link]
WIPE kell!
A rom tesztelői fázisban van, hibák előfordulhatnak!
-
dipeti
senior tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Mp4-et az alap lejatszoval nézz! Avit Rockplayerrel vagy vplayerrel!
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
Nem tapasztaltam ilyen problémát, így nem is foglalkoztam olyan dologgal, ami nem jelentkezett még hibaként.
-
istnag
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Nekem igen más azt mondta sz@r...tehát, mint általában próba cseresznye

Taqler: [link]
-
dragon1993
addikt
Vpalyer rendesen viszi a filmeket illetve feliratokat mellé teszi ?
-
tibz03
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
Az első megoldás csak félmegoldás, azt szeretném, hogy normálisan működjön. A gyári tesztmenüt nem tudom, hol lehet elérni, de a többi ROM-ban nem tapasztaltam ezt, szóval kétlem, hogy hardveres gond lenne.
(#25929) istnag: És azt hogy érem el?

-
Taqler
csendes tag
Van 1 làma kérdésem mi a külõmbség ext és ext particio kõzött vagyis az 1 2 3 stb kõzôtt? Gyorsabb vagy mi a ràk?mondtam láma kêrdês

-
tibz03
őstag
válasz
Dashes
üzenetére
Na pont ezzel a ROM-mal kapcsolatban lenne kérdésem. Most tettem fel, és azt tapasztalom, hogy hívás közben néha magától elsötétül a kijelző (függetlenül attól, hogy a fülemhez tartom-e a telefon vagy sem). Ugyanakkor van, hogy elemelem a fülemtől, és nem lesz aktív a kijelző, így nem tudom megszakítani a hívást sem. Erre van valami megoldás, vagy a ROM hibája?
SZERK: Erről a ROM-ról van szó: ZTE Blade Eclair ROM V5
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Te tapasztaltál/javítottál az MCR11-ben a szokásos wifi problémákon felül olyat, hogy ha nem alvás miatt megy el a wifi, hanem kézzel kapcsolom ki, akkor visszakapcsolás után az istennek se hajlandó újra összerakni a kapcsolatot (plusz ébredés után is sokkal többet tököl vele)? Vagy most (csak) a magyarosítás lesz az újítás?
(#25927) Recon: beállításokban be lehet pipálni olyat, hogy power gombbal is megszakítsd a hívást. Most éppen akksikalibrálok, úgyhogy nem tudom sajnos megkeresni. Másrészről a gyári tesztmenüben nézd meg a proximity sensorra mit ír. Tárcsázó > *983*0# > azon belül meg talán valami Radion belül van egy rakat más érték között.
-
synar
őstag
Sziasztok!
Nekem a Widget Lockr 1.0 nagyon bejött, a stock locker kiváltására, több téma közül is lehet választani és egyéb widgeteket és akalmazásokat lehet kipakolni a lock screenre. Ha valakit érdekel próbálja ki, ingyenes ez a változat. -
DIEGO15
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Ok, közben rájöttem, h nem olyan egyszerű ahogy gondoltam, de amint lesz valami átküldöm és ha sikerült, te leszel az első

-
atillaahun
veterán
válasz
jozzy222
üzenetére
(#25525) lsebestyen: Nem hiszem, hogy a dominóhoz lenne köze, bizonyos verziójú romoknál ez típushiba. Pl. néhány MCR-ben. Nálad mi van fent?
(#25537) SupaCow: szerintem az 1. hsz. önmagában többet ér, mint az utána következő 25e. A java ott van kiválogatva az elején, ezen kívül szerintem nagyon kevés olyan hiba van amire a kereső értelmes számú és tartalmú találatot ad. Én is használtam vagy háromszor eddig, de eredménytelenül, el is ment tőle a kedvem. A lényeg, hogy ha a szerzők beleegyeznének, hogy az 1. hsz. főbb összetevőire lebontva átkerüljön egy másik fórumba is, mint az ottani strukturált témák kezdőhozzászólásai, már jól indulhatna az oldal. Persze lenne jó pár óra munka az átszerkesztésével, mert sok benne a hivatkozás.
Másrészről én is nevetségesnek érzem azt, hogy a fórumon tiltott a warez meg a függetlenítés, és ez az összes moderáció ami itt történik. Ráadásul mint valaki már teljesen jogosan megjegyezte, a rom telepítgetésnél nagyobb warezolás meg függetlenítés nincs is, ehhez képest az teljesen becsületbeli dolog. Szvsz én is elég nagy képmutatásnak tartom a ZTE topic címének a végét.
Na, visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, szerintem így előre támogatottságot, meg egyetértést elég nehéz lenne szerezned a témában. Ha van hozzá időd/kedved/elszántságod indítsd el a másik fórumot az itteni főbb tartalmakkal, és természetesen megfelelő mennyiségű/minőségű forráshivatkozással, és meglátjuk hányan lesznek rá vevők. Én biztosan, szóval sok sikert hozzá.(#25679) DIEGO15 & (#25722) vampire17 : nekem most azt játssza a Skype a már ismert kihangosítós probléma mellett, hogy ha fej/fül-hallgatót dugok a telefonba, akkor letiltja a mikrofont, és semmit sem hall a másik fél. Nálatok nincs ilyen? Asszem legújabb verzió van fent.
(#25819) Recon: ha rákeresel sonique hozzászólásaira, nemrég linkelt egy eredeti MCR11-et, abba elég sok program benne van alapból. Más kérdés, hogy pl. én is pont a Music.apk-t (meg a calculatort) akartam utólag felrakni Dashes MCR11-ére és installation not completed... A gyári Maps meg Task Manager viszont felmentek. Szóval baromira nem értem. Kíváncsi lennék nálad gurul-e.
#25874) jozzy222: én használom(/tam), kérdezz nyugodtan.
-
Fooler89
őstag
válasz
Saccco
üzenetére
Nekem lenne ellenvetés.
Méghozzá a kelzsoca féle sd kártya particionálás.
Idézet az első hsz-ből
"kelzsoca Normálisan működő recovery+SD kártya particionálása (ext2+fat32)"
Na mármint tudjuk, ezzel a módszerrel ext3-ba lesz particionálva a kártya, amivel az a legnagyobb gondom, hogy nem fogja tudni a CW backupolni. Nálam cw 2.5.18.
Szerintem érdemes lenne ezt valahogy belefűzni, én nem rég cseréltem memkártyát és sajnos újra kellett telepítenem mindent.
Még az appmonster segített valamit.atillaahun: A rom főzés nem warez.
Nyílt forráskódú az android. -
kelzsoca
félisten
Mégis lesz ma rom, mint teszt változat, nemsokára elkészül és feltöltöm!!
-
DIEGO15
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Van olyan bátor és merész, aki letesztelné, hogy működik e amit alkottam? Átírtam egy facebook appot, hogy a 0.facebook.com ról szedje a dolgokat.
-
gonger
senior tag
ma be akartam szerezni egy ilyen készüléket dominoval. webshopon nem lehet kapni, későbbi készletről az ügyfélszolgálat sem tud infót adni.
ma este benéztem a westendbe, T pontban nem tudtak ilyet adni, zárás előtt leértem az alsó szinten lévő kis partner értékesítési pontba. eléggé kivoltak szerintem, hogy zárás előtt értem oda és kis vakaródzás után tájékoztattak, hogy nincs készleten:-S
nagyon meglepett, ui. ma délután direkt odacsörögtem, és azt mondták, hogy van 5 db is, így nem is kell eltetenem belőle. erre a hívásra hivatkoztam is, egyeztettük a tel.számot, majd belenéztek a gépbe és közölték, hogy 1 db sem volt és ilyet ma nem is adtak el. sajnálják...
holnap még lehet benézek a duna plázába, de ha tud valaki elérhető készletet valahol, kérem jelezze. -
laca.1
aktív tag
setcpu-zip---ez mehet föl 2.1-re?????
-
DIEGO15
őstag
válasz
Murderer69
üzenetére
Szerintem sincs semmi értelme, de ha megnézed csak csetelésre és (most már) az e-mail megnézésére is tudod használni, teljesen ingyen a nagyvilágban mobilnetről.
-
sonique
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
és minek a facebook

-
DIEGO15
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Szerintem létezik, egyszerűbb és jobb megoldás, az a baj, hogy nincs facebook om így nem tudom megnézni, de lehet h beregelek emiatt.
-
dragon1993
addikt
Megcsináltam ,hogy menjen az ingyen facebook és az android ne nettezze szét magát. (Kicsit bonyolult.)
http://ztebladeportal.co.cc/ingyen-facebook-beallitasa-androidon/ -
kelzsoca
félisten
A mai nap nem várható a rom, így aki erre vár az nyugodtan mehet aludni.
Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- !!ÚJ!! Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most feltettem kelzsoca új ROM-ját, és úgy tűnik, hogy rendben van, úgyhogy maradok ennél, így a bootlogós problémát is kiküszöböltem.