- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
Buckey #31171 üzenetére
Ne haragudj, ha úgy gondoltad neked címeztem, pedig nem. Csak a hashtag részre reagáltam, de ha már így magadra vetted, annyit én is észre vettem, hogy RN4-en nem mindig okés a wifi. Most van a családban egy RN5, azzal nincs ilyen probléma, mindenhol 45-75 Mbps-es megy a net. Mivel van a családban más netet fogyasztó eszköz és azokkal is hasonló értékeket mérek, így ez számomra elfogadható.
-
crok
Topikgazda
válasz
Buckey #31166 üzenetére
A két készülék kiadás közt 10 hónap különbség van.
Az egyik egy középszintű készülék és "öregebb"
a másik egy felső kategória és "fiatalabb".Igen, LTE B20-at mindkettő tud - ami egy technológia, azon belül egy csatorna gyakorlatilag. Az, hogy ezt a chip meg a rádiólánc hogy használja ki, hány csatornát tud egybefogni (MIMO, kódolás).. most komolyan.. Az említett Huawei-ben egy Kirin 970 van amiben egy Cat18-as LTE modem van (4x4 MIMO, 256 QAM.. etc.. egy szinten a Qualcomm X20-al) és akkor most összehasonlítod ezt a Snapdragon 625-el amiben X9 van és amiben a lefelé irány Cat13 a felfelé meg Cat7 (64-QAM-el)? Kategórialista itt, csak a számok miatt, GSMArena-ban egymás mellett itt vannak.
Ennyit nem a "felsőkategória" hanem a tech. spec. számít. De az egyik (nem véletlen, többek közt a fent felsoroltak miatt) még most is 90..95+K JMF még mindig, a másik meg 20.25+K JMF, megjelenéskori áruk közt 3x különbség biztosan volt. Nekem ez így egy elég egészségtelen összehasonlítás.
Ha mégis úgy gondolod akkor.. hirdesd meg.. dobjad el.. sayonara - szálljon arra.
[Szerk.]: a SIM-et vedd ki mindenképp, mert az nem a tied hanem a szolgáltatódé.
#úgyseolvassaelsenkivégig
-
crok
Topikgazda
válasz
Buckey #31164 üzenetére
Az megvan, ugye, hogy az 5GHz-es netosztást direkt lőtték ki mert oka volt?
http://en.miui.com/thread-4944909-1-1.html
http://en.miui.com/thread-5219491-1-1.htmlÉs ha nem a felsorolt államok közül van kiválasztva a régió akkor épp még működhet is.. csak mivel nem véletlenül lett kilőve így én ezt "hivatalból" nem is ajánlom..
De esete válogatja ezt a hálózat mizériát is: én pont az ellenkezőjét tudom állítani: 2x4G kártya, pontosan ugyanígy Telenor + Telekom és semmi gondja nincs egyik embernek se (2 ugyanolyan telefon ugyanazon a V10.2.3.0 ROM-on most) Debrecen kellős közepén, a belvárosban. Úgyhogy meh..
-
Uthenger
aktív tag
-
dethroner
veterán
válasz
Buckey #20182 üzenetére
De vannak szolgáltatások amik micloud nélkül nem is működnek? Pl egy témát akartam letölteni és beállítani, de bejelentkezés nélkül nem ment. Szóval vannak dolgok, amire nem képes a rendszer ha nincs micloud fiókom? És milyen címmel érdemes regisztrálni? A rendszeresen használt gmail fiókkal?
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Buckey #20085 üzenetére
Most kipróbáltam és gond nélkül működik a hotspot! Másik telóval csatlakoztam rá és még youtube-ot is néztem és tökéletesen ment és gyors volt. Amúgy még azt is lehet állítani, hogy 2.4 vagy 5 ghz-es legyen e a wifi.
[kép]
Ja és telenoros vagyok és az ég világon semmit nem állítottam! -
Oldman2
nagyúr
válasz
Buckey #20087 üzenetére
A fényerő "félig és automatán" szerintem magas.
Ha a működést tüzetesen megfigyelitek, az automata nem az "igazi" automata szabályozás.
Én általában "automatizálóval" kapcsolgatom, de csak Manuális üzemmódban!
Otthon nappal 10%
Otthon este 5%Utcán nappal 100%
Utcán sötétedéstől 5% -
arcsin
senior tag
válasz
Buckey #20087 üzenetére
Itt érdemes szerintem lehúzni. Ez olyasmi gyakorlatilag mint egy kernel profil. Nincs semmiféle hátrányom belőle hogy nem jelezne valami értesítést időben vagy ilyesmi. Ilyen most. Nem használom túlzottan sokat így vizsgaidőszakban.
-
vargalex
félisten
válasz
Buckey #20085 üzenetére
Olyan kijelentést ne írjunk továbbra sem, hogy a Global Stable csak mókolással támogatja a Hotspot-ot, mert aki rákeres a szóra, ezt fogja olvasni. Mondjuk azt, hogy néhány embernél nem megy alapból. Nálam pl. mókolás nélkül működik most is és az összes korábbi ROM-on is működött.
-
Buckey
őstag
válasz
Buckey #18421 üzenetére
Utána néztem, beírtam (még nem ütöttem Enter-t), de csak kérdezném a Mestert.
"Wifi teljesítmény felhúzása - természetesen csak akkor működik ha a routered/AP-d rendelkezik a megfelelő hardveres és szoftveres támogatással ami engedélyezve is van (channel bonding):
/system/etc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini
Keresd meg ezt:
gChannelBondingMode5GHz=1
Szúrd be alá ezt:
gChannelBondingMode24GHz=1"Nincs elírva a 2.4GHz 24 GHz-re? Vagy szándékosan nem kell pontot tenni?
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
Buckey #17609 üzenetére
Attól függ mit akarsz duplikálni.. de.. erre vess egy pillantást:
Parallel Space / Two face
- vagy -
Lucky Patcher-nek van a toolok közt Clone app funkció
Talán van ami támogatja azt amit meg akarsz valósítani. -
aRm1n
aktív tag
válasz
Buckey #17394 üzenetére
Garancia semmire sincs, de:
1. Ha egy olyan romot néztél ki, amit sokan használnak, gyakran frissül és hivatalos (official), nagyon nem lőhetsz mellé. Az általad kinézett pont ilyen.
2. Ahogy olvasgatom, a gyári MIUI sem épp tökéletes, bugok előfordulhatnak bármikor. Ezzel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom, amint lejárt a 72 órám, már töltöttem is fel a Lineage-et.
Egy szó mint száz, ha van TWRP mentés a gyári rendszerről (SD-re) és mindent a leírásoknak megfelelően csinálsz, nagy bajt nem okozhatsz. Ha minden kötél szakad, visszaállítod TWRP-ben. -
KamuMazsola
őstag
válasz
Buckey #17113 üzenetére
Én is háromnaponta töltöm, a harmadik nap végére általában 5-10% marad benne. Ha a harmadik nap sokat kell/ene használni, a táskámban van egy 10000-es PB ugyanettől a gyártótól.
(stabil 9.0.3.0)
Nekem ez a frissítés hozza azt a fogyasztást, mint a 8.2.1.0, ezért a következő frissítést csak a tapasztalatok elolvasása után teszem, vagy nem teszem fel.
A telefon mikrofonjával, ill hangjával hál istennek nincs bajom. -
sandró60
addikt
válasz
Buckey #17111 üzenetére
Akkor is megvárom a következő frissítés tapasztalatait.
Más elektronikai eszközök frissítésénél is előfordulnak -anomáliák.Lásd nálam Samsung TV
Ha hiszitek,ha nem a mai napon lesz 2-hete,hogy töltőn volt a telefonom.Igaz nálam nincs netezés minden nap.Csak telefon az is módjával.Éjszakára ki kapcsolva,A Wifi-Bluetooth állandóan be kapcsolva.Jó tudom a kérdés akkor miért vettem ezt?Válaszom pont ezért,hogy tartós jól használható legyen egy 70-éves számára is -
borzosmorzi
tag
-
vipviform
senior tag
válasz
Buckey #14808 üzenetére
Kipróbáltam a Bacon kamerát, meglepően jó képet lőtt az én szegényes Omnivision szenzorommal. Átállítottam a mentést veszteségmentes bmp-re, és Photoshopba bevíve korrekt végeredmény lett, alapból kevés zaj, jó színek, vonalélesség is elmegy, többet nem illik várni ebben a kategóriában. Tárhely igényes, mert egy bmp fotó kb. 30-40 MB, de megéri.
Köszi az infót! -
Fulár
senior tag
válasz
Buckey #13903 üzenetére
Már lassan 4 hónapja használom a telóm(teljes megelégedéssel)Még soha nem kapcsoltam be az optimalizációt.Így is olyan brutális Sot és képernyőidő jön ki,hogy nem látom értelmét.Ha nagyon gyalázom akkor is könnyedén megvan a 2 nap és még mindig van benne egy kis szufla mert soha nem merítem csontra.De ebben egyetértek veled,mert én sem tapasztaltam semmiféle változást a ki és bekapcsolt âllapot között.Itt páran már panaszkodtak nem túl jó ram kezelésre vagy alkalmazások bezárogatására de én még nem tapasztaltam még csak hasonló problémát sem.Mindez legújabb Dev.Eu romon.
-
Upo
addikt
Hopp, akkor te is hasonló cipőben jársz mint én a messenger lite-al. Minden engedély megadva, mégsem működik benne semmi ami külső appot használna (link megnyitása, video lejátszás, bal alsó kamera ikon nem csinál semmit (régebben itt kellett választani hogy galériából teszek képet vagy fotózok).
Elvileg az akku optimalizáló varázsló kiad egy olyant, hogy tiltaná hogy egy alkalmazás másik alkalmazást elindíthasson, de gyanús hogy ez nekem valahogy bekapcsolódhatott, de nem tudom kikapcsolni, nem találok ilyen beállítást. Valószínű egy factory reset és újra belakás megoldaná, de alig használom a messenger-t, nem érdekel. Galériából vagy fényképezőből tudok képet küldeni vele, a linket kimásolom-beillesztem, stb., 1-2 hetente egyszer elviselhető, ezért nem fogom újrahúzni.
Ha meg meglesz a beállítás, akkor még jobb. -
harry3
őstag
Biztos, hogy minden engedély meg van adva? Nekem a Beállítások-Telepített alkalmazások-Chrome-Alkalmazás engedélyek: itt a Fényképezőgép, Helyadatok és a Tárhely, a Galériánál pedig a Névjegyek és a Tárhely van bekapcsolva. Így gond nélkül megy a feltöltés.
(#5691) killerj: Esetleg ezt megpróbálhatod: megnyitod a Google alkalmazást-Beállítások-Hang-Szabadkezes-itt legyen mindkettő kikapcsolva.
-
Upo
addikt
Meg kell adni az engedélyeket. Biztonság app- engedélyek . egyéb engedélyek. Kikeresed az appokat, és megadod neki ami kell. Szerintem a fényképek és videók, fájlok hozzáférése és módosítása... biztos hogy kell, lehet hogy még az eszközön tárolt fiókok elérése is, próbáld ki. Normál épeszű használathoz ilyen ismert appoknál csak azt tiltsd le, aminél biztosan, 100-150%-ra tudod hogy pontosan micsoda, és hogy pontosan mit takar. Ha bizonytalan vagy, akkor zöld pipa. Meglepő, hogy bizonyos nevű engedélyek látszólag nem oda kapcsolódó dolgokat is szabályoznak. Könnyű, érthető példa mondjuk, hogy a zseblámpához kell kamera engedély. De futottam bele már olyanba, amit amíg élek nem gondoltam volna, valami funkcióhoz valami köze nincs hozzá nevű engedélyt kellett megadni, és utána jó lett (nem most volt, már nem nagyon emlékszem arra sem hogy milyen appal mi volt a gond, az oroszoknál vagy a kínaiaknál találtam megoldást, 1 jogosultságot kellett bekattintani).
Ha valakit érdekel, az android dokumentációból ki lehet olvasni hogy milyen nevű engedély mit csinál, de mérhetetlenül nagy mennyiségű anyag és nem egy olvasmányos. -
tsabeekaa
aktív tag
Az MI4C-n is állandóan ez volt a gond, de megszoktam, meg nem is telefonra ébredek, hanem a miband vibrátorozza a csuklómat.
Köszönöm!Bár igazad van, tényleg nem nagy munka, ha fent vannak a fentebb linkelt cuccok. Az órás időjárás, még a MI4C-n is fent volt. Kipróbáltam, hogy jó-e a Note4-re, és láss csodát.
-
hattrickuser
aktív tag
-
helixP
nagyúr
Nálam Nova launcher + Chronus Home & Modul-lal nincs ott a 00:00-s bug.
-
hattrickuser
aktív tag
Sajnos NOVA Launcherrel nem sikerült nekem sem megbízható widgetet találnom. MIUI-nál nálam a Pixel N, és a Pixel Dark N témánál jónak tűnik. Az a baj, hogy ezeket az órákat nem lehet a novába belerakni. Vagyis nekem nem sikerült.
ht42:
Ez a ceec [dd] téma nagyon tetszetős, köszi! -
Buckey
őstag
Na, nem jött össze ez az app sem.
Egyszer böngészés után állt 00:00-ra az ébresztés kijelzése, ma meg a Waze után. Így töröltem, hiába szép, meg...
Nem segített, hogy mindent engedélyeztem neki, így szerintem mélyebb szinten van a baj.
Remélem, minél hamarabb javítják ezt a pitiáner hibát, mert a készülék eddig elég jól szerepel minden téren, vagyis nekem tetszik.
-
hattrickuser
aktív tag
Az lemaradt... Novával is be tudod állítani a gyári háttérképeket.
A módszer: Alkalmazások - Beállítások - Háttérkép, és ott kiválasztod. (ugyanúgy, mintha nem lenne Nova).
B módszer: A főképernyőn hagyod az ujjad - Háttérkép - A sor végén "Alkalmazások és Témák" - Témák - "Helyi" fülön "Rendszer háttérképek". -
hattrickuser
aktív tag
Az időjárás és az óra nálam rendben volt, de az ébresztési időpont kijelzésével mindig gondok voltak. Találtam olyan témát online amiben az is szerepelt, de nem volt jó úgy sem. Volt hogy jó volt, de következő ébresztési időpont beállításnál már nem, vagy újraindítást követően nem mutatta a helyes időpontot.
Ha sikerül találnod egy olyat, ami megbízhatóan jelzi, kérlek oszd meg velünk.
-
hattrickuser
aktív tag
Az ébresztés idejének kijelzése nálam is hiba, de ezt már jelezték: [link]
Én is próbálkoztam sima MIUI témával, KWGT-vel, KLWP-vel, de nem lett jó...
Vernee Apollo Lite-hoz vettem meg a NOVA launchert (csupasz androiddal értékesítik), vannak előnyei a MIUI-val szemben, de hátrányai is. A Huawei EMUI felületére hasonlít igazán, igaz abban ha a főképernyőn 2 ujjadat egymás felé húzod, akkor előjön egy menü, ahol el tudod rejteni az alkalmazásokat.
bazsimano
Az ipaky tok átmeneti megoldásnak nekem megfelel. Igaz nem tapad a kézbe, talán kicsit csúszós, de tökéletesen illeszkedik, a kivágások jó helyen vannak, és valamennyire védi a telefont (amíg ideér az új tok).
Nekem sem a színe, sem a mintája nem tetszik, bár ez ízlés kérdése, a feladatát viszont ellátja. -
kelly416
veterán
Asszem ebben a fórumban láttam, de tán a Mate-eken használták sokszor, van valami folyékony cumó, amit kis ecsettel kell bevinni az üveg széle alá és kitölti a hézagot. Most nincs időm keresgélni, de próbáld meg itt, vagy valamelyik Mate topikban, szerintem a folyadék vagy kitölti/kitöltés szavakra megtalálod.
Azt akarod elérni, hogy legyen a kijelződön állandóan látható a kövi ébresztés ideje? Van ám nem egy alarm app, ami ezt megmutatja, de több óra widget is az ingyenesek közt is.
Amit nem akarsz látni alkalmazást, húzd be egy mappába és dugd el a mappát valahol az ikonok tengerében a legutolsó lapon. Jobbat nem tudok ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest