Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6790 üzenetére
Mennyi adat van a postafiókban, és a felhasználó AD tulajdonságainál mennyi a korlát?
Már az Exchange 2007 is unsupported, úgyhogy legalább 2013-ra kéne frissíteni, hacsaknem 2016-ra vagy O365-re -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6788 üzenetére
Tökéletes old school kombináció
Pontos hibaüzenet, hogy ne kelljen barkóbázni? -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6766 üzenetére
Hát ha a háttérben van a 2003-as szerver akkor nem sokra mész vele
Amúgy sincs benne semmi ilyesmi (max ha ISA 2004 fut rajta, de ilyet már nem nagyon használ senki).Az átjárón ami a rutered vagy egy tűzfal kell beállítani, esetleg proxy-t belőni, de az komplexebb. Mivel nem írtál róla semmit, így csak széttárt kézzel és letolt gatyával nézünk az ég felé tanácstalanul
-
susu75
csendes tag
válasz
animatrix11 #6676 üzenetére
A Teamviewer egy nagyon jó cucc szerintem engem már többször kihúzott a csávából. Egyszerű kezelni, és gyors.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #6676 üzenetére
Jo a teamviewer hasznaljuk a cegnel meg itthon is azzal javitok mert ingyenes..
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6674 üzenetére
Fos a routered, cseréld ki normálisra
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6672 üzenetére
Igen, normális ha nem lövöd ki a "use default gateway on remote network" elől a pipát, vagyis magyarul nem engedélyezet a split tunneling-et
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6670 üzenetére
Ez a kliens oldali beállítás, és hibaüzenet nélkül még mindig nem jutunk semmire
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6668 üzenetére
Az összes magas portot (1024-65535) minek forwardolod?
Hibaüzenet nélkül nem igazán lehet sok okosat mondani. -
válasz
animatrix11 #6488 üzenetére
Olyan lehet, hogy alaplap, vezérlő nem támogatja már az ekkora lemezeket. Első körben BIOS-t kéne frissíteni rajta.
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6333 üzenetére
Mivel semmiféle konkrét beállítást nem linkeltél, valamint az, hogy a router a DHCP alapból nem az igazi egy szervert is tartalmazó hálón így csak széttárni tudom a kezem és a magasba nézni
. Az meg hogy elvileg ugyanolyan a konfig semmit sem jelent, sokszor láttam már ilyet
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6331 üzenetére
GRE is?
Kintről ha telnettel megpróbálsz rámenni a külső ip cím 1723-as portjára akkor válaszol?
A linkelt leírás szerint állítottad be?
Subnet ütközés nincs? -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6329 üzenetére
[link]
A routeren az 1723-as portot meg a GRE forgalmat engedélyezni kell.... -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6327 üzenetére
Most vpn szervert szeretnél csinálni vagy kliensről vpn kapcsolatot létrehozni?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6324 üzenetére
DHCP-hez miért kellene kettő? Azon az interface-en fogadja a kéréseket, amelyikre beállítod. Viszont akkor a routerben érdemes kikapcsolni a DHCP-t, ha a szerverrel akarod megoldani az IP kiosztást.
WRT54G tök alap holmi, alap dolgokra elég. -
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6322 üzenetére
Attólfügg mekkora net van alatta, illetve a tűzfala mennyire erősre van bekapcsolva. A packet inspection a tűzfalban szokta a legtöbb erőforrást lekötni nagy sebességek esetén, illetve maguk a tűzfalszabályok. Mondjuk a szabályok sorrendjén változtatva lehet kis sebességet nyerni.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6320 üzenetére
Ha elég erős a router és elég jó, felesleges a servernek osztania. Nálam egy MikroTik RB750G van, és csak az a dolga, hogy tűzfalként és átjáróként viselkedjen (tehát csak netet oszt).
A többi (weblap szolgáltatások, active directory domain, dhcp stb) pedig a szerver dolga. A második hálókártyát letiltottam és máris kisebb szívás. -
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6318 üzenetére
Nem. Az legyen az első, amin a belső hálózat fut! Mivel úgylátom a többi gép a szerveren KERESZTÜL kapja a netet, tehát a szerver gép osztja a netet. A routerből meg csak a szerver kap?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6314 üzenetére
Úgyértem, ha a gép olyan, hogy önmaga routerként és tűzfalként is viselkedik a belső hálózat számára.
Tehát NET -> szerver "A" hálókártya / szerver "B" hálókártya -> belsőháló
Ilyenkor a "B" hálókártyának kell "elöl" lennie ahhoz, hogy minden normálisan működjön.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
animatrix11 #6314 üzenetére
Felhúzol ideiglenesen egy új szervert. Előlépteted DC-vé. Replikálódnak az adatok. FSMO szerepköröket átrakod. Régi szerver lefokoz, kiléptet, újrahúz. Domainbe beléptet, DC-vé előléptet, FSMO vissza. Ideiglenes szerver lefokoz, kiléptet.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6312 üzenetére
Egy "beteg" rendszert én nem mentenék backup-pal. Egyébiránt lehet a "haldokló" fagyó rendszer is menthető. Csak le kell ülni és rögtön az eventviewerben lévő MINDEN hibát kijavítani (a http://eventid.net és a google segítségével). Nekem egy hasonló állapotú AD-t és Domain Controllert sikerült így megmentenem, utána még 5 évig(!) ment egyetlen hiba nélkül, mígnem winyóhalál következtében visszaadta lelkét a teremtőnek.
Nagyon fontos hogy az eventlogban ne legyenek piros és sárga bejegyzések (1-2 kivételtől eltekintve). Utánuk kell járni, kiigazítani mindet, mert egy látszólag jól működő AD is lehet hibás (aminek nyoma is van az eventlogban).
Fontos még a két hálókártyával rendelkező gépeknél a "körüljárási sorrend". Felülről lefelé nézve az első hálókártyára kell legyen "rágyógyulva" az AD a DHCP server és minden egyéb szolgáltatás, különben nem fog rendesen működni.Már ennek a sorrendnek a helyes beállítása is rengeteget dob a dolgon és sok hibát megszüntet. -
DopeBob
addikt
válasz
animatrix11 #6310 üzenetére
Ha annyira szar, esetleg kiexportálhatod a felhasználói adatokat (gondolom nincsen sok) aztán meg majd az új rendszeren vissza, jelszavakat kell majd csak újra beállítani.
-
animatrix11
őstag
válasz
animatrix11 #6308 üzenetére
kérdésemre a válasz ez lenne [link]
"Active Directory Backup / Restore
Mentés (Backup)
Az Active Directory backupja nagyon egyszerű, a Windows 2003 NTBackup programjával lehetséges (Programs / Kellékek / Rendszereszközök / Biztonsági mentés)
A varázsló helyett az advanced módot választva a System State backupja helyett annak csak egy részét, a System State / Active Directory-t lehet menteni. Egy kisebb rendszer esetén a mentés mérete néhány száz MB lesz csak.
Visszaállítás (Restore)
Indítsuk újra a szervert és F8-cal az indítómenüt kell elkapnunk, azt ahol a Csökkentett üzemmódot is elérhetjük. Szerver esetén itt megjelenik az Acive Directory restore mód is. Ebben az üzemmódban a szerver nem tölti be az AD-t. A bejelenkzeést kiválasztva be kell jelentkeznünk azzal a userrel, akivel annak idején az AD-t létrehoztuk (általában Administrator /Rendszergazda).
A visszaállítás az NTBackuppal történik. Restore-t kiválasztva, AD-t kiválasztva az eredeti helyre kell visszatenni az AD-t."
viszont nálam az említett System State / Active Directory-t nem tudom kiválasztani mert minden szürke, csak egyben tudom menteni, és az meg azért nem jó, mert ha visszaállítom akkor a hibás (ha ott a hiba) visszarakhatja, sokra nem megyek
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #6192 üzenetére
Eléggé összevissza írkálod a dolgokat, kellene legalább egy kép ahol pontosan le van rajzolva a topológia, és az összes hálózati beállítás a szerverről, hogy valamilyen szinten segíteni tudjon az ember.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6190 üzenetére
Akkor megintcsak ez lehet a probléma. 1 kártya legyen a gépben, dobd be a router mögé, routernek fix ip-t, abban kapcsold ki a dhcp-t és a szerver:
legyen domain kontroller
legyen dhcp
legyen wins
legyen dns server
ha minden jól van beállitva ez igy menni fogBár angol windowsom van de megpróbálom magyarul:
Jobbgomb bármelyik kapcsolaton az óra mellett, hálózati kapcsolatok, speciális menü, speciális beállitások menüpont.Legfelül legyen az az adapter, amelyikre az Active Directory "rátelepszik". Fix ip-je kell legyen. Ha eleve úgy teszed domain kontrollerré a gépet, hogy csak 1 kártya aktív, akkor jól fog "rámenni".
-
InfiniteReality
őstag
válasz
animatrix11 #6188 üzenetére
Nézd meg az adapterek körbejárási sorrendjét. Ha van routered miért kell a 2 hálókártya a szerverbe?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #5225 üzenetére
AD, userek, jogaik igen (DNS not sure?), a tobbi nem....
-
gaborbol
őstag
válasz
animatrix11 #5162 üzenetére
Nalunk a free-be fel van veve kb 30 ugyfel 300 gepe
24/7-be gond nelkul,nagyon meg tudja konnyiteni a munkat ....
A logmein rescue-t most mondtuk le, az fizetos volt, nekem nagyon bejott az is.
Most Bomgar van helyette az 5k/ev dodba persze es +1k userenkent... -
gaborbol
őstag
válasz
animatrix11 #5153 üzenetére
Hasznalj logmein-t.
Szinte minden tuzfalon at fog menni, egyszeru es ingyenes.Felrakod a szerverre a logmein klienst es kesz.A vilagon barhonnan el fogod erni a szervert ahol megy a net es van bongeszo.(explorer,ffox,mind1)
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #5155 üzenetére
olyat valassz ami nem hasznalt, mert ha pl a vnc portjat hasznalod es mindketto figyel az adott porton akkor egyik sem fog menni
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #5153 üzenetére
ha van a routeren nyitott port akkor allisd at az RDP-t hogy a nyitott porton figyeljen
leiras -
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #4276 üzenetére
jah bocs teljesen jo a leiras, pikk-pakk beallithato a step-by-step guide alapjan
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #4274 üzenetére
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
animatrix11 #4260 üzenetére
Alberletes serveren megnézve 5900-ast ír.
RealVNC Enterprise, nem lettek piszkálva az alapbeállításai -
CsodaPOK
senior tag
válasz
animatrix11 #4257 üzenetére
Vagy pedig portforwarddal oldod meg. Kívülről figyelje az 5900-as portot és azt belső hálózatra a 3389-re küldje. Így nem kell elállítani a portot.
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #4257 üzenetére
Az elsőre most hirtelen nincs ötletem, a másodikra:
Átrakhatod az RDP-t az alapértelmezett portról másikra, vagy VNC-t használsz, az meg az 5900-as porton figyel alapból. -
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #4142 üzenetére
Rendelj a szolgaltatodtol email cimeket es arra allitsd be a user-ek outlookjait. Ez egy gyors es problemamentes megoldas.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #4142 üzenetére
Jaaa meg server sincs akkor gaz van mert az nem csak 1-2 mondat leirni.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #4140 üzenetére
Hogy-hogy jelentkezzen be? Induljon el az outlook vagy mi?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
animatrix11 #4137 üzenetére
Roaming profile. AD user account profile path-nal beallitod a path-ot a szerverre es oda fog menteni egy profile-t amit minden bejelentkezesnel letolt.
-
bobsys
veterán
válasz
animatrix11 #2453 üzenetére
mikor megosztod a d:-t akkor a biztonság fülön, speciális gomb, aztán engedélyek öröklődése elől kiveszed a pipát, a kérdésre pedig amit feldob másolást mondasz
-
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #2437 üzenetére
Én sem végeztem többszázezres tanfolyamokat.
Az egy dolog, hogy be volt anno állítva, csak most újratelepítés után nem léteznek azok a felhasználók , így nincs senkinek sem jogoultsága megnyitni. Ezért kell örökölhetően saját tulajdonba venni, ellenben ha titkosítva volt (efs, zöld mappák intézőben) akkor bukta van. -
mogyesz
aktív tag
válasz
animatrix11 #2432 üzenetére
És nem lehet, hogy titkosítva voltak?
És 1 kérdés:
Windows 2003 serverek vannak itt a cégnél, és kellene valami rendszer, ami szerint minden nap le lehetne csekkolni, hogy minden oks-e.
Van erre valami ötlete valakinek? Mmint, hogy mit ellenőrizzünk le naponta?
Első körben valami papír alapút akarnak, és ha bejön, írnak progit hozzzá.
Na ez utóbbiban nem nagyon bízok...
előre is köszi! -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #2434 üzenetére
Örökölve voltak az engedélyek?
EFS? -
kraftxld
félisten
válasz
animatrix11 #2432 üzenetére
Saját tulajdonba vétel?
-
Gregorius
őstag
válasz
animatrix11 #743 üzenetére
A display settings-ben told fel a hardveres gyorsítást maxra. Anélkül a CP nem megy. Plusz ha nincs legalább 16bites színmélység beállítva, akkor sem.
-
lapa
veterán
válasz
animatrix11 #743 üzenetére
csomagold ki a telepítőt, de utána cancel-ezd és a C:\ati\support könyvtárban minden exe-t rakj xp kompatibilis módra. utána futtasd a setup.exe-t talán így sikerül. egyébként a control panellal nekem nem volt szerencsém meg döglassú is volt. nem elég a sima driver? a .net framework fent van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest