- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- 8300 mAh, maradhat?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Backup exec jol hangzik elmeletben, gyakorlatban mar nem annyira.
Szerencsere mindenhonna ki tudtuk vagni, egy helyen fut, de ott 13 szervert ment.
Licenszeleset nagyon nezd at, mert szinde mindenre kulon licenszet kell venned.
Sql? kulon licensz, exchange? kulon licensz, virtual szerver? kulon licensz...
Hogy mit osszes szoptam mar vele, le nem irom, mert betelne a prohardver tarhelye.Vannak hetek, neha honapok is,szinte mindig mukodik, aztan jon egy update, fax tudja mi, valaki fingik a szerverszobaba, es elkezdodik a remalom.
A jo hir, hogy nem csak te szopod meg, hanem mas is, es a googlbe lesz egy valag talalat.Ha van egy kozponti tarhelyed, es minden mentest oda tudsz rakni, hogy legalabb egy helyen legyenek, inkabb maradj az NTbackupnal. Egyszer beallitod es kesz, megy-mukodik.
Van akinel mukodik nem tudom, hogy-hogy, lehet ok ertenek hozza.
-
brd
nagyúr
Feltelepíted ugyanazt az OS-t, aztán belőle futtatva ntbackup, ott pedig restore. Az SP nem számít, mert maga a mentés mindent tartalmaz (ha úgy állítod be): registry, rendszerfile-ok stb. Esetleg az ntbackup/VSS javításai miatt kellhet valamelyik javítócsomag, de én még nem futottam bele ilyenbe (mondjuk én eleve SP-kel frissített újratelepítéseket csinálok, ha csak nincs valami speciális ok).
A kérdésre pedig neked kell válaszolni.Ha olyan file-okat is mentesz pl. amelyek a felhasználók file-jai (mondjuk dokumentumok), akkor a rendszer borulása esetén ezeket nyilván nem szabad a korábbi (a mentésben szereplő) változatukkal felülírni, mert akkor a mentés óta módosított file-oknak a régebbi verziója kerül vissza. Én általában azt szoktam választani, hogy csak akkor írja felül, ha régebbiek a file-ok, persze ehhez az órának mindig jól kell beállítva lennie (pl. már az OS újratelepítése közben is!).
-
brd
nagyúr
Azért, hogy legyen mit kérdezned.
Az alapértelmezett átjáró egyébként felfogható egy magas metrikával rendelkező ''sima'' átjáróként is, így rögtön nem olyan értelmetlen a kérdés: a redundanciát lehet vele növelni, ha a két GW egy fizikai hálózaton van (próbáld ki, hogy beírsz egyet, de előtte parancssorba írj egy route print-et, majd miután beírtad, mégegyszer és nézd meg, hogy mi változott).
-
OddMan
őstag
Sikerült!
A ''Component Status''-ban is minden OK-ra váltott, úgyhogy talán innen már menni fog a dolog.
X-COM köszönöm a segítséget.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<06-08-2006 22:52:00> Modifying Active Directory Schema - with SMS extensions.
<06-08-2006 22:52:00> DS RootN=Schema,CN=Configuration,DC=local,DC=hexen,DC=hu
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=MS-SMS-Site-Code.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=mS-SMS-Assignment-Site-Code.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=MS-SMS-Site-Boundaries.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=MS-SMS-Roaming-Boundaries.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=MS-SMS-Default-MP.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=mS-SMS-Device-Management-Point.
<06-08-2006 22:52:01> Defined attribute cn=MS-SMS-MP-Name.
<06-08-2006 22:52:02> Defined attribute cn=MS-SMS-MP-Address.
<06-08-2006 22:52:02> Defined attribute cn=MS-SMS-Ranged-IP-Low.
<06-08-2006 22:52:02> Defined attribute cn=MS-SMS-Ranged-IP-High.
<06-08-2006 22:52:02> Defined class cn=MS-SMS-Management-Point.
<06-08-2006 22:52:02> Defined class cn=MS-SMS-Server-Locator-Point.
<06-08-2006 22:52:02> Defined class cn=MS-SMS-Site.
<06-08-2006 22:52:02> Defined class cn=MS-SMS-Roaming-Boundary-Range.
<06-08-2006 22:52:02> Successfully extended the Active Directory schema.
<06-08-2006 22:52:02> Please refer to the SMS documentation for instructions on the manual
<06-08-2006 22:52:02> configuration of access rights in active directory which may still
<06-08-2006 22:52:02> need to be performed. (Although the AD schema has now be extended,
<06-08-2006 22:52:02> AD must be configured to allow each SMS Site security rights to
<06-08-2006 22:52:02> publish in each of their domains.) -
X-COM
nagyúr
ne haragudj, hogy ezt mondom, de azt csinálod rosszul, hogy dokumentációnemolvasással és némi lustasággal fogtál sms telepítésbe.
Egyébként sms-hez nem elengedhetetlen a sémabővítés, de maga az AD sem.
Ha olvasnál doksit, akkor pölö ezt is tudnád:
The Extadsch.exe command-line tool does not display output at the command prompt. However, it generates a log file, named ExtADSch.log, which resides at the root of the system drive.
Az angol hibaüzenetek egyértelműek, mivel fogalmam sincs pontosan miket állítottál, így továbbra is csak a korábbi kb cikket tudnám linkelni, -
X-COM
nagyúr
egy kliens, akkor lesz assigned, ha beleesik a ''site boundary''-ba, ezt a sitekiszolgálón lévő jobbklattyal (Neked valszeg 1ilyened van a site hierarchy alatt) lehet beállítani. Itt megedhatsz AD site-ot, IP subnet-et.
Ezekután, ha a Client Push Installation be van állítva, akkor felkerül az sms kliens a gépekre. -
X-COM
nagyúr
2000-ből szerény véleményem szerint nem volt spéci változat, úgyhogy azt szerintem a Dell hegesztette hozzá.
2003-ban a shadow copies arra való, hogy a végfelhasználó a megosztásokban tárolt dolgokat vissza tudja x ideig állítani. Ha egy mappán nyom nézi meg az előző verziókat, akkor látni fogja, hogy x időben a mappának mi volt a tartalma és abból szépen huzigálhatja a fájlokat mappákat oda ahova akarja.
A neten rengeteg leírás van arról, hogy ez hogyan működik, ezt hadd ne én írjam le, mert fogalmam sincs, hogy Te pontosan miként szeretnéd használni. -
X-COM
nagyúr
arra találták ki amire használni akarod, gyors visszaállítások, ráadásul a felhasználók is meg tudják oldani a saját gépük elől ülve, csak meglepődtem a kérdésen, feltételezem, hogy aki a fícsör használatában gondolkodik, azért az utánanéz a súgóban legalább, hogy s miként.
-
X-COM
nagyúr
egy kicsit is utánanéztél a használt fícsörnek?
a shadow copy-kat a kliensek elérhetik, ha megnézik egy megosztásban tárolt mappa, vagy fájl tulajdonságlapját, ott a ''previous versions'' fül alatt fogják találni.
Egyébként a kötet system volume information mappájában tárolja, egy bazinagy fájlban, amivel már csak azért is érsz keveset, mert nem teljes fájlt tárol, hanem változásokat.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
Gyorsabbnak határozottan gyorsabb, ha az ember nem ütközik valamilyen szoftverproblémába. Például bizonyos konfigokon az intenzív UDP-forgalom alaposan felsrófolja a prociterhelést (személy szerint én ilyet még sosem láttam, pedig volt terhelve rendesen).
A legnagyobb probléma ennek ellenére szerintem a tech support (eléggé szájbarágósan kell elmagyarázni a problémát, hogy megértsenek), az idegesítően lassú napló-megjelenítés (hja, MSJet sux), és a különféle szoftverekkel való kompatibilitás, szóval érdemes pár hónapig járatni a ''próbaverziót'', mielőtt az ember vásárlásra adja a fejét.
Hogy mennyivel tud többet, azt nehezen tudom megítélni, mert a legalapvetőbb tűzfal komponensen kívül szinte mindent ki szoktam kapcsolni. A reklám szerinti fícsör listában inkább a hóm júzernek megfelelő cuccok vannak: attack detection (az otthoni igényekhez igazítva), web content filter, ad filter, spyware filter, dns cache, attachment filter, stb... Ezen kívül még ilyesmik ellen is véd, ha valamelyik alkalmazás exe-je megváltozott (pl. vírus által), vagy ha pl. silent módban indít egy alkalmazás explorert, azt is megfogja, stb...
A Sygate-et is próbálgattam még régebben, de egyrészt baromi ronda volt, másrészt nem nagyon állt kézre, úgyhogy két nap múlva uninstall lett a sorsa. A mostani frissítés elmaradásának meg valószínűleg az az oka, hogy nyáron megvette az egész bandát a Symantec, szóval valószínűleg arra a sorsra jut, mint az AtGuard (R.I.P.).
Esetleg még a Tiny Firewall valamelyik újabb szerver verzióját lehet megnézni, ami akár AD membership alapján is szűr neked, de ez egy komplett mindentbele suite (tűzfal, ids, sandbox, stb...), aminek a beállításához legalább pilótavizsga és hosszú hetek kellenek. Messze nem personal kategória.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Kerio WinRoute Firewall, de az kicsit más célú, mint a KPF.
Ami personal firewall-szerű kategóriában elmegy szerveren az a Sygate és az Outpost.
Az előbbi (legalábbis a pár hónappal ezelőtti verzió) annyira lefogja a LAN sávszélt, hogy ahol tényleg kell az a 100Mbit, ott nyugodtan el lehet felejteni. Az utóbbi meg néhány dologgal (pl. víruskereső) szeret összeakadni, ráadásul fizetős, de barátságos felülete van. Innentől kezdve ízlés kérdése. -
X-COM
nagyúr
hát monnyuk talán az amelyikben nem szerepel a personal jelző?
habár az meg em egészen olyan funkciókkal és felülettel bír mint a ''megszokott''
Bővebben: link
meg a sygate is aztmonnya magáról, hogy működik (a personal is)
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ilyesmi? Bővebben: link
vagy tcpview Bővebben: link -
-
Gregorius
őstag
Döglött ügy. Az XP és a W2k3 némileg eltérő hálózati alréteget használ, ezért az XP-s tűzfalak 99%-a nem működik W2k3-on. A tavalyelőtti nyaram felét azzal töltöttem, hogy rendes tűzfalat kerítsek, de nem sok volt. Ami biztosan működik, az az Agnitum Outpost, meg a Sygate (talán azóta előkerültek újabbak).
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
FAQ:
Bővebben: link
Q. What do I receive as a participant in the Windows x64 Editions Technology Advancement Program? Will a download be available?
A. You will receive a CD with a full installation of the software ordered. Since the software is a full installation of the operating system, the software will not be posted as a download. -
X-COM
nagyúr
-
Protezis
őstag
Ezt lesd meg: Bővebben: link
-
moonman
titán
nem krakkolt véletlenül a nero?
ma pl olyan vírusba botlottam, ami nem engedett CD-t, floppy-t írni, egyszerűen semmilyen cserélhető médiára nem tudtunk adatot vinni. nero úgy csinált, mintha törölné/írná a lemezt, író is szüttyögött vele, aztán a lemezt visszahelyezve a régi tartalom fogadott. érdekes élmény volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Háztartási gépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- 8300 mAh, maradhat?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest