- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -a XX.XXX.XXX.218
(ez az idegen gép ip cime)
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []
(ez a sajat szerver ip cime)NetBIOS távoli számítógépnév táblázat
Név Típus Állapot
---------------------------------------------
SEEDWORLD4 <00> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <00> CSOPORT Regisztrált
SEEDWORLD4 <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT Regisztrált
MUNKACSOPORT <1D> EGYEDI Regisztrált
..__MSBROWSE__.<01> CSOPORT RegisztráltMAC-cím = 00-26-18-D0-5C-62
Beszarás, még a mac címe is megvan
ez tényleg érdekes, na asszem hivom a supportos csávót, hogy ez mia a fakk, mert szerintem se kéne igy lennie.kösz az eddigi segítséget!
gege -
gege71.hu
addikt
Helló!
Kösz. Eddig ezt műveltem konzolban ezzel az eredménnyel:Microsoft Windows [verziószám: 5.2.3790]
(C) Copyright 1985-2003 Microsoft Corp.C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -an
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []NetBIOS helyi névtáblázat
Név Típus Állapot
-------------------------------------------------
ittaszerveremneve <00> EGYEDI Regisztrált
ittaszerveremneve <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT RegisztráltC:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -r
NetBIOS névfeloldási és regisztrációs statisztika
-------------------------------------------------Szórással feloldva = 20
Névkiszolgáló által feloldva = 0Szórással regisztrálva = 17
Névkiszolgáló által regisztrálva = 0Szórással feloldott NetBIOS-nevek
------------------------------------------
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4 ezek itt egy másik gép neve..ezzel akadhatott valami, de fingom nincs ez kié..nyilvan a szerverteremben ez is rajta van a gerincen.C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -an
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []NetBIOS helyi névtáblázat
Név Típus Állapot
-------------------------------------------------
ittaszerveremneve <00> EGYEDI Regisztrált
ittaszerveremneve <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT RegisztráltC:\Documents and Settings\Rendszergazda>
A wins kezeloablakaban hol van a clean? Illetve esetleg milyen idiota magyar forditasa lehet? Nem akarok hulyeseget "aktivizalni", de nem vagyok benne biztos melyik lehet.
Egyébként a gép benn Victor Hugoban szerverteremben, semmi extra feladata nincs, tavoli juzerek fileokat ftp-znek fel-le, néha remote desktop, de semmi egyéb.
gege
-
gege71.hu
addikt
Esemény:
dátum : 2010.04.15 Forrás NetBT
Időpont: 12:20:15 Kategria: Nincs
Típus: Hiba Eseményazonosító: 4321
Felhasználó : -
Számítógép: EZITTASZERVEREMNEVEA(z) "MUNKACSOPORT :1d" nevet nem lehet regisztrálni a(z) XXX.XXX.XXX.127 IP-című kapcsolaton. A(z) XXX.XXX.XXX.218 IP-című számítógép nem engedte, hogy ez a számítógép átvegye a nevet.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Az ip-k közül a 127 végű a szerverem ip címe.
ennyi elég info? (ennyi van az esemény tulajdonságai aablakban)
szerk: Gondolom az alapértelmezett MUNKACSOPORT tartománynév okozza
-
gege71.hu
addikt
Kösz mindkettőtöknek, mostmár megy rendesen!
Azért itt kérdezem meg ha elakadok, mert gyorsabban válaszoltok mint a windóz súgó!Viszont van még egy visszatérő rendszerhibajelenség ilyen dumával:
A(z) "MUNKACSOPORT :1d" nevet nem lehet regisztrálni a(z) ***.***.***.***IP-című kapcsolaton. A(z) ***.***.***.***IP-című számítógép nem engedte, hogy ez a számítógép átvegye a nevet.a két ip kicsit különböző, az első 3 tagjuk azonos az utolsó más-más, bár ennek nem tudom van e valami nagy jelentosege
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok:
mai rendszerleallas utan ez lett a gond a szerveren:Az ügyfélnek nem generálható licenc a következő hiba miatt: 'A tanúsítványt nem lehet a tárolóba felvenni, hiba: c0010020.
'.További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Van beállítva licenszkiszolgálóm, de amikor megprobalom aktiválni aszondja:
a licenckiszolgáló-aktiválási varázsló belső hibát kapott eredményül a licenckiszolgálótól
üzenetszám: 0XC0110011ötlet?
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok:
Ez a Rendszerhiba került a naplóba ma éjjel amikor leállt a szerver.:Forrás: LsaSrv
Típus: Hiba
Eseményazonosító: 6033
Leírás:
Egy névtelen munkamenet (kapcsolódási forrás: 59.44.141.237) megkísérelt megnyitni egy LSA házirendleírót a számítógépen. A kísérletet a rendszer STATUS_ACCESS_DENIED állapottal utasította el, hogy megakadályozza a védett adatok esetleges kiszivárgását a névtelen felhasználó felé.
A próbálkozást végrehajtó alkalmazást ki kell javítani. Lépjen kapcsolatba az alkalmazás forgalmazójával. Átmeneti megoldásként ez a biztonsági intézkedés feloldható a \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\TurnOffAnonymousBlock (DWORD) beállítás 1 értékre állításával.Ez WTF?
valaki be akart hekkelni vagy mi a gyök?
Hogy lehet megakadályozni, hogy ez máskor is előferdüljön?
köszi
gege -
gege71.hu
addikt
Köszi!
A legutolsó registry-s megoldásod lehetett a ludas, FALSE-on volt, a többi rész rendben.
BSOD-vel azert nem tudok mit kezdeni, mert eddig összesen 1x állt le kékhalállal a gép valamikor tavaly.
Esetleg még áramingadozás, pillanatnyi áramszünet okozhatja az ujraindulásokat.
A tápot 40 órán át monitoroztam, néztem a fesz értékeket stb...A táp eszerint nem ludas mert atomstabilan adja a feszeket. (nem is egy olcsó vargáné táp mondjuk)
üdv
és kösz
gege -
gege71.hu
addikt
eseményazonosító: 8003.
Amit írtál mind csak azért érdekes, mert összesen 5 felhasználó(ebből 2en vagyunk tulaj/rendszergazdák) velunk egyutt 4en használják távoli asztali hozzáféréssel.
FTP és torrent a két főfeladata a szervernek (seed szerver). A juzerek közül egynek sincs ilyen nevű gépe. Nos ilyenkor mi a helyzet?
A gép több mint 1 éve megy szinte folyamatosan és nagyon ritkán újraindul, az is inkább csak a múlt hónapban örtént, előtte volt, hogy 3-4 hónapot futott mindenféle restart nélkül. Előtte is inkább szándékos leállások, ujraindulasok voltak (plusz vinyo berakas stb).Igazándiból nem derült még ki mi okozhatja/hatta, de az újraindulás időszakában ez az egy hibabejegyzés van csupán a naplóban a többi logolt cucc normális folyamatokról árulkodik.
Eza JOSHSERVERE gép már nem először fordult elő ugyanebben a fajta hibabejegyzésben.
..és rendre újraindulások környékén.gege
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok:
Alábbi esemény(hiba) bejegyzés már többször előfordult a szerveremen.
Úgy tűnik, hogy ezen hibabejegyzés után rendszerint újraindul a gép.
Vajon mi lehet az oka, illetve okozhatja e ez az újraindulást vagy wtf?
Rágoogliztam már de érdemi magyarázatra még nem leltem.
Ime az esemény a naplóból a Rendszeresemények részlegből:Forrás:
MrxSmb (nincs kategóriája)
Típus:
Hiba
leírás:
A főtallózó az egyik gépről (JOSHSERVERE) olyan kiszolgálói bejelentést kapott, hogy ő a főtallózó a következő tartományra vagy átvitelre nézve: NetBT_Tcpip_{416D5A0E-76A7-49. A főtallózó leáll, vagy választást kezdeményez.Előre is köszi az ötleteket.
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #4225 üzenetére
Továbbá ilyen nevű folderek SEM hozhatók létre windóz/dos környezetben:
CON Keyboard and display
PRN System list device, usually a parallel port
AUX Auxiliary device, usually a serial port
CLOCK$ System real-time clock
NUL Bit-bucket device
A:-Z: Drive letters
COM1 First serial communications port
LPT1 First parallel printer port
LPT2 Second parallel printer port
LPT3 Third parallel printer port
COM2 Second serial communications port
COM3 Third serial communications port
COM4 Fourth serial communications portOlyan sem aminek az elejénvan a felsoroltak közül valamelyik és . (pont)-tal folytatódik.
Bővebben itt:
LINKPld próbáld ki:
Con.Air.A.Fegyencjarat.foldernev.ugysem.jon.letre.probald.ki -
gege71.hu
addikt
Sziasztok:
furcsa problémám akadt a szerveren:
Egyik juzer jelezte, hogy nem tud idonkent mappát létrehozni.
Nem mindíg, de bizonyos esetekben előjön a probléma.
Ahol létre akar hozni mappát azon a vinyóterületen full jogosultsága van a juzernak.
Ami fura, h megadja ezeketa problémás neveket, nem hozza létre a mappát akkor se, ha én mint rendszergazda próbálkozom. Ráadásul nem csak arra a vinyóterületre, hanem egyik vinyóra sem.
Példa:
Ez.Egy.Mappanev.2009.MAGYAR.TAJKEPEK.GYUJTEMENY-gege71.humondjuk ezt nem hozza létre
Ha ugyanezt a pontok helyett _ (alávonás)okkal csinálom simán létrejön a mappa.
DE!!!
ha pld:
Ez.Egy.MASIK.Mappanev.2009.MAGYAR.TAJKEPEK.GYUJTEMENY-gege71.hu
akkor az is letrejon.
Tehat kis elteressel letrejon.szerk:
Priviben elküldöm a mappanevet mert a fura, hogy semmilyen windows xp és win2003 kornyezetben nem tudtam eközben a bizonyos neven letrehozni mappát. Különböző gépeken.
gegeszerk2:
Con.-al kezdődik a mappanév ami védett rendszerbejegyzés...közben találtam rá magyarázatot.
hehehe...jólmegoldom itt magamnak -
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
A szerverem naplózásában a hiba és figyelmeztetésbejegyzések listája szinte kizárólag abból áll, hogy a távoli asztalt használók belépésekor azok gépeire kötött nyomtatókhoz nem tud a szerver hozzáférni, illetve akinek a gépén van új office annak az Ún OneNote biszbasza is valamit bekavar. Remélem érthetően fogalmazok.
Szóval ezt a szerveren hol tudom ignoráltatni, hogy ne foglalkozzon a távolin becsatizók nyomtatójával, meg ezzel a onenote szarral? Gondolom alapbeállításban valahol ezeket a lekéréseket végnézi és mivel nem tud kiépíteni a távolizók nyomtatóival driver vagy istentudja mi híján működő kapcsolatot, ezért hibaként bejegyzi.
Egyébként a szerver működésében az ég egy adta világon semmilyen problémát nem okoz ez, csak a rendszernapló tele van ezekkel a szarokkal.Egy példa:
Ez épp most, hogy rendszergizdaként távolin beléptem a céges gépről az itteni céges canon nyomtató driverét hiányolja.
Szóval hol iktatom ki, hogy ezeket ne ellenőrizgesse?Köszi a megoldásjavaslatokat előre is!
gege -
gege71.hu
addikt
válasz
kraftxld #4088 üzenetére
A remote desktop fulon mar kiprobaltam mindegyik beallitassal, egyik sem jo, ha figyelmen kivul hagyatom ha nem. A szerveren..hát..passz, amit alapból telepít az enterprise r2.
Félek, hogy eltelt az a bizonyos 120 nap "türelmi idő" és ezért baszódik. Hol és mit állítsak, hogy eliminljam a problémát a szerveren? Ezt a licenszelés terminálcuccon dolgot nem teljesen vágom. Milyen service fusson?..
Az OS a szerveren nem mondanám, hogy "bótti" ha érted mire gondolokgege
-
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
Asszony notijáról vajon miért nem érem el a szerverem távolin?
Nem mintha életbevágó lenne, csak fura.
Ezt írja ki:Kész vagyok kapcsolatba lépni magammal, hisz én vagyok a rendszergazda
Vista van rajta (a notin) amit most raktam ujra rajta. Pár napja gond nélkül csatlakozott. Az asztalin XP van onnan szó nélkül csatlakozik. A szerveren kéne valamit átállítanom vagy a notin?
köszi
gegeui a többi juzer gond nelkul lepked ki-be. Másgépekről én magam is. Csak ezen a notin baszódik...
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #4075 üzenetére
Kipróbáltam a második linken levő windózeres megoldást...
marad az első linkes cucc.
A windózos megoldás egy kalap szar. Macerás, áttekinthetetlen, nem egyértelmű..egyszóval felejtős.Plusz lefagyott mint a disznó 2x is. Alig lehetett kilőni. Egy uninstall lett a jutalma
-
gege71.hu
addikt
Köszi
Az első linken levőt megtaláltam én is. Egyelőre azt hagyom, Először rápróbálok a másodikkén linkeltre.Köszönöm még1x Neked és az előtted szólónak is a válaszokat
gege -
gege71.hu
addikt
Sziasztok
Május óta van egy win2003 enterprise r2 oprendszerrel futkarozó szerverem.
Egész jól sikerült már kitapasztalnom a nyűgjet. azonban most akadt egy megoldandó problémáma amire nincs ötletem.Kb 8 felhasználóval dolgozó szerver. legfőképp file fel-le mozgatással foglalatoskodnak a L(j)úzerek
tipikusan torrentezés és ftp amiben kifejtik napi tevékenységüket. Erre szinte tökéletesen belőttem a szervert, hetekig fut problémamentesen. Nagy ritkán kell egy egy módosítgatás nyomán restartolni, de tényleg pöpec mód elkaristol (kopp kopp)
Akadt egy új júzer aki más dolgokkal is foglalkozna a távoli asztali elérésén keresztül.
Kért 1-2 progit, feltettem neki. Működnek, nem gányoltak bele más juzer életébe.
Egy dolog hiányzik hogy kerek egélsz legyen a megoldás, hogy a processzorhasználatra dedikáljak ennek a juzernek egy maximális értéket.
Mondjuk 50% felett ne használhassa egyik csak neki installált progi sem a CPU-t.
Ezt hol tudom beállítani ha lehet egyáltalán az oprendszer eszközeivel, vagy van e erre util amit rendszergazdaként erre felhasználóra mint egy figyelőt/korlátozót be tudnék lőni?Előre is köszi
gege -
gege71.hu
addikt
van egy ajanlatom win2003 szerver adminban jartas embernek. a reszletekert priviben keressetek.
-
gege71.hu
addikt
válasz
Hedgehanter #3622 üzenetére
hat en le nem tiltottam
mar a telepites utan a legelejen se ment.
Mivel elso server 2003 telepitesem aszittem ez a normal és nem foglalkoztam vele. Igazandibol, mostmar, h eleg jol kezd belövődni a cucc nincs különösebb jelentősége csak fura.
Na megnezem ezt a group policyt. Sejtettem, h valahol ott kell turkaljak. Mostmar a méretkvóták megvannak amugy Tehet pl joska felhasznalonak megvan hogy hol randalirozahat, mely meghajto mely folderében. Már csak azt kell vhol megtaláljam hol an az, hogy azon a folderen kívül semmi mást ne lásson a gépen. Természetesen nincs jogosultságuk semmi más területre másolni, törölni, futtatni, szal nagy kárt nem okozhatnak, na meg javarészt ismerősi körrel használjuk, tehát ha vki gányolni akar elpusztítom fizikailag és mentálisan -
gege71.hu
addikt
Sziasztok.
Pár kezdő kérdés:
Távoli asztal felhasználóknál hol és mit kell állítgatni ha az alábbi korlátozásokat akarom elérni egy felhasználóná:1. csak egy bizonyos általam meghatározott meghajtó egy bizonyos mappáját láthassa mikor belép. Azon a mappán belül azt csinál amit akar.
2. futtathasson általam meghatározott 1-2 progit (total commander, meg mondjuk u-torrent)Más:
Valamiért a saját gép/jobb klikk/tulajdonságokra nem dobja fel a tulajdonságok ablakot. Erre még nem jöttem rá mi a rongyért lehet.Egyelőre hirtelen ennyi.
gege
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest