- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sesomaru1989 #6554 üzenetére
Attól függ milyen megoldást tervezel. Ha mondjuk a beépített Windows backup játszik, akkor létrehozol egy virtuális gépet a tartományban amin lesz egy file share, és oda mentenek a gépek. Itt elég lehet ha DNS-ből feloldja a két szerver egymás nevét és elérik egymást. IP lehet statikus és dinamikus is.
-
válasz
sesomaru1989 #6552 üzenetére
Na mondjuk az nem árt, ha domain admin vagy ehhez.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
sesomaru1989 #6550 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem hiszem el megvan a hiba oka....
-
válasz
sesomaru1989 #6548 üzenetére
Leírtam már párszor. A DHCP ha tartományi gépen van, akkor érzékeli az AD meglétét és lekapcsol. Ezért kell az authorizáció, ami úgy tűnik nálad nem megy. Eleve fel kellene ismernie, hogy merre van a DC ahol tud vele beszélgetni, de mivel összevissza vannak a DNS és egyéb beállításaid ezért nem találja gondolom. Hiába írod le még ötször, hogy nem megy, nem tudunk segíteni, ha nem azt csinálod amit mondunk. Fent írtam, hogy miként állíts IP címeket és hova mit tegyél.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
sesomaru1989 #6547 üzenetére
A nyomorult DHCP nem megy , nem lehet engedélyezni....csak tudnám miért...... mielőtt telepítettem az AD azelőtt müködött, felraktam az AD-t leált. Hát ez mii?
-
válasz
sesomaru1989 #6545 üzenetére
Jah, gondolom azért mert dinamikus IP esetében nem éri el a DC-t. By default nem megy a DHCP, ha nincsen authorizálva a tartományban. Mondom én, nagy kavar van ott, hivatalos dokumentációk alapján kéne összerakni a rendszert, nem ahogy éppen gondolod.
-
válasz
sesomaru1989 #6543 üzenetére
Jah, csak az AD persze.
Amúgy a képek alapján összevissza van itt minden. DC-nek egy hálókártya kell, egy statikus IP címmel. Ezen a gépen ha nagyon kell, akkor lehet a DHCP is, és mivel DC ezért ő lesz a DNS szerver is. A lokális beállításoknál a DNS szerver legyen a 127.0.0.1, minden más esetben szívás lesz. Router funkciót egy másik virtuális gépre kéne rakni, egy RRAS szerepkörrel, két hálókártyával.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
sesomaru1989 #6542 üzenetére
Ez az egy gondom van, egyszer már siekrült összehozni , fingom nincs hogy. Erre probálok rájönni mit basztam el.... Ha ez az egy gond megoldódna, a megosztások házirendek már nem jelentenének gondot. csak az a k...va AD
-
válasz
sesomaru1989 #6539 üzenetére
Nem volna jobb valami Technet vagy más leírás alapján összerakni azt a rendszert, mint itten találgatni, hogy mi az a DC egyáltalán? Tudom unalmas olvasni, de talán többre mennél vele.
https://technetklub.hu/content/Akihivasallando.aspx
-
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6539 üzenetére
Feltételeztem, hogy a hálózatban már van egy DC és egy router
Ahány router annyiféleképp tudod beállítani, és ha nincs tartományvezérlőd akkor simán telepítesz egyet. -
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6537 üzenetére
Router: 192.168.1.1
DC: 192.168.1.2DHCP-ben:
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.2A DC-n meg a DNS-ben beállítod a szolgáltató DNS szervereit (vagy google-t 8.8.8.8 és 8.8.4.4) forwardernek. Szép magyar mondat lett
-
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6535 üzenetére
Lehet adni azonos IP-t, csak tartományi környezetben nem olyan nyerő dolog
-
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6531 üzenetére
Akkor a DNS el van szexuálva / nem működik a tartományod
-
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6529 üzenetére
-
válasz
sesomaru1989 #6524 üzenetére
Mert mondjuk nincsen authorizálva az AD-ban a DHCP és nem aktív a scope.
-
kraftxld
félisten
válasz
sesomaru1989 #6522 üzenetére
Mondjuk nem volna hátrány ha leírnád mit is szeretnél beállítani
-
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6519 üzenetére
ezt mondtam en is
-
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6517 üzenetére
ez most a kliens ugye?
A DNS server hol fut? Azon a gepen amin az AD? Mutasson a kliens DNS server cime az AD server cimere -
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6515 üzenetére
pont a kliend DNs beallitasait nem lehet latni
Szal a kliensen a DNSnek a a server IPjere kell mutatni 192.168.1.1 -
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6512 üzenetére
a kliens DNS beallitasa a serverre mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Lexus, Toyota topik
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Autós topik
- Formula-1
- Metal topik
- Vicces videók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest