- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
moonman #6171 üzenetére
jóvan, vörös riadó lefújva, ugyanebbe a marhaságba futottam bele.
fasza logikus ez az egész mocsok. -
moonman
titán
valaki segítsen, mert kettérúgom ezt a szart...
Server 2003 R2 SP2 + WDS + Windows 7 Enterprise SP1
unattend installt akarnék gyártani, már mindennel kész vagyok, de egyszerűen képtelen vagyok rábírni, hogy megparticionálja a lemezt. az xml jó helyen van, jó formátumban van, be is olvassa, be is jelentkezik a szerverre, át is állítja a billentyűzetet magyarra, minden működik, csak azt a rohadás particionáló ablakot nem tudom kiirtani.
a diskconfiguration rész a következő:
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Size>100</Size>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Extend>true</Extend>
<Order>2</Order>
<Type>Primary</Type>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
</ModifyPartition>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Extend>true</Extend>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Windows</Label>
<Letter>C</Letter>
<Order>2</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</DiskConfiguration> -
moonman
titán
alapvetően mindig userre vagy usercsoportra szokás korlátozni, nem gépfiókra (ami egyébként is nehézkes). egyszerűen a megosztási jogosultságokkal játszva, és szükség szerint felhasználói csoportok létrehozásával az AD-ben megoldhatod a dolgot.
szűkítheted még a dolgot, hogy bizonyos gépekbe csak bizonyos usereket engedsz belépni és így lényegében megoldottad a "gép szintű" korlátozást. ezt a felhasználók AD-tulajdonságlapján tudod beállítani az accounts fül "log on to" gombja alatt.
-
-
moonman
titán
további gond az SBS-sel. MOSS 3.0 SP2 + february cumulative patch fent.
event logban 5 percenként (crawler időköz):
The start address <sts3://server/contentdbid={1100efa2-902b-478d-8d79-78392f0ad35f}> cannot be crawled.
Context: Application 'Search index file on the search server', Catalog 'Search'
Details:
The object was not found. (0x80041201)a problémát abban látom, hogy szerintem a search crawler http://server címen próbálkozik, ott nekünk viszont az OWA fut. a leosztás a következő:
192.168.1.15 www.domain.com
192.168.1.16 Defatul Web Site (OWA, OMA) ez a gép fő címe egyébként.
192.168.1.17 SharePointmit lehet azzal kezdeni, hogy az indexelő el tudja érni az adatbázist és működjön a kurva keresés?
-
moonman
titán
válasz
moonman #5810 üzenetére
najó, szóval kiderült, hogy a SharePoint egészen máshogy értelmezi a mappákat, mint az IIS, ezek ilyen buzi virtual directory-k, amikben IIS nem keres default document-et, szóval fogtam és legyalultam a webappot és létrehoztam root-ba, így rögtön elérhető a rövid címmel is. majd ha lesz több szájtjuk, akkor szépen bepötyögik, hogy .../sites/akármi, leszarom.
-
moonman
titán
valaki segítsen, mert már kitéptem az összes hajam.
SBS2003R2 + IIS6: van egy website, van neki home directory-ja, van neki default document-je.
aszondom: anyád.com - 404
aszondom: anyád.com/default.htm - bejön.wtf? (ráadásul emlékszem, hogy valamikor már szívtam ezzel...)
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"megnyitsz egy gp objektumot es 3 percig csak okezod a hibauzeneteket, mert hiretelen nem talalja a magyar megnevezeseket az angol verzioban"
ismerős.
amúgy jópár éve áttértünnk az angol XP + angol Office + MUI felállásra, a problémáink úgymond megtizedelődtek, a userek meg ugye nem vettek észre semmit.
-
moonman
titán
válasz
gaborbol #5519 üzenetére
hálistennek terminal services-t nem fognak használni és a gépek sem lesznek tagjai a domain-nek. önálló laptopok, emberek jönnek-mennek a világban, a szerverről csak az emaileket fogják elérni (Exchange proxy, vagy OWA/OMA), valamint kicsit később a SharePoint szájtot. ennyi.
ezek szerint ennél a felhasználási módnál nem fog kiköpni semmit.
-
moonman
titán
2003 SBS licenceléssel kapcsolatban van kérdésem. kicsit bonyolult, nem írom le a történetet, de megnyugtathatok mindenkit, semmi illegális nincs benne.
2003 R2 SP2 SBS van az alap 5 cal-lal. 20 usernek kell használnia, OWA/OMA/Exchange-over-http és fájlszerverként egyelőre, de később SharePoint-ként is. le fogja dobálni a usereket, vagy fog egyéb csúnyaságot művelni, ha 5 cal-os módban fut és belép 15-20 user egyszerre?
jelenleg bent vagyok OWA-ban 7 tesztuserrel és nem történik semmi.
-
moonman
titán
tökvéletlenül nincs valakinek 2003 SBS Premium (magyar vagy angol is jó) OEM telepítőkészlete? egy cégnek kéne újratelepítenem, de a pöcsök elhagyták a lemezt. kulcsom természetesen van, csak a bitekre lenne szükségem.
-
moonman
titán
válasz
old gray #5297 üzenetére
igazából nincs nagy trükk, a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
alatt töröltem az "igfxtray", "igfxhkcmd" és "igfxpers" bejegyzéseket. ezzel a driver működőképes marad, de az extra funkciók és menü-kiegészítések eltűnnek, vagyis nem töltődnek be.
-
moonman
titán
na egyrészt szívás, viszont megoldódott a rejtély is.
szívás: gondoltam azért odamegyek az eredeti "gép3"-hoz és bekapcsolom, hát lám, domain adminnal nem enged be, mert a taromány nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá. oké, safe mode with networking, local admin be, domain kiléptet-beléptet, jó. a ris tehát simán kinyírta a régi fiókot, csak ez napközben, amíg újra nem lett indítva, nem derült ki.
rejtély: kiderült, miért hiszi mindkét gép magáról, hogy ő a nagy Ő. mint tudomásomra jutott, kollégám múltkor kicserélte a hdd-t, pontosabban gépet cserélt a hdd alatt, de úgy, hogy a rendszer már üzemelt rajta (valami táp-problémája volt, és hirtelen így oldotta meg). az új gép tehát jogosan képzeli magát "gép3"-nak, a régin viszont ott a "gép3"-ként telepített rendszer - és ezzel körbe is értünk.
a megoldás az lesz, hogy beszerelem az új tápot és visszacserélem a hdd-t, mert nincs kedvem újratelepíteni a rendszert. (belakott, pénzügyes gép.)
köszönöm a figyelmet, kéremkapcsojjaki.
-
moonman
titán
nevezzük őket gép1, gép2, stb-nek.
feltelepült gép1-3-ig rendben. jött gép4, aminek RIS gép3 nevet akart adni. mivel gép3-on már dolgoznak, ezt nyilván nem adhattam neki. (valószínűleg túl egyformák a vasak, vagy nem tudom.)
nyomtam egy custom install-t és beírtam kézzel a nevet, így lényegében megoldódott, látszólag sehol nem okoz problémát. csak nem szeretném, ha ez túl sűrűn fordulna elő.
-
-
moonman
titán
WDS legacy RIS módban. hp evo kliensek telepít, RIS-ben gépnevek inkrementálisra állítva. a negyedik gépnél ugyanazt a nevet akarja adni, mint amit a harmadiknak adott, ha custom setup-ot nyomok, duplicate guid-ra panaszkodik. MAC címek eltérők. ha RIS-ben beírok fix gépnevet, akkor is ugyanazt erőlteti tovább.
ha feltelepítem, okoz majd valami gubancot a működésben? (DNS, WSUS, stb.) valamint mi a francér próbálkozik már létező névvel?
-
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #5242 üzenetére
és a fájlok közül el tudsz indítani egyet is, vagy csak lefoglalta a helyet és úgymaradt nemtom, ez már tényleg csak a (két héttel ezelőtti) naplókból derülne ki.
jameghogy a synchronisations alatt a new updates oszlopban látszik, hogy lejöttek a cuccok és succeeded az eredmény?
-
moonman
titán
nálunk is hibásan jönnek meg az ékezetes Gmail-ek Exchange 2003-ra, ha Gmail-ben átállítod a karakterkódolást "alapértelmezettről" (akármi legyen is az
) UTF8-ra, akkor jó lesz. sajnos ezt minden ügyfelünknek el kell magyarázni, szóval ha valaki tud egy fordított megoldást, örömmel venném.
-
moonman
titán
én kb. egy hete éjfélkor járok haza, de amikor belépek az ajtón, az ágyig alig van erőm elkúszni, nemhogy még mesét költeni a dologból... úgyhogy én így csöndben szolidarítok majd veletek.
-
moonman
titán
válasz
Boolash #4915 üzenetére
úgy, ahogy mondod. de mi akadályoz meg benne, hogy a megosztásról csinálj egy parancsikont az asztalra, a my documents-be vagy akárhova? ugyanúgy egy kattintás, fel sem tűnik, hogy fizikailag nem ott van.
a cache amúgy a \windows\csc-ben van, de nem lehet hozzáférni és a struktúrája is olyan, hogy csak a rendszer érti.
http://support.microsoft.com/kb/230739
domain tagság amúgy nem feltétel, annyi kell, hogy elérd a szervert, ezt "domain\usernév" + jelszó párossal megteheted, ha pedig megjegyezteted vele a jelszót, akkor még kényelmes is lesz.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
Boolash #4910 üzenetére
szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha az anyagok a szerveren lennének és Offline Files-ban használná őket. így a szervertől távol is tudja kezelni őket és amikor csatlakozik, szinkronizálódna a változás, ráadásul ez differential copy-t csinál, tehát csak a változásokat mozgatja, nem az egész fájlt.
http://support.microsoft.com/kb/307853/hu
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/learnmore/offlinefiles.mspx
http://support.microsoft.com/kb/312171 -
moonman
titán
válasz
JustMusicFm #3557 üzenetére
routoli is lehet XP-vel. sőt routerrel is.
-
moonman
titán
válasz
JustMusicFm #3555 üzenetére
ágyúval verébre. ehhez elég egy mezei XP is, egyetlen pipát kell bebökni és megy a netmegosztás.
-
moonman
titán
tesztelni vágyóknak: [link]
-
moonman
titán
-
moonman
titán
pontosan ott van, ahol 2003-ban, amúgy nem kell hogy legyen proxy, pont erről szól, hogy egy kamu címet osztasz le egy csoportnak, ezért nem lesz internet-elérésük.
user configuration/windows settings/internet explorer maintenance/connection: proxy settings. ide felvehetsz kivétellistát is, ha bizonyos lapokat azért mégis szeretnéd, hogy elérjenek. -
moonman
titán
nálunk is kamu proxyval választottam szét a csókosak és a kitagadottak csoportját, ez szerintem egy jól alkalmazható megoldás.
a klienseken pedig minden beviteli eszköz, port, anyámkínnya tiltva, így nem lehet trükközni.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Gregorius #1852 üzenetére
machine check-et a cpu küld a hal-nak az meg tovább a wmi-nek ami lefordítja az oprendszer számára. két fajta machine check error van, fatál meg corrected.
ha corrected akkor oké, legfeljebb újraindult vagy valami, ed azért nem árt egy alapos hardvertesztet ráküldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest