Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- iPhone topik
- Szeptember 9-én mutatkozik be az iPhone 16
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Új táncot nyit a Nothing
ma Ami abból áll, hogy az új termék bemutatója előtt folyamatosan kommunikálnak róla, de vajmi keveset mondanak.
-
Képgenerálást kínál az új Warhammerhöz a soron kívüli AMD Software
ph A szimplán Preview csomagként kínált fejlesztés Fluid Motion Frames 2 technikára épít.
-
Ilyen egy teljes kör a Call of Duty: Black Ops 6 zombi módjában
gp Ahogy arról korábban már szó volt, az idei COD részben elfelejthetjük a nyílt világú élőhalott vadászatot.
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Bennetek bízom, hogy ez passzosabb hely, mint a L925-ös topik.
Ma megyek az új telefonért L925, de lehet, hogy a cég lefújja.
A WP8.0 állítólag nem támogatja a VPN kapcsolatot...
Főleg a PPTP vagy micsoda formáját, a céges OWA-s levezés eléréséhez. Egy kollégának lehet, hogy emiatt a nemrég vett 625-se helyett is újat kell venni. A droidos telefonokon ez gond nélkül megy. Na ennyit a céges WP-s használatról.
A netes infók szerint a 8.1-es már támogatni fogja... vagy nem... Most megy a dilemma, hogy legyen 925 nekem és tesztelve, hogy néhány hét múlva a megjelenő offizial(!) 8.1-el menni fog. Vagy 625 vissza, az én 925-öm szintén nem vásárólható, és egy kolléga egy öreg (talán 7.5-ös WP-ről) szintén most cserélne egy újabb WP-s telefonra... az is stornóVan valaki akik tud pont-pont VPN kapcsolatot a 8.1-es DP WP-jén tesztelni?
Hja igen biztonsági okokból az Exchange-s hozzáférés nem engedélyezett. Fontos, hogy a telefonra a levelek nem töltődhetnek le... és a biztonsági okokból is csak mobil eszköz kapcsolódhat a levelező szerverünkhöz... feltételezve, hogy 2014-ben statisztikailag egy eltérő platformú mobileszköz nem annyira vírusos, mindegy egy Windows-os PC, vagy laptop... illetve a platform miatt kisebb az átjárási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Köszönöm az eddigi segítséget (VPN). Tegnap megvettem az L925-t, így lassan én becsempéződöm.
Ha HR-et nyomok a készüléken, és közben odaadom a rendszergazdánknak néhány napra, aki a 8.1-el fut rajta kört és teszteli a régi és új routerünkkel a VPN-t. Ha a teszt OK, akkor még egy kolléga vált csempére, valszeg' L925-re ő is.
A kérdés, ha én HR-et nyomok és valaki más veszi használatba egy másik MS fiókkal a telefont. Akkor később egy újabb HR pontosabban NSU-val a 8.0-t feltolva újra élni fog az én régi' MS fiókom..? vagy megkergül az Ablak Zsiráf' és zavarni fogja, hogy ugyanazon készülék (pl IMEI) 2 fiókkal és szerepel(t) a rendszerben?
Nem illene... szerintem.Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
őstag
válasz FіkuszKukіsz #45413 üzenetére
woland_y2k: van benne valami! Nálunk egy része saját, belső szabály, egy része anyacéges előírás. Amiben segítséget kértem az anyacéges előírás. A szabályokat egyébként jobb helyeken a rendszergazda szakmai alapon csak javasolja és vezetés rendeli el... vagy van, hogy a HR javasolja, a vezetés eldönti és a rendszergazda végrehajtja. De tudnék nálunk olyan példát is mondani amire utaltál
bwooster:
Ha visszaolvasol, akkor VPN-en keresztül kéri az anyacég az OWA-s exchange elérést és csak mobileszközről (tablet, telefon). PC-ről, Laptopról tilos. A VPN megvalósításának formája: PPTP, IKE, IPSEC... nincs részükről megkötve. Ezek a tulajdonos szabályai a konkrét esetben. "Ámen"Köszönöm a segítségeteket Volt aki privátban is írt és sokat segített. Nektek illetve a WP-nek köszönhetően a kevésbé erős és a WP-által nem támogatott PPTP-ről át fog állni a cég egy másikra VPN fajtára.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bluemirage #45418 üzenetére
Nem vagyok IT-s és bár levelezést kintről döntötték el és több országra osztották le így. Talán van még más nagy multi, ahol még ennél vadabb eszmék is vannak egy biztonságba vetett hit miatt. Emiatt felesleges is kirohanni. Nincs két egyforma munkahely és nemcsak ezen a téren.
De "fertőzhetnek" pontosan a kockázat elemzést jelenti. Talán 2014-ben egy munkatárs Windows-os laptopja, vagy otthoni gépe, esetleg nyilvános helyen lévő egyéb szgép használata, egy picit khmm , nagyobb IT kockázatot jelenthet mint egy WP-s telefon. Ha ezt nem látod be, akkor passz.
Hogy egy kicsit on is legyen a sztori. Azóta kaptam olyan infót is, hogy a droiddal összehasonlítva a WP több szempontból is biztonságosabb. A WP, vagy akár az Iphone... IT biztonsági szempontból nagyságrendekkel jobban áll, mint százmilliók által használt droid. Így még ezen az oldalon is lehet tovább elemezni a kockázatokat. Szerencsémre ezt már nem teszik a kintiek... pedig ott csak szifon lehet a vállalati telefon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
WP 8.1 került az L925-re, tesztelés végett.... megtörtént az amit ki akartam próbálni.
Most szeretném visszarakni az official 8.0-t NSU-val.
Ebben az esetben (tehát nem végleges magasabb verzióról) lehet downgrade-lni NSU-val? Vagy neki se állja a torturának.?
Ha megjön a hivatalos 8.1, akkor is szeretnék várni 1-2 hetet majd, hogy szintén NSU-val felrakhassam.Ez az első WP-s telóm.
-
őstag
-
őstag
ez már kezd nagyon off-ba menni ... már azon voltam, hogy privátban írom meg.
Sennheiser MX széria még nem agybadugós, az MX580-on van hangerőszabályzó.Igényesebb darab, főleg akusztikusabb, finomabb zenéhez ajánlott. Ahol a kristálytiszta hangzása az egyes hangszereknek fontos. Nekem is ilyen van, az MP3 lejátszómhoz. Bőrtokot adnak hozzá.
De ez nem telefonos headset, de zenéhez tökéletes(ebb), lehet egyik-másik headset-nél. Ezt csak zenehallgatásra gyártotta, egy nevesebb márka
Részemről off befejezve.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz King Unique #46200 üzenetére
A 150MB egyébként a mobilnetre vonatkozik. Az olyan nagy adatforgalmat generáló húzásokat, mint az OS frissítés... célszerű Wifi-n keresztül csinálni.
Beállítások - Mobil adatátvitel - Adatkapcsolat (Kikapcsolva). Ekkor a mobilnet kilőve és kizárásos alapon csak a Wifi áll rendelkezésre.Én egyébként a NSU-val frissítettem DP8.1-ről 8.0-ra a telefonom és bízom benne, hogy ha lesz végleges 8.1, akkor ugyanúgy NSU-val fogom csinálni. Ez a Nokia hivatalos PC-s frissítő programja, ami beazonosítja a telefonodat, letölti hozzá az utolsó hivatalos szoftvert és felrakja rá, USB-n keresztül. Neked csak a tovább-tovább gombokat kell nyomkodnod. Nálam ez még droidos beidegződés... azaz levegőből (OTA) csak lélegzetet veszünk, de firmware-t nem ajánlatos.
szerk:
@btudosAhogy írtam ez nálam Androidos beidegződés és ott ez tény. Örülök, és tudom hogy a WP-n nem így van. Nem is írtam, hogy így van. Még jobban örülök, hogy van itt is egy USB-s megoldás, ami nekem szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Integrale #46403 üzenetére
Tényleg nagyon off, de engem is zavarnak az ilyen kijelentések
Mert egyébként jogos 1,5 havi diákmunkával megvan egy 925-ös ára... 2 havival meg egy 930-as ára...
Én is dolgoztam minden nyáron... min. 1 hónapot, de volt, hogy 2 hónapot... vagy egy tucat különféle helyen voltam 18 éves koromig... Az más kérdés, hogy a szüleim rugdaltak el a legtöbb esetben dolgozni De a pénz az enyém volt.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz martinkeet #46517 üzenetére
Az előbbin kívül még: ha cellahatáron van a telefon és a cellák közt váltogat
---
De amit előbb írtak az is igaz. Nálunk még nincs normális 3G, így gyakori a váltogatás 2G/3G közt is. 2G-re fixen beállítva fogyaszt a legkevesebbet és 50%-al több a beszélgetési idő is.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz martinkeet #46536 üzenetére
Ha igaz a tipp, akkor a próbához 2G-n kellene fixálni. Magyarországon nincs rendes 3G-s lefedettség, épületen belül meg pláne. De lehet, hogy már az is segít egy kicsit amit írtál... azaz ha nem váltogat.
-
őstag
válasz eszgabor #46544 üzenetére
Újratöltés... de ez van
Más, de hasonló... azért írom, mert töredék adatforgalmat csinál.
Én a Nokia Xpress-t használom többet, használható kategória az átlagos oldalakra, DE:
fele olyan gyors, mint droidon az Opera Mini... valszeg a tömörítő szervereik nincsenek a toppon és az oldalakat sem tördeli mindig jól, vagy jeleníti meg mindig jól.
Két telefon a kezemben ugyanaz az oldal Wifi-n,
az öreg Xperia P, Opera Mini: 3mp,
a Lumia 925 Nokia Xpress 6mp
A végeredmény sem mindig rózsás a WP-n, de 70-90%-os mobilforgalom megtakarítás néha jól jön.
Szóval így is örülök, hogy van legalább ez... talán idővel felnő az Opera Mini-hez, vagy a WP-n is lesz Opera Mini.További összehasonlítás az előbbi 2 telefonhoz
IE használat óriásit harap a L925 akksiba... tehát engem az újratöltés nem zavar, mert más a böngészési stílusom mobilon. Az Xperia P-n mindegy, hogy a gyári böngészőt, chromot vagy akármit használok... nem zuhan annyit az alig 1300-as akksi. Úgy tippelem, hogy az IE eléggé meghajtja a hardvert, így hiába a több, mint 2x erősebb SOC az Xperia P-hez képest...
Ellenben amit imádok az L925 az az, hogy telefonálásnál... ugyanazon munkahelyen, ugyanolyan hívásokat bonyolítva alig merül az akksi. Egy álom. Az Xperia P a telefonálás ugyanúgy 2G-n meríti nagyon.
A L925 térerő problémája nálam is jelentkezik. De ez ide nagyon off. Majd lesznek úgyis fényképek, de még a fémházas Xperia P-nek is jobb a térereje... és stabilabb... nem esik le csak úgy, nullára.Nekem csak 1 hónapja van WP-s telefonom, sok hezitálás után... de azóta is többeknek ajánlottam a WP-t, mert telefonnak a legjobb OS és bár okos funkciói nemcsak a hiányosabb app-ok tekintetében soványabbak, hanem maga az OS is nagyban köti az ember kezét: De eddig úgy látom,hogy minimális kompromisszumokkal és türelemmel, majd mindenre van megoldás. Itt is sokat segítenek.
Ha WP-t nem cseszik el, akkor a következő telefonom is WP-s lesz. Most az L925 volt a kapható legjobb választás az ár/méret/fényképező stb tekintetében, de talán 1 év múlva már 830 lesz az.
Én nem adnám vissza tehát, de Te tudod...[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
L925-ös topikban a térerő gondok kapcsán jött elő ez és itt tenném fel inkább a kérdést, hátha van app hozzá vagy szervízkódos belépés, mint a droidos telóknál:
"A droidos telók grafikonnal loggolják a hálózat használatot (2g,3G...) és az is jelzi a grafikon, ha nem volt térerő és p:mp-ben kiírja, hogy mennyi ideig nem volt térerő. Továbbá jelzi decibelben is egy eldugott menüpontban az aktuális térerő értéket. Így teljesen egzakt a szám, más mellé rakott telefonnal összevethető.
Gondolom itt WP-n nincs ilyen... vagy van valamilyen app erre?"Segítséget köszönve...
-
őstag
válasz br.rak #46809 üzenetére
Krait és krait között azért van különbség.
Ahogyan btudos is írta A Snapi400 ebben az estben erősebb, mint a dual Krait-es régi megoldás. Ugyanis a 625-ben csak MSM8930-as van, tehát csak' 1,2Ghz-es. Nem a 8960-as 1,5Ghz-es SOC, amiben dualchanel-es memvezérlő van stb... De szerintem ez nem annyira lesz feltűnő használat közben, mint ez:
Sajnos a 630 üzemideje papíron soványabb a megkurtított akksi miatt is.
Hivatalos adatok szerint jelentősen rövidebb beszélgetési és zenelejátszási időt hazudtak a 630-nak. Ez szerintem azért említésre méltó hátrány.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz F.B.I. #46820 üzenetére
A leírtak alapján (adottságok, 5colos vékony droid párhuzam) nem fog menni az egykezes kezelése a 1320-nak a 620-al szemben. Az 1320 már nem telefon, hanem már majdnem tablet amivel lehet telefonálni is... Ahogyan az 1020 fényképezőgép, amivel lehet telefonálni is.
-
őstag
válasz rogozsin #47331 üzenetére
+1 csak a hétvégén lesz időm felrakni a 8.1-et, de a 8.1DP-nél alapba betűkre darabolva jelentek meg az alkalmazások, mindegy hány darab van fenn.
Egyébként én sem értem, hogy miért kellett telefonkönyvszerű megoldani az appok megjelenítését.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz szaki26a #47348 üzenetére
Persze megpróbálhatja szegény Integrale nem vágott kártyával. Mert tényleg az a normál, de azért csodát ne várjon tőle.
Én telekomos vagyok, telenoros' L925-el, de félelmetesen gyatra és bizonytalan a térerő. Fix 2G-re állítva is!! A hétfvégén felrakom a 8.1-et, de nincsenek illúzióim, hogy változik a sztori. Ez már többször volt téma a Mobilarena-n, és számos kinti fórumban is erre panaszkodnak.... sokan! De a google-n elindulva is látható, hogy ez komoly gond, ami tényleg sokakat érint. Volt róla szó, hogy nem egyforma antennamodul került az egyes darabokba és lehet, hogy ezért ilyen megosztott a sztori: sokaknak van durva térerő gondja, de nem mindenkinek.
Pedig nem lenne rossz 2014, ha egy telefonnal, legalább telefonálni lehetne és tulajdonosát pl. el lehetne érni. 4G, meg LTE... na persze.... előbb lehessen vele telefonálni...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz CactuS #47462 üzenetére
"Illetve itt a frissítések hasonlóan műköznek, mint az Android-nál? Tehát 1-1 telefonra a kijövő frissítések az adott gyártótól függnek? (Azaz valószínűleg a Prestigio ebben sem fogja megközelíteni a Lumia-t?)"
A kérdésedben már benne van a válasz. Frissítéseket..., továbbá egy csomó jó kis hozzáadott tartalmat figyelembe véve: független Nokia telefonnál jársz a legjobban... Ez a Mainstream.
Ha a mérete nem zavar a 925 mellett a 930 is lehet egy időtálló alternatíva.... Karácsony fele néhány tizes le fog már jönni az árából. Jövőre meg már 100 alá is mehet. A 630-ról meg inkább nem mondok semmit és akkor mindent megmondtam...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz CactuS #47469 üzenetére
Prestigio-t én merész kalandnak tartom, ahogy írtam
A 630-ról nem akartalak lebeszélni. A Te döntésed.
A 925 elvileg majdnem meglehet céges flottában 50-ből... max rá kell fizetned valamennyit... amíg még egyáltalán kapható.
A 930 meg már másik dimenzió.A 1 hónappal ezelőtti droidról WP-re való váltásom, megváltás volt... az egyik legjobb döntésem az életben
-
őstag
válasz Pinyo16689 #47600 üzenetére
Itt majd megmondják a tapasztaltak, mert én csak 1x használtam az NSU-t, de....:
Nekem úgy tűnt, hogy az NSU nem egy profi flash-elő, hanem csak egy hülyéknek készített hivatalos tovább-tovább cucc, ami az adott telefonra az utolsó hivatalost tolja rá... Tehát pl. downgradelni, vagy 8.0-át rárakni nem lehet vele. Így lehet, hogy most alapba a 8.1-et rakja már rá az adott telóra. De végül is ez a cél. Nem?
Ha jól gondolom...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pinyo16689 #47606 üzenetére
Hja, hogy 720 az alany. Akkor ott a pont!
-
őstag
Messziről indítok. Volt idő amikor az emberek SIM-en tárolták a számaikat, nem is volt más választás és elég is volt az a vége fele asszem’ 200 hely. Továbbá egy embernek egy telefonszáma volt. A TELEFONSZÁMA. De ha mégsem és volt vezetékes és mobil, akkor Kovács vez., Kovács mobil néven volt elmentve… A készülékmemós’ tárolás beköszöntével jöttek a névjegyek is és egy embernek lehetett több telefonszáma, meg egyéb adata… a végén már csak a lábméretnek hiányzott mező. Persze ezt azért már nem sikerült kompatibilisre megcsinálni az egyes platformok között, de hát ettől szép az élet. Aztán néhány éve már ezek a dolgok is felkerültek a felhőbe. Itt most átugorjuk azt a részt, hogy mennyire is jó egy jelszós app tartalmát felhőbe menteni… mert a felhő maga a rejtély… részünkről meg a bizalom
Tehát van közel 500 kontaktom és mivel sok száz még a 90-es évekből és a 2000-es évek elejéről van, így egy embernek egy telefonszáma van… a telefonváltások és konverziók közepette ez lett nálam az „otthoni szám”, az volt talán valamelyik vcf-nél az első mező, így abba rakta be a gépezet. Természetesen a WP okos, mint a Siri és helyettünk gondolkodik. A windows és siri küzdelme után visszatérve... Tehát az otthoni számra nem lehet SMS-t küldeni WP-n… ez droidon mindegy volt, de hát ettől szép az élet. A Cortana lelke tudja... amit tud... mert hinnünk kell, hogy benn van mindegyikünk zsebében, csak hát a világ boldogabbik felén mer csak megszólalni...
Itt már kérdeztem és a vicces válaszból kiderült, hogy ez egy jó ki WP feature. Egy plusz szolgáltatás, hogy az otthoni szám mezőbe átkerült korábbi egyetlen SIM számokra nem lehet SMS-t küldeni.
Ekkor gondoltam, hogy nem gond, annyi Vcard szerkesztő van, portable, miegymás, táblázatos stb... hogy így vagy akár felhőben (esetemben most már outlook) átírom ezeket a számokat... mintha excel lenne. Mozgatom az oszlopokat és copy+paste miegymás... ahogy ez működött a kukarobis oldalon...
Pl. ezzel a szofttal minden droidos telefon.
A kedvencem az, hogy az outlook-ból bármely formátumban kiexportálva a win 7 névjegyalbuma képtelen importálni A másik kedvencem, hogy ugyanezen névjegyalbum az akár droidos vagy bármilyen más vcf-et importálja...Tehát egyrészt nem találtam desktop programot erre, hogy a telefon rákötve tudjam annak adress book-ját szerkeszteni másrészt outlook-os felhőben is csak egyesével a bélyegképekre kattogtatva… úgy közel 200x… tudom szerkesztgetni….
Tehát bocs a hosszú kitérőkért a kérdés röviden:
1., hogyan tudom a telefonom lévő névjegyeket külső programmal könnyedén szerkeszteni, exportálni és visszarakni felhő nélkül?
2., ha ez sokkk lenne, akkor az outlook-os felhőben hogyan tudom ezt megtenni, hátha csak én nem tudtam máshogy...Bocs a hosszért, de úgy kb. 1 hete küzdök vele... ki kellett írnom...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
sajnos ezt közmunkásoknak találták ki... ezt írtam én is... de azért köszönöm. így néz ki az outlook-os felület is....
Végig kell kattogtatni közel 500 bélyegképet... megállva szerkeszt gomb, majd mezőből mezőbe copy paste, majd ment, aztán újra egy bélyegkép, majd szerkeszt gomb majd mezőből mezőbe copy paste, majd ment, aztán újra... stb.. stb... Ez az érintett kontaktok számától 1000-2500 kattintás... csupán.
Ezzel szemben egy linkelt táblázatos kezelőben oszlop kijelölés és átrak a másik oszlopba és ment és végeztem... ahogy az excelben. Közben keresem a VCF-be exportálást is, de a Store-ban lévő néhány szóbajöhető app durván le van húzva.szerk:
Pikkoló: ha valaki "otthoni számként" van elmentve... pontosabban még úgy jött át 10 éve, akkor sem 8.0, sem 8.1 alól nem tudsz rá SMS-t küldeni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pikkolo^^ #49663 üzenetére
Igen, kikerülhető ez a feature. De erről van szó... meg a megszokásról, átszokásról. De mégjobb lenne, ha úgy küldök SMS-t ahogy akarok, ahogy egy telefontól elvárható, ha feljön egy hivatkozás, egy infó, akkor az nem egy halott számsor, hanem életre kell... és nem úgy küldök ahogy egy mérnök eldöntötte helyettem.
-
őstag
válasz hroberto #52258 üzenetére
Ahogyan T.Peter is linkelte neked és itt is már többször ki lett tárgyalva, hogy 8960-as SOC és a Snapi400-as közt WP esetében nincs észrevehető különbség. Az adott alkalmazás vagy tágabb értelemben az OS optimalizálásán múlik ebben az esetben. Ugyanis a szintetikus tesztekben hol az egyik, hol a másik a jobb... Tehát vegyük úgy, hogy egyformák. Értékelhető különbség a fogyasztásban van. A 4 kis gagyi Cortex A7-es magból összefűzött SOC kevesebbet eszik.
Többször leírtam, de még mindig nagyon tetszik ez népies, passzos hasonlat --> itt:: sok lúd disznót győzMeliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz BobTail #53808 üzenetére
A 925-höz képest kérdezem, de persze csak úgy általánosságban is meg lehet ezeket válaszolni:
1., melegszik-e hátlap, ha a gyári IE-t használod úgy kb. 5 percnyi szörfözéssel az index.hu-n, vagy más mainstream oldalon?
2., az IE alatt merül-e? Az L925,az Amoled vs fehér képernyőre kenték, de szerintem nem ez az oka... mondjuk a 830 IPS, de úgy gondolom, hogy azért nem fog annyira merülni, hanem ezt a jobban skálázható, takarékos SOC-ot máshogy kedvezőbben hajtja meg az WP és az IE.
3., néhány fényképet a flickr-re vagy akárhova, automatán: külső/belső,ugyanezek low light mellett és persze ugyanez a 4 kép úgy, hogy a legjobb tudásod szerint belepiszkálsz a beállításokba: WB, fényerő, ISO... esetleg záridő mahinálással
4., a hátsó kamera mennyire van védve az asztali karcokkal szemben? Beljebb van, mint a hátlap?Hátha jut egyikre másikra időd... A barátnőmnek hátha ilyen lesz...
-
őstag
válasz BobTail #53827 üzenetére
A plebejus rétegnek teljesen jók a 830as képek is. Több, mint vállalhatók még ezek a szürkületben készültek is. Talán a Corvinus-os képen is látszik a legjobban a 830 zaja. Köszönet a low light-os képekért, ezek a körülmények tényleg feszegetik a határokat. Ma délben egy napos utcakép mindkettő telón OK lett volna.
Az összehasonlításban meg látszik, hogy a 925 a régi felépítésével még a 2G több üzemidőt hoz, kisebb akksival.... ez csak most tűnt fel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Richee11 #54527 üzenetére
"Esetleg nem lehet kitenni csempéket a kezdőképernyőre, amivel ezt meg tudom oldani?"
Sok alkalmazás Control Panel, Quick Setting, Quick Control Connectivity tiles vagy hasonló névvel van, aminek gombjait ki tudod rakni a kezdőképernyőre. Ezek többsége viszont a beállítások menüpont adott helyére navigál, tehát alapból nem kapcsol át. Nem értek hozzá, de lehet, hogy a rendszer annyira zárt, hogy 3rd Party-s app-okkal nem lehet a készülék minden funkciójához csak úgy' hozzáférni.Az egyik pozitív csalódás, hogy most találtam egy olyat, hogy csempével le tudom zárni a képernyőt, dupla kopp ébresztés meg van, így kímélem a gombot.
-
őstag
válasz azigazimoris #54593 üzenetére
"Mondjuk Moldovát olvasni nagyon beteg dolog" Ezt nem tudom hova tenni és vicc részét sem értem
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz -atesz- #54666 üzenetére
Isten hozott az OLED világában... 312 ppi, ami kb. ugyanannyi, mint a 920 IPS-e.
A 735 kijelzője jobb, mint a 830-é... és nemcsak azért mert OLED, mert ez izlés dolga, de a tesztek szerint nagyon haloványra sikerült a 830 IPS-e... ~200 nit-es fényértékkel.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
Ide off topik, de mivel többeket érinthet én ezt dobnám fel [link]:
"Azokon a helyeken, ahol magasabb (1800, 2600 MHz) frekvenciatartományokon érhető a 4G LTE, jellemzően városi környezetben, a legnagyobb letöltési sebesség 150 megabitre nő. A 800 MHz-es tartományban ilyen csúcssebességre nem számíthatnak az ügyfelek, de ők is jól járhatnak azzal, hogy a 4G-nek általában gyorsabb a válaszideje, mint a 3G-nek."
Tehát a 4G-t lehet 800-on és magasabb frekiken is szórni. A különböző frekik más terjedési tulajdonsággokkal bírnak... nemcsak a távolság, hanem a tereptárgyak tekintetében is. Lehet, hogy abban a cellában frekiváltás is történt és már máson szórják
Az én T-s gondom már más az átállás óta. Ha 4G-re állítom, akkor a telefon a 2G/3G között váltogat, ha 3G-re állítom a legmagasabb értéket, akkor fixen tartja a 3G és csak települések között vált át néha 2G-re... ami logikus. De ez nem zavar, csak gondoltam, hogy ha már off, akkor ezt még hozzárakom, hátha másnál is van ilyen.
##részemről off vége##[ Szerkesztve ]
-
őstag
Droidról váltottam a nyár elején és nem bántam meg! Csak ismételném tudnám azt amit előttem írtak. Az L925-öm nekem pl. külsőleg nem nagyon tetszik, de a WP-t belátható időn belül nem fogom elhagyni... Csak használod és használod... arra tervezték, hogy használd... nem kell csinálni vele semmit... csak használni. Én így szoktak a droidos többségnek magyarázni. Csak működik és kész... mindig, mindenhol és minden telefonon ugyanúgy...
Most nincs időm visszaolvasni, de itt és vagy akár a store-os topikban tudnak segíteni, ha megmondod, hogy hogyan és mire használod a droidot most. Az elmúlt néhány hónapban miket használtál. Minden droid szervízmenüjében van egy az egyik menüpontban egy log, ami mutatja, hogy mit hányszor és mennyi ideig futtattál. Emiatt is tudja az ikonokat pl. gyakoriság szerint rendezni a user.
Tehát ha megírod, hogy mire használod most, akkor tudunk segíteni, hogy arra a WP megfelelő-e.
Pl: Nekem hiányzik a yahoo mail app-ja és abból nincs is WP-n normális app. Hiányzott az Opera Mini, de néhány hónapja az is van. Jó lenne WP-re a Total Commander (jelszós zip-elés fájl szinten)... az nincs még, de annak is elindult a zárt béta tesztje, így nemsokára az is lesz....[ Szerkesztve ]
-
őstag
Óránként 20-30W között fogyaszt egy modem+router kombó. Típusfüggő.
Vegyünk 25W-ot, egy középértéket. Legyen mondjuk 10 óra üresjárat. Nálam ennél nagyságrendekkel többet van kikapcsolva de mindegy.
25x10x365 x 35 Ft/kWh ~ évi 3200 Ft.Nekem távirányítós konnektorom van így csak akkor kapcsolom ki és be őket amikor kell.
Amikor dolgozom (nem vagyok otthon) és alszom... akkor nem kell és akkor sem otthon vagyok, de TV-zek stb... Én nagyjából évi 4-5 eFt-ot spórolok meg, mert napi hétköznap 4-5 órát van csak bekapcsolva... hétvégén többet.
Én ezzel évi 8%-ot spórolok. A havi áramszámlám 3200 Ft (75 nm-es lakás, 2 személy)... priviben mindezeket szívesen alátámasztom. Spóroljunk és védjük a természetet.[ Szerkesztve ]
-
őstag
A routered WAN portján mi van?
1.,. A legtöbb embernek nem juhbeles virsli van oda dugva az biztos
2., Az éjszakai áramról (amit vezéreltnek hívnak) a leírtak szerint nincs fogalmad, rosszul tudod
3., Ahogyan annak a relével történő illegális(!) felhasználásáról sem hiszem
4., Ahogyan a relé okozta kapcsolásnak az elektronikára gyakorolt hatásáról sem.No problem inkább megy privi... Tudod.... a fogyasztásmérő, meg a tények makacs dolgok... én meg segítek
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz egykori #55003 üzenetére
A glance screen (magyarul gyorsnézet) azt jelenti, hogy koppintás nélkül látható a "kikapcsolt" kijelzőn az infó. Tehát a fekete, kikapcsolt' kijelző egy részén látható az óra és miegymás.Ez beállítható, hogy mikor és milyen feltételek közt legyen látható (gyors pillantás, időközönként, mindig be)
A duplakopp, vagy a feloldó gomb segítségével megjelenik a zárolási képernyő (lock screen)... az már színes általában csilli-villi... azt kell felhúzni, mint a redőnyt, a továbbiakhoz. Tehát ha azon van az óra és miegymás az nem glance screen!
Az első szakaszban leírtak a glance screen... keress rá képként vagy youtube-on a Net-en, hogy lásd.
A glance screen (A menüben: gyors nézet) tehát nem a zárolási képernyő, ami felhúzható redőnyként.
A csempés felületet meg a magyar menüben: kezdőképernyőnek hívják.
Azt nézd meg, hogy a menüben van-e gyors nézet (glance screen) menüpont. Szerintem a 735-ön nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz viewdetails #55381 üzenetére
Nem volt hülye kérdés...
Úgy emlékszem, hogy az egyesek által butának is gondolt Opera Mini-ben van ilyen...
Azaz a görgetéssel megjelenik egy 'szellem gomb' az adott irányba amivel a lap aljára illetve tetejére lehet ugrani. Pl. ha valaki 100-as nézetet állít be ennek a topiknak, akkor már hasznos... .bár 50-nél is segít.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz fareszgamp #55433 üzenetére
"nincs free ftp progi"
van totalcommander... jó, próbáltam.
a store topikban vagy akár itt is volt már szó, hogy regisztrációval telepíthető... keress rá, van hozzá link is.Feltételezem, hogy warez az IGO(droid-ra és WP-re official nincsen!), így azt nem kommentelném, hogy az egyébként nem ingyenes, de szinte iparági sztenderdnek számító és professzionális IGO-hoz képest a többi navigáció, különféle plattformokon mennyivel rosszabb.
-
őstag
-
őstag
válasz daniel909 #55530 üzenetére
Jók a képek.... DE én azért kértem tőle pl. automatán is anno képeket egy topikban, mert már közepesen gyakorlott hobbifotós is
1., tud jól témát választani
2., a témát megfelelő megközelítéssel fotózza (szög, távolság, fény pl. ellenfény vagy surlófény helyes kihasználása, figyelembe vétele)
3. ismeri az alapvető fotós fogalmakat és a beállítások helyes használatát: vaku, fehéregyensúgy, fényerő, iso, helyes fókuszpont és mód választásaSok esetben látszik is a különbség egy automata katt és egy manuál beállítás közt... jobb esetben az utóbbi előnyére. Az emberek többsége viszont nincs tisztában a 3. pontban leírtak helyes használatával. Ezért is illik automata üzemmódban összehasonlítani a mobilos képeket, mert az iq-s szűk keresztmetszet nemcsak irányadó, hanem tömeges jelenség ebben az esetben.
-
őstag
válasz buek1967 #55581 üzenetére
Mercédesz vagy Opel Astra.... és ugyanannyi (?) hmmmm hát nem is tudom
Szerintem legyen a Mercédesz...
hja 930
Az, hogy melyik tetszik az egy dolog... illetve a te dolgod.... de spec és tudás alapján nem értem a kérdést?!!
Kézbe fogtad őket? Mert akkor látnád és éreznéd is, hogy nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz buek1967 #55585 üzenetére
bocs... most több topikba is írok.. és figyelmetlen voltam
Elnézést, a 925-t elnéztem 930-nak. Így már valóban nem egyértelmű a választás a 735 vs 925 között.
Asszem kikapcsolom a gépet... már fáradok...
Bár a 925-met nem cserélném le 735-re... de ennek csak érzelmi és design okai vannak... tehát nem objektív...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz Pttypang #56120 üzenetére
Így van ez a 2 program ami nagyon elterjedt. A VLC-t olyan profi célra is lehet használni, hogy DVB-C hálózatokon lévő médiafolyam megtekintése... akár az adott multiplexből kivéve. Aki nem stream médiát akar profi módon nézni, hanem fájlokat... annak én csakis az MPC-HC-t javaslom... +1
A fenti eszmefuttatásom jópofa, de csak ha desktopról beszélünk! WP-s fronton tényleg jó lenne egy sok formátumot kezelő, feliratokat támogató, fájlokat megtaláló és a mappákban jól mozgó, továbbá számos beállítást ismerő, stabil videólejátszó.... mert ebből nem sok van. Ezért jogos, ha valaki egy olyan VLC-ről álmodik, amit PC-n megszeretett. Persze majd belelóg a keze a bilibe... Ahogyan a PC-s Total Commander etalon és szuper, az androidos is elmegy... hiszen használtam... úgy sajnos a béta-s TC a WP-n... aranyos próbálkozás... de azért messze van nemcsak a PC-s megvalósítástól, hanem a droid-ostól is. Valami ilyen fiaskóra számítok a VLC-nél is. Persze akinek az elvárása csak annyi, hogy legyen egy narancssárga bójás csempe és játsszon le valahogy videót... az nem fog csalódni...
szerk:
#Dzsosy
A BSPlayer free verziója elég alap... messze nem VLC és MPC-HC tudású lejátszóról beszélünk. De attól még otthonra neked jó lehet. Szóval nem ugyanabban a ligában vannak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Drón topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IPhone 12 128GB gyári független 100% hibátlan akku 100%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Új, bontatlan 128GB- os Google Pixel 8 Obsidian
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 5G 8GB/128GB
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen