- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
Még Windows 8-nál rájöttek a Microsoftnál, hogy amit évekig használtak elhelyezést, hülyeség volt. Az 5.1-es kiszerelésben nincsenek hátsó hangszórók, az optimális elhelyezése a surroundoknak 90-110 fok körül van a centerhez képest, amióta ezt a Dolby kitalálta. Rendszerből, nem driverből kell beállítani, vagy még a 2.73-as Realtek driverrel, az utolsó helyesen működővel.
-
snooze
veterán
"Az OEM szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is az eredeti hardverkötöttség nélkül jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-07/cp120094hu.pdf
A használt szoftvertermék újraértékesítése akkor szabályos, ha a CoA ellenőrző matrica is átadásra kerül, és az ügyletről adásvételi szerződés készül.
VIGYÁZZ, ne ess áldozatul csalóknak.
Vigyázz a "retail"-ként árult illegális Win7/8/10 MSDN és Student kulcsokkal. Ezek szerződéses partneren kívüli használata jogszerűtlen, wareznek minősül, és a kulcs visszavonását vonhatja maga után.
Vigyázz az új, bontatlanként, illegálisan árult hardverkötött (általában Dell) CoA-val érkező változatoktól. Ezek használata kizárólag az OEM partner gépén jogtiszta. A fent említett EU C-128/11. határozat új licencekre nem vonatkozik, hardverfüggetlen felhasználásuk tiltott." -
törölt tag
Nem tudok ilyen szolgáltatásról, szóval ha megnézed, akkor kérlek írd le a nevét. Amúgy inkább a gyártói programok tudnak ilyesmiket csinálni, vagy például az Intel Smart Connect.
-
vlevi
nagyúr
Ez már tavalyi dolog. Akkor döntött úgy a Microsoft, hogy megvágja a tárterületeket. Aztán volt ebből nagy felháborodás, és részben viszakoztak. Aki jelezte nekik, hogy mégiscsak szüksége van a 15+15gigás korábbi tárhelyre, annak meghagyták (én pl. ma kaptam arról levelet, hogy nekem marad a 15+15 (a második15 az a fotótárhely).
-
westlake
félisten
A Windows 10-hez sosem lesz annyi frissítés, mint a Windows 7-hez, vagy éppen a Windows 8.1-hez. Jóval gyakrabban jönnek ki újabb kiadások, mint hogy felgyűljenek a frissítések. Jelenleg is "csak" három darab frissítés van a Windows 10-hez. Pár hónap múlva meg jön a Redstone, emiatt meg megint "nullázódik" a dolog. Amennyire én meg tudom állapítani, a Windows 10 WU része sosem lesz olyan lassú, mint a Windows 7-é. Azt nem fogja hagyni a Microsoft. Itt egy aktuális telepítő, ha feltétlen szükség lenne rá. Egyébként a telepítő nem lehet legális, vagy illegális. Legális egy licensz, amivel aktiválni tudják a Windows-t, és illegális egy példány, amit aktivátorral aktiváltak. A telepítők mindig is semlegesek lesznek.
-
wjbhbdux
veterán
Nem kell parázni, sosem lesz fizetős a Win10 frissítés. Nagyon jó reklám lesz megint, amikor meghosszabbítják vagy állandósítják majd az akciót amikor jön az évfordulós nagy frissítés.
A Win10-nél nincsenek órákon át tartó frissítések, mindig egy nagyobb aktualizált csomagban tölti le a rendszert érintő legfrissebbeket, plusz pár kis biztonsági frissítés, és az oldalukról letölthető változat is frissül évente párszor. HDD-re nem telepítettem már szerencsére, de SSD-n pár perc alatt megvan vele.
-
westlake
félisten
ISO-t sosem frissít a Microsoft. Kiadnak egy "végleges" verziót, amit addig futtatnak, amig nem jön egy újabb.
A Windows 10-nél ez a 10240, a 10586 és majd júliusban a Redstone lesz.
Egyébként ennel az operációs rendszernél nem is lenne nagyon értelme, mivel minden hónapban letöltetik a legtöbb otthoni felhasználóval a main update-et, ami már ~600MB. Egy olyan update-et, ami minden hónapban majdnem ugyanaz. -
%UserProfile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites
(WIN gomb+R, bemásolod a fenti útvonalat és Enter)
A rejtett fájlok megjelenítését be kell kapcsolnod a Windows-ban előtteTC-ben is megkeresheted(ott is a rejtett fájlok megjelenítése legyen engedélyezve),
C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites[ Módosította: radi8tor ]
-
AtHoS
nagyúr
Ezt szerintem nem fogod megoldani távolról. Nálam Ac68U-nál a képen olvasható beállítási helyen ez olvasható:
"AiCloud 2.0 - Beállítások
Jelszóvédelmi szolgáltatás:
A jelszóvédelmi szolgáltatás megakadályozza az AiCloud illetéktelen elérését.
Korlátozott számú fiók-/jelszavas belépési kísérletet állíthat be.
Így például a 3-szor / 2 perc beállítás azt jelenti, hogy a felhasználónak három kísérlete van a fiók és jelszó megadására 2 percen belül. Ha meghaladja a kísérletek megadott számát, az AiCloud-fiók lezárásra kerül és rendszergazda hozzáférés szükséges a kioldásához."No most, ha aktiváltad ezt a védelmet, akkor az adott felhasználó zárolva lett. Egyébként érdekes a tanúsítvány probléma, mert én ilyennel eddig még nem találkoztam (XP-n sem), bár az is igaz, hogy Opera-t használok
Szerk.
Na persze, ha van más rendszergizda fiókhoz belépési adatod, akkor azzal szvsz. be tudsz jelentkezni és levenni a zárolástMost megnéztem Edge alól is (igaz azonos belső hálóról, de a beállított saját asuscomm címem) és nem dobott tanúsítványhibát
-
TRob1
veterán
Kb olyan mintha az update-től indulna a rendszered. Gondolom ezért is van minden a frissítés dátumán. És az a tippem hogy ez mindenki másnál is így van (nálam legalábbis biztosan, és nem is lepődtem meg
) Tehát frissíteni tuti nem frissítette az appokat, csak úgy jelzi mintha ekkor telepítetted volna őket.
(#27730) Apucy01:
Írj a Nod faragóinak hogy szedjék össze magukat gyorsan és adjanak vmi frissítést hogy ne legyen gubanc. -
-
ela
tag
Szia !
Több lépcsős a dolog.
Először is Edge elindit ,majd jobb felső sarokban katt a ,,, jelre.
Itt válaszd a Beállítások - Speciális Beállítások pontot.
A kezdőlap megjelenítése pontra válaszd a be opciót és írdd be a google.hu címet.Zárd be az edge-t és inditsd újra.
Az Edge-ben baloldalt lesz egy Home jeled , kattints rá és a a kezdő oldal jön be . ( Google.hu ).
Aztán újra jobb felső sarok és ,,, jelre katt ,majd beállítások - speciális beállítások - címsorból indított keresés ezzel ( itt a Bing-et látod alapból ) ,de Új felvétele és aztán már látod a google.hu -t is.
Felvétel alapértelmezettként és kész.Remélem érthető és követhető voltam.
Üdv:
ela -
TRob1
veterán
pzstm "belsős".
-
TRob1
veterán
-
Gh00st
aktív tag
-
BiP
nagyúr
1. A Win8 kapcsán ez sok tekintetben felmerült, de nincs rá helyes válasz. A MS így döntött, és kész.
Addig jó, amíg -ha máshogy nem is- de külső programokkal még legalább megoldható.2. Könyörgöm, felejtsük már el ezt a Win10 az utolsó Windows dumát.
(#24236) TRob1: Tényleg unalmas már (főleg, mivel aki menüt szeretne, meg tudja oldani), de a túloldal is unalmas. Van, akinek igenis kell a menü, mert szereti használni, mert praktikus, mert megszokta, mert a Start screen egy sz*r, vagy mert akármi. És meg tudja oldani, akinek meg nem kell, az meg nem használja. Pont.
(#24240) vigyori78: Azt mondjuk én is hiányolom. A Settings-es változat nem igazán tetszik.
-
vigyori78
őstag
Ez már csak ilyen sajnos
engem mondjuk jobban bosszant ,hogy kiszedték a vezérlőpultból a Windows update-et ami miatt vissza is tértem 8.1 -re mert ha minden le volt tiltva akkor is szedett le az update drivert frissítésként és tönkre is vágta a rendszert.
(#24236) TRob1 :
Mert ha mindent beépítenének, sokkal több hibalehetőség lenne a rendszerben (így is mindig van bőven), : ez igaz
több helyet is foglalna : 1-2 száz mega ide vagy oda
és a rendszert is jobban leterhelné. : A régi start menü nem hiszem az új az jobban terheli. Vagy a vezérlőpultos Win update is kevésbé fogja a rendszert ráadásul nem is vágja tönkre a rendszert mint a gépházas .
-
wwenigma
Jómunkásember
Mert nem akarnak foglalkozni vele, egyfajtat csinalnak. Szerencsere okos emberek meg megoldjak a tobbit.
Szamomra az az undorito ahogy egyesek megvetnek mert nem tetszik a szep uj, es mert haszontalan ocska - kozel hasznalhatatlannak - vacaknak tartom az ujat... Plane hogy ez az elocsempes hulladek még csak nem is kepes stabilan mukodni.
Amugy meg eszre kene venni hogy bizony tobbfelek vagyunk, nem is szuksegszeru hogy mindenkinek ugyanaz tetszen...
-
TRob1
veterán
Mert ha mindent beépítenének, sokkal több hibalehetőség lenne a rendszerben (így is mindig van bőven), több helyet is foglalna, és a rendszert is jobban leterhelné. Meg mert nem kívánságműsor.
Meg mert pl. mint én is, nem sírom vissza a régi dolgokat, próbálok inkább alkalmazkodni/szokni. Ha majd pl. 7es startot szeretnék, felteszem a 7es wint... de nem akarok. Nem is tetszik. Nekem tetszik az új, nem kell nekem a régi xar feleslegesen.
Új rendszerre meg ugye nem kötelező váltani ha vkinek nem jön be. Vannak akik még mindig a fos xp-t erőltetik a mai napig...ui: Ez a start menü mánia már évek óta kibaxott fárasztó. Olyan mint androidon, hogy azért kell újabb telefon hogy gyorsabb legyen a görgetés a menüben. Ennyi menü mániákust... hihetetlen.
Amúgy meg egy a lényeg. Bármi is lesz az életben, mindig lesznek elégedetlenkedők (nem is kevesen). -
-
wwenigma
Jómunkásember
Persze. Kicsit beletöröltem de a lenyeg latszik.
Classicshell.net
lufi7: nem lassit semmit, gadgetjeim is megvannak, sőt működik a Media Center is.
-
csizi90
aktív tag
Mondjuk recovery-re az a legjobb megoldás, ha felmész a gyártó honlapjára és letöltesz valami recovery lemez kreálót, amivel kimented egy nagyobb pendrive-ra/külső vinyóra.
Ezzel vinyó halál esetére is bevéded magad és helyed is szabadul fel a gépen (és a Win10 se írja felül).
-
Воланд
titán
"Ugye nem fog automatikusan letöltődni?"
a blogpostban az van, hogy le fog automatikusan toltodni.
"Mi lesz olyankor ha telepítem és kipróbálás után azt mondom nem kell és visszavonom?"
semmi. a settings-ben vissza lehet allni a regi os-re.
"Erre mi lesz majd a megoldás?"
semmi informacio nincs errol.
-
Воланд
titán
1.: xp-vel, vistaval, nem eredeti win7-el, win8-al rendelkezo felhasznalok nem kapnak ingyen windows-t. az insider program kereteben az eula szerint csak tesztelesre lehet hasznalni az os-t.
2.: aki az elso egy evben frissit, annak az egy ev letelte utan sem kell fizetnie erte. nyilvan oem-et nem vihet at masik gepre.
3.: ne olvass tech temaban hvg-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hardcore café
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest